8x Je nieuwe favoriete vegan tassenmerken!

Noor Veenhoven

8x Je nieuwe favoriete vegan tassenmerken!

Vegan tassen en schoenen vinden kan soms nog best een uitdaging zijn. Aan het begin van deze maand hebben we je voorgesteld aan de prachtige vegan schoenenmerken, dus nu zijn de tassen aan de beurt. Dit zijn onze favoriete veganistische tassen merken!

1.     FRAENK – Stijlvolle vegan tassen van geüpcycled zeil

De tassen van FRAENCK worden gemaakt in Nederland door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij maken tassen van geüpcycled snijverlies van een zeilmakerij in combinatie met imitatieleer. De tassen van FRAENCK 100% vegan, praktisch en stijlvol voor elke situatie.

FRAENCK

2.     Arture – Tassen met een liefde voor kurk

Arture is een 100% veganistisch en Peta-approved merk dat vooral gebruik maakt van kurkstoffen die uit het gebied om de Middellandse Zee komen.  Voor het oogsten van kurk hak je de bomen niet om. Het is dus een erg duurzaam materiaal met een warme uitstraling.

Arture

3.     CANUSSA – Vegan tassen uit Spanje

CANUSSA is een prachtig merk uit Spanje. Daar maken ze de tassen in een klein atelier van een combinatie van imitatie leer en gerecyclede PET flessen. De tassen van CANUSSA zijn beide stijlvol en functioneel en dus ideaal om elke dag weer de show mee te stelen.

CANUSSA

4.     Kantala – Traditioneel vakmanschap uit Sri Lanka

De tassen van Kantala zijn gemaakt in Sri Lanka door mensen die het al 300 jaar oude vakmanschap van Hana matten weven beoefenen. Deze met uitsterven bedreigde kunst wordt door Kantala nieuw leven in geblazen door van de matten prachtige veganistische tassen te maken.

Kantala

5.     Matt &  Nat - vegan klassiekers én statement tassen

Matt & Nat is één van de bekendste vegan merken. Ze maken geweldige tassen en schoenen van vegan materialen. Ze gebruiken veel PU en PVC, maar gelukkig ook duurzamere materialen zoals kurk, rubber en gerecycled PET.

MattenNat

6.     Wana Bana – Colombiaanse ontwerp vegan tasjes

Wana Bana is een prachtig merk dat Colombiaanse ontwerpers de kans wil geven hun talenten op de Nederlandse markt te laten zien. Ze maken de tasjes van veganistisch leer en geüpcyclede en biologische materialen.

Wana Bana

7.     Pekelharing – luxueuze tassen van autoriemen

Pekelharing maakt fantastische tasjes van geüpcyclede autoriemen. De tasjes zien er zeer luxueus uit en zijn een unieke eyecatcher. De tasjes zijn 100% vegan en worden gemaakt in Nederland door de ontwerpster.

Pekelharing

8.     Dzaino – veganistische tassen van geüpcycled materiaal

Dzaino is een Duits merkt dat haar tassen maakt in eigen atelier in Berlijn. De tassen zijn allemaal gemaakt van geüpcyclede materialen, er is dus niets nieuws geproduceerd aan stoffen voor deze tassen. De tassen zijn 100% vegan.

Dzaino

Ben je nog niet voldaan in het tassen kijken? Ga dan snel naar onze tassencollectie en zet de vegan filter op AAN. Er is keuze uit meer dan 500 tassen!

 

Gerelateerde artikelen:

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳