Offline eerlijk en duurzaam winkelen doe je met eerlijkwinkelen.nl

Noor Veenhoven

Offline eerlijk en duurzaam winkelen doe je met eerlijkwinkelen.nl

Steeds meer mensen vinden eerlijk en duurzaam winkelen belangrijk maar de grootste vraag die mensen blijven hebben is toch: ‘Maar waar kan ik het dan kopen?’. Bij Project Cece proberen we natuurlijk al te helpen door op gebied van kleding het aanbod online te verzamelen, maar niet iedereen houdt van online winkelen en voor andere duurzame producten moet je toch weer ergens anders zijn. Gelukkig is er een ander prachtig platform dat je helpt met het maken van de duurzame keuze: Eerlijkwinkelen.nl

Wat is eerlijkwinkelen.nl?

Eerlijkwinkelen.nl is een app en een website waar  zoveel mogelijk eerlijke en duurzame winkels in kaart  worden  gebracht. Je kan dus kijken bij jouw in de buurt wat alle duurzame en eerlijke winkels zijn.  Eerlijkwinkelen.nl houdt zich niet alleen bezig met kleding maar ook met woonproducten, accessoires, eten en drinken, lifestyle en cadeaus en spullen voor kinderen. Eerlijke winkelen houdt 4 criteria aan:

 1. Gemaakt met respect voor mensen
  Dit gaat om producten die gemaakt zijn onder eerlijke werkomstandigheden. Dat betekent dat de mensen werken in veilige werkomstandigheden en een loon krijgen waar ze van kunnen leven met hun familie. Eerlijkwinkelen.nl let hierbij op keurmerken zoals Fairtrade, UTZ en Fair Wear Foundation, maar directe handel wordt ook geaccepteerd.

 2. Gemaakt met respect voor natuur en milieu
  Dit zijn producten die aantoonbaar zijn gemaakt met respect voor natuur en milieu. Hiervoor wordt gelet op keurmerken zoals EKO/Biologisch, MSC, GOTS en FSC. Producten die geen keurmerken hebben maar wel kunnen aantonen milieuvriendelijk te produceren mogen ook op de app.
 3. Tweedehands
  Dit betreft producten die tweedehands worden verkocht.
 4. Overig
  Deze producten maken op een andere manier de wereld een stukje mooier.

De app geeft je de optie om te filteren op het soort product dat je zoekt en om te filteren op deze criteria. Zo vind je gemakkelijk de winkels bij jou in de buurt die de producten verkopen die aansluiten bij jouw waarden.

Screenshot Eerlijkwinkelen.nl

Wie zitten er achter eerlijkwinkelen.nl?

Eerlijk winkelen wordt gerund door een klein landelijk team, maar de kracht van het platform zit ‘m in de meer dan 50 vrijwilligers die de lokale eerlijke winkels in kaart brengen. De stichting Eerlijkwinkelen.nl is opgericht in 2010. Het doel was om mensen die eigenlijk wel duurzaam willen kopen maar het niet goed kunnen vinden dat extra beetje hulp te geven om de juiste producten te vinden. Eerlijkwinkelen.nl bestaat uit een team van vrijwilligers die alles overziet en vervolgens nog teams die de gemeentes overzien. Zij zorgen ervoor dat de winkels die in de app en op de website staan up-to-date zijn en verzorgen de informatie die in hun gemeente in de app moet komen te staan.

Nog geen eerlijkewinkelen.nl in jouw buurt? Je kunt helpen!

Eerlijkwinkelen.nl zit nu al in meer dan 60 gemeentes wat leidt tot een aanbod van meer dan 1.800 winkels. Zit eerlijkwinkelen.nl niet in jouw gemeente? En zijn er zeker wel leuke eerlijke en duurzame winkels? Dan kun jij een eerlijke wandelroute beginnen in jouw buurt! Mail [email protected] voor meer informatie. Er zijn ook nog lokale vrijwilligers nodig in oa , Amsterdam, Almere, Enschede, Roermond en Dordrecht. Dus als je wilt helpen en daar woont kun je ook een mail sturen.


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳