5X restyle je kleding zonder te knippen of te naaien

Noor Veenhoven

5X restyle je kleding zonder te knippen of te naaien

Kleding waar je op bent uitgekeken wegdoen is niet echt bepaald duurzaam. Daarom geven we altijd de tip: ‘Kijk of je kleding op een andere manier kan dragen en herontdek!’. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, dus daarom besloten we zelf op onderzoek uit te gaan. We hebben flink gezocht naar de leukste kleding restyle ideeën waarbij je niet in je kleding hoeft te knippen of hoeft te naaien. Deze hebben we zelf uitgeprobeerd om te kijken of ze ook echt werken.

Altijd op de hoogte van onze leukste blogs? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

1. Restyle je oversized blouse naar een office-, uitgaans-, en strandoutfit

Een oversized blouse is het perfecte kledingstuk om mee te beginnen voor het restylen van je kleding. We hebben ervoor gekozen om onze Kapsones bloezen te gebruiken, waarvan het model oversized is.

1. De office look: Dit is de standaard manier voor het dragen van de blouse. De knoopjes netjes dicht geknoopt met een nette broek of rok eronder.

2. De uitgaansoutfit: Bij deze look draag je de blouse met blote schouders voor een iets sexyere look. Je doet dit door de knoopjes open te doen en de blouse over je schouders te laten vallen. Het is belangrijk dat de blouse redelijk strak om je schouders zit, anders zakt de blouse af.

3. De strandoutfit: Maak een strapless zomerse top van je blouse! Haal je armen uit je mouwen en klem de kraag van de blouse onder je oksels. Knoop vervolgens de blouse zo strak mogelijk door de knoopjes dicht te doen en knoop de mouwen aan elkaar in een strik op je rug.

Criteria voor de blouse: De knoopjes van de blouse moeten niet te ver uit elkaar zitten. Vooral voor de strandoutfit moet het bovenste knoopje ervoor zorgen dat de blouse strak zit. Dit werkt helaas niet met alle bloezen.

blouse in 3 stijlen

Zo knoop je de blouse
Knoop de blouse achter je rug zodat de taille mooi strak zit.

Stijlvol met rok
Deze twee stijlen zijn ook goed te combineren met een rok.

2. Restyle een jurkje naar een top

Een lief jurkje kan soms een stuk stoerder worden als hem draagt als top. Dit jurkje van Mayamiko heeft een leuke print en is daarom ook ideaal als top. Doordat de stof dun is en het jurkje kort, kun je hem gemakkelijk dragen als top! Een stoere rok eroverheen en klaar.

Criteria voor de jurk: Het jurkje moet kort zijn zodat hij niet onder je rokje vandaan komt en de stof van het jurkje moet dun zijn zodat hij niet zichtbaar is onder je rok.

jurk naar top

Dit vind je waarschijnlijk ook een interessant artikel: Zo komen die gaatjes in je shirt (en hoe je er vanaf komt zonder te naaien)

3. Restyle je lange rok naar een kort strapless jurkje

Van een lange rok kun je best makkelijk een strapless jurkje maken. Je trekt de rok op tot onder je oksels en knoopt hem strak (als mogelijk). Met een tailleriem erbij lijkt het net alsof de rok altijd al als jurkje bedoelt was ;).

Criteria voor de rok: De rok moet lang zijn, zodat je jurkje niet te kort is. De rok moet een elastieken band hebben aan de bovenkant of een touwtje zodat hij strak zit en niet afzakt. Daarnaast moet de rok niet te strak zijn (vooral als het geen stretch in zit), anders past het niet. Een lange kokerrok is dus waarschijnlijk niet zo geschikt.

Rok naar strapless jurk

4. Restyle een jurk naar een rok

Veel zomerse jurkjes kun je maar een paar maanden per jaar aan. Gelukkig kun je veel jurkjes ook dragen als een rok, waardoor je ze ook bij andere situaties kunt dragen. Je stroopt simpelweg het bovenste gedeelte van de jurk naar beneden en stopt de stof aan de binnenkant zodat het niet zichtbaar is. Met een riem of een lint kun je zorgen dat de rok netjes blijft zitten. Bij sommige jurken kun je zelfs de bovenkant van de jurk gebruiken om de rok strak te knopen.

Criteria voor de jurk: Het moet mogelijk zijn om de bovenkant van de jurk te verstoppen onder de rok. Halterjurkjes en jurkjes met spaghettibandjes zijn hier erg geschikt voor. Jurken die wat strakker om je middel zitten en daarna los uitlopen zijn zeer geschikt omdat het bovenste gedeelte van de jurk makkelijk te verstoppen is en de rok uit zichzelf al op je heupen hangt.

Jurk naar rok
Halterjurkjes zijn zeer geschikt voor dit restyle idee.

jurk naar rok 2
Strapless jurkjes, of jurkjes met spaghettibandjes zijn ook erg geschikt.

5. Restyle je oversized T-shirt naar jurk?

Als je op zoek bent naar kleding om te restylen dan kun je niet anders dan langs dit idee komen: Draag je oversized T-shirt als strapless jurkje. Deze hebben we natuurlijk ook uitgeprobeerd, maar het resultaat was teleurstellend…

Zoals je kunt zien is het niet bepaald stijlvol, daarnaast rek je de kraag van je T-shirt enorm uit, dus wordt het lelijk om hem daarna nog als T-shirt te dragen. Deze tip, raden we daarom af!

shirt naar jurk

Dat waren onze restyle tips voor nu. Heb jij nog een goede tip die we totaal gemist hebben? Laat het ons weten, dan proberen we hem uit en voegen we hem toe.

Foto credit: Alona Tytarenko - @aleshuk_ph

Gerelateerde artikelen:

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳