Dit zijn onze favoriete betaalbare duurzame merken

Melissa Wijngaarden

Dit zijn onze favoriete betaalbare duurzame merken
T-shirt Dress van Honest Basics - €19


Afgelopen weekend deden we een mini-onderzoek naar redenen waardoor mensen niet altijd duurzame mode kopen. Een veelgehoorde reden was dat voor veel mensen duurzame mode duurder is dan ze gewend zijn en ze het simpelweg te duur vonden. Omdat wij de website als “students on a budget” begonnen zijn en dus absoluut het probleem kennen van er leuk uit willen zien, zonder daar al te veel voor hoeven te betalen of bij te dragen aan de oneerlijkheid van de mode-industrie, delen we in de blog van vandaag onze favoriete betaalbare duurzame kledingmerken met je.

introductie Project Cece

Benieuwd waarom duurzame mode duurder is dan fast fashion merken? Lees de belangrijkste redenen in deze blog.  

1. Mayamiko


Mayamiko bewijst dat duurzame mode niet basic hoeft te zijn. Ze laten hun geweldige kleding maken in een klein dorp in Malawi, waar ze door eerlijke lonen te betalen de hele lokale economie opliften doordat hun werknemers meer te besteden hebben. Hun nieuwste reclaimed silk collectie wordt gemaakt in Milaan, in een sociale werkplaats waar ze stabiele banen bieden aan vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt en vluchtelingen.
mayamiko jurkmayamiko top

2. Honest Basics


Honest Basics maakt mooie kledingstukken van GOTS gecertificeerd katoen, die bij de basis van je kledingkast horen.  De kleding wordt gemaakt in één partnerfabriek in Bangladesh, waar de werkomstandigheden goed zijn. De fabriek is ook GOTS gecertificeerd, wat aangeeft dat de fabriek prettige en schone  werkomstandigheden belangrijk vindt. Honest Basics gaat eens per jaar langs bij de fabriek om dit ook met eigen ogen te zien. 

honest basics turtleneckbasic tee

3. SixtyNinety


SixtyNinety maakt niet alleen geweldig mooie zwemkleding van ecologisch afbreekbaar materiaal, ze maken ook hele betaalbare sportkleding. De kleding wordt onder eerlijke omstandigheden gemaakt in een kleine fabriek in Brazilië die wordt gerund door vrouwen. De prijzen beginnen vanaf ongeveer 20 euro, wat best wel goed concurreert met wat we van fast-fashion gewend zijn.

sixtyninetypush up sports bra

4. Grab Your Garb


Grab Your Garb werd opgericht door Simi, die vanuit India naar Nederland verhuisde en verliefd werd op de kleding die we hier hadden. Toen ze erachter kwam dat er veel uitbuiting gepaard ging met het maken van al die kleding, startte ze haar eigen merk om leuke kleding te maken onder eerlijke omstandigheden.Met Grab Your Garb focust ze op eerlijke kleding voor lage prijzen. De kleding wordt gemaakt in New Delhi, waar ze vaak langsgaat in de fabrieken om te praten met werknemers. Ze krijgen een stuk meer betaald dan werknemers in vergelijkbare kledingfabrieken en werken onder veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden.

galagrab your garb trouser

5. Armed Angels


Armed Angels noemen wij wel eens “de duurzame H&M” en het is één van onze lievelings duurzame merken. Het merk maakt namelijk duurzame mode met de nadruk op mode. Naast hun fijne basics verkopen ze fleurige jurkjes, kleurrijke truien en hele fijne broeken die goed tegen een stootje kunnen. Hun fabrieken worden gecontroleerd door de fair wear foundation en daarnaast hebben ze keurmerken als fairtrade en GOTS.

armedangels t-shirtarmedangels trousers

6. Julia Otilia


De sieraden van Julia Otilia worden voor een deel in een klein atelier gemaakt op Bali en voor een deel in Utrecht. Het merk gebruikt zoveel mogelijk gerecyclede materialen en materialen als eco-leer, kurk, biologische zaden, noten en hout. Wat wij leuk vinden aan Julia Otilia is dat het merk zowel high-end sieraden biedt, als oorbellen voor minder dan een tientje. Voor ieder wat wils dus!

julia otiliajulia otilia 2

7. Toms


TOMS staat bekend om hun “One for One”-espadrilles; voor elk paar dat je koopt, wordt er een paar gegeven aan mensen die ze nodig hebben maar niet kunnen betalen. Wat veel mensen niet weten, is dat TOMS niet alleen espadrilles maakt, maar ook andere schoenen, tassen en zonnebrillen. Met hun zonnebrillen supporten ze medische zorg voor mensen met zichtproblemen. Voor ons was TOMS een fijne eerste stap in duurzame mode; de prijzen waren betaalbaar en met schoenen is het minder lastig om in één keer de goede maat te vinden.

TOMS classicsTOMS sneakers

8. Disenyo


Disenyo maakt geweldige accessoires voor een hele betaalbare prijs. Hun productie vindt plaats op de Filipijnen in een klein atelier waar ze vrouwen niet alleen veilige arbeidsomstandigheden bieden, maar ook leefbare lonen. Ze gebruiken materialen die ze uit de lokale omgeving kunnen halen en niet schadelijk zijn voor het milieu, zoals bijvoorbeeld parelmoer, bananenbladeren en zoetwaterparels.

Betaalbaar Duurzaam Merk Disenyo

9. Ethletic

Ethletic is een Duits schoenenmerk dat op alle vlakken duurzaam is. De modellen sneakers zijn precies wat je gewend bent van klassieke sneaker merken en zijn daarmee het perfecte duurzame alternatief. De schoenen zijn van duurzaam materiaal, zijn eerlijk gemaakt en helemaal veganistisch. Je vindt er al sneakers voor onder de €50,- en de duurste sneakers die ze hebben zijn niet meer dan €100,-. Dit is zeker een merk om een kijkje bij te nemen als je echt van sneakers houdt. 

Ethletic sneakersethletic gympen

10. No Nasties

No Nastiesis een Indiaas merk dat van zaadje tot kledingstuk zo duurzaam mogelijk produceert, no nasties dus. Ze maken kleding voor mannen, vrouwen en kinderen en  je kunt al voor 8€ een shirtje (voor een kind) bij hun kopen. Alle kleding is helemaal veganistisch en gemaakt van duurzame materialen. Daarnaast planten ze voor elke aankoop een boom. Je kunt bij No Nasties dus slagen voor het hele gezin, maar voor alleen jezelf kun je er natuurlijk ook prima terecht ;).

No Nasties shirt meisjesno nasties man


Bonustips voor betaalbare duurzame mode

  • “buy less, buy better”; minder kopen = meer geld sparen voor die ene geweldige aankoop in plaats van 5 matige shirtjes. Daarnaast is minder kopen ook goed voor het milieu (doei transportkosten!)
  • Lees waaruit de prijs van een t-shirt wordt opgebouwd. Zo zie je dat duurzame mode niet per se duur is, maar gangbare mode te goedkoop.
  • In onze catalogus (vrouwen, mannen en kinderen) kun je makkelijk sorteren op prijs. Zo zie je meteen welke items van meer dan 150 verschillende duurzame webshops binnen je budget vallen. 

Gerelateerde artikelen:

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳