Must See Conscious Movies

Noor Veenhoven

Must See Conscious Movies

Naar aanleiding van de nieuwe documentaire van Leonardo DiCaprio, waarin hij over de wereld reist om klimaatverandering aan te tonen, hebben wij voor jullie een lijstje van onze favorieten docu’s en speelfilms gemaakt. Met deze films ben je straks helemaal op de hoogte van klimaatverandering, onrechtvaardigheid in de kledingindustrie en andere ethische kwesties.

Before the Flood

First things first, Before the Flood is een nieuwe documentaire van National Geographic met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. In deze film reist hij de continenten en polen af om de effecten van klimaatverandering met eigen ogen te aanschouwen. Hij gaat op expedities met wetenschappers, spreekt met politieke leiders, en ontdekt een campagne, die als doel heeft dat mensen de urgentie van de groeiende klimaatcrisis niet zien.
Zeker een must see!

The True Cost

De The True Cost buitengewone documentaire die laat zien waarom het zo belangrijk is dat we eerlijke kleding kopen. Deze documentaire, gemaakt door Andrew Morgan, laat de directe invloed zien die de kledingindustrie heeft op mensen. De boodschap is duidelijk: de prijs op het prijskaartje is niet de enige prijs die verbonden is met jouw kleding!

Cowspiracy: The Sustainability Secret

Een beetje off-topic , maar onmisbaar als je je wil verdiepen in milieuproblematiek. Cowspiracy is een documentaire waarbij de industrie die de meeste milieuproblemen veroorzaakt wordt onderzocht: de bio-industrie. Waarom horen we hier zo weinig over? Kip Andersen en Keegan Kuhn onderzoeken hoeveel schade de bio-industrie toebrengt aan het milieu en waarom dit zo een groot taboe is.

No impact man

Een grappige documentaire over een familie die een jaar lang probeert te leven zonder een netto impact te maken op de natuur. Dit betekent geen televisie, geen lift, geen auto, geen plastic flesjes en nog veel meer. Een film die je laat realiseren hoeveel we eigenlijk consumeren en hoeveel energie we gebruiken.

An Inconvenient Truth

Old but gold, de documentaire die voor veel mensen dé eye-opener was voor de urgentie van het klimaatveranderingsprobleem. Ik was er persoonlijk toen der tijd erg van geschrokken.
De Filmaker Davis Guggenheim volgt in deze documentaire Al Gore (ex-president kandidaat van de VS) op zijn collegetour om de awareness van klimaatverandering te verspreiden.

Erin Brockovich

Even klaar met alle documentaires? Dan is hier een mooie film over hoe een alleenstaande moeder een juridisch medewerker wordt die bijna in haar eentje een energie bedrijf in California onderuithaalt die de watervoorziening verontreinigd. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

WALL-E

Als laaste een gezellige film met een serieuze ondertoon. Wall-e is een robotje dat is achter gebleven op aarde nadat de aarde te vervuild was om op te leven voor mensen. Zijn taak is de aarde op te ruimen zodat het weer leefbaar wordt. Als een andere robot wordt gestuurd door de mensen om te kijken of de aarde alweer leefbaar is, krijgt het verhaal een romantische draai.
Een heerlijke familie film van Pixar die je zeker moet zien.

 
Project Cece is een verzamelsite voor eerlijke en duurzame mode. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳