10x de leukste duurzame sokkenmerken

Noor Veenhoven

(laatst geupdate op )

10x de leukste duurzame sokkenmerken

November is begonnen de winter is om de hoek en het koude voeten weer is begonnen. Gelukkig zijn er ontzettend veel leuke duurzame sokkenmerken die je voetjes heerlijk warm houden. Hier zetten we acht merken op een rij die super leuke sokken verkopen.

Meteen de complete sokken collectie van verschillende duurzame merken bekijken? Ga direct naar dames sokken of sokken voor heren. Op zoek naar duurzame sokken voor kinderen? Die vind je hier!

1. Ms. Sparrow - Vegan Bamboo sokken

Ms. Sparrow maakt bamboe sokken met vrolijke prints. Sokken van bamboe hebben een sterk antibacterieel en anti- schimmel vermogen en helpen zo om je voeten hygiënisch en gezond te houden. De sokken zijn te koop bij de duurzame ondergoed winkel Lotika.

De sokken kunnen als loss paartjes gekocht worden, of in leuke cadeaudozen.

ms sparrow

2.   Three Brothers – Bamboe sokken voor mannen

€11,95

Deze sokken met leuke printjes zijn speciaal voor mannen ontworpen. De sokken zijn van bamboe dus heerlijk zacht en anti-bacterieel. Je kunt bij Three Brothers naast de leuke printjes, ook simpele zwarte sokken vinden.

3.   Thought – Bamboe sokken met leuke prints

€6 – €28

Thought is een Australisch merk dat alleen maar duurzame materialen gebruikt. De sokkenlijn van Thought is top als je van leuke printjes houdt. Dino’s, snorretjes, ananassen, egeltjes, ze hebben het allemaal! Ze hebben ook leuke cadeaudozen dus het is ook perfect als een cadeautje.

Thought sokken

Shop vrouwensokken, mannensokken of kindersokken

4.   Swedish Stockings – Pantysokjes van gerecycled materiaal

€10 – €19

De sokjes van Swedish Stockings zijn net als hun panty’s gemaakt van gerecycled materiaal. De sokjes collectie bestaat uit stijlvolle pantysokjes, netsokjes, panterprintsokken en fantastische glittersokken in verschillende kleuren! 

Swedish stockings sokken

5.   Dedicated – Streetwear sokken

€10

Dedicated is meer bekend van hun toffe shirts en sweaters, maar ze makken ook hele leuke sokken! De sokken van Dedicated hebben een hip en strak design die je met trots boven je sneakers wil laten uitkomen. Ze zijn daarnaast gemaakt van heerlijk zacht biokatoen.

Dedicated sokken

6.   Hirsch Natur – Warme biologische wandelsokken

€11 – €24

Hirsch Natur is al sinds 1928 aan het pionieren met natuurlijk textiel. De sokken van Hirsch Natur zijn van wol en daarmee heerlijk warm. Ze hebben wandelsokken, skisokken, en antislipsokken voor binnen. Perfect voor winterachtige dag buiten of een dagje binnen blijven.

Hirsch natur sokken

7.   Rich & Vibrant – Sokken die je een goed gevoel geven

€8 – €10

Rich & Vibrant gelooft erin dat simpele kledingstukken zoals sokken en ondergoed je de hele dag een goed gevoel kunnen geven. Daarom hebben de sokken van Rich&Vibrant vrolijke prints, zijn ze gemaakt van biologisch katoen, en zijn ze eerlijk geproduceerd in Turkije.

8. Komodo - Vrolijke sokken van bio-katoen

€6,90 - €8,05

Komodo is een pionier als het gaat om duurzame kleding, en daar horen duurzame sokken natuurlijk bij. Al hun sokken zijn gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen. De sokken komen in leuke printjes, en ze hebben zelfs kerstsokken! Leuk voor jezelf, maar ook leuk om cadeau te doen.

komodo sokken

9. Rove - Warme gebreide sokken

€20,69 - €32,18

Met de warme gebreide sokken van Rove hou je het zeker warm deze winter. De sokken zijn van biologische katoen en van warme merino wol.  De sokken zijn gebreid in Derbyshire in een fabriek die al heel lang sokken maakt.

rove sokken

10. Fräulein Prusselise - Biologische sokken voor kinderen en volwassenen

€7,95 - €8,95

Dit vrolijke kindermerk maakt kindersokken met kleurrijke prints geïnspireerd op de natuur. Van super schattige uilen-sokjes tot kniekousen met bloemenprint. De prints werden zo populair dat ze de sokken nu ook voor volwassenen hebben. De sokken worden gemaakt van biologisch katoen. 

Bekijk hier alle sokken!


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

8x hier vind je vegan schoenen (en handige tips)

Het is tegenwoordig makkelijker dan ooit om veganist te zijn, maar dat betekent nog steeds niet dat het makkelijk is. Supermarkten liggen vol met veganistische alternatieven voor je lievelingseten en restaurants hebben steeds vaker opties voor veganisten, maar schoenen? Dat is nog wel een uitdaging! Gelukkig zijn er genoeg leuke merken, als je weet waar je ze moet vinden. Dit zijn onze favorieten!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳