Overzicht duurzame merken en fair fashion winkels

Project Cece verzamelt het online aanbod eerlijke en duurzame mode op één website. Door gebruik te maken van slimme webtechnologie, verzamelen we het aanbod van zowel grote als kleine duurzame webwinkels en merken. Op Project Cece zoek je dus gemakkelijk door het meest gevarieerde aanbod van duurzame en eerlijke mode. Van duurzame schoenen en tassen tot duurzame t-shirts, jurken, jassen en broeken. Klik op de winkels en merken hieronder voor meer informatie.

 • Grootste aanbod duurzame winkels verzameld

 • Meer dan 200 fairtrade merken

 • Vind ook kleine, originele merken door onze webtech

 • Zoek makkelijk door al het aanbod

2MOK is een Portugees merk dat vrouwen wil helpen om de wereld te veranderen. De collectie van 2MOK wordt geheel in Portugal geproduceerd onder eerlijke werkomstandigheden door echte vakmensen. De gebreide items zijn gemaakt van een mix van organische wol en katoen die GOTS gecertificeerd is. De shirts zijn ook gemaakt van organisch katoen met een GOTS certificaat en worden geproduceerd in een kleine familie fabriek. De knopen die worden gebruikt zijn tussen de 50 en 70% gemaakt van gerecycled papier.


Praktische informatie:

Verzendkosten: €15,- in Nederland, België en Duitsland

Verzendtijd: -

Adres: Geen fysieke winkelAap Noot Xiem is een heerlijk kindermerk dat naast een mooi ontwerp, bewegingsvrijheid voorop heeft staan. De kleding is zo gemaakt dat u kind alle gekke toeren kan uithalen. De kleding is eerlijk geproduceerd in Nederland door de maatschappelijke organisatie STAGE 53 en er wordt gebruik gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen. De kleding is ook geheel veganisitisch en is daarnaast worden die producten op een milieuvriendelijke manier verpakt.


Praktische informatie:

Verzendkosten: €4,95 binnen Nederland
Adres: Geen fysieke winkelBij sieradenmerk Ana Dyla combineren ze de natuurlijke schoonheid van edelstenen met vakmanschap. In hun kleine ateliers in Anatolië werken vakmensen, die aan je worden voorgesteld op hun website. Niet alleen de mensen stellen ze aan je voor, maar ook het hele proces kan je daar terug vinden. De edelstenen die ze gebruiken komen van Turkse bodem en het zilver dat ze gebruiken is 100% gerecycled. Ook in het design zijn Turkse invloeden te zien, zo zie je bijvoorbeeld op het Ottomaanse rijk geïnspireerde stijlen terug. De sieraden zijn ideaal om een basic outfit mee op te fleuren en op eindeloos veel manieren te dragen.


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis verzending binnen Nederland! Verzending binnen 24 uur na bestelling.
Adres: Geen eigen fysieke winkel. Klik hier voor een overzicht van verkooppunten.AppelKruimel & Fris is een kledinglijn voor echte mensen. Niet voor de onrealistische schoonheidsidealen waar we soms naar toe proberen te leven. We zijn niet allemaal zo knap als de vrouwen en mannen op de fashion billboards, maar dat hoeft ook helemaal niet. Appelkruimel&Fris wil duidelijk maken dat mode voor iedereen is, voor jou, mij, maar ook de producenten. Daarom zijn alle items ook nog eens van 100% organisch en eerlijk katoen! Geproduceerd in India door continental clothing - earth positive en Stanley & Stella, die allebei GOTS of OCS 100 gecertificeerd zijn en zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation. De items worden vervolgens bedrukt in een milieuvriendelijke drukkerij met bio-inkt op waterbasis. De opbrengst van Appelkruimel&Fris wordt gedoneerd aan Bakkerij Lambe, een bakker die werkplekken biedt aan mensen met een beperking.


Praktische Informatie
Verzendkosten:
Binnen Nederland €5,50
Adres: Geen fysieke winkelArmed Angels is een Duits merk en één van de bekendste duurzame modemerken van het moment. Alles van Armedangels is GOTS gecertificeerd en ze werken samen met de Fair Wear Foundation en Fairtrade om een zo hoog mogelijke sociale standaard te halen. Ze geloven dat goede kwaliteit en eerlijke productie belangrijker zijn dan de laatste modetrends en gaan voor "fair fashion instead of fast fashion". Daarbij leggen ze niet de nadruk op fair, maar vooral op fashion. Ze willen namelijk dat je eerst verliefd wordt op hun items en dan nóg enthousiaster raakt door het verhaal erachter.

Armed Angels is zowel te koop via hun eigen webshop als via webshops als bijvoorbeeld Brandmission en Sophie Stone, waardoor de verzendkosten lager kunnen uitvallen.


Praktische informatie:
Verzendkosten:

 • In Duitsland en Oosterijk €4,95
 • In Nederland en Beligë: €4,95
 • Rest van Europa: €13,95

Geen fysieke winkelArture is een tassen en accessoires merk met liefde voor mens, dier en milieu. Alle producten zijn 100% veganistisch en het merk draagt dan ook het Peta approved logo. Arture gebruikt 100% kurk stoffen die uit het gebied om de Middellandse Zee komen. Kurk is een prachtig materiaal dat tevens ook erg duurzaam is en een goede vervanger voor leer. Naast kurk gebruiken ze bij Arture nog andere duurzame materialen, zoals hennep en netelstoffen afkomstig uit de Himalaya. De oprichtster van Arture heet Shivani, zij komt uit Chennia, India, waar de producten ook gemaakt worden. De items worden gemaakt in een klein atelier waar mensen een eerlijk loon krijgen en in veilige omstandigheden werken.


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis wereldwijd!

Verzendtijd: Tot 10 dagen

Adres: Geen fysieke winkelAtelier PHI wil kleding meer personaliseren. Ze geloven bij Atelier PHI dat elke vrouw haar eigen stijl en pasvorm heeft. Daarom maken ze kleding op maat die aansluit bij de vrouw die ze draagt. Alle kleding wordt bij Atelier PHI pas gemaakt na de bestelling. Hierdoor is de verzendtijd 3-4 weken en hanteren ze echter geen retouren beleid.

De kleding wordt in Amsterdam geproduceerd door Syrische vluchtelingen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De kleding wordt lokaal ontworpen, gecreëerd en verkocht. Globaal transport wordt vermeden en PHI gebruikt zoveel mogelijk gecertificeerde duurzame stoffen en materialen. De impact op het milieu wordt op deze manier zo laag mogelijk gehouden. We hebben daarnaast een sociale missie: we bieden werkgelegenheid en empowerment aan nieuwkomers. Zo krijgen vluchtelingen een kans om te integreren in de maatschappij en hun plek te vinden in de wereld waarin zij willen werken: de fashion industrie.

De kledingstijl van Atelier PHI zou je kunnen beschrijven als modern chic. De ontwerpen zijn minimalistisch en tijdloos en hebben mooie details. Deze geven net een vleugje vrouwelijkheid aan de kleding. 


Praktische informatie:

Verzendkosten: €6,95 in Nederland,
€12,95 in België, Duitsland en het Verenigd Koningkrijk

Verzendtijd: 3-4 weken. Alle kleding wordt pas gemaakt na bestelling

Adres: Atelier op de Derde Looiersdwarsstraat 9-hs
1016 VD te Amsterdam

LET OP: Geen retour beleidBagoa staat voor "BAGs Over Aid". Het merk is er namelijk van overtuigd dat economische ontwikkeling door middel van handel een betere manier van hulp bieden is dan standaard ontwikkelingshulp. De tassen van Bagoa worden daarom onder eerlijke omstandigheden gemaakt in India, in de Noord-Westelijke regio Rajasthan om precies te zijn. De regio grenst aan Pakistan en staat bekend om de lage emancipatie van vrouwen. Zo presteert de regio het slechtst van heel India in hoeveel procent van de meisjes tussen 15-17 jaar naar school gaan en kunnen maar heel weinig vrouwen voorzien in hun levensonderhoud. Bagoa maakt in deze regio een verschil door eerlijke banen aan te bieden in hun fabriek. Zo wordt niet alleen pensioen opgebouwd, maar kunnen de kinderen van de werknemers hun school afmaken en daardoor later zelf ook makkelijker ontsnappen aan armoede. De tassen worden gemaakt van plantaardig bewerkt leer en het gehele productieproces is vrij van chroomzouten, die in gangbare leerbewerkingsprocessen niet alleen de gezondheid van werknemers in leerfabrieken beïnvloeden, maar ook vaak water vervuilen.


Praktische informatie
Verzendkosten: Gratis voor members
Adres: Geen fysieke winkelBamboo Daddy is het eigen merk van de winkel Bamboo Daddy. Hier wordt dus ook weer alles van bamboe gemaakt.


Bamboo Daddy verkoopt heerlijke basics van 100% bamboe. Bamboe is een zeer milieuvriendelijk stof aangezien de plant weinig water en pesticide nodig heeft ten opzichte van katoen.  Ook put bamboe de grond niet uit, groeit het razendsnel en neemt 35% meer CO2 op dan normale planten. Verder is de stof zelf duurzaam, het gaat lang mee, is hypoallergeen en is koel en zacht. Heerlijk dus voor al je basics en ondergoed!

Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis verzendkosten vanaf €20,-
€3,95 binnen Nederland
Adres: Geen fysieke winkelBeaumont Organic werd in 2008 opgericht door Hannah Beaumont-Laurencia. De items worden in Europa onder goede werkomstandigheden gemaakt. Zo worden de lonen bepaald op basis van het gemiddelde salaris in een land en de kwaliteit van de productie. Hoewel het merk twee collecties per jaar uitbrengt, zorgt het ervoor dat de ateliers genoeg tijd hebben om deze collecties te produceren en onredelijk lange dagen niet voorkomen. Ook maakt Beaumont Organic gebruik van duurzame stoffen, zoals GOTS gecertificeerd biologisch katoen en reststoffen van andere producties. Verder doneert Beaumont Organic 1% van hun jaarlijkse winst aan The Beaumont Organic Foundation, die de bevolking op het Fiji eiland Taveuni helpt door bijvoorbeeld het opknappen van het plaatselijke ziekenhuis en scholen.


Praktische Informatie

Verzendkosten:

Gratis vanaf €150,00
Binnen Europa €16,50

Adres: 49 Hilton Street, M1 2EF, ManchesterDe winkel Bello & Eco heeft ook haar eigen label. Hun producten laten ze maken door het bedrijf Tejidos Turmanyé een bedrijf in Huaraz, Peru dat prachtige Alpaca wol producten maakt. De lokale bevolking wordt betrokken bij alle onderdelen van de productie van deze producten, zodat ze kans krijgen op werk en om onderwijs te volgen. Tejidos Turmanyé biedt voor deze mensen een kans op veel betere levensomstandigheden. De alpaca wol wordt op een milieuvriendelijke en diervriendelijke manier verkregen.


Bello & Eco is een webshop gestart door een echt famillieteam, uit liefde voor duurzame kleding. Alle kleding in hun webshop is 100% van natuurlijke vezels. Bij Bello & Eco vinden ze het belangrijk dat jij voor een betaalbare prijs een duurzame garderobe kan aanschaffen. Hierdoor werken ze nou samen met hun leveranciers zodat ze voor jou de beste prijs kunnen regelen. Goed contact met de klant is ook erg belangrijk voor Bello & Eco, en je kan dan ook contact met ze opnemen als je bijvoorbeeld een duurzame mode bijeenkomst wilt organiseren en ze geven ook workshops.

Praktische informatie:
Verzendkosten: Gratis binnen Nederland boven de €50,-
Anders binnen Nederland €5,95, je kunt de kleding ook kunnen ophalen als je het van te voren laat weten. 
Geen fysieke winkelBrandmission wil duurzame mode van het saaie en dure imago afhelpen. Met het grote aanbod aan fashionable milieuvriendelijke en eerlijke merken (merken met een missie), is dit zeker gelukt. Ze hebben een kleding aanbod voor zowel mannen als vrouwen, schoenen, tassen en nog veel meer. Voor ieder wat wils dus! Brandmission heeft een prachtige winkel in Haarlem, waar je zeker langs moet gaan.

Praktische informatie
Verzendkosten:

 • Verzending binnen Nederland €3,95
 • Gratis verzending bij besteding boven de €75,- (binnen Nederland)
 • Verzending naar België en Duitsland € 6,95

Adres: Zijlstraat 85 HaarlemBreiZuss is een kledinglijn opgericht door (zoals de naam al impliceert) twee zussen met een passie voor breien. Jolanda en Marja breien al hun producten met liefde en zorg met de hand. Geen massaproductie dus en elk product is uniek. De BreiZuss’en vinden respect voor milieu, dier en mens erg belangrijk. Met hun hand gebreide concept gaan ze verspilling tegen en alles is ethisch (door hen zelf) geproduceerd. Alle producten die van BreiZuss op Project Cece te vinden zijn, zijn gebreid van ecologische, duurzame en GOTS gecertificeerde materialen.


Praktische Informatie
Verzendkosten: €5,75 in Nederland
Gratis bij bestellingen boven de €100,- in Nederland
Buiten Nederland wordt ook bezorgd, maar met andere tarieven

Adres: Geen fysieke winkelDe tassen van by Jacky worden ontworpen in Haarlem en met de hand gemaakt in India. De Fair Trade gecertificeerde werkplaats biedt kansen aan mensen uit de laagste kasten van het Indiase kastensysteem door ze een opleiding en werk te bieden. Zij kunnen zo voor een steady inkomen zorgen en daarmee hun kinderen meer kans bieden op een mooiere toekomst. De tassen zijn gemaakt van eco-vriendelijk leer, wat inhoudt dat er geen chroom en chemicaliën worden gebruikt in het looiproces. De koeienhuiden zijn afkomstig van koeien die niet alleen voor hun huiden geslacht zijn, maar die gestorven zijn aan ouderdom, ziektes of voor consumptie door de moslimgemeenschap aldaar. Omdat eco-leer nauwelijks een afwerkingsproces heeft, heeft elke tas een uniek uiterlijk en verandert de kleur naarmate je hem vaker draagt. Homemade vintage dus!
Behalve in het verre India, draag je ook in Nederland bij aan de gemeenschap met een aankoop bij by Jacky. Van elke aankoop wordt namelijk 1% gedoneerd aan de Vera Vitaal Foundation, die zich inzet voor jongeren met epilepsie.


Praktische Informatie

Verzendkosten:
Binnen Nederland: €6,95 

Wereldwijde levering

Adres: 
Nieuwe Gracht 23
2011 NC Haarlem
06 23904490CANO is een jong schoenenmerk dat staat voor duurzame en  ethische geproduceerde schoenen. Met de hand gemaakt door Mexicaans vakmanschap, die de traditionele huarache stijl nieuw leven inblazen met een klassieke moderne schoen.

De schoenen zijn gemaakt van plantaardig gelooid leer. Dit is een 200 jaar oude methode die met een 14 stappen proces wel 28 dagen duurt. Maar dan gebruik je dus alleen maar plantaardige looimiddelen, in plaats van gebruik te maken van looimiddelen met gevaarlijke chemicaliën. Het leer komt van lokale weidse boerderijen om de koeien een fijn leven te geven en zo min mogelijk emmissie te hebben bij het vervoeren. Verder wordt er bijna geen leer verspild bij het produceren van de schoenen. Dit komt omdat er veel kleine reepjes leer worden gebruikt. Bij andere soort schoenen zijn kleine stukjes leer onbruikbaar, maar bij CANO kunnen ze daar juist goed gebruik van maken.

CANO schoenen worden eerlijk geproduceerd door de lokale vakmannen in Mexico, die gesteund worden in het behouden van hun traditionele technieken.


Praktische informatie: 
Verzendkosten: Binnen Nederland: €9,90
Binnen Duitsland €4,90
Binnen België €9,90

Adres: Geen fysieke winkelCAYBOO maakt mooie producten van bamboe. Bamboe is een duurzame stof omdat het snel groeit, weinig water nodig heeft en ook weinig pesticiden. De items van CAYBOO bestaan in het algemeen uit 70% bamboe. Soms zelfs iets meer, soms iets minder. De T-shirts zijn samengesteld uit minimaal 70% bamboe en 30% organisch katoen. Op alle shirts zijn keurmerken als GOTS en FWF van toepassing. Wat betekent dat ze gegarandeerd eerlijk en milieuvriendelijk zijn geproduceerd. Sommige producten van CAYBOO zijn tegenwoordig ook gemaakt van Tencel en Modal, wat ook zeer milieuvriendelijke stoffen zijn.

Om nog een beetje extra terug te doen steunt CAYBOO de stichting JAVEA, JOINT ACTIVITIES between Europe and Nepal to improve Village Liven and Environment in the Area of Thokarpa. JAVEAU bouwt in Nepal een medisch centrum en zorgt voor de opvang van meisjes en vrouwen en biedt voorlichting over zwangerschap en verzorging van kinderen. Voor de jonge kinderen, ouderen en gehandicapten zijn er kleding en voedselprogrammas.


CAYBOO is een winkel gestart door twee bewuste vrouwen Ilona en Marga. Beide zijn ze werkzaam geweest in de sociale sector en nu proberen ze met hun eigen winkel echte duurzame ondernemers te zijn. CAYBOO is samen besteld uit het Vietnamese Cây tre en het Engelse Bamboo, beide betekenen ze bamboe. Met hun winkel en hun dochterbedrijf en merk TIMEBOO (duurzame bamboe horloges), proberen ze de wereld een beetje beter te maken. Dit houdt niet op bij eerlijke en duurzame kleding, maar er wordt ook gebankierd via Triodos en milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal gebruikt. Kortom CAYBOO probeert het op alle vlakken goed te doen. Om nog een beetje extra terug te doen steunt CAYBOO de stichting JAVEA, JOINT ACTIVITIES between Europe and Nepal to improve Village Liven and Environment in the Area of Thokarpa. JAVEAU bouwt in Nepal een medisch centrum en zorgt voor de opvang van meisjes en vrouwen en biedt voorlichting over zwangerschap en verzorging van kinderen. Voor de jonge kinderen, ouderen en gehandicapten zijn er kleding en voedselprogrammas.

Praktische informatie:

Verzendkosten:  Gratis binnen Nederland bij bestellingen boven de €20,- 
€ 3,95 voor bestellingen onder de €20,-
Belgie en Duitsland met Track en Trace:  € 8,75

Verzendtijd: 1-2 werkdagen

Adres: Voorstad 8, 6131 CR SittardCommon Texture is een online slow fashion boutique. De boutique is gestart door drie vrouwen die na jaren in India gewoond te hebben hun liefde voor het land en het vakmanschap besloten te delen met de rest van de wereld. De producten worden eerlijk met de hand gemaakt door lokale vakmensen en kleine coöperaties van vrouwen die technieken die ze gebruiken van generatie op generatie hebben doorgegeven. Doordat elk product met de hand is gemaakt, is elk product ook uniek. De producten worden gemaakt voor een eerlijk loon. Op die manier probeert Common Texture traditioneel vakwerk en erfgoed te kunnen behouden en de lokale bevolking te ondersteunen. Daarnaast wordt, waar mogelijk, geupcycled textiel gebruikt om zo de impact op het mileu te verminderen. 


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis!

Adres: Geen fysieke winkelCreated by Earth is het merk van de winkel Created by Earth zelf. De prints ontwerpen ze zelf en de kledingstukken die ze bedrukken komen van Continental, Earth Positive en Stanley&Stella. Deze drie merken zijn alledrie aangesloten de Fair Wear Foundation en hechten er veel waarde aan dat de kleding eerlijk geproduceerd worden. De shirts worden van milieuvriendelijke materialen gemaakt zoals bamboe, organisch gecertificeerd GOTS katoen of van OCS 100 gecertificeerde materialen. De inkt die wordt gebruikt voor het bedrukken bevat geen gevaarlijke stoffen zoals ephtalaten.


Created by Earth opende in 2006 haar deuren in Alkmaar voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzame mode. Tien jaar later besloten ze dat het tijd was om ook online hun service aan te bieden. Nu kan iedereen ook buiten Alkmaar gebruik maken van het heerlijke aanbod van Created by Earth. Created by Earth verkoopt veel verschillende (betaalbare) basics en overhemden afgewisseld met leuke hippe jurkjes. Ze ontwerpen daarnaast zelf prints voor hun eigen lijn ‘Created by Earth’ en voor het merk ‘Whippets and Tees’ waarvan 5 euro van elk t-shirt wordt gedoneerd aan een rescue organisatie voor windhonden.

Praktische Informatie
Verzendkosten: €3,- in Nederland
België, Duitsland: €6,-
Gratis afhalen in winkel
Adres: Verdronkenoord 139, Alkmaar
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10:00 - 17:00CURMS is een super leuk (surf)bikini (Happykini) en accessoire (Feel Goodies) merk, ontworpen in Nederland en gecreëerd in Indonesië in samenwerking met kleine famillie bedrijfjes daar. Alle items van CURMS zijn geïnspireerd en gemaakt van authentieke ikat: een traditionele handgeweven stof uit Indonesië. Met het kopen van de producten van CURMS maak je dus niet alleen jezelf blij, maar houd je ook traditioneel vakmanschap in stand. De mensen die de bikini's en accessoires maken krijgen eerlijk betaald en werken onder veilige werkomstandigheden. Carmen, de oprichtster van CURMS weet dit goed, omdat ze bij het hele productie process in Indonesië aanwezig is om de producten in nauwe samenwerking te maken. Soms is daarin ook tijd voor een dagje vrij en een getrakteerde lunch, en soms zijn er dagen dat er wat langer wordt doorgewerkt, maar dan werkt ze zelf net zo hard mee.

Carmen vind het belangrijk dat iedereen in haar team met liefde aan de CURMS producten kan werken en zet zich daar dan ook hard voor in. 

De Happykini's worden nu nog gemaakt van Nylon en Spandex, maar in 2019 zullen de eerste producten van gerecycled nylon worden gemaakt. De enige reden dat dit nog niet wordt gedaan is omdat gerecycled Nylon nog niet goed te vinden is in Indonesië (de stof voor de 2019 collectie komt uit Italië) . Er wordt door CURMS geen plastic gebruikt voor verpakking maar katoenen verpakkingen die worden hergebruikt. Voor de Feel Goodies worden mooie Ikats geselecteerd en een nieuw leven ingeblazen (deze zijn ook geheel veganistisch).

LET OP: De Happykini's kun je ook binnenstebuiten dragen! Dus je hebt eigenlijk twee bikini's!!


Praktische informatie:

Verzendkosten: Binnen Nederland €4,95
In het buitenland: €9,-

Verzendtijd: Binnen Nederland, bestellingen gemaakt vóór 16:00, de volgende dag nog in huis.
Er wordt wereldwijd verzonden en ze versturen het meestal binnen 2-3 dagen wat leidt tot verzendtijden van 4 tot 28 werkdagen.

Adres: Geen fysieke winkelDisenyo is geboren uit liefde voor de hoogwaardige, handgemaakte tassen en sieraden uit Zuidoost Azië. Alle producten van Disenyo zijn dan ook met de hand gemaakt in de Filipijnen, De producten worden vooral door vrouwen gemaakt, die een eerlijk loon krijgen en werken onder goede werkomstandigheden. Dankzij Disenyo krijgen zij de kans om hun kinderen naar school te sturen en krijgen ze goede gezondheidszorg. De materialen die Disenyo gebruikt voor het maken van hun producten zijn allemaal natuurlijk. Ze komen uit de lokale omgeving van het werkplaats waar de items gemaakt worden. De materialen die worden gebruikt zijn hernieuwbaar, wat betekent dat ze vanzelf weer terug groeien in de natuur. Voorbeelden hiervan zijn bananenbladeren en zoetwaterparels. 

Disenyo heeft de missie om je niet alleen een mooi sieraad aan te bieden, maar ook het verhaal erachter. Het verhaal van emancipatie en empowerment van Filipijnse vrouwen en sieraden en tassen in balans met de aarde.


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis in Nederland!
€8,00 in België

Verzendtijd: Binnen Nederland 2 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelVolgt later


DOS WOMAN is een webshop gestart door Rosa Marin. Rosa heeft haar hele leven in Barcelona gewoond en woont sinds kort in Utrecht. Ze wilde graag iets van thuis meenemen naar Nederland, daarom begon ze haar eigen webshop in Spaanse tassen. Alle tassen die ze verkoopt zijn gemaakt in Spanje of ergens anders in Europa onder eerlijke werkomstandigheden. Ze werkt daarbij alleen samen met ontwerpers die duurzame mode in hun DNA hebben. De ontwerpers waarmee ze samenwerkt vinden het dus allemaal belangrijk om hun producten te produceren op een ververantwoolijke manier voor mens en dier!

Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis in Nederland bij bestellingen boven de €100,- en €6,- daar onder.
Binnen België en Duitsland €10,-

Verzendtijd: 1-5 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelBij Dress en Les is alle kleding geupcycled. De kleding wordt in een naaiatelier in Groningen door Dymph Dressen gemaakt van kapotte kleding die je ook zelf kan insturen! Heb je zelf een prachtig shirt waar helaas een vlek op is gekomen? Nu kan je het een tweede leven geven door het te laten upcyclen tot een kledingstuk voor kinderen. Je kiest dan een model uit en stuurt het kledingstuk mee. Over de telefoon of mail kan je eventueel nog overleggen over de afwerking en kleurencombinatie. Is al je kleding nog heel, maar wil je wel zo'n leuk geupcycled kledingstuk? Dat kan ook, dan zoeken ze bij Dress en Les zelf iets om het kledingstuk van te maken. Door dit concept bespaar je de noodzaak om nieuw materiaal te ontwikkelen en je krijgt er daarnaast een mooi, uniek kledingstuk voor terug. Mocht je nu helemaal enthousiast zijn en dit ook willen doen: Dymph geeft ook naailessen zodat je zelf kan leren hoe je zulke gave kledingstukken maakt!


Praktische Informatie
Verzendkosten: Je betaald maar één keer verzendkosten.
Adres: Zuidhorn, GroningenJulia en Hanna, de oprichters van Dzaino, geloven dat een duurzame textielindustrie een manier is om een waardige toekomst te creëren. Ze ondersteunen de duurzame mode-industrie door tweedehands materialen een tweede leven te geven. Alle Dzaino-producten zijn gemaakt van gebruikte materialen. Voordat ze klaar zijn voor productie, worden ze zorgvuldig gewassen en gesorteerd. Het concept van Dzaino is upcycling op een hoog esthetisch niveau, dus elk product is uniek. Alle producten worden eerlijk geproduceerd in Duitsland en dan vooral in hun eigen atelier in Berlijn. De nieuwe collectie van Dzaino is geheel gemaakt van gerecycled GOTS gecertificeerd organisch katoen, dubbel duurzaam dus! Ze gebruiken verder geen dierlijke materialen, dus het merk is geschikt voor veganisten.

Het label uit Berlijn staat voor duurzaam design voor de stedelijke levensstijl.


Praktische informatie:
Verzendkosten: Binnen Nederland €15,-
Binnen Duitsland: €5,-
Binnen de EU: €15,-
Wereldwijd: €25,- 

Adres: Geen fysieke winkel

 Eko de Peko is een leuke kinderkledingwinkel met een passie voor biologische en eerlijke kleding. De overtuiging van Linda Marsé, eigenaresse van Eko de Peko, is dat hippe, trendy en modieuze kleding makkelijk samen kan met een duurzame draai. Alle kleding van Eko de Peko is dan ook GOTS gecertificeerd. Eko de Peko vind het ook erg belangrijk dat de kleding vooral leuk is voor de kinderen (niet mini-volwassenen), en dat ze lekker lang mee gaan, ook na meerdere wasbeurten.

Praktische informatie
Verzendkosten:

 • Binnen Nederland: Brievenbuspost €2,95, groter pakket: €4,95. Geen verzendkosten bij besteding boven de €100,-.
 • In België & Duitsland: alle pakketjes €6,95. Geen verzendkosten bij besteding boven de €150,-
 • Overige landen: verschillend per land, boven de €150,- geen verzendkosten

Adres: Bankven 61, GoirleEljada Fashion is een label dat een positieve boodschap wil meegeven aan de wereld. Dit willen ze niet alleen uitstralen met woorden, maar ook met daden. Daarom  is alle kleding van Eljada Fashion eerlijke en duurzaam geproduceerd. De shirts en tassen worden ingekocht bij Stanley/Stella, zij werken samen met de Fair Wear Foundation om eerlijke handel te garanderen. Ook wordt er alleen maar gebruik gemaakt van duurzame materialen, die ofwel GOTS of OCS100 gecertificeerd organisch zijn zijn. De shirts en tassen worden bij Eljada vervolgens bedrukt met verf die OEKOTEX gecertificeerd is, wat betekend dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt. Er worden geen dierlijke producten gebruikt voor het produceren van de producten van Eljada.


Praktische informatie:
Verzendkosten: €3,95 binnen Nederland
Adres: Geen fysieke winkelEN& is een schoenenwinkel die alleen maar eco en vegan schoenen, riemen en tassen verkoopt. Laura is deze winkel begonnen in 2011 omdat ze zelf de behoeft had om schoenen te kopen die veganistisch en duurzaam waren, maar de Nederlandse markt erg beperkt is in  keuze en loop je al snel tegen alleen maar geitenwollensokkenachtige schoenen aan. Met haar liefde voor mooie schoenen en vooral dan ook hakken en wat vrouwelijkere schoenen besloot ze de sexy eco en vegan merken die er in het buitenland al waren opgedoken naar Nederland te halen. Nu kunnen we allemaal genieten van een heerlijk eco en vegan assortiment, waar we ook een avondje in kunnen gaan stappen. 

Praktische Informatie:
Verzendkosten:  Sale producten €5,95, overige producten gratis. Retourneren is (eenmalig) gratis.
Adres: Geen fysieke winkelEscape the System is het kledinglabel van Sippie Dijk. Zij startte dit merk, omdat ze vond dat het anders moest. Ze vond dat we moeten kunnen leven op een manier waarbij we niet meer dan een aardbol nodig hebben voor onze soort. Maar dat is nog best lastig binnen ons systeem. Daarom biedt Sippie met haar kledinglijn een uitweg, letterlijk: "Escape the System". Ze ontwerpt en maakt de kleding zelf, van milieuvriendelijke materialen zoals GOTS gecertificeerd organisch katoen, linnen en hennep. Ook helemaal veganistisch dus (behalve rok Treintje, daar zit 30% zijde in). De kleding wordt in haar eigen naaitatelier Franeker gemaakt, en in samenwerking met Zwaag en Amsterdam. Eerlijk en locaal geproduceerd dus! De kleding wordt op bestelling gemaakt, dus absoluut geen massaproductie. Dat is nou echte slowfashion.


Praktische informatie: 
Verzendkosten: Gratis bij bestellingen boven de €50,-
Binnen Nederland: €3,95

Verzendtijd: Tussen de 14 en 30 dagen (aangezien het kledingstuk nog gemaakt moet worden)

Adres:  Voorstraat 44, 8801LD Franeker

 FAIR e-GOOD is zoals de naam al doet vermoeden een webwinkel voor eerlijke en duurzame mode. Je kunt hier stijlvolle, betaalbare duurzame mode vinden waarmee wordt bedoelt dat het FAIR, ECO en VEGAN is. De merken en producten zijn weloverwogen geselecteerd op dat ze eerlijk gemaakt zijn, matteriaal waarvan ze gemaakt zijn (biologisch) en of ze gemaakt zijn met respect voor dierenwelzijn. FAIR e-GOOD is duidelijk en transparant over wat voor producten ze precies verkopen en je kunt daarom altijd in de productbeschrijving vinden waarom het FAIR, ECO en VEGAN is. Zo weet je bij elk product dat je koopt echt het verhaal achter de kleding. De kleding is allemaal nogmaals opgemeten door Miranda, de persoon achter FAIR e-GOOD, om ervoor te zorgen dat je zeker weten de juiste maat te pakken hebt. 

FAIR e-GOOD heeft een conceptstore in Haarlem, dus als je toch liever wilt passen kun je daar altijd langskomen. Zo ga je miskopen tegen, wat natuurlijk weer heel duurzaam is! 

Praktischeinformatie
Verzendkosten: Binnen Nederland: Gratis bij besteding boven de €50,-, daaronder €4,95.
Je kunt het ook in overleg komen ophalen in Haarlem.

Adres: Conceptstore: Raaks Halle, Drossestraat 2, 2011 XW HaarlemFerWay Designs is een webshop die ethische merken een platform geeft om gezien te worden. De webshop verkoopt vooral tassen en accessoires. Alle merken van FerWay Designs komen uit Nicaragua die produceren op een eerlijke manier. Deze Nica merken produceren met hoge kwaliteit en oog voor detail. Fernando Argüello, de oprichter van Ferway Designs, gelooft dat hij met zijn platform kan laten zien hoe prachtig ethische geproduceerde producten zijn. Hij strijdt ervoor om deze manier van produceren de norm te maken want Fair Is The Way! 

Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis in Nederland.
Gratis wereldwijd bij een besteding boven de €150,-

Verzendtijd: In Nederland 2-3 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelStichting Gelukszoekers is ontstaan uit het verlangen om iets te doen tegen de haatdragende uitingen in onze maatschappij. De aanleiding was een krantenkop met “Groot deel van vluchtelingen blijkt gelukszoeker”. Nederlanders gaan in hun zoektocht naar geluk vaak zelf ook de grens over, zo hebben we ons tijdens de kolonisatie gevestigd op menig andere bodem. Waarom nemen we het nu dan andere mensen kwalijk als zij hier hun geluk komen beproeven? Iedereen is op zoek naar geluk, en daarom probeert stichting Gelukszoekers mensen op een positieve manier te prikkelen om mee te denken over onze maatschappelijke problemen.
Ben jij ook een gelukszoeker? Laat het zien met een trui, shirt of romper. 100% biologisch katoen geproduceerd door continental clothing - earth positive, die GOTS of OCS 100 gecertificeerd zijn en zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation. De items worden milieuvriendelijk gezeefdrukt door de Twee Jongens.

De producten van Stichting Gelukszoekers zijn geschikt voor veganisten.


Praktische Informatie
Verzendkosten:
Binnen Nederland €3.97
Afhalen mogelijk
Adres: Molsteeg 8A, AmsterdamGood Fibrations is een webwinkel opgericht door Marlous de Beer en Jos Cozijnsen. Met het idee dat ‘Fast Fashion’ zijn beste tijd heeft gehad startten zij een een online winkel met het mooiste duurzame aanbod. Good Fibrations neemt namelijk geen genoegen met alleen maar het label ‘duurzaam’, het blijft mode en moet daarom ook mooi zijn! Alles wat je in de Good Fibrations shop aantreft is gemaakt met respect voor mens, dier en milieu, is tijdloos en duurzaam. Echte ‘Slow Fashion’ dus.
Aangezien Good Fibrations geen fysieke winkel heeft doen ze erg hun best om hun klanten zo veel mogelijk te helpen geen verkeerde maten te kopen, daarom staat er bij elk kledingstuk vermeld hoe het valt. Wel zo handig!

Praktische Informatie
Verzendkosten: €4,95
Gratis bij bestellingen boven de €75,-


Adres: Geen fysieke winkelGrab Your Garb is een kleding merk gestart door Simi. Toen zij vanuit India naar Nederland kwam werd ze verliefd op alle prachtige kleding in de winkelstraten, maar toen ze leerde hoe ze gemaakt werden was die liefde in één klap over. Ze besloot om haar eigen kledingmerk op te zetten waar de kleding wel eerlijk geproduceerd zou worden.

Grab Your Garb is het resultaat. Deze kleding is geproduceerd in India voor een eerlijk loon (ver boven minimum loon) en onder veilige werkomstandigheden op normale werktijden. Simi gaat zelf vaak langs bij haar producenten en praat daar met de mensen in de werkplaats om er zeker van te zijn dat alles eerlijk wordt geproduceerd. De kleding wordt geproduceerd in New Delhi, waar ze de taal en cultuur kent, dus zeker kan zijn van eerlijke productie. 


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis binnen Nederland

Verzendtijd: tot 5 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelGraciela Huam is een prachtig luxieus knitwear merk dat haar inspiratie haalt uit Peru en Nederland. De kleding is gemaakt van de hoogwaardigste Peruaanse materialen, zoals van Alpaca, baby Alpaca (OEKOTEX gercertificeerd) en het beroemde Pima katoen (GOTS organisch gecertificeerd). De kleding wordt gemaakt door lokale ambachtslieden in een fabriek in Pumo. Daar werken de mensen onder eerlijke omstandigheden. De fabriek is hiervoor Fairtrade gecertificeerd.


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis

Verzendtijd: 3-5 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelhatsup is geboren uit de behoefte om vluchtelingen te helpen en bescherming te bieden. Net zoals een muts of hoed je kan beschermen tegen de kou of zon, wil hatsup mensen die hulp nodig hebben omdat ze moesten vluchten voor oorlog helpen. Daarom verkopen ze mutsen en sjaals en voor elke aankoop garanderen ze één persoon in Kenia te helpen bij het krijgen van psychologische hulp.

De items die hatsup maakt zijn zelf ook eerlijk en duurzaam geproduceerd.  De merino wollen beanies en sjaals zijn GOTS gecertificeerd en gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden in India. De hoofdsjaals zijn ook eerlijk geproduceerd in India en zijn gemaakt van 100% modal. De andere beanies zijn gemaakt van 50% wol en 50% acryl en zijn eerlijk geproduceerd in Nederland.


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis verzending bij een besteding van meer dan €50,- in Nederland en het Verenigd Koningkrijk.
Anders, Nederland: €2,95
België: €5,00
Duitsland: €5,00

Verzendtijd: 1-2 werkdagen binnen Nederland
2-3 werkdagen binnen België en Duitsland

Adres: Geen fysieke winkelIndigo People is gesticht door Kiat en Johan met als doel ambachtsmannen te helpen die ze zagen worstelen met het behouden van hun culturele erfgoed. De prachtige ambachten die van ouder op kind werden doorgegeven gingen verloren tegen economisch meer voordelige mogelijkheden. Om daar verandering in te brengen werkt Indigo People samen met traditionele weefgemeenschappen in Azië, waar handweven en indigo verven al generaties lang wordt beoefend. Elke gemeenschap heeft zijn eigen gespecialiseerde techniek, zoals Ikat weven en Batik printen. Doordat elk product met de hand geweven wordt is elk product net iets anders, uniek en authentiek.
Indigo People zet zich in zodat kleine gemeenschappen hun cultuur kunnen houden voor een eerlijke prijs. Er worden natuurlijke verftechnieken gebruikt voor het kleuren en de producten worden in kleine oplage gemaakt. Wil je zien hoe elke techniek in zijn werk gaat? Indigo People heeft van elke techniek een mooi filmpje gemaakt waar je duidelijk kan zien hoe de producten gemaakt worden: www.indigopeople.net/video


Praktische Informatie
Verzendkosten:
Gratis tussen 1 en 31 december
Adres: Geen fysieke winkelIron Roots is een sportkledingmerk dat is gestart door drie vrienden die een probleem zagen dat ze wilden oplossen. Ze waren geïrriteerd door de grote hoeveelheid plastic die wordt gebruikt bij het produceren van sportkleding en wilden daarom een sportkledingmerk starten dat alleen maar natuurlijke en duurzame materialen gebruikt. Iron Roots was geboren! Sportkleding gemaakt van een mix van Hennep en organisch katoen. Hennep is een zeer milieuvriendelijke stof die snel groeit en weinig pesticide nodig heeft. De stoffen worden geïmporteerd uit China en de kleding wordt nu nog in elkaar gezet in een naai atelier in Enschede. De productie zal echter binnenkort verplaatsen naar Portugal. Alle kleding wordt eerlijk geproduceerd.

 


Praktische informatie:

Verzendkosten: In Nederland €5,99 en gratis bij aankopen boven de €75 euro.
In België €7,99 en gratis bij aankopen boven de €100,-
In Duitsland €7,99

Verzendtijd:  In Nederland en België 1-3 dagen
In Duitsland 4-5 dagen

Adres: Geen fysieke winkelJulia Otilia Organic Jewellery is een sieradenmerk geïnspireerd door de natuur. Ze maken bewuste beslissingen over het materiaalgebruik en de productie van de sieraden en streven ernaar zo duurzaam mogelijk te zijn. Voor de sieraden wordt vooral goud en zilver gebruikt en gerecycled materiaal waar mogelijk. Er wordt ook gebruik gemaakt van eerlijk verkregen zoetwaterparels, eco-leer en kurk, organische zaden, natuurlijke noten en hout. Alle sieraden worden eerlijk gemaakt in een klein atelier op Bali en in hun eigen atelier in Utrecht leggen ze er nog de laatste hand aan.


Praktische informatie:

Verzendkosten: €3,50 wereldwijd, en gratis bij bestedingen van meer dan €95,-

Verzendtijd: Binnen Nederland 1-3 werkdagen
Binnen de rest van Europa ongeveer 4 dagen
Wereldwijd 5-7 dagen

Adres: Geen fysieke winkelJyoti - Fair Works is een Duits-Indiaas merk dat produceert op een eerlijke en ecologische manier. Het doel van Jyoti is om kleding te maken waar niet alleen jij blij van wordt, maar de mensen die het maken ook. Dit begint al met de rauwe katoen. De katoen die Jyoti gebruikt is vooral GOTS gecertificeerd eerlijk en organisch, een klein deel is dit nog niet omdat een klein deel van de weefbedrijven waar Jyoti mee samenwerkt nog geen toegang heeft tot gecertificeerd katoen. De samenwerking met Jyoti geeft ze echter de kans om over te stappen naar gecertificeerd biologisch katoen, wat ze binnekort dus ook zullen doen.

De stoffen die Jyoti gebruikt komen van verschillende weefbedrijven. Jyoti stopt er veel moeite in om er zeker van te zijn dat al deze bedrijven eerlijk produceren. Niet allemaal hebben ze certificeringen, vaak omdat dit te duur voor ze is, maar Jyoti is langs elke werkplaats geweest om te kijken hoe het werk er aan toe gaat. Je kunt over alle producenten van Jyoti lezen op hun website.. 

De kleding wordt vervolgens in elkaar genaaid in een klein naaiatelier in Chittapur door naaisters die sociaal achtergesteld zijn. De elf naaisters die daar werken krijgen een eerlijk loon en krijgen de mogelijkheid tot training en gezondheidszorg. Ze krijgen de mogelijkheid om te werken rondom het schoolschema van hun kinderen en kunnen een rente-vrije lening afsluiten bij Jyoti, voor bijvoorbeeld het investeren in een gaskachel om hun vervuilende houtkachel te vervangen. 

Van zaadje tot kledingstuk vindt het hele productieproces plaats in India, door eerlijke en milieuvriendelijke werkomstandigheden te eisen, maakt Jyoti - Fair Works de wereld een beetje mooier. 


Praktische informatie:

Verzendkosten: €6,- in Europa
€4,- in Duitsland

Verzendtijd: 4-6 dagen in Europa
3-4 dagen in Duitsland

Adres: 
Okerstr. 45
12049 Berlijn
DuitslandDe prachtige bloezen van Kapsones zijn geïnspireerd op historische plekken in Amsterdam. Niet door beroemde plekken als bijvoorbeeld de Westertoren of de Dam, maar juist minder bekende plekken; plekken waar je normaal zomaar voorbij zou lopen. Om het ontwerp op de bloezen te krijgen wordt gebruik gemaakt van digitaal printen, waarbij inkt op waterbasis wordt gebruikt. Inkt op waterbasis is vrij van zware schadelijke chemicaliën die wel voor komen in synthetisch inkt. De fleurige bloezen worden gemaakt in India in een fabriek die samenwerkt met Ethical Nomads, een productiestudio die ernaar streeft de mode-industrie een stukje duurzamer te maken. De fabriek is niet alleen GOTS gecertificeerd, maar heeft ook een Fairtrade keurmerk.


Praktische informatie
Verzendkosten: €4,78
Te koop bij:  La maison de Sophie - Eerste Boomdwarsstraat 10H
                     TOON - Jan Evertsenstraat 8 
                     Museum Het Schip museumshop - Oostzaanstraat 45
                     
Allen te AmsterdamKarakter is een stijlvolle winkel, die streeft naar een duurzame en eerlijke wereld. 90% van hun aanbod is duurzaam, en het blijft groeien! Aangezien de kracht van Karakter nu nog vooral ligt bij het fysieke winkelen van mensen, moet je zeker een keertje langsgaan. Online doet Karakter ook steeds beter mee, en daar helpen wij graag een handje in mee.

Praktische informatie:
Verzendkosten:

 • Verzending binnen Nederland €6,50
 • Verzending binnen België en Duitsland €13,-
 • Gratis verzending bij besteding boven de €100

Adres: Lange Groenendaal 49, GoudaHet Nederlandse denim merk Kuyichi is begonnen met de grote wens om de mode industrie te verduurzamen. Na in Peru de verschrikkelijke omstandigheden te zien waaronder hun katoen werd verbouwd, besloten de oprichters van Kuyichi alleen nog maar organisch katoen zonder gevaarlijke pesticiden en chemicaliën te gebruiken om de katoenboeren een beter leven te geven. Kuyichi is de naam van de Peruaanse god van de regenboog, die kleur en positiviteit brengt . Dit laat duidelijk de filosofie zien die diep verankerd zit in het merk om een positieve verandering te maken in de mode industrie . Sinds 2001 heeft Kuyichi altijd haar best gedaan om de omstandigheden te verbeteren in de kledingindustrie, daarom kiezen ze zorgvuldig hun leveranciers en gebruiken ze organische en gerecyclede materialen. Alle katoen die Kuyichi gebruikt is GOTS gecertificeerd. Elke stap, van zaadje tot kledingstuk, gebeurt onder eerlijke werkomstandigheden. Naast het organische katoen gebruiken ze ook gerecycled katoen en gerecycled PET. Bijna alle producten zijn 100% veganistisch, ze hebben ook geen kleine add-ons die van leer zijn gemaakt of van andere dierlijke producten. Tenslotte, gebruikt Kuyichi innovatieve wasprocessen die de broek zijn ingedragen look geven, maar die niet schadelijk zijn voor het milieu of de arbeiders. Kuyichi is altijd op zoek naar nieuwe technieken die hun jeans nog duurzamer maken om hun "Pure Goods" te blijven verbeteren


Praktische informatie:

Verzendkosten: €5,95 in Nederland, België, en België
De rest van Europa: €12,95

Verzendtijd: In Nederland 1-2 werkdagen.
In België en Duitsland 1-5 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelLika4Kids is een label dat super leuke kindershirtjes en rompers maakt. Shirts en rompers zonder gendercliché's en met een positieve boodschap. Perfect voor een kraamcadeau, maar natuurlijk ook leuk voor je eigen dreumes. De items zijn volledig eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd, en bedrukt met inkt op waterbasis. Dat is gezond voor op de huid van het kindje, gezond voor de wereld, en gezond (en eerlijk) voor de mensen die het gemaakt hebben!

De shirts en rompers die bedrukt zijn worden ingekocht bij Earth Positive. Dit is een kledinglijn van Continental Clothing Co. dat hoge kwaliteit eerlijke en milieuvriendelijke producten maakt die tevens PETA-approved vegan zijn. Het bedrijf is werkt samen met FWF om eerlijke werkomstandigheden te kunnen garanderen. De Earth Positive kledinglijn maakt alleen maar producten van 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen. De kleding wordt geverfd met verf die is goedgekeurd door GOTS en die Oekotex standard 100 gecertificeerd is. De Earh Positive lijn werkt ook hard aan het verkleinen van de CO2 voetafdruk van hun productie.  Met resultaat: ze hebben deze met wel 90% verlaagd. Een Earth Positive t-shirt bespaart zo wel 7 kilogram CO2 ten opzichte van een standaard geproduceerd shirt en een sweatshirt bespaart maarliefst 28kg! Earh Positive is daarmee een trotse drager van het Klimaat Neutraal label.

Kortom, een super leuk merk voor kleine wereldverbeteraars!


Praktische informatie:

Verzendkosten: Binnen Nederland: €3,95
Adres: Geen fysieke winkel

 Bij Lotika vind je alleen maar producten van eerlijke en milieuvriendelijke merken.


Lotika is een winkel die alleen maar mooie eerlijke en duurzame producten verkoopt. Vooral voor ondergoed, sokken en shirts kun je goed bij Lotika terecht.  Jeannine Durwael is de oprichtster van deze winkel en is deze begonnen om dat ze uit eigen ervaring weet hoe belangrijk het is voor producenten in ontwikkelingslanden om aan duurzame en eerlijk handel te doen. Jeannine heeft namelijk 30 jaar bij Fair Trade gewerkt en weet door het bezoeken van deze landen precies hoeveel impact je kunt hebben door eerlijke en duurzame kleding te kopen. 

Alle producten van Lotika zijn gemaakt met respect voor de mens, het milieu en de dieren. Als grondstof wordt FSC gecertificeerd rubber uit duurzame bossen gebruikt, bio-katoen of bamboe. De producten worden op een Fair Trade manier gemaakt en dragen meestal het keurmerk van Max Havelaar, GOTS, FSC en/of vegan.  

Praktische informatie:

Verzendkosten: 

Binnen Nederland
Brievenbus pakket € 4,23 / geen verzendkosten vanaf  aankoop van boven de €75

Pakket € 6,75  / geen verzendkosten vanaf  aankoop van boven de €75

Verzending naar België en Duitsland
Pakket € 10  / geen verzendkosten vanaf  aankoop van boven de €100

Verzendtijd: 1 a 2 werkdagen  ( uitzondering schoenen +/ 5 dagen)

Adres: Geen fysieke winkel

 Volgt later


Mae Sue is een heerlijke winkel van iedereen die van kleding houdt met een goed verhaal. Mae Sue werkt alleen maar samen met duurzame en eerlijke Europese merken met de juiste attitude: De arbeiders en de wereld staan op nummer één en geld verdienden pas op de tweede plaats. 

De filosofie van Mae Sue is: "Good clothes, good karma", en dat is iets waar we bij Project Cece helemaal achter kunnen staan!

Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis bij bestellingen boven de €100,-
€5,- naar Nederland, België of Frankrijk
€10,- naar Duitsland en €12,- naar andere Europese landen.

Verzendtijd: 2 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelMake Love Not Waste is een webshop van de oprichters van mum&me. In hun webshop verkopen ze alleen producten die gemaakt zijn met respect en liefde voor mens en milieu. Ze hebben een focus op het tegengaan van afval en verkopen dan ook vooral producten die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Ook bij het verzenden van de producten wordt veel zorg besteed aan duurzaamheid en wordt er geen onnodige verpakking gebruikt.

Praktische informatie

Verzendkosten: Binnen Europa €4,- gratis bij uitgaven boven de €90,-
Wereldwijd €10,-

Verzendtijd: Binnen Europa 6-10 werkdagen
Wereldwijd: 10-20 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelDe makers van Malimo willen een merk creëren dat altijd een stap voor is op het modegebied. Mode die mensen verbindt en onze planeet waardeert. Malimo betekent individuele stijl met een goed geweten. 

Voor elke bestelling plant Malino tien bomen. De aarde is belangrijk voor Malimo, dus werken ze samen met Eden Projects om de wereld een groenere, mooiere plek te maken. De upcycled collectie van Malimo is geheel gemaakt van geupcycled zijde. Gemaakt dus van restjes stof die anders zouden worden weggegooid.

Elk kledingstuk wordt vakkundig en met liefde gemaakt door gepassioneerde kleermakers die op eerlijke uren werken in een veilige omgeving voor een eerlijke loon. Malimo werkt nauw samen met een familie kleermakers in Mumbai die ze op een van hun reizen hebben ontmoet. De jassen worden daar momenteel gemaakt door vijf kleermakers en twee helpers die allemaal familieleden of vrienden zijn. Ze zijn tussen de 20 en 40 jaar oud en verdienen allemaal een bovengemiddeld loon, waaruit ze hun behoeften dekken en hun families kunnen ondersteunen. Je werkt maximaal 8 uur per dag, met een pauze van 45 minuten, en hebt een veilige en comfortabele werkplek.


Praktische informatie

Verzendkosten: Gratis!

Verzendtijd: 1-3 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelMannenrantsoen is een boxers en sokkenmerk voor mannen door mannen. Het simpele zwarte ontwerp is tijdloos, comfortabel en heeft een goed prijs kwaliteit verhouding. Daarnaast zijn alle boxers en sokken verantwoord geproduceerd in Europa en dragen ze het Oekotex standard 100 keurmerk. Mannenrantsoen staat voor comfort en gemak, je kan namelijk je eigen rantsoen samenstellen, bestaande uit boxers en sokken en deze eens per kwartaal of per halfjaar laten bezorgen. Je kunt het natuurlijk eerst een keertje eenmalig proberen. Je mannenrantsoen wordt bezorgd in een stijlvolle kartonnen doos, er wordt dus geen plastic gebruikt als verpakkingsmateriaal. Mannenrantsoen is dus stijlvol, comfortabel en goed voor de wereld!


Praktische Informatie

Verzendkosten:

Binnen Nederland €3,50

Adres: Geen fysieke winkelMatt & Nat staat voor Materiaal + Natuur en is een compleet veganistisch merk. Bij Matt & Nat leven ze onder het simpele motto “Live beautifully”, wat voor hen betekent het waarderen van de menselijkheid, creativiteit en positiviteit die we allemaal bij ons dragen. Matt & Nat gebruikt voor hun producten duurzame materialen, zoals kurk en rubber, en de voering van hun tassen is zelfs gemaakt van 100% gerecycled PET! Naast liefde voor het milieu, worden de items van Matt & Nat ook gemaakt met respect voor hun arbeiders. Ze werken alleen samen met fabrieken die werken volgens de ethische richtlijnen van de SA8000 standard. Eén van hun fabrieken is zelfs SA8000 gecertificeerd, iets wat Matt & Nat in de toekomst steeds vaker wil zien.


Praktische Informatie:

Verzendkosten:  Gratis vanaf €100,-, anders €10,00

Verzendtijd: 5-10 werkdagen in Europa

Adres: Geen eigen fysieke winkel, wel te vinden in deze boetieks.Mayamiko maakt eerlijke mode met een Afrikaans tintje. De kleding wordt verantwoord geproduceerd in Malawi onder de principes van het Ethical Trade Initiative. Niet alleen doet Mayamiko hun best voor goede werkomstandigheden, maar ze proberen ook de lokale gemeenschap te helpen. Kleding waar je dus niet alleen zelf vrolijk van wordt, maar de makers ook!

Om ook het milieu te steunen, is alle kleding van Mayamiko wasbaar op 30°C, omdat ze geloven dat alle kleine beetjes helpen. Ze proberen ook zoveel mogelijk te kiezen voor natuurlijke en gerecyclede producten in plaats van synthetische en niet biologische afbreekbare stoffen. Ze hebben een "Zero Waste" werkplaats, waar het kleinste stukje stof nog wordt gebruikt.


Kortingscode:
%PROJECTCECE10%  voor 10% korting

Praktische informatie:
Verzendkosten :

 • Binnen Groot-Brittannië £3,95 (€4,64)
 • Binnen Europa: £5,00 (€5.87)
 • Rest van de wereld: £7,50 (€8,80)
 • Gratis bezorging bij besteding boven de £75 (€88,03)

Adres: Geen fysieke winkelmimycri is een Berlijns tassen merk dat tassen maakt van geupcycled materiaal. De tassen zijn unieke, handgemaakte producten gemaakt van kapotte rubber boten die in Berlijn worden gemaakt door vluchtelingen. Ze produceren sociaal, transparant en milieuvriendelijk.

DE FILOSOFIE VAN MIMYCRI

Mimycri combineert een stijlvol ontwerp met een uitstekende kwaliteit. Ze hechten waarde aan bewust gebruik van middelen en hebben mensen in dienst die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De tassen zijn een innovatieve manier om om te gaan met de problemen van migratie en integratie.

Het ontwerp is minimalistisch omdat het materiaal dat ze gebruiken voor zichzelf spreekt. Ze focussen op wat ons allemaal verbindt en niet wat ons scheidt. Het team van Mimycri wil bijdragen aan een wereld waarin we elkaar helpen en ondersteunen, gewoon omdat we dat kunnen - en omdat het leuk is.


Praktische informatie:

Verzendkosten: Binnen Nederland €16,-
€7,- in Duitsland en gratis bij een aankoop van boven de 500 euro.
€16,- in België, het Verenigd Koningkrijg en andere EU landen.

Verzendtijd: -

Adres: 
Flottwellstraße 2
10785 Berlin
DuitslandMoreThanHip is meer een groothandel dan een eigen merk, maar omdat zij exclusief distributeur of handelsagent van vrijwel alle merken waaruit het assortiment is samengesteld, wordt hun label vaak op het product gezet. Alle producten die verkocht worden bij MoreThanHip zijn eerlijk geproduceerd en duurzaam. Vaak zijn de producten hierdoor uniek. Er staat bij de producten van MoreThanHip altijd netjes beschreven waarom het duurzaam en eerlijk is, zodat je precies weet wat je koopt en wat het verhaal achter het product is.


MoreThanHip staat voor lifestyleproducten met een stijlvol design én een duurzaam karakter. Exclusieve en bijzondere mode- en woonaccessoires met altijd een goed verhaal. Alle producten die verkocht worden bij MoreThanHip zijn eerlijk geproduceerd en duurzaam. Vaak zijn de producten hierdoor uniek. Er staat bij de producten van MoreThanHip altijd netjes beschreven waarom het duurzaam en eerlijk is, zodat je precies weet wat je koopt en wat het verhaal achter het product is. 

Praktische informatie:

Verzendkosten: Binnen Nederland gratis bij een besteding boven de €35,-
Verzending via PostNL, verzendkosten: €2,95.

Adres: Keizerstraat 28A, 3417 EB MontfoortMr. Manchette is een Belgisch merk voor mannen overhemden. De hemden zijn allemaal gemaakt met respect voor mens en milieu. De hemden zijn gemaakt van organisch katoen en zijn digitaal geprint met ecologische verf. Er zijn dus nergens in het productieproces schadelijke stoffen gebruikt.

Mr. Manchette wil zijn ecologische voetafdruk zo laag mogelijk houden. Daarom kiest hij een productie-atelier dat zo dicht mogelijk bij de oorsprong van de stof ligt.  Mr. Manchette kiest voor eerlijke ateliers met een bijzonder verhaal. Op deze manier werkt hij samen met verschillende ateliers: in India, Portugal en Nepal. Tenslotte steunt Mr. Manchette de JAAN Foundation die kinderen beschermt tegen mensenhandel en moderne slavernij.

 

 

 


Praktische informatie:

Verzendkosten: Binnen Nederland €16,40
Binnen België gratis vanaf €100,-
Binnen Duitsland €16,40

Verzendtijd: -

Adres: Geen fysieke winkelMs. Bay is een prachtig tassenmerk dat er alles aan doet om zo duurzaam mogelijk te zijn. De tassen zijn ten eerste duurzaam, tijdloos en stijlvol ontworpen zodat je er zo lang mogelijk mee kan doen. De tassen zijn gemaakt van visleer. De huid van een vis wordt vaak als visafval weggegooid, maar Ms. Bay weet er prachtige tassen van te maken. Omdat het wel echt dierlijk leer is, is het ook biologisch afbreekbaar en zitten er geen schadelijke stoffen in. Het leer wordt op een natuurlijke manier gelooid zonder gebruik te maken van zware metalen. Bij het looi proces is wel een grote hoeveelheid warm water nodig. Hiervoor gebruiken ze bij Ms. Bay water dat is opgewarmt door de aardkern (geothermisch), om zo min mogelijk energie te verspillen. De binnenkant van de tassen zijn gevoerd met organisch katoen. In de toekomst willen ze dit vervangen door een nog milieuvriendelijkere stof, zoals Lyocell. Bij Ms. Bay proberen ze ook zo min mogelijk weg te gooien. Van kleine stukjes overgebleven leer worden kleinere items gemaakt zoals sleutelhangers.

De tassen worden eerlijk geproduceerd in Kolkata, India. De fabrieken waar Ms. Bay produceerd werken volgens de fair trade principes en zijn dan ook SA8000 gecertificeerd. De mensen van Ms. Bay gaan daarnaast vaak bij hun fabrieken op bezoek om te kijken of alles echt eerlijk en veilig verloopt.  Daarnaast zorgt Ms. Bay  er ook voor dat hun werknemers en hun kinderen gezondheidszorg krijgen en dat de kinderen naar school gaan. Ze zorgen ervoor dat kinderen met minder kansen schoolboeken krijgen en ze toen nog verschillende projecten om mensen van schoon water te voorzien.

Een tas waar je je 100% goed over kunt voelen dus!


Praktische informatie:

Verzendkosten: Binnen Nederland €6,-
Binnen België: €5,-
Binnen Duitsland: €8,-
Binnen Luxemburg: €11,-

Verzendtijd: -

Adres: Geen fysieke winkelMUD Jeans wil een wereld zonder verspilling creëren. Naast dat de broeken van MUD Jeans er fantastisch uitzien, zijn ze milieuvriendelijk, diervriendelijk en mensvriendelijk. Alle jeans van MUD Jeans bestaan uit 23 tot 40% gerecycled katoen en verder uit organisch GOTS gecertificeerd katoen . Ze doen ook hard hun best om hun water gebruik en CO2 uitstoot zo klein mogelijk te maken. MUD Jeans streeft naar een gesloten water circuit voor 100% recycling, de eerste CO2 neutrale jeans en geen toevoeging van chemicaliën. Naast goed voor de wereld is MUD Jeans ook goed voor de mensen en dieren,  ze zijn aangesloten bij de Fairwear Foundation, en blijven hun best doen om de werkomstandigheden van hun fabrieken te verbeteren. Ook is het een compleet veganistisch jeans merk dat PETA-approved is.

Prachtige jeans die supergoed zitten en erg lang meegaan. Wil je toch eigenlijk elk jaar een nieuwe broek? Je kunt de broeken ook leasen voor maar €7,50 per maand!


Praktische informatie
Verzendkosten:

 • Binnen Nederland, België, Luxemburg en Duitsland €6,75
 • Gratis terugsturen
 • Gratis ruilen (nieuwe product wordt gratis verstuurd)
 • Gratis reparatieservice
 • Voor het inleveren van gedragen MUD jeans krijg je €10 korting
 • Voor het inleveren van oude jeans gemaakt van minstens 96% katoen krijg je €10 korting

V erzendtijd: 1-4 werkdagen

Adres: Heeft geen eigen winkel, maar te kopen bij meerdere winkels.
Het in Berlijn gevestigde label MYRKA studios lanceerde begin 2017 haar eerste capsulecollectie met een succesvolle crowdfundingcampagne. De kleding van het jonge label staat voor transparantie en modern, tijdloos design, dat tot in het kleinste detail vegan, eerlijk en duurzaam is. Elk stuk is met de hand gemaakt in Duitsland. De twee oprichters Lia Bernard en Lydia Hersberger streven naar een visie van volledig circulaire mode en blijven deze met elke collectie implementeren.
Mode zonder een schuldig geweten, minder consumeren en beter consumeren - dat is de filosofie achter het ontwerp van MYRKA-studio's


Praktische informatie:

Verzendkosten:  Binnen Nederland en België €13,90
Binnen Duitsland €4,90

Verzendtijd: 3-8 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelBen jij een groot liefhebber van het leven in de oceaan? Dan ben jij een fan van NatureAlly. NatureAlly is een merk dat natuur, grafisch ontwerp en mode met elkaar wil combineren. Zo kiezen ze een bedreigde diersoort uit de oceaan en beschermen deze via een wildlife beschermingsorganisatie. Het gekozen dier gebruiken ze als inspiratie voor hun kledinglijn, zoals je meteen terug kunt zien in de gave prints op hun items. 5% van de inkomsten wordt vervolgens gedoneerd aan een organisatie die de diersoort beschermt en die meer bewustwording probeert te creëren over het dier. De print die jij draagt is dus direct gerelateerd aan het dier dat jij beschermd!
Naast dat ze bij NatureAlly geven om het leven in de zee, vinden ze het ook belangrijk dat hun kleding verantwoord geproduceerd wordt. Dit gebeurt allemaal lokaal in Portugal onder eerlijke omstandigheden. Alle producten zijn 100% katoen of zijde, en gecertificeerd volgens de Oekotex 100 standard. Ze maken ook gebruik van een digitale textiel printtechniek die minder chemicaliën en inkt gebruikt. 

De gehele nieuwe collectie van NatureAlly is nu ook GOTS gecertificeerd! Alle nieuwe producten van Natureally zijn dus gemaakt van biologisch katoen.


Praktische Informatie
Verzendkosten: €11,- in West-Europa
Gratis in Frankrijk en bij bestellingen boven de €100,-
Adres: Geen fysieke winkelNHNCD; (ENHANCED bijv.): Verhoogde of toegenomen waarde.

Dit is het merk dat vintage en tweedehands kleding een nieuw leven inblaast. Duurzaamheid is het blijven gebruiken of te upgraden wat we al hebben. Dit was de gedachte van Lisa toen ze NHNCD oprichtte. Tijdens haar modestudies realiseerde ze zich dat in de kledingindustrie de huidige manier van werken en winkelen (zowel zakelijk als van de consument) onhoudbaar is.  Ze besloot dat het anders moest en startte haar label van ge-upcycelde mode.

NHNCD; is een label met unieke mode. Elk artikel is slechts één keer beschikbaar. De meeste vintage onderdelen worden verbeterd door borduurwerk en andere wijzigingen.
Artikelen die niet zijn aangepast behoren tot de NHNCD; Collectie "Vintage Originals". 


Praktische informatie:

Verzendkosten:
Gratis verzending binnen Europa bij besteding boven de €150,- 
Onder de €150,- zijn de verzendkosten: €19,50 

Adres:
Geen fysieke winkelBij Noha Ethical Apparel houden ze van dieren, en dat blijkt niet alleen uit de opdrukken van hun shirts en truien. Alle producten van Noha zijn 100% vegan. De shirts zijn gemaakt van organisch katoen en ze zijn geprint met dierproefvrije inkt op waterbasis. Het mooie van deze inkt is dat er ook geen giftige stoffen in zitten die slecht zijn voor het milieu en hij ook nog eens biologisch afbreekbaar is. In het drukproces zijn ook geen dierlijke producten gebruikt, wat vaak wel het geval kan zijn. De shirts die zijn bedrukt zijn van het merk Earth Positve.

Earth Positive is een kledinglijn van Continental Clothing Co. een prijswinnend bedrijf als het gaat om duurzame mode. Continental Clothing Co. maakt hoge kwaliteit eerlijke en milieuvriendelijke producten die tevens PETA-approved vegan zijn. Het bedrijf is werkt samen met FWF om eerlijke werkomstandigheden te kunnen garanderen. De Earth Positive kledinglijn maakt alleen maar producten van 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen. De kleding wordt geverfd met verf die is goedgekeurd door GOTS en die Oekotex standard 100 gecertificeerd is. De Earh Positive lijn werkt ook hard aan het verkleinen van de CO2 voetafdruk van hun productie.  Met resultaat: ze hebben deze met wel 90% verlaagd. Een Earth Positive t-shirt bespaart zo wel 7 kilogram CO2 ten opzichte van een standaard geproduceerd shirt en een sweatshirt bespaart maarliefst 28kg! Earh Positive is daarmee een trotse drager van het Klimaat Neutraal label.


Praktische informatie

Verzendkosten: Binnen Nederland €3,-
Binnen België €7,-

Adres: Geen fysieke winkelNoumenon is een prachtig kledingmerk dat is geïnspireerd door de Noumenale wereld van de philosoof Kant, om mode te creëren die vrij is van dierenleed, ethisch is, maar ook sophisticated. De items van Noumenon zijn daarom tijdloos, stijlvol en comfortabel. De kleding wordt geproduceerd in Europa, evenals dat de materialen uit Europa komen zodat er zo min mogelijk CO2 wordt uitgestoten. Er wordt alleen gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals GOTS of BCI gecertificeerd organisch katoen, Tencel, linnen, en gerecycelde materialen. Geen van de materialen die gebruikt worden bevatten dierlijke producten en alles wordt bezorgd in een gerecycled verpakkings materiaal.

Het motto van Noumenon: 'Change the world, and look amazing while you do it.'


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis binnen Nederland
€8,75 naar België
€9,- naar Duitsland

Verzendtijd: -

Adres: Geen fysieke winkelVolgt later...


Volgt later...Nukleus is een eerlijk en duurzaam ondergoedmerk. Het ondergoed wordt geproduceerd in Penang, Maleisië, onder eerlijke werkomstandigheden. De mensen van Nukleus hebben goede relaties met hun werknemers en de boeren die voor hun grondstoffen zorgen. Het ondergoed wordt gemaakt van duurzame materialen zoals GOTS gercertificeerd organisch katoen, Tencel en organisch bamboe. 


Praktische informatie:

Verzendkosten: Kosten zijn gebaseerd op het gewicht van de bestelling. 1 slip zorgt voor bezorgkosten van €3,-.

Verzendtijd: -

Adres: Geen fysieke winkelOlly is een prachtig duurzaam lingerie merk. Gestart door drie jonge vrouwen die geïnspireerd raakten in het voorruitstrevende Berlijn. Zij wisten dat de kledingindustrie verschikkelijk vervuilend was en de kleding gemaakt worden onder barre omstandigheden voor bijna geen loon. Duurzame kleding is moeilijk te vinden, en lingerie al helemaal. Daarom besloten ze het lot zelf in handen te nemen en een compleet eerlijk en duurzaam lingerie merk op te zetten. De slipjes van Olly zijn daarom gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen, en vervolgs geverfd onder de OEKOTEX standard, dus vrij van giftige stoffen. De slips zijn ontworpen in Parijs en geproduceerd Hongarije onder eerlijke werkomstandigheden. Het kant is afkomstig van verschillende landen binnen Europa (bv. Duitsland en Italië). Kortom, lingerie die echt mooi is, mooi om te zien en met een mooi verhaal.

Olly,

Organic & Lovely Lingerie. Yours


Praktische informatie

Verzendkosten:
Binnen Europa: €6,-
Binnen Frankrijk: €2,90 en gratis bij aankopen boven de €70,-

Adres: Geen fysieke winkelOrganic Cotton Colours is een producent van prachtig organisch katoen die ook kleding produceert. Alle katoen die zij gebruiken verbouwen ze in Brazilië en is GOTS organisch gecertificeerd. Dit betekent dat het katoen naast milieuvriendelijk ook eerlijk is geproduceerd. Het katoen is super milieuvriendelijk, zo wordt er alleen water gebruikt voor besproeiing afkomstig uit regenwater, worden er geen vervuilende machines gebruikt bij het verbouwen van de velden en wordt er insecticide vrij verbouwd. Het spinnen en weven van de stoffen gebeurt in Europa en de fabrieken in dit proces zijn ook GOTS gecertificeerd milieuvriendelijk en eerlijk. 

De stoffen van Organic Cotton Colours worden niet geverfd, daarom hebben alle producten van dit label hun natuurlijke katoen kleur. Daar komt ook de naam Organic Cotton Colours vandaan. Dit merk doet dus op elk front haar best de beste kwaliteit te leveren voor jou, voor het milieu en voor hun werknemers. 

 


Praktische informatie:

Verzendkosten: €19,12 in Nederland, België en Duitsland

Verzendtijd: 2-3 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelPanda is een zonnebrillen en horloges merk dat bamboe gebruikt als materiaal. Alle monturen en horlogemodellen zijn van bamboe. Dit materiaal wordt gebruikt omdat het duurzaam en milieuvriendelijk is. Naast dat de productie van de producten van Panda milieuvriendelijk is doen ze ook daarnaast hun best om een product neer te zetten dat echt de wereld verbeterd. Met hun Gift of Vision project geven ze voor elke verkochte zonnebril, een oogexamen en een voorgeschreven bril aan iemand die het echt nodig heeft. Panda heeft een een Gift of Education project,  waarbij ze voor elk verkocht horloge geld geven aan Pencils of Promise. Dit goede doel brengt educatie naar locaties op de wereld waar het hard nodig is.

De producten van Panda worden geproduceerd in China. De fabriek waar ze geproduceerd worden is nog niet fair trade. Wel wordt hij gecontrolleerd op veilige en humane werkomgeving. De brillen zijn helaas ook net niet veganistisch door het kleine beetje bijenwas dat is gebruikt in de finish van de producten.


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis overal! (pas wel op met import belasting).Pekelharing is een prachtig tassenmerk dat tassen maakt van geupcyclede autoriemen. De tassen worden allemaal met de hand gemaakt in Amsterdam, wat je dus garandeert van eerlijke handel en van dat de tassen maar een kleine afstand hoeven af te leggen om bij jou bezorgd te worden. 

Pekelharing is het merk van Karin Pekelharing, Zij begon dit merk toen ze een hoop autoriemen zag liggen in het atelier van een vriendin. Haar ambitie om tassen te maken die je elke dag kunt gebruiken, die functioneel zijn, maar ook duurzaam geproduceerd, begon toen duidelijke vorm aan te nemen. Alle tassen van Pekelharing zijn daarom eerlijk en duurzaam geproduceerd.

 


Praktische informatie:

Verzendkosten: Binnen Nederland  €6,95, binnen België €9,80

Verzendtijd: 5 tot 10 werkdagen

Adres: 
Nieuwpoortkade 2a
1055 RX AmsterdamPeople Tree is een merk met een duidelijke missie: 100% Fair Trade worden en zo duurzaam mogelijk te zijn. Ze bereiken dit door hun productie partners te ondersteunen, het milieu te beschermen, kwaliteitsproducten te leveren die mensen overtuigen dat eerlijk en duurzaam beter is, een klimaat te creëren waarin discussie met de belanghebbende ondersteunt wordt, en door een voorbeeld te zetten voor bedrijven en overheidsinstanties dat het Fair Trade model werkt.
People Tree heeft zich aangesloten bij het WFTO, en zijn dus bewezen eerlijk. Daarbij is het meeste van het organische katoen ook nog eens Fair Trade gecertificeerd. Meer dan 80% van de collectie van People Tree is gemaakt van 100% organisch katoen, gecertificeerd door de Soil Association. Dit betekend dat het daarmee ook aan de GOTS standaard voldoet, maar dat de andere materialen die worden gebruikt ook duurzaam zijn.


Praktische Informatie:
Verzendkosten:
Gratis binnen het VK
€8,40 binnen Europa bij bestellingen onder de €70,-
€4,20 binnen Europa bij bestellingen boven de €70,-
Adres: Geen fysieke winkelWat begon als een hobby groeide al snel uit tot een super gaaf t-shirt merk: Plotz. Plotz is begonnen door Karin, zij maakt alle prints van het label zelf, en bedrukt alleen maar shirts die van milieuvriendelijk materialen zijn gemaakt, zoals GOTS gercertificeerd organisch katoen of bamboe. De shirts zijn ook Fair Wear Foundation gecertificeerd, dus eerlijk. De shirts dragen ook het Oekotex 100 label en de folies die Karin gebruikt voor het bedrukken ook, dus er zitten geen schadelijke verfstoffen in de shirts. Er worden geen dierlijke materialen gebruikt voor de productie van de shirts, dus ook geschikt voor veganisten. Plotz is echte slow-fashion, geen massaproductie dus. Van elk shirt worden er maar 50 gemaakt, wat ze dus super uniek maakt!


Praktische informatie:
Verzendkosten: €3,-  binnen Nederland, 
Rest van Europa €5,- 
Adres:
Klarendalseweg 178
6822GH ArnhemWil jij graag de missie en boodschap van Project Cece steunen? Dat kan nu met de Merchendise van Project Cece! Maak een statement met ons 'Not Just A Shirt'  shirt of onze 'Join The Fair Fashion Movement' shopper. Natuurlijk zijn alle merchendise producten gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden en van milieuvriendelijke materialen. 


Praktische informatie:

Verzendkosten: In Nederland €3,80, in België en Duitsland €13,-

Verzendtijd: 2-4 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelProof Eyewear is een zonnebrillen merk gestart door drie broers de als familliebedrijf een houtzagerij hadden. Ze begonnen klein, maar zijn inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf. De zonnebrillen en monturen die ze maken zijn stijlvol, hip en boven alles ethisch. Het milieu beschermen staat voor Proof hoog op de agenda. De fabrieken waar ze produceren controleren ze daarom vaak en streng op al hun milieu eisen. Eerlijke handel staat ook hoog in het vaandel bij Proof, daarom controleren ze ook streng op veilige en hygiënische werkomstandigheden en op dat hun leveranciers hun werknemers redelijk en ethisch behandelen. Het hout dat wordt gebruikt is afkomstig uit hun eigen houzagerij in Amerika, maar de brillen worden gefabriceerd in China.

Naast dat Proof hoge eisen stelt aan de duurzaamheid van hun brillen, willen ze ook de wereld nog een handje helpen. Daarom geeft Proof 12% van hun jaarlijkse winst aan 'Do Good' projecten.  Zo geven ze mensen tand en oog verzorging en gratis brillen. Als je alles wilt zien dat Proof het afgelopen jaar heeft gedaan klik dan hier.

De brillen van Eco en de Wood collectie van Proof zijn geheel veganistisch. De Aluminium en Skate collectie weten ze het niet van aangezien deze van gerecycled materiaal zijn gemaakt en ze de precieze oorsprong niet weten.


Praktische informatie:

Verzendkosten:  Gratis binnen Nederland.

€ 12,99,- buiten Nederland

Verzendtijd: 3-5 dagen

Adres:  het Buske 21, 5708GV, HelmondPure Prana staat voor exclusieve Ethical Fashion Jewelry. De edelstenen en zoetwaterparels die ze gebruiken voor de prachtige ontwerpen, komen vanuit de hele wereld en worden ingekocht via World Fair Trade gecertificeerde lokale partijen op de Filijpijnen. De certificering wordt toegekend door de Filipijnse overheid en wordt jaarlijks gereviewed. Met sieraden van Pure Prana maak je niet alleen jezelf mooier, maar je helpt ook de lokale economie in de Filijpijnen een beetje opbloeien. In het atelier krijgen kansarme vrouwen namelijk een opleiding tot vakkundige vakvrouwen. Doordat ze op deze manier hun familie kunnen ondersteunen met een vast inkomen, kunnen hun kinderen hun school afmaken en hebben zijzelf de kans om hun eigen community te helpen ontwikkelen. Benieuwd hoe het er aan toe gaat in het atelier? Bekijk het in dit korte filmpje!

 


Praktische Informatie

Verzendkosten:       Gratis binnen Nederland, wereldwijd €5,95

Verkooppunten:      Donnatella,  Oranjestraat 7 te Almelo
                                  Fashionjuwelier Knoef, Nieuwstraat 15 te Hengelo
                                  Juwelier Plegt- Haarman, Almeloseweg 5 te Tubbergen
                                  Milikan Juwelier, Wooldstraat 22 te Winterswijk

 Pure Sportswear is zoals de naam al impliceert een puur sportmerk, volledig duurzaam en eerlijk geproduceerd. De Shirts zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester, gemaakt uit PET flessen. De productie van deze shirts bevindt zich in Nederland en Amerika. Daar worden de shirt onder eerlijke werkomstandigheden geproduceerd. Er zijn geen giftige stoffen gebruikt bij het produceren van de shirts, en ze zijn OEKOTEX gecertificeerd.


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis

Adres: Geen fysieke winkelQnoop is een duurzaam innovatief sokken merk gevestigd in Amsterdam. Het doel van Qnoop is duurzame sokken te maken met een mooi design en goede kwaliteit. Typisch aan de sokken van Qnoop is het knoopje en knoopsgat bovenin , waarmee je de sokken aan elkaar kan vast maken. Zo raak je nooit meer één van je sokken kwijt. De sokken zijn gemaakt van 100% organisch katoen, en de knoop is gemaakt van biologisch afbreekbare materialen. De sokken worden altijd verpakt in mooie cadeaudoosjes gemaakt van gerecycled karton. Alle sokken van Qnoop worden geproduceerd in Portugal, om echt Europees vakmanschap en kwaliteit te kunnen waarborgen.


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis verzending bij een besteding van €40,- in Nederland en België.
Anders, binnen Nederland en België €2,95
En binnen Duitsland €4,95

Verzendtijd: - 

Adres: Geen fysieke winkelQuetzal Artisan is een een merk dat handgemaakte en handgeweven producten uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika naar Nederland brengt. Het doel van Quetal Artisan is om eerlijke handel te stimuleren en om echt vakmanschap een podium te geven. Quetzal Artisan heeft verschillende collecties die allemaal op hun eigen manier de wereld een beetje beter maken.

De wol collectie is ontworpen en geweven door vrouwen in Canada. De materialen die worden gebruikt bestaan uit bamboe alpaca en organisch katoen, die zijn gesponnen in het Andes gebergte van Zuid-Amerika. 

De Guatemalteekse textielcollectie is gemaakt door vaardige vrouwen uit Guatamala. De vrouwen gebruiken een speciaal weefgetouw die uit de oude Maya traditie voortkomt. Werken met dit weefgetouw is een speciale vaardigheid de van moeder op dochter wordt doorgegeven in de Maya cultuur en geeft prachtige ontwerpen die traditioneel en modern met elkaar combineren. De vrouwen krijgen eerlijk betaald voor het werk dat ze leveren, wat ervoor zorgt dat ze hun kinderen kunnen onderhouden.

De Guatemalteekse Fair Trade sandalen collectie is ontworpen door vrouwen en zijn in elkaar gezet door Maya wevers in Guatemala. De wevers en de ontwerpsters kregen een eerlijk loon.

De Hiawatha laarzen zijn met de hand gemaakt in Canada door de oorspronkelijke Huron-Wendat Indianen van Wendake. De schoenen zijn gemaakt met respect voor het milieu en de makers worden eerlijk betaald.


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis binnen Europa!

Verzendtijd: -

Adres: Geen fysieke winkel

 Rianne de Witte ontwerpt al duurzame mode sinds 1996, een echte duurzame mode pionier dus. Alle kleding die ze produceert zijn gemaakt van milieuvriendelijke stoffen en worden gemaakt met respect voor mens en milieu.


Praktische informatie:
Verzendkosten: Gratis
Adres: 
Van Coothplein 7
4811NC BredaRITTRSHAUS is een merk dat duurzaamheid doortrekt naar jezelf met hun persoonlijke duurzaamheid items. Deze items zullen je er aan herinneren om even rustig adem te halen of om even een momentje voor jezelf te zijn. Het merk is geïnspireerd op de Flight Safety teksten uit het vliegen die ook in het dagelijkse leven super waardevol kunnen zijn. Naast dat de RITTRSHAUS producten je helpen herinneren dat je duurzaam met jezelf moet omgaan, maken ze ook de wereld een stukje mooier. De producten zijn eerlijk geproduceerd in Fair Wear Foundation gecontroleerde fabrieken. Ze zijn ook gemaakt van duurzame materialen zoals organisch katoen, gerecycled materiaal en bamboe.


Praktische informatie:

Verzendkosten: €3,80 in Nederland
€8,00 in België en €7,00 in Duitsland.

Verzendtijd: In Nederland 1-2 werkdagen,
In België 2-3 werkdagen en in Duitsland 2-3 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelRubyMoon is een zwem en sportmerk dat items maakt die voor beide zwemmen en sporten gebruikt kunnen worden. RubyMoon is een merk dat veel geeft om mens en natuur, daarom doneren ze 100% van hun netto winst! Het geld gaat naar micro-leningen voor vrouwen in ontwikkelingslanden. Van het geld kunnen de vrouwen hun eigen bedrijf oprichten of op een andere manier investeren in hun toekomst. RubyMoon heeft al meer dan 600 vrouwen geholpen.

Naast dat RubyMoon hun winst actief in zet om mensen te helpen is hun product ook heel milieuvriendelijk. De items zijn gemaakt van Econyl, wat nylon is die is gemaakt van gerecyclede visnetten die in de zee zijn achtergelaten door vissers. 48% van al het plastic in de Grand Pacific Grabage Patch bestaat uit visnetten, dus het is erg goed dat deze gerecycled kunnen worden. RubyMoon let ook op CO2 uitstoot, de producten die zij maken stoten 42% minder CO2 uit in het productieproces dan reguliere zwem- en sportkleding. De producten zijn OEKOTEX gecertificeerd, wat betekent dat er geen gevaarlijke stoffen in zitten en zijn tevens veganistisch. De items worden gemaakt in Spanje door een naaicoöperaties van vrouwen die een leefbaar loon krijgen.


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis!

Verzendtijd: 3-5 dagen

Adres: Geen fysieke winkelSaint Basics is  het duurzaamste merk in Nederland volgens Rankabrand en niet zonder reden. Dit basics merk maakt alleen GOTS en OEKOTEX 100 gecertificeerde producten. Het motto van Saint Basics is dan ook: “Iets goeds doen voor jezelf én de wereld om je heen kan zo makkelijk als… je ondergoed aantrekken!”. Saint Basics is een merk dat echt iets terug wilt doen voor de wereld en maakt daarom heerlijke basics van super zachte natuurlijke stoffen, zodat je ze elke dag wilt dragen. Alle producten zijn zuiver en sociaal gemaakt, met respect voor mens, dier en milieu. Voor de materialen wordt er gebruik gemaakt van biologisch katoen en Tencel en alle kleding wordt in Portugal geproduceerd. Er worden geen dierlijke materialen gebruikt en Saint Basics is daarom ook Peta-Approved!


Praktische Informatie
Verzendkosten: €3,50,- in Nederland - gratis vanaf €50
België, Duitsland, Luxemburg: €4,95 - gratis vanaf €50
Levertijd: Binnen Nederland een dag, daarbuiten iets langer
Adres: Geen fysieke winkelSarah Martin  is een stijlvol handtassen en accessoires label dat als hoofdmateriaal het prachtige kurk gebruikt.  Achter Sarah staat Inge van Hees. Haar streven is om, vanuit Nederlands ondernemersland, met Europese ondernemers een eigen merk voor de eigenzinnige vrouw op de markt te brengen. De kurk die wordt gebruikt voor de tassen en accessoires wordt in Portugal onder eerlijke werkomstandigheden geproduceerd. De leverancier is een jonge Portugese ondernemer die prachtige kurken materialen maakt in mooie kleuren. Kurk is een milieuvriendelijk materiaal dat heel duurzaam is en waarvoor geen bomen gekapt hoeven te worden. De items van Sarah Martin zijn 100% veganistisch.  Om niet meer te produceren dan nodig hanteren ze bij Sarah Martin maar kleine oplages. Doordoor blijft elke tas iets unieks behouden. 


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis in Nederland, België en Luxemburg

Verzendtijd: -

Adres: Geen fysieke winkel

https://www.sarahmartin.nl/ Schaapskleren is een heerlijke winkel voor al je wollen en zijden ondergoed. Alles is van heerlijk organisch materiaal van de beste kwaliteit. De winkel bestaat al 10 jaar, wat Schaapsleren een echte pionier maakt in de duurzame mode. Een heerlijke winkel vol met (h)eerlijk ondergoed dat echt goed voelt, van buiten en van binnen!

Praktische informatie:

Verzendkosten: Binnen Nederland gratis boven de €50,- en €4,50 daaronder.
Binnen Duitsland en België gratis bij uitgaven boven de €80,- en €6,- daaronder.

Verzendtijd: 1 tot 3 dagen binnen Nederland en België.

Adres: Geen fysieke winkelComing soon.


Silfir is een winkel die weet hoe moeilijk het is om de bewuste keuze te maken als consument. Ze proberen het je iets makkelijker te maken door een voorselectie te maken van merken waar ze 100% in vertrouwen, een kleine voorraad te hebben zodat er geen kleding verspild wordt, en een repareer service aan te bieden. Het motto van Silfir is dan ook, draag je kleding 3x langer. (Voor meer informatie over de impact van je kleding 3x langer dragen, lees deze blog)

Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis binnen de EU

Verzendtijd: ? Verzonden uit Duitsland

Adres: 
Bartastr. 15
12055 Berlijn
DuitslandSKOT is een merk dat gelooft dat een garderobe begint met een goed shirt. Dat betekent niet dat deze alleen stijlvol en van goede kwaliteit moet zijn, maar ook goed voor de wereld. SKOT betekent dan ook 'schat', een schat voor jouw garderobe en een schat voor de wereld. De shirts van SKOT zijn gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen (eerlijk en duurzaam verkregen). De overhemden worden geproduceerd in Turkije onder eerlijke werkomstandigheden in een fabriek waar ze vaak op bezoek gaan. SKOT vindt het ook belangrijk dat er wordt meegedacht over het afval probleem van de mode industrie. Daarom kun je als je klaar bent met je shirt het weer inleveren bij SKOT tegen 10% korting. Zij zullen dan weer een manier vinden om het te recyclen. Op alle vlakken doen ze bij SKOT dus hun best om de wereld een beetje beter te maken. Shirt voor shirt.


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis binnen Nederland
€12,50 binnen Europa
€20,- rest van de wereld

Geen fysieke winkelSoGoodToWear is een merk dat luxe, eerlijke en duurzame basics maakt van cashmere. Het merk vind het belangrijk om items te maken die goed zijn voor de wereld en voor jou zelf. De slow fashion basics zijn dan ook gemaakt op een 100% eerlijke, diervriendelijke en CO2 gecompenseerde manier. De cashmere die SoGoodToWear gebruikt komt van geiten in Nepal, die op een duurzame manier worden gehouden en bij het fokken wordt overbegrazing voorkomen. De kleding wordt ook gemaakt in Nepal, in een fairtrade brei-atelier. De breiers krijgen een goede opleiding, goed loon en werken onder veilige omstandigheden met de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. Een deel van de opbrengst van de verkochte items wordt in een speciaal fonds gestopt die bijdraagt aan de opbouw van Nepal na de aarbeving.

LET OP: Dit merk is wél diervriendelijk, maar niet veganistisch!


Praktische Informatie
Verzendkosten: €6,95
Adres: Geen fysieke winkelSophie Stone is een webshop die Sophisticated Fair Fashion aanbiedt: eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerde mode voor vrouwen met een stijlvolle, urban look. De merken van Sophie Stone zijn dan ook high-fashion merken uit Londen, Amsterdam, Berlijn, Stockholm, München en Istanbul. Deze opkomende merken blinken uit in hun strakke look, uitgevoerd in bijzondere kleuren en hoge kwaliteit materialen.
Om de eerlijkheid en milieuvriendelijkheid van de fashion-items te waarborgen draagt elk product in het assortiment van Sophie Stone een keurmerk. Alles is GOTS en/of Fair Wear of anders gecertificeerd en er wordt alleen gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Om dit extra duidelijk te maken staat er bij elk product beschreven waar en waarvan het gemaakt is. Duidelijk, eerlijk, milieuvriendelijk en modieus. Daar houden we van!

Praktische Informatie
Verzendkosten: €3,95 in Nederland
Gratis bij bestellingen boven de €50,- in Nederland
België: €5,95
Duitsland: €6,95

Adres: Geen fysieke winkelSophisticatedV  is een webwinkel die luxe tassen en schoenen wilt aanbieden die zijn gemaakt met liefde voor dier, mens en milieu. Alle producten van SophisticatedV zijn dan ook gemaakt van duurzaam materiaal dat tevens geen dierlijke producten bevat (zelfs de lijm niet). Alle tassen en schoenen worden in Europa gemaakt, dus dat is ook beter voor het milieu en vaak ook een gerantie voor goede arbeidersomstandigheden.

Praktische informatie:
Deze winkel verkoopt nu nog via bol.com

Verzendkosten: Gratis bij bestellingen boven de €20,- en anders €2,49

Verzendtijd: Binnen Nederland en België de volgende dag nog in huis als op vooraad.
In Duitsland en Luxemburg 2 tot 3 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelstudio JUX + co. is de winkel van het merk studio JUX. Naast dat ze in hun winkel namelijk zelf een prachtige collectie verkopen, bieden ze ook een hoop andere prachtige eerlijke en duurzame merken aan. studio JUX startte in 2008 omdat ze geloofde dat mode leuk voor iedereen moet zijn. Voor de designers, de producenten en iedereen die de kleding draagt. De naam draag dit met zich mee, JUX betekent namelijk letterlijk plezier, of lachen in het Duits.

Praktische informatie:
Verzendkosten: Gratis binnen Europa bij aankopen boven de €20,-
Adres:
Ceintuurbaan 252 
1072 GH Amsterdam 
The Netherlands Supermegaflex verspreidt positiviteit via slow fashion met toffe teksten. Het begon allemaal met Gerben die door Amerika trok in zijn favoriete T-shirt. Het T-shirt leek in eerste instantie  misschien niet zo speciaal, maar de tekst die erop stond, ‘Have a nice day’, leidde tot menig positief gesprek. Overal waar Gerben kwam kreeg hij aardige reacties en raakte hij in gesprek met totale onbekenden, puur vanwege de positieve boodschap op zijn T-shirt. Dit bracht hem op het idee om met T-shirts en truien meer positiviteit te verspreiden in de wereld. Compagnon (en neef!) Gerwin was ook meteen enthousiast, en stelde voor dat de kleding helemaal duurzaam en eerlijk geproduceerd zou worden. Hij had na zijn lange wandeltochten geleerd dat hij helemaal niet veel kleding nodig had en dat een kwalitatief goed, duurzaam kledingstuk heel waardevol is.

De sweaters en shirts van Supermegaflex zijn daarom eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd in Turkije. Ze dragen het GOTS-certificaat, een van de beste duurzame en eerlijke certificeringen die je kunt hebben. Daarnaast zijn de opdrukken Direct To Garment (DTG) geprint, wat betekent dat de verf op waterbasis en biologisch afbreekbaar is, maar ook jarenlang meegaat zonder kleur te verliezen. 

Supermegaflex is dus een hartstikke positief kledingmerk dat is opgericht uit liefde, en zonder winstoogmerk. Dit maakt Supermegaflex een non-profit.


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis verzending bij aankopen boven de €100,-
€5,95 binnen Nederland & België

Verzendtijd: 5 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelTake it slow is een heerlijke duurzame webwinkel waar je allemaal echte slow-fashion kan vinden. Mode die eerlijk een duurzaam is, maar zeker niet inlevert op schoonheid en stijl. Alle mode van Take it slow heeft een minimalistische stijl en is van hoge kwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen van goede kwaliteit die lang mee gaan en die je ook lang wilt dragen. Doe het rustig aan met Take it slow en neem je tijd bij het browsen door hun producten.

Praktische informatie:
Verzendkosten: Binnen Nederland: Gratis boven de 75 euro, anders 3,95 bij brievenbuspakketje en 4,95 bij een normaal pakketje.
Binnen Europa: 6,95Teym is een echt slow fashion merk. In plaats van te werken met grote collecties, legt Teym de focus op één klassieker per keer, waardoor er meer aandacht naar de fit en functionaliteit gaat, om uiteindelijk uit te komen op een perfect tijdloos kledingstuk. Item voor item zet Teym op deze manier "the impeccable wardrobe" neer. Naast de droom om dit te realiseren heeft Teym ook een missie; consumenten bewuster maken van hun koopgedrag, en andere merken inspireren door tegengewicht te bieden aan de fast-fashion ketens, en een duurzaam alternatief te bieden met minder, maar kwalitatief veel betere kleding. De kleding wordt geproduceerd in Europa onder eerlijke werkomstandigheden.


Praktische informatie:
Verzendkosten: Gratis binnen Nederland, 
Buiten Nederland €10,- 
Adres:
Nieuwezijds Voorburgwal 256-1
AmsterdamThe Blind Spot is een winkel die gelooft in een wereld waar we ons bewust zijn dat onze kleding wordt gemaakt door mensen. Mensen die ook het recht hebben op een fijn leven, vrij van uitbuiting en armoede. Veel mensen weten dat de mensen in de mode industrie worden uitgebuit, maar kiezen er toch voor om er niet over na te denken. Het is hun 'Blind Spot'. The Blind Spot is trots dat jij wel hebt besloten je ogen te openen en te kiezen voor eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerde kleding. Bij The Blind Spot willen ze je niet alleen helpen prachtige eerlijke en duurzame kleding te vinden, maar ze proberen ook awearness te creeëren en te informatie te verspreiden over de mode industrie zodat hopelijk in de toekomst niemand meer zijn ogen sluit voor de verschikkelijke omstandigheden in de mode industrie.

De kernwaarden van The Blind Spot zijn: Inspirerend, Fashionable en Vernieuwend. Inspirerend met de mooie verhalen achter hun kleding, fashionable omdat je er natuurlijk ook gewoon leuk uit wilt zien, en vernieuwend omdat ze ook beginnende duurzame merken een podium willen geven. Een prachtige winkel die heerlijk is om doorheen te browsen.

Praktische informatie:

Verzendkosten: €3,95 in Nederland, gratis bij een besteding boven de €80,-
€5,- in België
€10,- in Duitsland

Verzendtijd: -

Adres: Geen fysieke winkel maar wel een showroom in Goes

 thegreenlabels.com is een winkel die, zoals de naam al doet vermoeden, alleen maar kleding van groene kledingmerken verkoopt. Bij de thegreenlabels.com proberen ze het zo makkelijk mogelijk te maken om mooie eerlijke en duurzame merken te vinden. Zo proberen ze mensen te stimuleren om meer duurzame en eerlijke producten te kopen en daarmee ook de mode-industrie te veranderen. Dat sluit 100% aan bij de Project Cece filosofie!

Alle kledingstukken van thegreenlabels.com zijn eerlijk geproduceerd. Daarnaast voldoen ze nog aan in ieder geval één van de volgende criteria:

- Vegan: Geen dierlijke materialen
- Lokaal: Geproduceerd in Europa
- Schone processen: Als er milieuvriendelijk materialen zijn gebruikt, of wordt ingezet op water of CO2 reductie etc.
- Afval reducering: Als er circulair wordt geproduceerd of in ieder geval afval productie zo veel mogelijk wordt tegen gehouden.

thegreenlabels.com is super transparant over hoe de kleding wordt geproduceerd en verteld je van zaadje tot kledingstuk waar het vandaan komt en hoe het is geproduceerd. 

Praktisch informatie

Verzendkosten: Gratis verzending in Nederland, België en Duitsland bij aankopen boven de €100,- anders €5,-

Verzendtijd: 2-5 dagen

Adres: Geen fysieke winkelKen je dat moment dat je à la Ariel uit het water omhoog springt, maar je bikinitopje helaas niet mee werkt en jij dus voor een compleet strand aan het flashen bent? Dit gebeurt je niet met een bikini van Tinka Blu. Tinka Blu combineert presteren met duurzaamheid. Niet alleen zijn hun bikini's zo gemaakt dat jij actief kan zijn op het strand zonder je zorgen te hoeven maken over bovengenoemde scéne, ze zijn ook nog eens geproduceerd met oog voor het milieu. De bikini's worden ontworpen in Berlijn en vervolgens geproduceerd in Duitsland of Turkije. Het gehele productieproces vindt dus plaats binnen Europa. Daarnaast wordt de zwemkleding gemaakt van OEKO-TEX 100 gecertificeerd en van gerecycled of recyclebaar materiaal. De bezorging wordt klimaat neutraal gedaan door GoGreen en Tinka Blu's website is zelfs duurzaam doordat deze wordt gehost door een duurzame provider. 


Praktische informatie:
Verzendkosten: Gratis binnen Europa, daarbuiten €3,-
Adres: Geen fysieke winkelTOMS Shoes is een schoenenmerk dat voor elk paar schoenen dat je koopt, een paar schoenen doneert aan een kind dat ze nodig heeft. Anderen helpen zit in het DNA van TOMS, naast dat ze al meer dan 60 miljoen schoenen aan kinderen hebben gegeven, zorgen ze ook voor werkgelegenheid door de schoenen te produceren in de landen waar ze gedoneerd worden. Na het succes van de TOMS Shoes werd ook TOMS Eyewear gelanceerd. Hetzelfde idee, maar nu om mensen te helpen hun zicht terug te krijgen. Dit doen ze door middel van medische zorg, het zorgen voor voorgeschreven brillen en chirurgische ingrepen wanneer nodig. Daarnaast zet TOMS zich in voor schoon drinkwater en veiligere geboortes.
De schoenen van TOMS worden gemaakt in China, Ethiopië en Argentinië. Ze zijn zich bewust van de problemen in de mode industrie en doen hard hun best om de fabrieken waarmee ze samenwerken zich te laten houden aan de wet, en slavernij en mensenhandel te voorkomen. De materialen waar de TOMS schoenen van gemaakt worden zijn zo veel mogelijk duurzame en veganistische materialen in samenwerking met de Textile Exchange. TOMS is nog steeds bezig met het uitbreiden van hun duurzame materialen sectie.

.


Praktische Informatie:
Verzendkosten:  Gratis vanaf €49,95, anders €4,95
Adres: Flagship store in Amsterdam, voor overige boetieks kan je de winkelzoeker gebruiken.Mooie, tijdloos, en sexy is Troo, het lingeriemerk uit Zwitserland met wortels in Zuid-Afrika.

Wat betreft de producten van Troo, kunnen we met absolute zekerheid zeggen dat ze allemaal verantwoordelijk zijn gemaakt.

Cute Rose, een van de merken van Troo, is gevestigd in Kaapstad en alle 'beautiful babes' worden gemaakt in Kaapstad. Het puntje gebruikt voor de mooie Cute Rose Babes is gemaakt in Italië, Thailand, Zwitserland of Frankrijk. Al het kant komt uit de restjes van geweldige ontwerpers. Deze overgebleven stukken worden meestal weggegooid, maar Cute Rose kan ze kopen en er de mooiste, gelimiteerde stukken van maken. Ethisch geproduceerd met gelukkige handen. Megan, Faith en Yolanda zijn de handen achter de naaimachines
Ze beginnen om 7 uur 's ochtends omdat ze graag om 15 uur willen stoppen om de hele middag te hebben. Om 7 uur in de winter is nog donker en koud, dus hebben ze een kleine ventilator kachel onder hun naaimachines staan om hun tenen te warmen, terwijl ze werken in de ochtend kunnen ze zich op opwarmen aan warme drankjes, zoals warme chocolademelk, koffie en thee.

Een ander label is Found.Collection - Lisa en Gitte ontmoette tijdens haar studie in Stellenbosch, Cape Town een vertakking in de mode-industrie. Alle stukken van Found zijn gemaakt van materialen afkomstig uit Zuid-Afrika en alle stukken zijn gemaakt in Zuid-Afrika. Ze kopen "off-cut" stukken materiaal die de "restjes" zijn die anders zou worden weggegooid. Hierdoor zijn de stukken zeer beperkt, wat erg leuk is.

Het nieuwste lid van de kleine Troo-familie is Mille Collines. Ze integreert Afrikaanse prints in klassieke stukken. Mille Collines is nu in Kaapstad en de stukken zijn gemaakt in Zuid-Afrika, Rwanda of Kenia.


Praktische informatie:

Verzendkosten: € 3,24 binnen Europa
€ 4,26 wereldwijd.Wana Bana is een prachtig merk dat Colombiaanse ontwerpers de kans wil geven hun talenten op de Nederlandse markt te laten zien, en WFTO gercertificeerd te worden. Alle tastjes van Wana Bana zijn van veganistisch leer. De tasjes worden gemaakt onder eerlijke omstandigheden en 5% van de winst van Wana Bana wordt gedoneerd aan organistaties die kinderen in Latijns Amerika van educatie voorzien.

Omdat ze bij Wana Bana weten dat het vervoeren van hun producten naar Europa flink wat CO2 kost, compenseren ze dit door bomen te planten. Voor de materialen voor de producten zijn ze ook zoveel mogelijk milieuvriendelijk bezig. Zo wordt er geupcycled, organische materialen gebruikt en modulaire en tijdloze designs gemaakt. Wana Bana is dus echt op alle fronten goed bezig!


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis bezorging bij bestellingen boven de €70,-
Bezorging in Nederland: € 6.97
Bezorging in België: € 11.19

Verzendtijd: In Nederland: Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.

Adres: Geen fysieke winkel.Waschbär is het eigen merk van de webshop Waschbär en is een duurzaam kledingmerk dat onder de TRIAZ corporatie valt. Deze corporatie produceert in veel verschillende landen en fabrieken (Turkije, Bosnia/Hercegovina, Duitsland, China, Tunesië, Macedonië, Spanje, de Oekraïne, India, Poland, Litouwen, Tjechië, Bulgarije). Bijna alle fabrieken zijn GOTS gecertificeerd en alle fabrieken worden gecontroleerd door de Fair Wear Foundation. Klik hier voor het volledige rapport van TRIAZ en hier voor de Brand Performance Check. De GOTS certificering betekent dat de kleding beide milieuvriendelijk en eerlijk is geproduceerd. 


Waschbär begon ooit in 1987 in Zuid Duitsland met het versturen van ecologische schoonmaak middelen. Hun assortiment breidde al snel uit naar andere ecologische en duurzame producten voor in huis en uiteindelijk ook naar mode.  Het uitgangspunt van Waschbär is altijd al geweest het mogelijk maken van ecologisch en sociaal verantwoordelijk leven. Daarom is het ook zo fantastisch dat een ooit zo een kleine onderneming is uitgegroeid tot één van de grootste postorderbedrijven van duurzame en milieuvriendelijke producten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Praktische informatie:

Verzendkosten: €5,95  (Geen bestellingen onder de 30 euro)

Verzendtijd: Binnen 10 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkelHet eigen merk van watMooi bevat cadeaubonnen, en een exclusief t-shirt waarmee je de lokale organisaties die illegaal gevange orang-oetangs redden steunt. Het t-shirt is van gemaakt van 100% organisch katoen en is dus ook geschikt voor veganisten.


watMooi is een van de bekendste duurzame mode webwinkels van Nederland. Speciaal voor jou haalt deze winkel alle merken die een extra steentje bijdragen om de wereld een beetje mooier te maken naar Nederland. Alle kleding in de webshop van watMooi voegt op zijn eigen manier iets toe. Soms door middel van eerlijke handel, soms door alleen maar gerecyceld materiaal te gebruiken, het kan allemaal. Zeker een winkel waar je als duurzame mode liefhebber in wil rondsnuffelen dus.

Praktische informatie:
Verzendkosten:
Gratis binnen Nederland.
Naar België €6,95,
de rest van Europa €10,- en de rest van de wereld €21,-

Adres: Geen fysieke winkel

 Volgt later


WHITE DOTS is een winkel die de wereld wil kennis laten maken met de duurzame merken die de lichtpuntjes (white dots) zijn voor de modewereld. Bij WHITE DOTS vind je dan ook allemaal super leuke merken die betaalbaar, hip en uniek zijn, en boven alles natuurlijk: duurzaam en eerlijk. De merken van WHITE DOTS zijn vooral veel buitenlandse merken die nog niet veel in Nederland verkocht worden, zo zul je bij WHITE DOTS dus altijd scoren met kleding die bijna niemand anders in Nederland draagt.

Praktische informatie:

Verzendkosten: Binnen Nederland €4,95

Verzendtijd: Binnen Nederland 3-5 werkdagen

Adres: Geen fysieke winkel

 Wolf and Storm  snapt net als wij heel goed dat het moeilijk is om uit te zoeken welke kleren duurzaam, biologisch of vegan zijn. Daarom heeft Wolf and Storm het allemaal precies voor je uitgezocht. Het gehele aanbod van Wolf and Storm is dus duurzaam, vegan en biologisch! Daarnaast is Wolf en Storm verre van een geitenwollensokken winkel. Het gehele aanbod bestaat uit stijlvolle producten, van vrouwelijke jurkjes tot designertassen. Alle kleding is van hoge kwaliteit en heeft prachtig verhaal. Bij Wolf and Storm kun je dus met een gerust hart shoppen voor jezelf en een betere wereld!

Praktische informatie:
Verzendkosten: 
Binnen Nederland gratis.
In België voor aankopen onder de €100,- een verzendkoste van €4,95.
Adres: Geen fysieke winkelHet zwemkledingmerk Woodlike Ocean werd geboren uit de oceaan: duurzame zwemkleding gemaakt van visnetten en gerecyclede materialen. Dit brengt de twee belangrijkste aspecten van hun merkidentiteit samen. De oceaan en jij, een moderne vrouw die bewust omgaat met de omgeving en geniet van al haar facetten. Naast het milieubewustzijn van de materialen, zal de verkoop van elk product direct worden gedoneerd aan "Healthy Seas Initiative" om onze oceanen te beschermen.


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis voor bestellingen boven de €100,-
Anders: €6,90 binnen Nederland
€4,50 binnen Duitsland
€6,90 rest van Europa 

Verzendtijd: Binnen Nederland 5-9 werkdagen
In Duitsland 3-5 werkdagen
In de rest van Europa 5-9 werkdagen

Adres:  Geen fysieke winkelZAZU Amsterdam is een luxueus knitwear merk dat Ecuadoriaans vakmanschap en Europese stijl combineert tot prachtige producten. De collectie wordt gemaakt in Ecuadoriaanse vrouwen die wonen in de Andes. Zij gebruiken brei technieken van hun voorouders en vertalen deze in het design uit Amsterdam. De vrouwen krijgen een eerlijk loon (wat 5 keer zoveel is dan men daar normaal zou krijgen) en er werken absoluut geen kinderen. De vrouwen hebben normale werktijden en werken in veilige, hygiënische werkomstandigheden. 

Alle producten van ZAZU Amsterdam zijn gemaakt van heerlijke alpaca wol. De wol is eco-vriendelijk, wat wil zeggen dat er geen chemicaliën worden gebruikt bij het verwerken van de wol, er alleen maar verfstoffen worden gebruikt met lage impact en dat de Alpaca's goed worden behandeld. De Alpaca's mogen vrij grazen buiten en hebben veel ruimte. Ook wordt er niet gedaan aan mulesing.


Praktische informatie:

Verzendkosten: Binnen Nederland €6,95, gratis bij aankopen boven de €200,-
Binnen Europa €14,65
Wereldwijd: €25,95

Verzendtijd: Binnen Nederland 2-4 werkdagen
Binnen Europa 5-10 werkdagen
Wereldwijd: Tot 20 dagen

Adres: Geen fysieke winkelZendee is een heerlijk comfortabel kledingmerk dat perfecte kleding biedt voor elke situatie. Lekker thuis op de bank of op een feestje, de kleding werkt goed voor beide. De kleding is gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen, wat betekent dat deze op een eerlijke en milieuvriendelijke wijze is verkregen. De kleding wordt ik kleine oplagen gemaakt in een fabriek in Turkije. In deze fabriek wordt er onder goede werkcondities gewerkt voor een eerlijk loon. Er is natuurlijk geen sprake van kinderarbeid. Ook bij de verpakking wordt op het milieu gelet. Zo wordt er gebruik gemaakt van gerecycled plastic en en enveloppen voor de verzending. 


Praktische informatie:

Verzendkosten: Gratis binnen Nederland
Rest van Europa €6,95

Adres: Geen fysieke winkel2MOK is een Portugees merk dat vrouwen wil helpen om de wereld te veranderen. De collectie van 2MOK wordt geheel in Portugal geproduceerd onder eerlijke werkomstandigheden door echte vakmensen. De gebreide items zijn gemaakt van een mix van organische wol en katoen die GOTS gecertificeerd is. De shirts zijn ook gemaakt van organisch katoen met een GOTS certificaat en worden geproduceerd in een kleine familie fabriek. De knopen die worden gebruikt zijn tussen de 50 en 70% gemaakt van gerecycled papier.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Met de sieraden van A Beautiful Story koop je niet alleen een prachtig stuk vakmanschap gemaakt door de Nepalese zilversmeden, maar je koopt een verhaal. Een verhaal van ontdekking, cultuur en vrouwen empowerment. Toen Cathelijne Lania, de oprichtster van A Beautiful Story, hoorde dat zilversmeden die prachtige producten maakten, niet genoeg werk hadden, besloot ze hun sieraden naar Nederland te brengen en de sieraden hier te verkopen. Met succes! Via de mannen in de zilverfabriek leerde ze daarnaast een aantal vrouwen kennen die graag economisch zelfstandig wilden worden. Samen met deze vrouwen ontwikkelde A Beautiful Story een prachtige kralencollectie. Alle sieraden van A Beautiful Story zijn  WFTO gecertificeerd, gemaakt met respect voor het milieu en dragen een mooi verhaal met zich mee.

Labels:

FATMILSUPLC

Keurmerken:

World Fair Trade Organization

A-dam Underwear maakt leuke boxers met gave prints die de hele dag goed zitten. De boxers zijn gemaakt van 95% GOTS gecertificeerd organisch katoen en 5% elastan. Eerlijk geproduceerd en milieuvriendelijk dus. De boxers hebben geen waslabel aan de binnekant of vervelende irriterende stiknaden, een boxer die je dus altijd aankan! 

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Aap Noot Xiem is een heerlijk kindermerk dat naast een mooi ontwerp, bewegingsvrijheid voorop heeft staan. De kleding is zo gemaakt dat u kind alle gekke toeren kan uithalen. De kleding is eerlijk geproduceerd in Nederland door de maatschappelijke organisatie STAGE 53 en er wordt gebruik gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen. De kleding is ook geheel veganisitisch en is daarnaast worden die producten op een milieuvriendelijke manier verpakt.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardOEKO-TEX

Afriek is een merk dat vindt dat we Afrika lang genoeg in een verkeerd daglicht hebben gezien en probeert het imago van Afrika te verbeteren. Ze doen dit door mooie kleurrijke kleding te creëren is samenwerking met de mensen in Kigali. De Afrikaanse prints komen terug in elk kledingstuk dat Afriek maakt en vertelt het verhaal van de mensen die het gemaakt hebben. Afriek heeft een eigen atelier met 14 werknemers die allemaal werken onder eerlijke werkomstandigheden en een eerlijk loon krijgen. Zo probeert Afriek niet alleen het de mensen in Kigali te helpen maar proberen ze ook hier in Nederland het beeld van Afrika te veranderen.

Afriek geeft de focus vooral aan eerlijke handel en transparantie en doet nog niet heel veel op gebied van milieu.

Labels:

FATSUPLC

Keurmerken:

Albero is een sokkenmerk dat alleen maar sokken maakt van GOTS gecertificeerd katoen. Dat betekent dat het katoen eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd is. De sokken worden gemaakt in Turkije in Istanbul en Izmir in GOTS gecertificeerde fabrieken. Dit betekent dat de mensen eerlijk betaald krijgen en onder goede werkomstanidigheden werken.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Het Nederlandse merk Alchemist maakt high-end mode, op een eerlijke manier en van duurzame stoffen. Om hun CO2 uitstoot te verlagen produceren ze zoveel mogelijk binnen Europa.
De precieze cijfers? 80% in Portugal, 5% in Macedonië en de overige 15% in Delhi, India.
Dat de productie op een eerlijke manier gebeurt vinden ze zo belangrijk dat ze sinds 2016 alleen nog samenwerken met fabrieken die één of meer certificaten hebben en jaarlijks ge-audit worden door (onafhankelijke) Ngo’s als BSCI, FWF, SA8000 en GOTS. Daarnaast hebben ze sinds 2015 iemand in dienst die zich alleen bezig houdt met de verduurzaming van het merk en de controle daarvan. Qua materialen werkt het merk onder andere met Tencel, Modal (van Oostenrijks beukenhout), biologisch katoen (GOTS gecertificeerd) en gerecyclede stoffen. 

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Fair Wear FoundationGlobal Organic Textile StandardSA8000

Alkena is het enige merk dat 100% echte GOTS gecertificeerde organische zijde produceert en gebruikt voor hun producten. De zijde wordt geproduceerd in een samenwerking van Alkena met Chinese partners. Samen zijn ze een biodynamisch project gestart onder de naam SABA in de Chinese provincie Szechuan, hier hebben ze tevens hun werkplaats. De GOTS certificering garandeert dat naast dat de zijde milieuvriendelijk is verkregen, deze ook onder eerlijke werkomstandigheden is verkregen en is verwerkt tot kleding. 

 

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Allpa is een merk dat de klassieke panamahoeden uit Ecuador nieuw leven inblaast. De hoeden en tassen die ze maken zijn allemaal geproduceerd in Ecuador door echte vakmensen die de prachtige Toquilla stro met de hand in elkaar weven. Dit doen ze gewoon thuis aan de keukentafel of buiten voor het huis. Ze krijgen hier een eerlijk loon voor en worden met liefde en respect behandeld. De producten zijn helemaal van stro, wat een milieuvriendelijk materiaal is ook veganistisch.

De kunst van het toquilla stro weven staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is dus echt een bijzondere ambocht. Met een tas of hoed van Allpa heb je dus zeker iets bijzonders in handen.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Alolola is een prachtig Spaans merk dat kleding produceert met respect voor mens en planeet. De kleding wordt onder eerlijke werkomstanigheden geproduceerd in Spanje zelf. Dit garandeerd niet alleen dat het eerlijk wordt geproduceerd aangezien het onder EU wetgeving valt, maar zorgt er ook voor dat de kleding veel minder afstand hoeft af te leggen om bij jouw te komen. Dat bespaard weer een hoop CO2. Alola gebruikt Lyocell (ook wel Tencel genoemd), linnen en gerecycled polyester als duurzame materialen in hun collectie. Dit zijn allemaal duurzame materialen die milieuvriendelijk geproduceerd worden en weinig water nodig hebben. Alolola is daarnaast ook GOTS gecertificeerd, wat organische stoffen en eerlijke handel garandeerd.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Alternative Apparel is een kledinglabel gevestigd in Los Angeles. Ze maken kleding die gefocust is op de juiste fit, goede kwaliteit en duurzaamheid. 80% van alle producten van Alternative Apparel wordt gemaakt van duurzame stoffen. Duurzame stoffen betekent voor hun dat er 60% minder water wordt gebruikt bij de productie, er eco of organische stoffen worden gebruikt, er geen giftige stoffen worden gebruikt en verfstoffen met lage impact, en dat er veel gebruik wordt gemaakt van gerecycelde materialen.

Alternative Apparel werkt op een wereldwijde schaal en ze geloven dat al hun fabrieken moeten zorgen voor een eerlijke en veilige behandeling van hun werknemers. Op hun website kun je zien waar ze allemaal produceren. Alle fabrieken werken volgens hun volgens de Fair Labor Association Workplace Code of Conduct (dit is geen certificering). Een aantal van de fabrieken zijn gecertificeerd eerlijk volgens WRAP wat wel eerlijke werkomstandigheden garandeerd.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Worldwide Responsible Accredited Production

Amazonas slippers is het eerste merk dat biologisch afbreekbare slippers heeft ontwikkeld.  De slippers worden na 5 jaar op natuurlijke wijze afgebroken. De ontwerpen zijn geinspireerd door de Braziliaanse flora en fauna en hebben een sterke Latijns-Amerikaanse invloed met constrasterende kleuren en prints. Het merk beschikt over de ISO 9001 certificering, een certificering die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagement van het product. Dit betekent dus dat het product gegarandeerd van goede kwaliteit is. Meer weten over het merk? Bekijk de website: http://www.amazonas-slippers.nl

 

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Amor Collection is een merk dat met hun sjaals een beetje India naar Nederland brengt. Het Indiase handwerk wordt bij Amor Collection gecombineerd met natuurlijke materialen en stoere designs. Perfect voor de zelfverzekerde vrouw die nog een toevoeging zoekt om haar outfit af te maken. Amor Collection gelooft in eerlijke handel. De kleding wordt dan ook onder eerlijke omstandigheden geproduceerd in India en voor een eerlijke prijs hier in Nederland verkocht.

Labels:

FAT

Keurmerken:

Bij sieradenmerk Ana Dyla combineren ze de natuurlijke schoonheid van edelstenen met vakmanschap. In hun kleine ateliers in Anatolië werken vakmensen, die aan je worden voorgesteld op hun website. Niet alleen de mensen stellen ze aan je voor, maar ook het hele proces kan je daar terug vinden. De edelstenen die ze gebruiken komen van Turkse bodem en het zilver dat ze gebruiken is 100% gerecycled. Ook in het design zijn Turkse invloeden te zien, zo zie je bijvoorbeeld op het Ottomaanse rijk geïnspireerde stijlen terug. De sieraden zijn ideaal om een basic outfit mee op te fleuren en op eindeloos veel manieren te dragen.

Labels:

FATLOCPMILSUPLC

Keurmerken:

Anekdot is een sexy lingerie merk uit Berlijn. Alle producten zijn gemaakt van geupcyclede vintage stoffen waarvan te veel was geproduceerd. De stoffen zijn dus nooit eerder gedragen. Doordat er geen nieuwe stoffen worden gemaakt voor de lingerie van Anekdot is het dus een stuk milieuvriendelijker dan andere lingerie. De items worden geproduceerd in Duitsland, wat eerlijke werkomstandigheden en kwaliteit garandeert. 

 

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

AppelKruimel & Fris is een kledinglijn voor echte mensen. Niet voor de onrealistische schoonheidsidealen waar we soms naar toe proberen te leven. We zijn niet allemaal zo knap als de vrouwen en mannen op de fashion billboards, maar dat hoeft ook helemaal niet. Appelkruimel&Fris wil duidelijk maken dat mode voor iedereen is, voor jou, mij, maar ook de producenten. Daarom zijn alle items ook nog eens van 100% organisch en eerlijk katoen! Geproduceerd in India door continental clothing - earth positive en Stanley & Stella, die allebei GOTS of OCS 100 gecertificeerd zijn en zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation. De items worden vervolgens bedrukt in een milieuvriendelijke drukkerij met bio-inkt op waterbasis. De opbrengst van Appelkruimel&Fris wordt gedoneerd aan Bakkerij Lambe, een bakker die werkplekken biedt aan mensen met een beperking.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardTextile ExchangeFair Wear Foundation

Armed Angels is een Duits merk en één van de bekendste duurzame modemerken van het moment. Alles van Armedangels is GOTS gecertificeerd en ze werken samen met de Fair Wear Foundation en Fairtrade om een zo hoog mogelijke sociale standaard te halen. Ze geloven dat goede kwaliteit en eerlijke productie belangrijker zijn dan de laatste modetrends en gaan voor "fair fashion instead of fast fashion". Daarbij leggen ze niet de nadruk op fair, maar vooral op fashion. Ze willen namelijk dat je eerst verliefd wordt op hun items en dan nóg enthousiaster raakt door het verhaal erachter.

Armed Angels is zowel te koop via hun eigen webshop als via webshops als bijvoorbeeld Brandmission en Sophie Stone, waardoor de verzendkosten lager kunnen uitvallen.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardFair Trade InternationalFair Wear Foundation

Artelusa  is een merk dat schoenen en accessoires maakt van Portugees kurk. Het materiaal is recyclebaar, duurzaam en veganistisch. Doordat het merk voor geen van hun producten gebruik maakt van dierlijke materialen is het PETA approved
De producten zijn allemaal uniek. Ten eerste komt dit doordat alle producten met de hand worden gemaakt en daardoor altijd worden beïnvloed door de authentieke stijl van de maker. Ten tweede is elke kurkboom anders, bijvoorbeeld qua patroon of kleur, waardoor je ook kleine verschillen zal zien tussen de verschillende kurksoorten die worden gebruikt. No worries, de verschillen zijn minimaal!

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Peta approved

Bij Arthur & Henry geloven ze dat elke man een goed overhemd nodig heeft. Met goed bedoelen ze dat het overhemd niet alleen van goede kwaliteit is, maar ook dat het van biologisch katoen is gemaakt en eerlijk geproduceerd is. Arthur en Henry, de oprichters van het merk, zijn inmiddels overleden, maar hun opvolgers halen nog steeds inspiratie uit de tijd van hun grootvaders.
Alle overhemden zijn gemaakt van GOTS gecertificeerd katoen. Ook moeten de producenten van de overhemden zich houden aan de Etical Trading Initiative certificering en aan de SA8000. De Wadham Oxford weave shirts dragen daarnaast nog het Fair Trade certificaat. De kleding wordt gemaakt in Bangladore, en om de reis naar Europa iets milieuvriendelijker te maken wordt het verpakt in biologisch afbreekbare zakken, met gerecycled tissue papier ertussen en verscheept in gerecyclede kartonnen dozen. Om het af te maken schenken ze bij Arthur & Henry elk jaar 1% van hun omzet aan een goed doel.
Wie zegt dat een ouder merk niet bij de tijd kan blijven!

De overhemden van Arthur & Henry zijn geschikt voor veganisten.

Labels:

ANFFATMILSUPLC

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardEthical Trading InitiativeSA8000

Arture is een tassen en accessoires merk met liefde voor mens, dier en milieu. Alle producten zijn 100% veganistisch en het merk draagt dan ook het Peta approved logo. Arture gebruikt 100% kurk stoffen die uit het gebied om de Middellandse Zee komen. Kurk is een prachtig materiaal dat tevens ook erg duurzaam is en een goede vervanger voor leer. Naast kurk gebruiken ze bij Arture nog andere duurzame materialen, zoals hennep en netelstoffen afkomstig uit de Himalaya. De oprichtster van Arture heet Shivani, zij komt uit Chennia, India, waar de producten ook gemaakt worden. De items worden gemaakt in een klein atelier waar mensen een eerlijk loon krijgen en in veilige omstandigheden werken.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Peta approved

Asquith is een merk gefocust op yoga en activewear. Het merk komt uit The City (Londen) en is ideaal voor zen-momenten in de stad en daarbuiten. De kleding wordt geproduceerd in een fabriek gerund door een familie in het zonnige zuiden van Turkije. Het dakterras vol kruiden waarmee dagelijkse lunches worden bereid in de kantine van het gebouw doet vermoeden dat het er hier anders aan toe gaat dan in de gemiddelde fabriek. Dat klopt ook. De werknemers werken van 9 tot 5 en krijgen betaalde vakantiedagen. Dat er daadwerkelijk eerlijk geproduceerd wordt en dit niet alleen oppervlakkige schijn is, wordt gegarandeerd door het GOTS certificaat, wat betekent dat er onafhankelijke controles plaatsvinden. 
Het merk werkt alleen met milieuvriendelijke materialen, zoals biologisch katoen en bamboe. Daarnaast wordt er niet getest op dieren, waardoor ook veganisten kunnen sporten in dit fijne merk.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Atelier PHI wil kleding meer personaliseren. Ze geloven bij Atelier PHI dat elke vrouw haar eigen stijl en pasvorm heeft. Daarom maken ze kleding op maat die aansluit bij de vrouw die ze draagt. Alle kleding wordt bij Atelier PHI pas gemaakt na de bestelling. Hierdoor is de verzendtijd 3-4 weken en hanteren ze echter geen retouren beleid.

De kleding wordt in Amsterdam geproduceerd door Syrische vluchtelingen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De kleding wordt lokaal ontworpen, gecreëerd en verkocht. Globaal transport wordt vermeden en PHI gebruikt zoveel mogelijk gecertificeerde duurzame stoffen en materialen. De impact op het milieu wordt op deze manier zo laag mogelijk gehouden. We hebben daarnaast een sociale missie: we bieden werkgelegenheid en empowerment aan nieuwkomers. Zo krijgen vluchtelingen een kans om te integreren in de maatschappij en hun plek te vinden in de wereld waarin zij willen werken: de fashion industrie.

De kledingstijl van Atelier PHI zou je kunnen beschrijven als modern chic. De ontwerpen zijn minimalistisch en tijdloos en hebben mooie details. Deze geven net een vleugje vrouwelijkheid aan de kleding. 

Labels:

FATLOCPMILSUPLC

Keurmerken:

AuraQue is een samenwerking tussen de Engelse ontwerpster Laura Queening en een aantal kleine producenten in Nepal, allen lid van  WFTO. Door in samenwerking met fairtrade-gecertificeerde producenten stijlvolle producten te ontwerpen, probeert het merk de lokale economie te ondersteunen. Het merk streeft naar langdurige samenwerkingen en koopt zoveel mogelijk van hun materialen lokaal in. Niet alleen om de economie aldaar te stimuleren, maar ook om de algehele CO2-uitstoot die komt kijken bij de productie te verkleinen. 

Labels:

FATMILSUPLC

Keurmerken:

World Fair Trade Organization

AyF TEJEDORES van Jaén weeft prachtige sjaals met eigen ambachtelijke weefgetouw in Spanje. Alle sjaals zijn met de hand geweven, wat het echt slow-fashion maakt. De materialen die gebruikt worden voor de sjaals zijn allemaal natuurlijk en worden natuurlijk gekleurd. De materialen die worden gebruikt zijn: Alpaca wol, merion wol, biologisch katoen, linnen en jute.

 

 

b.young is een merk dat wil dat jij je kan uitdrukken met al hun mooie stijlen. Niet alle producten van b.young zijn eerlijk en milieuvriendelijk, maar met hun nieuwe lijn b.fair zetten ze zich helemaal in om zo eerlijk en duurzaam te produceren. Ze willen namelijk dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om kleding te kopen waar je trots bij kan zijn op de productie. Bij Project Cece hebben we alleen maar kleding van de b.fair lijn.

De kleding in de b.fair lijn is gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden en maakt gebruik van duurzame materialen, zoals gerecycled PET, bio-katoen, lyocell en BCI katoen.

 

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Baba Babywear is een Belgische babykleding en kinderkleding merk voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De kleding is kleurrijk hip van goede kwaliteit en gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen!  De kleding is geproduceerd in Turkije en moet dus voldoen aan Europese regelgeving.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Bagoa staat voor "BAGs Over Aid". Het merk is er namelijk van overtuigd dat economische ontwikkeling door middel van handel een betere manier van hulp bieden is dan standaard ontwikkelingshulp. De tassen van Bagoa worden daarom onder eerlijke omstandigheden gemaakt in India, in de Noord-Westelijke regio Rajasthan om precies te zijn. De regio grenst aan Pakistan en staat bekend om de lage emancipatie van vrouwen. Zo presteert de regio het slechtst van heel India in hoeveel procent van de meisjes tussen 15-17 jaar naar school gaan en kunnen maar heel weinig vrouwen voorzien in hun levensonderhoud. Bagoa maakt in deze regio een verschil door eerlijke banen aan te bieden in hun fabriek. Zo wordt niet alleen pensioen opgebouwd, maar kunnen de kinderen van de werknemers hun school afmaken en daardoor later zelf ook makkelijker ontsnappen aan armoede. De tassen worden gemaakt van plantaardig bewerkt leer en het gehele productieproces is vrij van chroomzouten, die in gangbare leerbewerkingsprocessen niet alleen de gezondheid van werknemers in leerfabrieken beïnvloeden, maar ook vaak water vervuilen.

Labels:

FATMILSUPLC

Keurmerken:

Bamboo Belgium is zoals de naam al doet vermoeden, een Belgisch kledinglabel dat alleen maar producten creëert van bamboe. Bamboe is een eco-vriendelijke stof, het is duurzaam en de plant groeit snel en op niet heel veel water. De kleding van Bamboo Belgium wordt geproduceerd in Portugal onder eerlijke werkomstandigheden.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

OEKO-TEX

Bamboo Daddy is het eigen merk van de winkel Bamboo Daddy. Hier wordt dus ook weer alles van bamboe gemaakt.

Labels:

ANFMIL

Keurmerken:

Bambooo is een merk dat alleen maar producten van bamboe produceert. Daarmee is de kleding dus meteen milieuvriendelijk, aangezien bamboe een eco-materiaal is dat weinig water en bestrijdingsmiddelen nodig heeft. De kleding is ook veganistisch omdat er dus voor het grootste gedeelte alleen gebruik wordt gemaakt van bamboe. Het is niet bekend door wie en hoe de kleding geproduceerd is.

Labels:

ANFMIL

Keurmerken:

BamPure maakt basics van bamboe voor vrouwen. Bamboe is een milieuvriendelijke stof omdat het weinig water en pesticiden nodig heeft en snel groeit. De items van BamPure bestaan niet 100% uit bamboe en er wordt nog onderzoek gedaan naar het productie proces.

Labels:

MIL

Keurmerken:

Bannou steekt mode uit de jaren "20, "50, "60 in een nieuw, duurzaam jasje. De kleding wordt gemaakt in Roemenië en valt onder Europees gereguleerde arbeidsomstandigheden. De materialen zijn zo gekozen dat ze zo min mogelijk schade aanrichten voor het milieu. Er wordt gebruik gemaakt van GOTS gecertificeerd katoen tot Tecil-mix stoffen.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

BBSahel is een prachtig leren tassenmerk. De producten van BBSahel worden gemaakt in Afrika in de landen Mali, Niger en Burkina Faso onder eerlijke werkomstandigheden. De tassen dragen het WFTO keurmerk, dus zijn gecertificeerd eerlijk geproduceerd. De tassen zijn gemaakt van ecologisch gelooid leer, van vee dat vrij rond mag lopen over de steppen en savannen van Afrika. De tassen worden handmatig gemaakt door kleine leer coöperaties, dus geen massaproductie.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

World Fair Trade Organization

BEARD & FRINGE is een Frans sport en luxe merk dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Alle producten worden in Europa geproduceerd om een kleinere ecologische voetdruk achter te laten en goede werkomstandigheden te garanderen. De landen waar BEARD & FRINGE produceert zijn Turkije, Nederland, Roemenië en Slowakije. De kleding wordt gemaakt onder veilige werkomstandigheden voor een eerlijk loon.

BEARD & FRINGE zet zich hard in om zo min mogelijk materiaal te verspillen en zet zich in om helemaal zero waste te worden. Het materiaal dat wordt gebruikt is organisch en GOTS gecertificeerd. Wat betekent dat er geen pesticiden zijn gebruikt, maar ook dat er duurzaam met water wordt omgegaan en CO2 uitstoot is teruggebracht. Er wordt door BEARD & FRINGE alleen maar gewerkt met veganistische materialen. Het merk is dus helemaal cruelty-free. 

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Beaumont Organic werd in 2008 opgericht door Hannah Beaumont-Laurencia. De items worden in Europa onder goede werkomstandigheden gemaakt. Zo worden de lonen bepaald op basis van het gemiddelde salaris in een land en de kwaliteit van de productie. Hoewel het merk twee collecties per jaar uitbrengt, zorgt het ervoor dat de ateliers genoeg tijd hebben om deze collecties te produceren en onredelijk lange dagen niet voorkomen. Ook maakt Beaumont Organic gebruik van duurzame stoffen, zoals GOTS gecertificeerd biologisch katoen en reststoffen van andere producties. Verder doneert Beaumont Organic 1% van hun jaarlijkse winst aan The Beaumont Organic Foundation, die de bevolking op het Fiji eiland Taveuni helpt door bijvoorbeeld het opknappen van het plaatselijke ziekenhuis en scholen.

Labels:

FATLOCPMILSUPLC

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Becksöndergaard is een Deens merk dat veel gebruik maakt van natuurlijke materialen. De winkel watMooi categoriseert het merk als eerlijk en milieuvriendelijk. Er moet nog verder worden onderzocht waarom. 

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

De winkel Bello & Eco heeft ook haar eigen label. Hun producten laten ze maken door het bedrijf Tejidos Turmanyé een bedrijf in Huaraz, Peru dat prachtige Alpaca wol producten maakt. De lokale bevolking wordt betrokken bij alle onderdelen van de productie van deze producten, zodat ze kans krijgen op werk en om onderwijs te volgen. Tejidos Turmanyé biedt voor deze mensen een kans op veel betere levensomstandigheden. De alpaca wol wordt op een milieuvriendelijke en diervriendelijke manier verkregen.

Labels:

FATMILSUPLC

Keurmerken:

Bergstein laarsjes zijn dé laarsjes die elk kind in Nederland zou moeten hebben. Met de hand gemaakt in Nederland van soepel natuurrubber, zodat ze heerlijk comfortabel zitten. Beschikbaar in verschillende felle kleuren, en perfect om mee door de plassen te springen.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Better than nude is een Duits sokken merk dat organische sokken maakt die GOTS gecertificeerd zijn.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Better World Fashion is een jassen en tassen merk dat alleen gerecycled materiaal gebruikt. Ze maken stoere leren jassen die helemaal ethisch geproduceerd zijn. Bij Better World Fashion geloven ze in een circulaire economie, daarom gebruiken ze geupcycled leer dat al gebruikt is als bekleding, verder gebruiken ze gerecycled polyester afkomstig van plastic. 98% van het materiaal dat door Better World Fashion wordt gebruikt is geupcycled. Verder probeert Better World Fashion hun eigen afval zo veel mogelijk te reduceren en ook weer te hergebruiken, zodat hun bedrijf zo circulair mogelijk wordt.

De kleding van Better World Fashion wordt geproduceerd in een kleine familliefabriek in Polen. Van deze fabriek weten ze zeker dat er geen kinderen werken en dat de mensen goed betaald krijgen.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Better.. Clothing is, zoals de naam al doet vermoeden, opgericht met het idee om betere kleding te maken. Beter voor het milieu en beter voor de arbeiders. Roderick, de oprichter van Better.. Clothing had altijd al als droom om een eigen onderneming in kledingindustrie te beginnen. Toen hij erachter kwam hoe bar de omstandigheden waren in Bangladesh voor de arbeiders en het milieu, besloot hij het beter te doen. Daarom is alle kleding van Better.. Clothing gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen of van CO2 neutraal bamboe. De leveranciers waar mee wordt samengewerkt zijn gecertificeerd door de Fair Wear Foundation, en alle producten zijn Fair Trade gecertificeerd. Om het af te maken wordt de kleding verpakt in gerecycled papier/karton of biologisch afbreekbaar materiaal. Dat is dus zeker beter voor milieu en arbeider! De kleding wordt geproduceerd in Portugal en Bangladesh en er worden geen dierlijke materialen gebruikt.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardFair Wear FoundationFair Trade International

Beyond skin is een schoenenmerk dat het belangrijk vind dat geen mensen of dieren iets is aangedaan voor het produceren van hun schoenen. Hun schoenen zijn dan ook 100% vegan en Peta-approved. De schoenen worden geproduceerd in fabrieken in Spanje, waarvan ze zeker weten dat er geen mensen worden uitgebuit. Bij Beyond skin doen ze ook erg hun best om hun carbon footprint zo klein mogelijk to houden, en elk seizoen werken ze weer met meer eco-vriendelijke materialen.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Peta approved

Bibico is een kledingmerk dat weet dat ze niet de wereld kunnen redden, maar dat ze wel op z'n minst eeen steentje bij kunnen dragen. Daarom hebben ze er voor gekozen alleen maar natuurlijke materialen te gebruiken en hebben ze ook een organisch katoen collectie. Ze begrijpen erg goed dat je niet mensen moet laten werken voor een loon waarvan ze niet kunnen leven. Daarom werken ze samen met twee vrouwen corperaties die allebei WFTO fairtrade gecertificeerd zijn. Deze corperaties zorgen niet alleen voor eerlijke handel, maar geven ook trainingen aan de vrouwen, zodat zij en hun kinderen zich een weg uit de armoede kunnen banen.

 

Labels:

FATMILSUPLC

Keurmerken:

World Fair Trade Organization

Bleed Clothing is een echte familiy business. Ze zijn 100% zelfvoorzienend en werken hard aan een zo duurzaam mogelijk merk. Ze maken dan ook gebruik van zo veel mogelijk duurzame materialen zoals organisch katoen, kurk, tencel, hennep, linnen en gerecycled polyester. Het organische katoen is GOTS gecertificeerd en alle producten zijn veganistisch, PETA-approved gecertificeerd. In plaats van het gebruiken van leer kiest Bleed Clothing ervoor om kurk te gebruiken. Ook gebruiken ze geen zijde, omdat de moerbei rupsen levend worden gekookt voor hun coconnen. Wol en parels worden ook niet gebruikt, vanwege de nare impact die het kan hebben op de dieren of hun eco-systeem. Het gerecyclede polyester dat Bleed Clothing gebruikt voor hun jassen is zo milieuvriendelijk dat hetBluesign en OEKO-TEX standard 100 gecertificeerd is. Tenslotte gebruiken ze ook nog ‘upcycled materials’, materialen die overblijven en waar ze een beter doel voor weten te vinden.
Naast dat Bleed Clothing gebruik maakt van duurzame materialen zijn hun producten ook eerlijk geproduceerd. 80% van hun producten worden in Europa geproduceerd, en 20% in Azië. Bleed clothing kiest er bewust voor 20% in Azië te produceren omdat de mensen daar erg goed werk afleveren en het eerlijke lonen en werkomstandigheden verdien, maar dat niet krijgen als wij al onze productie naar Europa verplaatsen. GOTS inspecteert ook hun fabrieken op grond van eerlijke handel.

Labels:

ANFFATMILSUPLC

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardPeta approvedOEKO-TEXBluesign

Bloi is een heerlijk Spaans merk. Alle kleding wordt gemaakt en ontworpen in Barcelona, dus eerlijke werkomstandigheden zijn gegarandeerd en de kleding hoeft niet een hele wereldreis te maken om bij jou te worden afgeleverd (scheelt weer CO2 uitstoot). Núria Ballana, de founder van Bloi, gelooft dat dingen anders kunnen gedaan: "Het is mogelijk om kleding aan de hele wereld te verkopen zonder mensen of het milieu in gevaar te brengen". 

Alle materialen die bij Bloi gebruikt worden zijn duurzaam. Veel wordt gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen, maar er worden ook andere duurzame stoffen gebruikt zoals gerecycled denim, wol en Tencel. 

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Blue LOOP is een merk dat mooie producten maakt van gerecycled materiaal, zoals gerecycled denim of gerecyclede wol. Blue LOOP streeft naar transparancy, daarom staat erop het label van de producten precies van wat voor stoffen het is gemaakt, waar het geproduceerd is (en onder welke omstandigheden), en hoeveel water er is bespaard door het product van gerecycled materiaal te maken. De productie van Blue LOOP vindt plaats in Europa onder eerlijke werkomstandigheden. 

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Bohemian Fair Trade maakt prachtige bohemian stijl ibiza tasjes waar je een heerlijk warm gevoel van krijgt. De tassen worden handgemaakt door de Maya bevolking van Guatamala onder eerlijke werkomstandigheden. Het merk is WFTO gecertificeerd waardoor je er vanuit kunt gaan dat alle eerlijk is geproduceerd. De tassen worden gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen en doneert 10% van hun winst aan een scholenproject in Guatemala waarbij bijeenkomsten worden georganiseerd om ouders te stimuleren om hun Maya kinderen op school te houden. De kinderen krijgen ook een schooltas met schoolspullen. Dit project zorgt ervoor dat er elk jaar weer honderden Maya kinderen naar school kunnen.

Voor meer informatie kun je kijken op de site van Simbolica, de organisatie achter Bohemian Fair Trade die als missie heeft mensen in Guatumala een toekomst te bieden door ze werk te geven en te ondersteunen: www.simbolicaprojecten.net

Labels:

FATMILSUPLC

Keurmerken:

World Fair Trade Organization

Je kent het wel, je wilt de fiets opstappen 's avonds, maar je fietslichtjes zijn leeg. Weggooien en nieuwe kopen dus maar. Heel zonde want de lichtjes zijn niet kapot ofzo. En als jij wel netjes het batterijtje vervangt, dan moet je alsnog de oude weggooien, nog steeds zonde dus. Bookman biedt de oplossing door fietslichtjes te maken die oplaadbaar zijn. 

Labels:

MIL

Keurmerken:

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Brainshirt wilde laten zien dat het ook mogelijk is om mooie overhemden te produceren die eerlijk in Europa geproduceerd zijn. En dat is gelukt! De katoen die wordt gebruikt is organisch en komt uit Amerika en de garen die worden gebruikt uit een Oosterijkse spinnerij. De productie van de kleding gebeurt in Centraal Europa onder eerlijke en milieuvriendelijke werkomstandigheden en is dan ook Bluesign gecertificeerd. De shirts zijn van hoge kwaliteit en betaalbaar.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Bluesign

Braintree, een kledinglijn gestart op de stranden van Australië, met idee van simpele strandkleding gemaakt van hennep en ramee (soort brandnetel). Wat begon als een klein duurzaam bedrijf, groeide al snel uit tot een werelds succes. De ‘thoughtfull clothing’ die ze produceren zijn alleen maar gemaakt van duurzame materialen. Zo maken ze gebruik van bamboe en hennep die uit zichzelf al duurzaam zijn, van organisch katoen, GOTS en OEKO-TEX standard 100 gecertificeerd, en polyester van 100% gerecycled PET. Rayon en Tencel (houdbasis materialen) worden alleen op een verantwoordelijke manier gesourced, en de wol die wordt gebruikt is diervriendelijk verkregen.
Braintree heeft een gedragscode in werking gezet om er voor te zorgen dat alle kleding ook eerlijk geproduceerd wordt. De GOTS certificering geeft aan dat het bij de producten gemaakt van katoen er ook sprake is van eerlijke handel.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardOEKO-TEX

Brako is een schoenenmerk voor comfortable stijlvolle damesschoenen. De schoenen worden geproduceerd in Spanje en Portugal onder eerlijke werkomstandigen. De schoenen plantaardig gelooid (dus Chroom vrij). Brako doet zijn best om op meerdere vlakken duurzaam te zijn. Zo recyclen ze al hun karton en doen ze hun best om hun uitstoot van COV's (Volatile Organic Compounds) te beperken (al met 70% beperkt) om de ozonlaag niet te beschadigen.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Brava Fabrics is een prachtig spaans merk met een mediteraanse ziel. Alle productie vindt plaats binnen Spanje, en er wordt tijd en geld in gestopt om te kunnen garanderen dat er niemand wordt uitgebuit bij de productie. De kleding is milieuvriendelijk en organisch geproduceerd.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Bread & Boxers wil betere alternatieven voor je dagelijkse basics. Ze zijn tegen de ‘draag en weggooi’ cultuur en maken producten die lang meegaan en vele wasbeurten overleven. Bread & Boxers is GOTS gecertificeerd en maakt gebruik van verftechnieken waarbij zo min mogelijk water en energie bij wordt gebruikt. De items zijn eerlijk geproduceerd in China en de producenten worden minstens één keer per jaar bezocht om dit te kunnen waarborgen. Door lange termijn relaties aan te gaan met hun leveranciers kan er steeds efficiënter gewerkt worden, wat weer zorgt voor minder afval en vervuiling. Daarnaast doet Bread & Boxes hun best op gebied van duurzaam verpakken en duurzaam transporteren. De producten zijn geschikt vooor veganisten.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

BreiZuss is een kledinglijn opgericht door (zoals de naam al impliceert) twee zussen met een passie voor breien. Jolanda en Marja breien al hun producten met liefde en zorg met de hand. Geen massaproductie dus en elk product is uniek. De BreiZuss’en vinden respect voor milieu, dier en mens erg belangrijk. Met hun hand gebreide concept gaan ze verspilling tegen en alles is ethisch (door hen zelf) geproduceerd. Alle producten die van BreiZuss op Project Cece te vinden zijn, zijn gebreid van ecologische, duurzame en GOTS gecertificeerde materialen.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

BUDDYbam is een merk dat basics maakt van bamboe. Bamboe is een milieuvriendelijke stof omdat het weinig water nodig heeft, weinig pesticide nodig heeft en snel groeit. Er wordt nog onderzoek gedaan naar het productie proces.

LET OP de producten bestaan niet 100% uit bamboe.

Labels:

MIL

Keurmerken:

Bufandy is een merk dat heerlijke shawls maakt van Alpaca wol. De shawls worden gemaakt met echt vakmanschap door de lokale Ecuadorse bevolking. Met het kopen van een Bufandy shawl steun je daardoor daar de lokale bevolking. Bufandy gelooft in het principe 'Responsible trade, not aid', daarom helpen ze de mensen in Ecuador aan meer werk, maar ze zijn geen goed doel.

Labels:

FATSUPLC

Keurmerken:

Bulus is een sokkenmerk dat milieuvriendelijke en eerlijk geproduceerde sokken maakt. De sokken zijn GOTS gecertificeerd, dus gemaakt van organisch milieuvriendelijk en eerlijk geproduceerd katoen. De sokken worden gemaakt in Turkije onder eerlijke en milieuvriendelijke omstandigheden, ook GOTS gecertificeerd.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

De tassen van by Jacky worden ontworpen in Haarlem en met de hand gemaakt in India. De Fair Trade gecertificeerde werkplaats biedt kansen aan mensen uit de laagste kasten van het Indiase kastensysteem door ze een opleiding en werk te bieden. Zij kunnen zo voor een steady inkomen zorgen en daarmee hun kinderen meer kans bieden op een mooiere toekomst. De tassen zijn gemaakt van eco-vriendelijk leer, wat inhoudt dat er geen chroom en chemicaliën worden gebruikt in het looiproces. De koeienhuiden zijn afkomstig van koeien die niet alleen voor hun huiden geslacht zijn, maar die gestorven zijn aan ouderdom, ziektes of voor consumptie door de moslimgemeenschap aldaar. Omdat eco-leer nauwelijks een afwerkingsproces heeft, heeft elke tas een uniek uiterlijk en verandert de kleur naarmate je hem vaker draagt. Homemade vintage dus!
Behalve in het verre India, draag je ook in Nederland bij aan de gemeenschap met een aankoop bij by Jacky. Van elke aankoop wordt namelijk 1% gedoneerd aan de Vera Vitaal Foundation, die zich inzet voor jongeren met epilepsie.

Labels:

FATMILSUPLC

Keurmerken:

Fair Trade International

By Signe is een Deens merk dat staat voor eerlijkheid, openheid en progressieve visie. Het gehele productieproces van By Signe vindt dan ook plaats onder één dak in Denemarken, zodat ze de kwaliteit en  het ethische en milieuvriendelijke aspect van hun productie totaal onder controle hebben. Ze streven er bij By Signe naar dat al hun materialen GOTS gecertificeerd zijn, wat nu al bijna voor hun volledige collectie gelukt is. De materialen die worden gebruikt zijn organisch katoen (GOTS gecertificeerd) en bamboe die OEKOTEX standard 100 gecertificeerd is. Bamboe is van zichzelf al een erg milieuvriendelijk materiaal. Onder de GOTS certificering valt ook het eerlijk telen van de katoen, wat dus ook gebeurt. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van verf en als dit wel gebeurt dan is dit ook GOTS gecertificeerd, wat betekent dat er geen gevaarlijke chemicaliën en stoffen in zitten die slecht zijn voor mens en milieu.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardOEKO-TEX

C Valentina is een Nicaraguaans merk dat tassen maakt van gerecycled verpakkingsmateriaal. Het merk is gevestigd in de stad Managua. Al het plastic dat wordt gebruikt in de tassen is 100% gerecycled en de tassen worden afgewerkt met leer. C Valentina vindt de empowerment van vrouwen heel belangrijk, daarom worden de tassen gemaakt door alleenstaande moeders die er een eerlijk loon voor krijgen.

Labels:

FATMILSUPLC

Keurmerken:

Calida is een een mooi lingerie merk dat haar best doet om stappen te maken op gebied van duurzaamheid. Ze hadden al een tijd de OEKOTEX (standaard 100) certificering, wat betekent dat hun kleding geen giftige stoffen bevatten. Nu hebben ze dat doorgezet naar een OEKOTEX Made in Green certificering, wat betekent dat de kleding is geproduceerd in milieuvriendelijke fabrieken onder veilige en sociaal aanvaardbare omstandigheden. Het mooiste van Made in Green is dat ze een grote stap maken in transparantie. Zo staat er op het kaartje van de kleding een QR code die je doorverwijst naar een pagina waar staat waar het kledingstuk is gemaakt en onder welke omstandigheden.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

OEKO-TEX

CANO is een jong schoenenmerk dat staat voor duurzame en  ethische geproduceerde schoenen. Met de hand gemaakt door Mexicaans vakmanschap, die de traditionele huarache stijl nieuw leven inblazen met een klassieke moderne schoen.

De schoenen zijn gemaakt van plantaardig gelooid leer. Dit is een 200 jaar oude methode die met een 14 stappen proces wel 28 dagen duurt. Maar dan gebruik je dus alleen maar plantaardige looimiddelen, in plaats van gebruik te maken van looimiddelen met gevaarlijke chemicaliën. Het leer komt van lokale weidse boerderijen om de koeien een fijn leven te geven en zo min mogelijk emmissie te hebben bij het vervoeren. Verder wordt er bijna geen leer verspild bij het produceren van de schoenen. Dit komt omdat er veel kleine reepjes leer worden gebruikt. Bij andere soort schoenen zijn kleine stukjes leer onbruikbaar, maar bij CANO kunnen ze daar juist goed gebruik van maken.

CANO schoenen worden eerlijk geproduceerd door de lokale vakmannen in Mexico, die gesteund worden in het behouden van hun traditionele technieken.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

CARRYECO is een verpakkingstasjes merk. Ze zijn bedoelt als vervanging van de plastictasjes die nu veel worden gebruikt. Hun tasjes zijn gemaakt van 100% recyclebaar papier. 

Labels:

MIL

Keurmerken:

Casa Yustas maakt hoeden van 100% wolvilt. Dit is een duurzaam materiaal dat warm en licht aanvoelt. De hoeden worden ambachtelijk geproduceerd in Peru.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

CAYBOO maakt mooie producten van bamboe. Bamboe is een duurzame stof omdat het snel groeit, weinig water nodig heeft en ook weinig pesticiden. De items van CAYBOO bestaan in het algemeen uit 70% bamboe. Soms zelfs iets meer, soms iets minder. De T-shirts zijn samengesteld uit minimaal 70% bamboe en 30% organisch katoen. Op alle shirts zijn keurmerken als GOTS en FWF van toepassing. Wat betekent dat ze gegarandeerd eerlijk en milieuvriendelijk zijn geproduceerd. Sommige producten van CAYBOO zijn tegenwoordig ook gemaakt van Tencel en Modal, wat ook zeer milieuvriendelijke stoffen zijn.

Om nog een beetje extra terug te doen steunt CAYBOO de stichting JAVEA, JOINT ACTIVITIES between Europe and Nepal to improve Village Liven and Environment in the Area of Thokarpa. JAVEAU bouwt in Nepal een medisch centrum en zorgt voor de opvang van meisjes en vrouwen en biedt voorlichting over zwangerschap en verzorging van kinderen. Voor de jonge kinderen, ouderen en gehandicapten zijn er kleding en voedselprogrammas.

Labels:

FATMILSUPLC

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardFair Wear Foundation

Cetti is een Spaans schoenenmerk. Alle schoenen zijn geproduceerd in Spanje, dus onder eerlijke omstandigheden. De schoenen zijn gemaakt van plantaardig gelooid leer, dus chroom-vrij.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Chillfish is een duurzaam T-shirt en sweater merk van Hildemieke. Zij is dit merk in 2013 begonnen omdat ze de zelf ‘de touwtjes in handen’ wilde hebben bij een merk waar ze volledig achter kon staan. Ze liet haar baan achter als designer op het hoofdkantoor van Adidas om haar eigen duurzame merk op te zetten.
Chillfish is een duurzaam en eerlijk kledingmerk. Er wordt alleen maar gewerkt met duurzame materialen zoals biologisch en organisch katoen, Tencel Lyocell en bamboe, dus de kleding is ook veganistisch. Alle producten hebben een Fair Wear Foundation Certificaat en zijn dus gegarandeerd eerlijk. Alle producten hebben ook een Oekotex standard 100 en bevatten dus geen schadelijke stoffen. Alle babykleding is GOTS gecertificeerd, dus organisch en eerlijk geproduceerd. Daarnaast dragen sommige producten ook nog de Fairtrade certificering. Kortom Chillfish is een gaaf merk waar je vol trots in kan rondlopen, gemaakt met respect voor mens en milieu!

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Fair Wear FoundationOEKO-TEX

Chureca Chic is een sieradenmerk dat sieraden maakt van gerecycled papier met een beschermend laagje erover heen. Het merk heeft zijn naam van Chureca, ooit de grootste afvaldump van Centraal Amerika, toen het werd geprivatiseerd verloren veel vrouwen hun baan. Chureca Chic is een merk ontstaan uit het Earth Education Project, een NGO die vrouwen wilt helpen door middel van een trainingsprogramma dat ervoor zorgt dat ze een vaste baan kunnen krijgen. De opbrengsten van Chureca Chic houden het programma in leven. Chureca Chic is dus een merk dat vrouwen steunt, maar de sieraden zijn zelf ook mooi en duurzaam.

 

Labels:

FATMILSUPLC

Keurmerken:

Comazo is een merk dat ondergoed van goede kwaliteit, dat goed zit en dat onder goede werkomstandigheden gemaakt is met milieuvriendelijke materialen. Eigenlijk alles wat je wilt van ondergoed biedt Comazo. Comazo is een Duits familiebedrijf dat al meer dan 130 jaar ervaring heeft met het maken van ondergoed. Dat is dus zeker meer dan genoeg ervaring! Het ondergoed is gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen dat volgens de Fairtrade certificering eerlijk is verbouwd. Het ondergoed wordt in elkaar genaaid in hun eigen naai atteliers in Kroatië en Roemenië onder eerlijke werkomstandigheden. De producten dragen het OEKOTEX keurmerk om te garanderen dat er geen giftige stoffen in het ondergoed zitten. Perfect dus om direct op je huid te dragen. 

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Fair Trade InternationalGlobal Organic Textile StandardOEKO-TEXPeta approved

Common Texture is een online slow fashion boutique. De boutique is gestart door drie vrouwen die na jaren in India gewoond te hebben hun liefde voor het land en het vakmanschap besloten te delen met de rest van de wereld. De producten worden eerlijk met de hand gemaakt door lokale vakmensen en kleine coöperaties van vrouwen die technieken die ze gebruiken van generatie op generatie hebben doorgegeven. Doordat elk product met de hand is gemaakt, is elk product ook uniek. De producten worden gemaakt voor een eerlijk loon. Op die manier probeert Common Texture traditioneel vakwerk en erfgoed te kunnen behouden en de lokale bevolking te ondersteunen. Daarnaast wordt, waar mogelijk, geupcycled textiel gebruikt om zo de impact op het mileu te verminderen. 

Labels:

FATMILSUPLC

Keurmerken:

Continental is een kledinglijn van Continental Clothing Co. een prijswinnend bedrijf als het gaat om duurzame mode. Continental Clothing Co. maakt hoge kwaliteit eerlijke en milieuvriendelijke producten die tevens PETA-approved vegan zijn. Het bedrijf is werkt samen met FWF om eerlijke werkomstandigheden te kunnen garanderen. De Continental kledinglijn is milieuvriendelijk doordat ze gebruik maken van duurzame materialen als laag impact katoen, Tencel (Lyocell), bamboe viscose en gerecycled polyester. De kleding wordt geverfd met verf die is goedgekeurd door GOTS en die Oekotex standard 100 gecertificeerd is.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Fair Wear FoundationOEKO-TEXPeta approved

Coq en Pâte tovert een glimlach op je gezicht met hun retro prints en  en grote dierlijke opdrukken. Heerlijke kleding voor jou, je kind en de wereld. Alle producten zijn GOTS gecertificeerd en dus gemaakt van organisch katoen, waar niet alleen wordt gekeken naar pesticide gebruik, maar ook er zuinig en goed met water om wordt gegaan en dat de werkomstandigheden eerlijk zijn. Zeer milieuvriendelijk en eerlijk dus.  De kleding wordt geproduceerd in India.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Cosilina is een Made-in-Germany ondergoedmerk. Het productieproces is eerlijk en milieuvriendelijk en is dan ook GOTS gecertificeerd organisch. De kleding wordt geproduceerd in Baden-Württemberg.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

COSSAC is een hot nieuw eco-merk gestart in 2014. Het merk is gestart om fast-fashion tegen te gaan door duurzame kleding te produceren die je echt wilt dragen. De kwaliteit van de COSSAC kleding is hoog en vooral bedoelt voor de stijlvolle vrouw. De kleding wordt ontworpen in London en geproduceerd in Europa. De kleding wordt geproduceerd in Turkije en Portugal in kleine fabrieken waar de oprichters van COSSAC persoonlijk contact hebben met hun werknemers. De fabrieken waar ze produceren zijn GOTS of ISO gecertificeerd wat betekent dat de productie eerlijk en milieuvriendelijk gebeurt. 

De materialen die COSSAC gebruikt zijn organisch katoen, Tencel en modal. Ze doen zo veel mogelijk hun best een zo klein mogelijke footprint achter te laten op het milieu. 

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Created by Earth is het merk van de winkel Created by Earth zelf. De prints ontwerpen ze zelf en de kledingstukken die ze bedrukken komen van Continental, Earth Positive en Stanley&Stella. Deze drie merken zijn alledrie aangesloten de Fair Wear Foundation en hechten er veel waarde aan dat de kleding eerlijk geproduceerd worden. De shirts worden van milieuvriendelijke materialen gemaakt zoals bamboe, organisch gecertificeerd GOTS katoen of van OCS 100 gecertificeerde materialen. De inkt die wordt gebruikt voor het bedrukken bevat geen gevaarlijke stoffen zoals ephtalaten.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardFair Wear FoundationTextile Exchange

Cri de Coeur is een prachtig tassen en schoenen merk. De naam van het merk, letterlijk vertaald Hartekreet, komt van de hartenkreet die twee ontwerpsters van dit merk wilden uiten door het maken van ethisch geproduceerde producten. Cri de Coeur maakt alleen maar gebruik van milieuvriendelijke materialen die tevens 100% veganistisch zijn. De producten worden op een eerlijke manier geproduceerd in een familliefabriek waar de twee eigenaresen vaak op bezoek gaan om te kunnen garanderen dat de productie ethisch is.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Cris B is een prachig Spaans tassenmerk. De tassen worden met de hand gemaakt in Spanje onder eerlijke werkomstandigheden. De tassen zijn 100% veganistisch en het buitentste Canvas is gemaakt van GOTS gecertificeerd materiaal. Helemaal eco en eerlijk geproduceerd dus.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Cuc de Poma is een Spaans merk voor heup- en rugtasjes. Alle tassen zijn gemaakt van gereycled /  geupcycled materiaal, en zijn gemaakt met liefde en respect voor de natuur. De tasjes worden ontworpen en in elkaar gezet in Barcelona, wat goede werkomstandigheden en een eerlijk loon garandeerd.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

CURMS is een super leuk (surf)bikini (Happykini) en accessoire (Feel Goodies) merk, ontworpen in Nederland en gecreëerd in Indonesië in samenwerking met kleine famillie bedrijfjes daar. Alle items van CURMS zijn geïnspireerd en gemaakt van authentieke ikat: een traditionele handgeweven stof uit Indonesië. Met het kopen van de producten van CURMS maak je dus niet alleen jezelf blij, maar houd je ook traditioneel vakmanschap in stand. De mensen die de bikini's en accessoires maken krijgen eerlijk betaald en werken onder veilige werkomstandigheden. Carmen, de oprichtster van CURMS weet dit goed, omdat ze bij het hele productie process in Indonesië aanwezig is om de producten in nauwe samenwerking te maken. Soms is daarin ook tijd voor een dagje vrij en een getrakteerde lunch, en soms zijn er dagen dat er wat langer wordt doorgewerkt, maar dan werkt ze zelf net zo hard mee.

Carmen vind het belangrijk dat iedereen in haar team met liefde aan de CURMS producten kan werken en zet zich daar dan ook hard voor in. 

De Happykini's worden nu nog gemaakt van Nylon en Spandex, maar in 2019 zullen de eerste producten van gerecycled nylon worden gemaakt. De enige reden dat dit nog niet wordt gedaan is omdat gerecycled Nylon nog niet goed te vinden is in Indonesië (de stof voor de 2019 collectie komt uit Italië) . Er wordt door CURMS geen plastic gebruikt voor verpakking maar katoenen verpakkingen die worden hergebruikt. Voor de Feel Goodies worden mooie Ikats geselecteerd en een nieuw leven ingeblazen (deze zijn ook geheel veganistisch).

LET OP: De Happykini's kun je ook binnenstebuiten dragen! Dus je hebt eigenlijk twee bikini's!!

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Cus is een heerlijk spaans mediteraan merk. De designs zijn tijdloos en worden milieu en mensvriendelijk gemaakt. De productie gebeurt lokaal in Spanje en er worden alleen maar milieuvriendelijke materialen gebruikt zoals organische katoen, gerecycled denim, gerecyclede wol, gerecycled polyester, tencel, bamboo en Xisqueta wol. Een groot gedeelte van de productie vind plaats in lokale fabrieken die vrouwen met een sociaal risico ondersteunen. Dit zijn bijvoorbeeld vrouwen die in de gevangenis hebben gezeten of vrouwen uit de maatschappelijke dienstverlening.

Labels:

FATLOCPMILSUPLC

Keurmerken:

Daniel Kroh is het Duitse boegbeeld voor Upcycling Fashion met zijn ReCLOTHINGS concept. De ervaren kleermaker stopt oude werkkleding die rijp is voor de verbranding in een nieuw jasje, of liever gezegd, hij maakt er een nieuw jasje van. Op het label van de kleding staat vermeld wat de vorige drager van de kleding voor beroep had “I used to be a carpenter” of “I used to be a welder”. De sporen van het beroep worden subtiel verwerkt in het nieuwe design. De kleding wordt volledig met de hand gemaakt in Berlijn. Duurzamer kan bijna niet!

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Dare to Wear maakt basics van bamboe. Bamboe is een milieuvriendelijke stof omdat het minder water en pesticiden nodig heeft dan katoen. Daarnaast groeit bamboe heel snel. Er is voor dit merk nog niet bekend of het productie proces eerlijk gebeurt (hier wordt nog onderzoek naar gedaan).

LET OP: De items bestaan niet 100% uit bamboe.

Labels:

MIL

Keurmerken:

Dastoon is een podium voor onafhankelijke ontwerpers die hun producten direct aan de klant willen verkopen zonder tussenkomst van derde partijen zoals fysieke en online winkels. Alle producten van Dastoon zijn dus ontworpen door onafhankelijke ontwerpers, waar je over kan lezen onder het kopje ‘Kort overzicht’ in de pop-up van elk product. Dastoon vindt dat duurzaamheid de norm moet zijn en werkt daarom alleen samen met ontwerpers die gebruik maken van eerlijke productieprocessen en die streven naar het gebruik van duurzame materialen. Om dit duidelijk naar voren te brengen wordt aan elk product één of meerdere labels toegekend. De labels die worden gebruikt zijn lokaal, op aanvraag, gerecycled materiaal en eko materiaal. Welk label Dastoon aan het product heeft toegekend kan je bij Project Cece vinden onder het kopje ‘Details’, in de product pop-up. Meer lezen over Dastoon kan in deze blog.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Dedicated is in 2012 opgericht door een groepje vrienden in Stockholm. Ze vonden het opmerkelijk dat er geen streetwear merk was dat zich inzette voor betere werkomstandigheden en een kleinere ecologische voetafdruk. Gebonden door hun passie voor grafisch ontwerp, fotografie, muziek en pop cultuur besloten zij zelf zo'n merk te beginnen. Ze richtten zich vanaf het begin op het ontwikkelen van langdurige relaties met hun leveranciers en ze gebruikten gecertificeerd biologisch katoen. Behalve dat ze nu volledige collecties ontwerpen in plaats van een paar t-shirts, is het merk niet veranderd. Nog steeds hebben ze eerlijke handel en milieuvriendelijke productie hoog in het vaandel staan. Zo werken ze nu ook met fairtrade gecertificeerd katoen en gerecycled polyester en zijn ze van plan alleen nog maar beter te worden. 

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardFair Trade International

Denise Roobol is een veganistisch tassen en accesoires merk opgericht door Denise Roobol. Na de kunstacademie te hebben afgerond besloot deze  ontwerpster haar visie met de wereld te delen door middel van een vegan merk. Alle tassen van Denise Roobol hebben een minimalistisch en functioneel design. De materialen die ze gebruikt haalt ze allemaal uit de omgeving van Hong Kong, waar veel kennis is over hightech vegan materialen. Alle items van Denise Roobol zijn PETA-approved veganistisch, elk item heeft een naam en zijn eigen verhaal, geen fast fashion dus!

Labels:

ANFMIL

Keurmerken:

Peta approved

disana maakt producten van de zachtste merinoswol voor kinderen en baby’s. Disana is echt een van de koplopers betreffend duurzaamheid en eerlijke handel, zij hebben namelijk zelf geholpen om certificeringen zoals IVN op te zetten. Alle productie van disana gebeurt in Duitsland onder eerlijke en milieuvriendelijke omstandigheden. De materialen die ze gebruiken zijn GOTS en IVN organisch gecertificeerd, en is dus van de hoogste standaard op gebied van duurzaamheid en eerlijke handel.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Internationaler Verband der NaturtextilwirtschaftGlobal Organic Textile Standard

Disenyo is geboren uit liefde voor de hoogwaardige, handgemaakte tassen en sieraden uit Zuidoost Azië. Alle producten van Disenyo zijn dan ook met de hand gemaakt in de Filipijnen, De producten worden vooral door vrouwen gemaakt, die een eerlijk loon krijgen en werken onder goede werkomstandigheden. Dankzij Disenyo krijgen zij de kans om hun kinderen naar school te sturen en krijgen ze goede gezondheidszorg. De materialen die Disenyo gebruikt voor het maken van hun producten zijn allemaal natuurlijk. Ze komen uit de lokale omgeving van het werkplaats waar de items gemaakt worden. De materialen die worden gebruikt zijn hernieuwbaar, wat betekent dat ze vanzelf weer terug groeien in de natuur. Voorbeelden hiervan zijn bananenbladeren en zoetwaterparels. 

Disenyo heeft de missie om je niet alleen een mooi sieraad aan te bieden, maar ook het verhaal erachter. Het verhaal van emancipatie en empowerment van Filipijnse vrouwen en sieraden en tassen in balans met de aarde.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Volgt later

Labels:

Keurmerken:

Bij Dress en Les is alle kleding geupcycled. De kleding wordt in een naaiatelier in Groningen door Dymph Dressen gemaakt van kapotte kleding die je ook zelf kan insturen! Heb je zelf een prachtig shirt waar helaas een vlek op is gekomen? Nu kan je het een tweede leven geven door het te laten upcyclen tot een kledingstuk voor kinderen. Je kiest dan een model uit en stuurt het kledingstuk mee. Over de telefoon of mail kan je eventueel nog overleggen over de afwerking en kleurencombinatie. Is al je kleding nog heel, maar wil je wel zo'n leuk geupcycled kledingstuk? Dat kan ook, dan zoeken ze bij Dress en Les zelf iets om het kledingstuk van te maken. Door dit concept bespaar je de noodzaak om nieuw materiaal te ontwikkelen en je krijgt er daarnaast een mooi, uniek kledingstuk voor terug. Mocht je nu helemaal enthousiast zijn en dit ook willen doen: Dymph geeft ook naailessen zodat je zelf kan leren hoe je zulke gave kledingstukken maakt!

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Dunque is een merk dat is begonnen als merk dat alleen maar gebruik wilde maken van natuurlijke materialen. Dit wilde ze omdat steeds meer mensen allergiën hebben voor synthetische stoffen en ze die een uitweg wilden geven. De stoffen die Dunque gebruikt zijn hoogwaardige lamswol, merinowol, en GOTS gecertificeerde katoen. De kleding wordt in een klein plaatje in het zuiden van Duitsland geproduceerd door een team van 20 werknemers die werken onder eerlijke werkomstandigheden. 

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Duns & More than a fling is een 100% GOTS gecertificeerd organisch kinder merk uit Zweden. De retro prints en felle kleuren van deze kleding maken je blij en geven je het gevoel van kleding waar je echt lekker in kan spelen en het is ook nog eens een heel betaalbaar merk. Wie zegt dat duurzaam ook duur moet zijn? De kleding wordt geproduceerd in India onder eerlijke (GOTS gecertificeerde) werkomstandigheden. De kleding wordt milieuvriendelijk geproduceerd en is dus van 100% organisch katoen. Heerlijk voor je kinderen en heerlijk voor hun toekomst!

Dweezilsfriend is een merk dat is gestart uit liefde voor een kat. Dweezil was een gewone straatkat waar Vivian, de oprichter van Dweezilsfriend, een grote liefde voor had. Haar t-shirt label heeft daarom ook altijd een terugkerend detail: katten. Omdat haar liefde voor katten doorstroomt naar liefde voor de wereld zijn alle shirts van Dweezilsfriend gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zoals hout, bamboe en organisch katoen. De shirts zijn ook gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden. 

Dweezilsfriend houdt ontzettend veel van dieren en steunt daarom de Poezenboot in Amsterdam, die arme katten het steuntje geven dat ze wel kunnen gebruiken.

Labels:

ANFFATMILSUPLC

Keurmerken:

Fair Wear Foundation

Julia en Hanna, de oprichters van Dzaino, geloven dat een duurzame textielindustrie een manier is om een waardige toekomst te creëren. Ze ondersteunen de duurzame mode-industrie door tweedehands materialen een tweede leven te geven. Alle Dzaino-producten zijn gemaakt van gebruikte materialen. Voordat ze klaar zijn voor productie, worden ze zorgvuldig gewassen en gesorteerd. Het concept van Dzaino is upcycling op een hoog esthetisch niveau, dus elk product is uniek. Alle producten worden eerlijk geproduceerd in Duitsland en dan vooral in hun eigen atelier in Berlijn. De nieuwe collectie van Dzaino is geheel gemaakt van gerecycled GOTS gecertificeerd organisch katoen, dubbel duurzaam dus! Ze gebruiken verder geen dierlijke materialen, dus het merk is geschikt voor veganisten.

Het label uit Berlijn staat voor duurzaam design voor de stedelijke levensstijl.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Earth Positive is een kledinglijn van Continental Clothing Co. een prijswinnend bedrijf als het gaat om duurzame mode. Continental Clothing Co. maakt hoge kwaliteit eerlijke en milieuvriendelijke producten die tevens PETA-approved vegan zijn. Het bedrijf is werkt samen met FWF om eerlijke werkomstandigheden te kunnen garanderen. De Earth Positive kledinglijn maakt alleen maar producten van 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen. De kleding wordt geverfd met verf die is goedgekeurd door GOTS en die Oekotex standard 100 gecertificeerd is. De Earh Positive lijn werkt ook hard aan het verkleinen van de CO2 voetafdruk van hun productie.  Met resultaat: ze hebben deze met wel 90% verlaagd. Een Earth Positive t-shirt bespaart zo wel 7 kilogram CO2 ten opzichte van een standaard geproduceerd shirt en een sweatshirt bespaart maarliefst 28kg! Earh Positive is daarmee een trotse drager van het Klimaat Neutraal label.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Fair Wear FoundationGlobal Organic Textile StandardOEKO-TEXPeta approved

Ecoalf is een Spaans merk met twee duidelijke doelen. Ten eerste willen ze het probleem van plastic afval dat in de zee rondzweeft helpen oplossen en ten tweede willen ze het verzamelde plastic gebruiken om mode te ontwerpen met jou als uitgangspunt. Het eerste doel bereiken ze door uitdagende projecten op te pakken met hun Ecoalf Foundation. Het tweede doel bereiken ze door producten te ontwikklen die volledig gemaakt zijn van gerecycled materiaal, zoals de gerecyclede verzamelde PET flessen. Omdat je natuurlijk niet alleen kleding van plastic wilt dragen, gebruiken ze ook andere materialen zoals gerecycled wol of gerecycled nylon (van visnetten). Alles helemaal gerecycled en duurzaam dus!

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

De founders van Ecoology werkten al jaren in de mode-industrie toen ze er achter kwamen dat het anders moet. Zo werd Ecoology geboren, een merk dat er niet alleen stijlvol uitziet, maar ook staat voor de dingen waar we om horen te geven: mens en milieu. Alle kleding van Ecoology wordt geproduceerd in Barcelona, dus gegarandeerd eerlijk. De materialen die gebruikt worden voor het maken van de kleding is allemaal milieuvriendelijk. Er wordt gebruik gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen, bamboe, tencel, linnen, stof gemaakt van melk, en gerecyclede materialen.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Effio is een herensokken merk met stijl. Het Effio team bestaat uit drie dandy’s zonder hoge hoed, wandelstok en veren. De sokken die zij maken worden gerekend tot de beste en mooiste van de wereld door hun mannelijkheid, stijlvolheid en kleurrijkheid. De sokken zijn echt ‘Dutch Design’: Minimalistisch, experimenteel, eigenzinnig en met een gevoel voor humor. De sokken worden eerlijk geproduceerd in Italië (dicht bij Milaan) door de familie Bertoletti in het beste sokkenhuis van de wereld. Het materiaal dat voor de sokken wordt gebruikt is hoogwaardig Egyptisch katoen en USA ‘standaard’ katoen, vrij van giftige stoffen en OEKOTEX gecertificeerd. Een deel van de collectie is gemaakt van organisch katoen volgens de GOTS standard.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

OEKO-TEX

More information coming soon...

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

EKYOG is zoals hun slogan luidt echte ‘etical fashion’. Prachtige items gemaakt met liefde voor mens en milieu. EKYOG heeft zijn eigen ethische code om goede werkomstandigheden en respect voor de werknemers te kunnen te garanderen. Daarnaast maakt EKYOG alleen gebruik van materialen die milieuvriendelijk zijn. Al het katoen is GOTS gecertificeerd, het leer wordt op een milieuvriendelijke manier gelooid en voldoet aan de OEKO-TEX standard en verder wordt erg gebruik gemaakt van verschillende soorten duurzame materialen, zoals Lyocell, wol, zijde, vlas, de Cupro en gerecyclede materialen. Er wordt ook in kleine hoeveelheden nog gebruik gemaakt van minder duurzame materialen, maar EKYOG werkt er hard aan hun duurzaamheid verder uit te breiden.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

OEKO-TEXGlobal Organic Textile Standard

Elements of Freedom is een duurzaam label dat draagbare casuals afwisselt met moderne klassiekers. Tijdloze ontwerpen die langer dan één seizoen mooi zijn. Het merk staat voor zorgeloze duurzaamheid en draait om de vrijheid om jezelf te zijn, te dragen wat je wil en je ideeën uit te dragen. De kleding is makkelijk te combineren en gemaakt van goede kwaliteit stoffen. Alle kleding wordt daarnaast onder eerlijke werkomstandigheden geproduceerd in Europa en ontworpen in Amsterdam.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Eljada Fashion is een label dat een positieve boodschap wil meegeven aan de wereld. Dit willen ze niet alleen uitstralen met woorden, maar ook met daden. Daarom  is alle kleding van Eljada Fashion eerlijke en duurzaam geproduceerd. De shirts en tassen worden ingekocht bij Stanley/Stella, zij werken samen met de Fair Wear Foundation om eerlijke handel te garanderen. Ook wordt er alleen maar gebruik gemaakt van duurzame materialen, die ofwel GOTS of OCS100 gecertificeerd organisch zijn zijn. De shirts en tassen worden bij Eljada vervolgens bedrukt met verf die OEKOTEX gecertificeerd is, wat betekend dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt. Er worden geen dierlijke producten gebruikt voor het produceren van de producten van Eljada.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardTextile ExchangeFair Wear FoundationOEKO-TEX

Elvine was een naaister uit Estland die naar Zweden vluchtte tijdens de Russische invasie. Haar kleinzoon was op jonge leeftijd al geïnspireerd door kleding, en hoe die te passen bij zijn urban levensstlijl. Hij liet zich lijden door de straatcultuur van Göteborg, zijn vrienden en die traditie van zijn oma. Zo ontstond Elvine, kleding met een eigen karakter van goede kwaliteit.

Elvine gelooft dat elk bedrijf tegenwoordig goed moet letten op hun ecologische voetafdruk. Daarom werken ze samen met bedrijven die hun merk duurzamer maken. Dingen die ze gedaan heben zijn: 

 • Geen gebruik meer maken van een waterafstotende afwerking van hun die de stof PFAS bevat. Deze is erg schadelijk voor het milieu. In plaats daarvan gebruiken ze Bionic Finish Eco, die deze giftige stoffen niet bevat.
 • De materialen waar ze hun jassen van maken bevatten verder ook ging giftige stoffen. Ook zijn ze erg transparant over welke stoffen ze gebruikt hebben.
 • De kleding wordt niet meer verpakt in plastic, maar in biodegradeable op mais gebaseerde bioplastics.
 • Ze doen hun best om eerlijke productie te garanderen, maar zijn niet gecertificeerd. De kleding wordt geproduceerd in Portugal, Turkije en China.
 • Verder zijn ze bezig met het produceren van een 100% gerecycelde jas.

Labels:

MIL

Keurmerken:

Engel is een merk dat begon met het maken van feestvlaggetjes en andere leuke items die Sabiene Engelenburg zelf maakte voor haar dochtertje. Inmiddels is Engel uitgegroeid tot een duurzame en maatschappelijk verantwoorde onderneming. De rugtasjes zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede limonade flessen. De producten van Engel worden geproduceerd in eerlijke en duurzame ateliers binnen en buiten Nederland.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Engel Natur is een kinderkleding merk die producten maakt van de hoogste natuurlijke kwaliteit. De kleding wordt geproduceerd van katoen, merino wol en zijde en is allemaal 100% organisch. De kleding draagt het strenge keurmerk van GOTS en IVM wat goede werkomstandigheden en ecologische werkwijze garandeert.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Internationaler Verband der NaturtextilwirtschaftGlobal Organic Textile Standard

Enna is de eigen merk van de winkel Waschbär. Ze hebben met al hun kennis over duurzame mode alles op alles gezet om een eigen duurzame kledinglijn te produceren. De kleding is gemaakt met leveranciers die ze al jaren kennen en die voldoen aan strenge sociale en ecologische eisen. De materialen die gebruikt worden zijn GOTS gecertificeerd bio-katoen, bio-wol en bio-zijde. De kleding is kleurrijk, sensueel en tovert een glimlach op je gezicht.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Erlich Textil is een echt Duits ondergoed en basics merk. Alle producten worden in Duitsland en Roemenië geproduceerd onder eerlijke werkomstandigheden. De fabrieken waar Erlich Textil produceert zijn GOTS en OEKOTEX gecertificeerd, wat betekent dat eerlijke en milieuvriendelijke werkomstandigheden worden gegarandeerd en dat de kleding geen giftige of stoffen bevat die slecht zijn voor het milieu. De stoffen die worden gebruikt bij de productie zijn organisch katoen en modal, die beide in Europa worden verbouwd. Deel van de materialen komen uit Duitsland en deel uit Oost-Europa. 

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardOEKO-TEX

Escape the System is het kledinglabel van Sippie Dijk. Zij startte dit merk, omdat ze vond dat het anders moest. Ze vond dat we moeten kunnen leven op een manier waarbij we niet meer dan een aardbol nodig hebben voor onze soort. Maar dat is nog best lastig binnen ons systeem. Daarom biedt Sippie met haar kledinglijn een uitweg, letterlijk: "Escape the System". Ze ontwerpt en maakt de kleding zelf, van milieuvriendelijke materialen zoals GOTS gecertificeerd organisch katoen, linnen en hennep. Ook helemaal veganistisch dus (behalve rok Treintje, daar zit 30% zijde in). De kleding wordt in haar eigen naaitatelier Franeker gemaakt, en in samenwerking met Zwaag en Amsterdam. Eerlijk en locaal geproduceerd dus! De kleding wordt op bestelling gemaakt, dus absoluut geen massaproductie. Dat is nou echte slowfashion.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

ESTEFAN is een Nicaraguaans tassen en accessoires merk opgericht door Estefania Lacayo. Samen met de lokale vakmensen maakt zij super mooie producten waarmee ze wilt laten zien dat er heel veel moois uit Nicaragua kan komen. De producten worden gemaakt in een werkplaats in Masaya. Ze werkt nou samen met de vakmensen daar die ze een eerlijk loon betaald. Wil je zien wie de tassen heeft gemaakt? Je kunt ze zien in deze video

Labels:

FAT

Keurmerken:

Ethletic is een super gaaf sneaker merk. De productie gebeurt eerlijk in Sri Lanka, India, Pakistan, en Duitland, en het merk draagt dan ook het Fairtrade keurmerk. Alle schoenen van Ethletic zijn 100% Peta Approved veganistisch! Dus je hoeft je geen zorgen te maken om dierenleed. Verder zet Ethletic zich ook nog verder voor het milieu door alleen maar milieuvriendelijke producten te gebruiken zoals organisch katoen en natuurlijk rubber.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Fair Trade InternationalPeta approved

FAIR is een Portugees schoenenmerk dat nog maar net begonnen is. De schoenen van FAIR zijn 100%  PETA-approved veganistisch en gemaakt in Portugal onder eerlijke werkomstandigheden. De materialen die worden gebruikt die zo min mogelijk impact hebben op het milieu, waaronder kurk. Het imitiatie leer en suède dat wordt gebruikt bevat géén giftige PVC, en een eco-microvezel dat ze gebruiken is CO2 neutraal en OEKOTEX gecertificeerd.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

OEKO-TEXPeta approved

Fair Share is een kledinglijn van Continental Clothing Co. een prijswinnend bedrijf als het gaat om duurzame mode. Continental Clothing Co. maakt hoge kwaliteit eerlijke en milieuvriendelijke producten die tevens PETA-approved vegan zijn. Het bedrijf is werkt samen met FWF om eerlijke werkomstandigheden te kunnen garanderen. De kledinglijn Fair Share is een project waarbij ze er voor willen zorgen dat alle werknemers een eerlijk leefbaar loon krijgen. De kleding wordt geproduceerd in India. Fair Share heeft daar onderzoek gedaan en kwam tot de conclusie dat het leefbaarloon ver boven het minimum loon lag. Bij de kledinglijn Fair Share is dus echt het leefbaar loon betaalt, niet het minimumloon. Het merk is Fairtrade gecertificeerd.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Fair Trade International

FENZ is een prachtig zonnebrillen en accesoires merk, dat alleen maar gebruikt van prachtige natuurlijke materialen, zoals hout, bamboe en andere eco-materialen. Alle producten zijn met de hand gemaakt en zijn van puur Italiaans design. In samenwerking met lokale bedrijven worden de stijlvolle items geproduceerd in het noorden van Italië onder eerlijke werkomstandigheden.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Filippa K is een echt slow fashion merk.  Al sinds 1993 maakt het Scandinavische merk duurzame en eerlijke ontwerpen met een goede pasvorm en kwaliteit. De kleding heeft een klassiek design, wat belangrijk is want de kleding gaat heel lang mee. De kleding is gemaakt van duurzame materialen zoals Tencel, zijde, linnen, organisch katoen en wol (responsible wool standard gecertificeerd). Er wordt ook veel gebruik gemaakt van gerecycelde wol en katoen. De kleding wordt eerlijk geproduceerd in samenwerking met de Fair Wear Foundation, die 98% van hun productie controleert. 

Filippa K is stijlvol, comfortabel, duurzaam en eerlijk. Geniet ervan!

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Fair Wear Foundation

Fjällräven is een wereldwijd bekent merk door de populaire tas Kånken tas. Deze tas was ooit ontwikkeld om rugproblemen voor schoolkinderen tegen te gaan.  Fjällräven is een groot outdoor-kledingmerk uit Zweden dat veel doet aan het verduurzamen van hun bedrijf. Ze doen veel projecten voor waterreductie, afvalreductie en groene energie. Hun productie gebeurt volgens hun eigen eerlijke standaarden in Azië.

De Re-Kånken tas van Fjällräven is gemaakt van gerecyclede PET flessen en worden geproduceerd in Vietnam.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Toen de twee Australische zussen besloten het kledinglabel Foundling te beginnen was hun eerste prioriteit dat het eerlijk werd geproduceerd. Daarom gingen ze op zoektocht naar een fabriek waar ze zeker van konden weten dat de productie ethisch was. Ze kwamen uit bij een famillie bedrijf in India dat onder de controle staat van de overheid. Daarmee kunnen ze garanderen dat er voldoende controle plaats vind om ethische productie te garanderen. Daarnaast gaan ze vaak zelf op bezoek om te kijken hoe het er aan toe gaat. De faciliteiten zijn goed en de mensen krijgen een eerlijk salaris, daarnaast is er absoluut geen sprake van kinderarbeid. De juwelen van Foundling worden gemaakt in de Filipijnen, daar worden ze gemaakt door een Filipijnse vrouw en haar man tegen eerlijke betalen. Tenslotte worden hun leren tassen gemaakt door drie broers die ook eerlijk betaald krijgen.

Foundling is transparant over wie je kleding maakt en doet dan ook elk jaar weer mee aan de #whomademyclothes actie van Fashion Revolution. Op hun website kun je foto's zien van de mensen die de kleding maken. 

Labels:

FAT

Keurmerken:

Fresk is een Nederlands babymerk. De kleertjes worden ontworpen in Nederland en geproduceerd in Europa. Omdat verantwoord omgaan met mensen en milieu erg belangrijk is voor Fresk, werken ze voornamelijk met GOTS gecertificeerd katoen.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Friday's Project is een vrouwenkledingmerk dat alleen gebruik maakt van natuurlijke en gerecycelde materialen. De kleding wordt ontworpen in Barcelona en in Spanje en Portugal geproduceerd, waar beter gelet kan worden op dat de kleding eerlijk geproduceerd is. Friday's Project probeert steeds duurzamer te zijn door gebruik te maken van duurzame materialen zoals bamboe, organisch katoen en gerecycelde materialen. Er wordt echter ook nog gebruiik gemaakt van gewoon katoen, dus pas op! Er worden geen dierlijke producten gebruikt door dit merk.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

FRISUR is een multidisciplinaire ontwerpstudio. Het modemerk mixt de klassieke Duitse stijl met Scandinavisch minimalisme. FRISUR wordt binnen de EU geproduceerd en ontworpen in Berlijn, wat eerlijke productie garandeert vanwege de strenge regulaties van de Europese Unie. Door deze regulaties wordt de kleding ook gemaakt met respect voor milieu.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Wat begon als een bedrijfje in leuke kaartjes, opgericht door Adinda en Froya, groeide al snel uit tot een groot assortiment kleurrijke producten onder de naam Froy & Dind. Froy & Dind houden een eerlijk en duurzaam productieproces hoog in het vaandel. Ze maken gebruik van duurzame materialen zoals biologisch katoen en maken producten die tijdloos zijn en lang meegaan. Er wordt streng op toegezien dat de arbeidsomstandigheden en de levenskwaliteit van de arbeiders goed zijn.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

FTF is een jong dynamisch merk dat een voortrekkersrol wil spelen bij het ontwerpen van T-shirts, sokken en ondergoed door het produceren van milieuvriendelijke en eerlijk geproduceerde producten. FTF is Fairtrade en GOTS gecertificeerd, wat eerlijke werkomstandigheden en milieuvriendelijke productie garandeerd.

 

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Fair Trade InternationalGlobal Organic Textile Standard

FunkyJunk Recycled is een een initiatief gestart uit de de plastic problemen in ontwikkelingslanden. Doordat vuilnisophaal en milieubescherming in deze landen vaak niet ideaal zijn, kun je overal plastic tasjes vinden, die het milieu vervuilen. FunkyJunk besloot hier iets aan te doen. In Cambodja maken ze daarom samen met de lokale bevolking super mooie tassen van de plasticzakjes die ze van straten en velden halen. Het resultaat is een schoner milieu en meer werkgelegenheid. De mensen die de tassen maken worden eerlijk betaald en werken volgens het fair trade principe.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Stichting Gelukszoekers is ontstaan uit het verlangen om iets te doen tegen de haatdragende uitingen in onze maatschappij. De aanleiding was een krantenkop met “Groot deel van vluchtelingen blijkt gelukszoeker”. Nederlanders gaan in hun zoektocht naar geluk vaak zelf ook de grens over, zo hebben we ons tijdens de kolonisatie gevestigd op menig andere bodem. Waarom nemen we het nu dan andere mensen kwalijk als zij hier hun geluk komen beproeven? Iedereen is op zoek naar geluk, en daarom probeert stichting Gelukszoekers mensen op een positieve manier te prikkelen om mee te denken over onze maatschappelijke problemen.
Ben jij ook een gelukszoeker? Laat het zien met een trui, shirt of romper. 100% biologisch katoen geproduceerd door continental clothing - earth positive, die GOTS of OCS 100 gecertificeerd zijn en zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation. De items worden milieuvriendelijk gezeefdrukt door de Twee Jongens.

De producten van Stichting Gelukszoekers zijn geschikt voor veganisten.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardTextile ExchangeFair Wear Foundation

Goat Organic Apperal wil met hun kledinglijn het geitenwollensokken imago van duurzame en eerlijke kleding een opfrisser geven. Goede kwaliteits shirts, voor een normale prijs, maar ook eerlijk en duurzaam. Goat vind het namelijk onzin dat andere mensen, dieren en het milieu moeten lijden voor onze shirts. Daarom zijn al hun producten GOTS gecertificeerd, dus eerlijk en organisch en 100% vegan.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Gobi Amsterdam maakt duurzame unisex brillen van bio acetaat in de kleuren van de Gobi woestijn in China. De brillen zijn dus gemaakt van bio-acetaat, dit is een stof gemaakt van katoen en houtpulp. Sommige brillen zijn zelfs helemaal gemaakt van gerecycled acetaat! Gobi Amsterdam doet haar best om steeds duurzamer te worden. Zo zijn ook nu de hoesjes van de brillen gemaakt van gerecycled papier. De brillen worden in een fabriek in China gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden. De mensen van Gobi gaan zelf geregeld bij deze fabriek langs om te kijken of alles er wel goed aan toe gaat. 

Labels:

FAT

Keurmerken:

Good Guys is een veganistisch schoenenmerk gestart in 2010 door Marion Hanania. Ze was zelf al lang een vegetariër en besloot het eerste Franse schoenenmerk te beginnen dat compleet veganistisch was. Het moest een 'must have' voor elke ethical fashion liefhebber worden en dat is gelukt! Zelfs Emma Watson kiest deze schoenen als haar all-time favourites!

De schoenen worden ontworpen in Parijs en gemaakt in Portugal onder eerlijke werkomstandigheden. De materialen die worden gebruikt zijn microfiber, canvas en natuurlijk rubber. De schoenen zijn fashionable, waterdicht en comfortabel. Daarnaast heeft Good Guys het Peta Approved Vegan label. 

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Peta approved

GoodPeople zorgt voor de garderobe essentials voor de moderne man. De kleding wordt ontworpen en geproduceerd met een grote liefde en oog voor detail. De GoodPeople vinden het belangrijk dat hun kleding en milieuvriendelijk wordt geproduceerd, daarom produceren ze in Portugal en Italië bij state-of-the-art fabrikanten.Ze bezoeken hun fabrieken vaak en zorgen er daarmee voor dat er wordt voldaan aan hun arbeidsnormen. De GoodPeople werken er hard aan om ook hun verantwoordelijkheden voor het milieu te nemen. Dit doen ze door producten te creëren die lang meegaan in tijdloze ontwerpen. Ze gaan de uitdaging aan om mode een duurzamere industrie te maken.

Labels:

FATLOCP

Keurmerken:

Goodsociety houdt van en leeft voor hun denim label. Dietrich startte het merk zelf en woonde jarenlang in Italië. Dit is waar de volledige productie van de jeans onder eerlijke werkomstandigheden plaatsvindt.  De katoen die wordt gebruikt voor het maken van de jeans is GOTS gecertificeerd organisch. Dit betekent dat ze geen pesticiden gebruiken of genetisch gemodificeerde katoenplanten en dat de katoen eerlijk wordt geproduceerd. Goodsociety werkt samen met innovatieve, ervaren bedrijven en aangezien alle partnerbedrijven lokaal zijn gevestigd kunnen ze de transportafstanden tot een minimum beperken. Goodsociety zorgt ervoor dat alle activiteiten traceerbaar en transparant zijn - van de bedrijfsstructuur en de supply chain tot prijszetting.

 

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Grab Your Garb is een kleding merk gestart door Simi. Toen zij vanuit India naar Nederland kwam werd ze verliefd op alle prachtige kleding in de winkelstraten, maar toen ze leerde hoe ze gemaakt werden was die liefde in één klap over. Ze besloot om haar eigen kledingmerk op te zetten waar de kleding wel eerlijk geproduceerd zou worden.

Grab Your Garb is het resultaat. Deze kleding is geproduceerd in India voor een eerlijk loon (ver boven minimum loon) en onder veilige werkomstandigheden op normale werktijden. Simi gaat zelf vaak langs bij haar producenten en praat daar met de mensen in de werkplaats om er zeker van te zijn dat alles eerlijk wordt geproduceerd. De kleding wordt geproduceerd in New Delhi, waar ze de taal en cultuur kent, dus zeker kan zijn van eerlijke productie. 

Labels:

FAT

Keurmerken:

Graciela Huam is een prachtig luxieus knitwear merk dat haar inspiratie haalt uit Peru en Nederland. De kleding is gemaakt van de hoogwaardigste Peruaanse materialen, zoals van Alpaca, baby Alpaca (OEKOTEX gercertificeerd) en het beroemde Pima katoen (GOTS organisch gecertificeerd). De kleding wordt gemaakt door lokale ambachtslieden in een fabriek in Pumo. Daar werken de mensen onder eerlijke omstandigheden. De fabriek is hiervoor Fairtrade gecertificeerd.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardOEKO-TEXFair Trade International

Grand Step Shoes produceert tijdloze en comfortabele schoenen  gemaakt van natuurlijke materialen zoals hennep, natuurlijk rubber en plantaardig leer. Het schoenenmerk is super duurzaam, want alle schoenen zijn biodegradable en dus gemaakt van milieuvriendelijke stoffen. De schoenen worden eerlijk geproduceerd in Vietnam en Portugal onder veilige werkomstandigheden.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Nieuw op Project Cece. Meer info volgt snel!

Labels:

FATLOCPMILSUPLC

Keurmerken:

Greenbomb is een Duits merk dat iets positiefs voor de wereld wil doen. De mode is gecreëerd voor het dagelijks leven, zodat je er elke dag van kan genieten. De kleding is eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd. Greenbomb vindt dat we de aarde met z’n allen delen. Ethische productie moet daarom volgens hen niet speciaal zijn, maar juist vanzelfsprekend. Om te garanderen dat de kleding eerlijk is geproduceerd maakt Greenbomb deel uit van FWF. Daarnaast is de kleding gemaakt van biologische materialen die GOTS en TE gecertificeerd zijn. Gegarandeerd goed dus!

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Fair Wear FoundationGlobal Organic Textile StandardTextile Exchange

Greenburry is een Duits tassen merk met de slogan 'Bags for living',  Tassen die bedoelt zijn om echt te gebruiken! De tassen zijn stijlvol, tijdloos en van goede kwaliteit. De tassen zijn gemaakt van plantaardig gelooid leer, en gemaakt onder goede werkomstandigheden. De tassen worden in gecertificeerde fabrieken in India en Euroap gemaakt. Er is geen sprake van kinderarbeid of sociale uitbuiting. Greenburry heeft ongeveer 150 werknemers, de kinderen van deze werknemers worden door het bedrijf gefinancierd in schoolgeld en beter onderwijs. De producten bevatten geen schadelijke stoffen en worden hier vaak op gecontroleerd.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Grödo is al sinds 1923 sokken producent en dus een echte veteraan in het vak. Ongeveer 30 jaar geleden schakelde Grödo over naar het verken van natuurlijke materialen die in Slovenië en Kroatië geproduceerd werden. Daar produceren ze nog vervolgens met materialen die geverfd zijn volgens de GOTS reichtlijnen. Het katoen zelf is organisch en meestal GOTS gecertificeerd. De wol komt uit de biologische veeteelt en heeft ook het Demeter, het GOTS keurmerk, of is afkomstig van goed behandelde dieren (maar zonder keurmerk). De herkomst staat altijd op het etiquet. Wel zo transparant!

 

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Volgt later

Labels:

Keurmerken:

Grünheld is een duurzaam kledingmerk dat onder de TRIAZ corporatie valt. Deze corporatie produceert in veel verschillende landen en fabrieken (Turkije, Bosnia/Hercegovina, Duitsland, China, Tunesië, Macedonië, Spanje, de Oekraïne, India, Poland, Litouwen, Tjechië, Bulgarije). Bijna alle fabrieken zijn GOTS gecertificeerd en alle fabrieken worden gecontroleerd door de Fair Wear Foundation. Klik hier voor het volledige rapport van TRIAZ en hier voor de Brand Performance Check. De GOTS certificering betekent dat de kleding beide milieuvriendelijk en eerlijk is geproduceerd. 

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Fair Wear Foundation

Hanro is een Zwitsers ondergoedmerk dat al hun kleding produceert in Europa. Dit garandeert op zichzelf al eerlijke en milieuvriendelijke productie. Daarnaast draagt alle kleding van Hanro het OEKOTEX 100 keurmerk, dat garandeert dat er geen giftige stoffen in de kleding zitten. Sommige producten van Hanro dragen zelfs het GOTS keurmerk (Pas op: dus niet allemaal), wat betekent dat de materialen organisch zijn en milieuvriendelijk en eerlijk geproduceerd.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardOEKO-TEX

Harold's is een Duits tassenmerk met tijdloos design, eersteklas vakmanschap en natuurlijk leer. Duurzaamheid staat bij dit merk centraal. De tassen zijn gemaakt van plantaardig gelooid leer dat lang mee gaat. De productie vindt plaats in Colombia en India, waar Harold's al sinds 1985 (Colobia) en 1998 (India) samenwerkingen is aangegaan. Door een stabiele samenwerkingsrelatie aan te gaan hopen ze stabiele werkomstandigheden te creëren. De producenten krijgen eerlijk loon, stabiele werkomstandigheden, onderwijs, veilige en hygiënische werkomstandigheden en contractueel geregelde werktijden. 

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Harry will mensen inspireren om hun eigen "tune" te vinden. Harry gelooft dat positieve veranderingen gebeuren bij mensen die trouw blijven aan zichzelf. Dit probeert het label te verwezenlijken door duurzame producten en diensten te verrichten. De tassen van Harry zijn gemaakt door het label Paala, het katoen is 100% organisch katoen, GOTS gecertificeerd. De iconische tanktops zijn ook 100% organisch katoen geproduceerd door People Tree (keurmerken:World Fair Trade Organisation, FairTrade, GOTS, Soil Association).

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Een groot gedeelte van de kleding productie van Hatley vindt plaats in Tirupur, India. Om terug te geven aan de gemeenschap, steunt Hatley een weeshuis daar. Hatley heeft ook een groen initiatief; al hun kleding wordt gemaakt om zo lang mogelijk mee te gaan. Ze proberen ook te zorgen dat hun kleding gemaakt is van natuurlijke vezels op een milieuvriendelijke manier. Hatley doet ook zijn best om het Massawippi meer schoon te houden door te doneren aan het Lake Massawippi Water Protection Association.

Labels:

MILSUPLC

Keurmerken:

hatsup is geboren uit de behoefte om vluchtelingen te helpen en bescherming te bieden. Net zoals een muts of hoed je kan beschermen tegen de kou of zon, wil hatsup mensen die hulp nodig hebben omdat ze moesten vluchten voor oorlog helpen. Daarom verkopen ze mutsen en sjaals en voor elke aankoop garanderen ze één persoon in Kenia te helpen bij het krijgen van psychologische hulp.

De items die hatsup maakt zijn zelf ook eerlijk en duurzaam geproduceerd.  De merino wollen beanies en sjaals zijn GOTS gecertificeerd en gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden in India. De hoofdsjaals zijn ook eerlijk geproduceerd in India en zijn gemaakt van 100% modal. De andere beanies zijn gemaakt van 50% wol en 50% acryl en zijn eerlijk geproduceerd in Nederland.

Labels:

FATMILSUPLC

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Hempact is een Portugees kledingmerk voor mannen en vrouwen. Alle kleding wordt gemaakt van milieuvriendelijke stoffen zoals hennep, organisch katoen, PET en Corozo (ookwel vega ivoor genoemd gemaakt van fruit). De PET en de hennep zijn GOTS gecertificeerd en de katoen OEKOTEX gecertificeerd. Hennep is een erg milieuvriendelijke stof op zichzelf omdat het makkelijk groeit, niet heel veel water nodig heeft (zoals katoen), stevig is en lang meegaat. De stof is ook anti-allergeen en wordt met elke wasbeurt zachter. Er worden dus geen dierlijke materialen gebruikt.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardOEKO-TEX

HempAge is een merk dat alleen maar producten maakt van het materiaal hennep. Dit op zichzelf maakt het een milieuvriendelijk merk. De hennep plant heeft namelijk geen pesticide nodig en de waterconsumptie van hennep is significant minder dat katoen. Nu is het nog duurder om stoffen te maken van de hennepplant, maar HempAge hoopt door zelf te werken aan manieren om dit proces goedkoper te maken ze andere merken ook zover kunnen krijgen om gebruik te gaan maken van hennep. HempAge wil niemand pijn doen en vind het daarom erg belangrijk dat hun kleding eerlijk geproduceerd wordt. Ze werken samen met FWF om dit te kunnen garanderen.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Fair Wear Foundation

Het sieradenmerk HINTH staat voor ‘Handmade IN THailand’ en is een betaalbaar merk geïnspireerd op vele jaren reizen door Azië. De sieraden worden gemaakt door Thaise vrouwelijke ambachtslieden, die al generaties ervaring hebben met het maken en verkopen van sieraden. HINTH zorgt dat deze vrouwen een vast inkomen hebben door hun prachtige, vrouwelijke sieraden te verkopen aan een breder publiek. De sieraden zijn met veel liefde met de hand gemaakt, eerlijk en creatief, kraal voor kraal.

Labels:

FATSUPLC

Keurmerken:

Hirsch Natur pionierde in 1928 al met een Naturtextilkollection, en dat hebben ze vast gehouden. Alle kleding van Hirsch Natur is geproduceerd in Duitsland, natuurlijk onder eerlijke en milieuvriendelijke werkomstandigheden. De kleding is GOTS en IVN organische gecertificeerd, wat betekent dat er aan de hoogste sociale en milieu standaarden is voldaan bij de productie. De materialen die worden gebruikt door dit merk zijn: Organisch katoen, bamboe en linnen. Dit zijn allemaal materialen die bekent staan om hun milieuvriendelijke kwaliteiten. 

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardInternationaler Verband der Naturtextilwirtschaft

HOKOSA is een echt Zwitsers ondergoed merkt. De producten worden gemaakt in Bedano (in Zwitserland dus), volgens strenge sociale en milieuwetgeving. De kleding is gemaakt van GOTS en IVN gecertificeerde materialen. Natuurlijk en organisch dus, geproduceerd onder eerlijke en milieuvriendelijke omstandigheden.

 

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardInternationaler Verband der Naturtextilwirtschaft

Hoodlamb is een Amsterdams jassenmerk dat hennep gebruikt als hoofdingrediënt van hun jassen. Hennep is een zeer milieuvriendelijk materiaal door de snelle groei, het weinig water dat het nodig heeft en de kleine hoeveelheid pesticides die het nodig heeft. De hennep van Hoodlamb komt van kleine Chinese familliebedrijven die eerlijk betaald krijgen voor hun werk. De jassen worden vervolgens ook in China in elkaar gezet onder eerlijke werkomstandigheden. Via deze link kan je een kijkje nemen hoe hoe ze worden gemaakt: https://vimeo.com/78353840 

De jassen zijn 100% vegan.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

iglo + indi is een kinderkledingmerk uit IJsland dat kinderen zelf de mogelijkheid wil geven om hun outfits te mixen en matchen. Met hun scherpe kleuren, unieke prints en speelsheid, ziet elk kind er leuk uit. Sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid zijn voor iglo + indi erg belangrijk.  Sinds 2016 is al het katoen in hun kinderkleding GOTS gecertificeerd organische. Wat inhoud dat het katoen niet alleen organisch geteeld is, maar dat er de kleding ook eerlijk geproduceerd is.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Ignore heeft zijn roots in zowel Nederland als Portugal. Aan de ene kant stijlvolle, warme truien, aan de andere kant het Portugeese vakmanschap wat vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. De kleding wordt dan ook gemaakt in Portugal in vaak kleine ateliers, waar ze langdurige relaties mee aangaan. Het merk kiest voor duurzame stoffen. Zo maken ze onder andere gebruik van Tencel, 100% biologisch GOTS gecertificeerd katoen en eco leer. Voor hun truien gebruiken ze gerecycled denim dat ze niet opnieuw verven, zodat ze geen nieuwe chemicaliën hoeven te gebruiken. Hun negatieve impact op mens, milieu en dieren proberen ze zo minimaal mogelijk te houden.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Imps en Elfs doet erg zijn best om 100% kinderarbeidvrij te zijn en alles van organisch katoen te maken. Ze hebben zich daarom aangesloten bij MADE-BY, die de score bijhouden van hun vooruitgang. 56% van alles dat geproduceerd wordt valt in de hoogste klasse van Made-By (class A), erg goed dus, maar nog ruimte voor verbetering. 60% van al het katoen dat dit merk gebruikt is GOTS gecertificeerd, de rest is OEKO-TEX® Standard 100 gecertificeerd.
Klik hier voor het Made-by scoreboard.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardOEKO-TEXMade-By

Indigo People is gesticht door Kiat en Johan met als doel ambachtsmannen te helpen die ze zagen worstelen met het behouden van hun culturele erfgoed. De prachtige ambachten die van ouder op kind werden doorgegeven gingen verloren tegen economisch meer voordelige mogelijkheden. Om daar verandering in te brengen werkt Indigo People samen met traditionele weefgemeenschappen in Azië, waar handweven en indigo verven al generaties lang wordt beoefend. Elke gemeenschap heeft zijn eigen gespecialiseerde techniek, zoals Ikat weven en Batik printen. Doordat elk product met de hand geweven wordt is elk product net iets anders, uniek en authentiek.
Indigo People zet zich in zodat kleine gemeenschappen hun cultuur kunnen houden voor een eerlijke prijs. Er worden natuurlijke verftechnieken gebruikt voor het kleuren en de producten worden in kleine oplage gemaakt. Wil je zien hoe elke techniek in zijn werk gaat? Indigo People heeft van elke techniek een mooi filmpje gemaakt waar je duidelijk kan zien hoe de producten gemaakt worden: www.indigopeople.net/video

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Insane in the Rain maakt super gave regenjassen die gemaakt zijn van gerecycled PET. In elke jas zitten 17 tot 23 plastic flessen verwerkt. Zo worden komt het plastic niet in de oceanen terecht maar wordt het opnieuw gebruikt. Insane in the Rain maakt alleen maar gebruik van gerecycled plastic. Nergens wordt dus nieuw plastic voor gemaakt. Bij Insane in the Rain willen ze zich namelijk keihard inzetten om ons plastic probleem op te lossen en onze oceanen vrij te houden van plastic.

Labels:

MIL

Keurmerken:

INTI is een heerlijk knitwear merk. Alle items zijn gemaakt van de zachtste alpaca of merino wol, met ontwerpen die zijn geïnspireerd op Zuid-Amerikaanse kleuren, tradities en culturen. De INTI studio in Ecuador werkt vol trots samen met lokale ambachtslieden die met veel geduld de prachtige ontwerpen werkelijkheid maken. INTI is trots op hoe hun producten worden gemaakt, je kan dan ook veel foto’s vinden op hun website van de leveranciers van de wol (de Alpacas en Merino schapen) en de breiers. Elk product van INTI draagt de naam van de persoon die het heeft gemaakt, op de website kan je een foto zien van de persoon die het gemaakt heeft. INTI is dus een transparant merk dat producten maakt met respect voor mens, dier en milieu.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Iron Roots is een sportkledingmerk dat is gestart door drie vrienden die een probleem zagen dat ze wilden oplossen. Ze waren geïrriteerd door de grote hoeveelheid plastic die wordt gebruikt bij het produceren van sportkleding en wilden daarom een sportkledingmerk starten dat alleen maar natuurlijke en duurzame materialen gebruikt. Iron Roots was geboren! Sportkleding gemaakt van een mix van Hennep en organisch katoen. Hennep is een zeer milieuvriendelijke stof die snel groeit en weinig pesticide nodig heeft. De stoffen worden geïmporteerd uit China en de kleding wordt nu nog in elkaar gezet in een naai atelier in Enschede. De productie zal echter binnenkort verplaatsen naar Portugal. Alle kleding wordt eerlijk geproduceerd.

 

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Ivero is het tassen en accessoires merk van Iveth Rodriguez. Iveth maakt haar producten van geupcyclede items die ze vindt rondom meren en op stranden. Ze maakt alles zelf, wat garandeert dat niemand wordt uitgebuit om de producten te maken. Ivero is een Nicaraguaans merk gevestigd in de hoofdstad Managua.

 

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Met een fles wijn en gebrek aan eco-modemerken hebben de twee vrienden Julia en Anna het label Jan 'n June 2013 in Hamburg opgericht. Zij willen groene mode maken, die ook betaalbaar is en grote collecties creëren die niet groen zijn, maar vooral zwart, wat past bij hun motto: "Black is the new Green". Deze filosofie wordt ook weerspiegeld in zijn producten. Bijvoorbeeld, hun organische katoen en de gerecycleerde polyester zijn gecertificeerd GOTS en Oeko-Tex. Daarnaast worden de collecties van Jan 'n June geproduceerd in Polen om kwaliteit en goede arbeidsomstandigheden te verzekeren.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardOEKO-TEX

Johny Love is een merk dat begon in Scandinavië uit de behoevte om een minder conventionele herenlijn te creëeren met voorkeur voor strakke lijnen om de mannelijkehid te benadrukken. Geïnspireerd door de natuur, de ruige winters in Noorwegen, werd omgezet naar een robuurst en elegante kledinglijn. De kleding wordt geproduceerd Europa en met name in Italië, wat betekent dat de kleding wordt geproduceerd volgens de EU richtlijnen, wat betekend eerlijke handel en strengere milieuvoorschriften, daarnaast hoeft de kleding niet heel ver te reizen.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Julia Otilia Organic Jewellery is een sieradenmerk geïnspireerd door de natuur. Ze maken bewuste beslissingen over het materiaalgebruik en de productie van de sieraden en streven ernaar zo duurzaam mogelijk te zijn. Voor de sieraden wordt vooral goud en zilver gebruikt en gerecycled materiaal waar mogelijk. Er wordt ook gebruik gemaakt van eerlijk verkregen zoetwaterparels, eco-leer en kurk, organische zaden, natuurlijke noten en hout. Alle sieraden worden eerlijk gemaakt in een klein atelier op Bali en in hun eigen atelier in Utrecht leggen ze er nog de laatste hand aan.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Jyoti - Fair Works is een Duits-Indiaas merk dat produceert op een eerlijke en ecologische manier. Het doel van Jyoti is om kleding te maken waar niet alleen jij blij van wordt, maar de mensen die het maken ook. Dit begint al met de rauwe katoen. De katoen die Jyoti gebruikt is vooral GOTS gecertificeerd eerlijk en organisch, een klein deel is dit nog niet omdat een klein deel van de weefbedrijven waar Jyoti mee samenwerkt nog geen toegang heeft tot gecertificeerd katoen. De samenwerking met Jyoti geeft ze echter de kans om over te stappen naar gecertificeerd biologisch katoen, wat ze binnekort dus ook zullen doen.

De stoffen die Jyoti gebruikt komen van verschillende weefbedrijven. Jyoti stopt er veel moeite in om er zeker van te zijn dat al deze bedrijven eerlijk produceren. Niet allemaal hebben ze certificeringen, vaak omdat dit te duur voor ze is, maar Jyoti is langs elke werkplaats geweest om te kijken hoe het werk er aan toe gaat. Je kunt over alle producenten van Jyoti lezen op hun website.. 

De kleding wordt vervolgens in elkaar genaaid in een klein naaiatelier in Chittapur door naaisters die sociaal achtergesteld zijn. De elf naaisters die daar werken krijgen een eerlijk loon en krijgen de mogelijkheid tot training en gezondheidszorg. Ze krijgen de mogelijkheid om te werken rondom het schoolschema van hun kinderen en kunnen een rente-vrije lening afsluiten bij Jyoti, voor bijvoorbeeld het investeren in een gaskachel om hun vervuilende houtkachel te vervangen. 

Van zaadje tot kledingstuk vindt het hele productieproces plaats in India, door eerlijke en milieuvriendelijke werkomstandigheden te eisen, maakt Jyoti - Fair Works de wereld een beetje mooier. 

Labels:

FATMILSUPLC

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

De prachtige bloezen van Kapsones zijn geïnspireerd op historische plekken in Amsterdam. Niet door beroemde plekken als bijvoorbeeld de Westertoren of de Dam, maar juist minder bekende plekken; plekken waar je normaal zomaar voorbij zou lopen. Om het ontwerp op de bloezen te krijgen wordt gebruik gemaakt van digitaal printen, waarbij inkt op waterbasis wordt gebruikt. Inkt op waterbasis is vrij van zware schadelijke chemicaliën die wel voor komen in synthetisch inkt. De fleurige bloezen worden gemaakt in India in een fabriek die samenwerkt met Ethical Nomads, een productiestudio die ernaar streeft de mode-industrie een stukje duurzamer te maken. De fabriek is niet alleen GOTS gecertificeerd, maar heeft ook een Fairtrade keurmerk.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardFair Trade International

KARIGAN, of ook wel ambachtsman in het Hindi, is een stijlvol merk voor sjaals en omslagdoeken. Een merk dat ontstond uit een liefde voor India is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol merk waar iedereen wel een sjaal van zou willen hebben. Bij KARIGAN kun je precies zien wat het verhaal achter je sjaal is. Na het scannen van de 'Made in' code, kun je namelijk zien wie het gemaakt heeft en in wat voor omstandigheden. Alle items van KARIGAN zijn gemaakt in India door echte ambachtslieden, die een eerlijk loon krijgen en werken met organische en milieuvriendelijke materialen.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Karla Castillo is een sieradenmerk gestart door Karla zelf. Karla is overdag tandarts, maar 's avonds is ze een zilversmid. Ze maakt prachtige one-of-a-kind items, maar ook een standaard lijn met simpele ontwerpen die ze blijft herhalen. Al haar sieraden komen in een unieke stoffen envelop of tasje. Deze worden speciaal gemaakt bij ETCA, een NGO die werkt met gedoneerde stoffen in een vissersstadje aan de Nicaraguaanse kust. 

 

Labels:

FATSUPLC

Keurmerken:

Kazmok is een Nederlands merk dat onverwachte materialen hergebruikt voor het maken van mooie zakentassen, riemen en andere accessoires. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld het restmateriaal van lopende banden uit de voedingsindustrie voor het maken van prachtige riemen. De producten worden in Nederland ontworpen en met de hand gemaakt door echt Hollands vakmanschap. De items zijn van goede kwaliteit en hebben meerdere design prijzen gewonnen, zoals de German Design Award, de reddot design award en de A’design award.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

KERBHOLZ is een horloge en zonnebrillen merk dat al hun producten van hout maakt. Matthias en Moritz kwamen op dit idee toen ze in een tussenjaar door Midden-Amerika reisden en daar leerden dat hout voor een stuk meer gebruikt kan worden dan ze voorheen dachten. Terug in Duitsland besloten ze een KERBHOLZ op te zetten, wat staat voor de herinnering die je in jouw horloge kan laten zetten. KERBHOLZ gebruikt bijna alleen maar hout uit de gecertificeerde bosbouw, ze werken er hard aan om een certificaat te krijgen, maar dat is nog bet lastig. Verder gebruiken ze leisteen en acetaat (houtafval), dat gemakkelijk duurzaam te verkrijgen is. Duurzaamheid is erg belangrijk voor KERBHOLZ, daarom schenken ze voor elk verkocht product een deel aan bebossingsprojecten.

Labels:

MILSUPLC

Keurmerken:

Coming soon...

Labels:

FATSUPLC

Keurmerken:

Kidscase is een Nederlands merk dat hard werkt eerlijke en milieuvriendelijk kleding te produceren. 70% van de collectie is gemaakt van organisch katoen, waar 50% van GOTS gecertificeerd is.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

King Louie is een merk dat hard zijn best doet om eerlijk en duurzaam te produceren. Daarom wil King Louie alleen maar samenwerken met fabrikanten die goede arbeidsomstandigheden kunnen garanderen. De kleding wordt in Turkije en in Azië geproduceerd. Sinds 2015 werkt King Louie samen met FWF om hun arbeidsomstandigheden nog verder te verbeteren. Klik hier voor het performance report van 2016. Ook streeft King Louie naar milieuvriendelijkere kleding. Het deel van het aanbod dat in Europa is gemaakt is dan ook GOTS organisch gecertificeerd. De organische collectie van King Louie kun je bij Project Cece vinden. Deze maakt alleen gebruik van duurzame materialen zoals organisch katoen, Tencel en gerecycled polyester.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Fair Wear FoundationGlobal Organic Textile Standard

Kings of Indigo (K.O.I.) is een klassiek Amerikaans jeansmerk met een Japans oog voor detail. De jeans van K.O.I. zijn kwaliteitsbroeken die ervoor gemaakt zijn om lang mee te gaan en goed zitten. 90% van de rauwe materialen die K.O.I. gebruikt is duurzaam. Het biologisch katoen dat wordt gebruikt is GOTS gecertificeerd en verder wordt er gebruik gemaakt van Tencel/Lyocell of linnen. Daarnaast hergebruikt K.O.I. materialen, omdat bij het maken van jeans vaak veel goede stof wordt weggegooid. Om hun energieverbruik te verduurzamen komt 40-50% van hun energie uit eigen zonnepanelen enworden de producten verpakt in 100% gerecycled karton.
K.O.I. vindt het eerlijk behandelen van werknemers ook erg belangrijk, daarom werken ze samen met FWF om hun eerlijke productie te verbeteren. 95% van de productie wordt gecontroleerd door FWF. Je kan het rapport van 2015 hier lezen.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardFair Wear Foundation

Kite is het kinderkledingmerk voor de kleine avonturier.  De kleding is planeetvriendelijk en is gemaakt voor kinderen tussen de 0 en 11 jaar. Kite houdt duurzaamheid in een hoog vaandel , daarom zijn al hun producten gemaakt van GOTS gecertificeerd katoen of fleece gemaakt van 50% gerecyclede plastic flessen. Eerlijk en duurzaam geproduceerd dus! De kleding wordt geproduceerd in Turkije, dus moet ook voldoen aan de regelgeving van de EU.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Know The Origin (KTO) is een merk met een duidelijke missie: Kleding maken die stijlvol, eerlijk, duurzaam en betaalbaar is. Toen ze begonnen zij men dat het niet mogelijk was, maar wat blijkt: Natuurlijk is het mogelijk!

Bij KTO zijn ze compleet transparant, van katoenboer, tot eindfabriek, tot jouw kledingkast, elk stap van het proces is eerlijk en duurzaam. De producenten van KTO zitten in Bangladesh en India. Na het bezoeken van meer dan 150 fabrieken heeft KTO fabrieken gevonden die pasten bij hun standaarden. De standaarden van eerlijk loon, goede werkomstandigheden en geen kinderarbeid. Om dit te garanderen zijn de fabrieken waarbij ze produceren Fairtrade gecertificeerd.

Naast eerlijke productie zet KTO zich keihard in voor materialen die beide duurzaam zijn en eerlijk verkregen. 3/4 van hun kleding is dan ook gemaakt van Fairtrade en GOTS gecertificeerd materiaal. Ze maken gebruik van Tencel, bamboe, modal, organisch katoen en gerecyclede materialen.

Tenslotte is al het verkpakkingsmateriaal dat wordt gebruikt door KTO 100% van gerecycled materiaal, biologisch afbreekbaar, of van FSC gecertificeerd papier.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardFair Trade International

Knowledge Cotton Apparel is een Deens mannenkleding merk met een duidelijke filosofie: Doe kennis op, onderneem actie, verdien respect. Met kennis opdoen bedoelen ze, dat je je eerst bewust moet worden van het probleem. De kledingindustrie is vaak slecht voor het milieu en voor mensen, maar niet iedereen is zich er bewust van hoe groot dit probleem is. Knowledge Cotton Apparel is zich erg bewust van de problemen en hebben flinke actie ondernomen. Al hun kleding is nu GOTS gecertificeerd, en in de naaifabrieken in India wordt er samengewerkt met Fair Trade en SA8000. Dit lukt alleen omdat alle leveranciers van Knowledge Cotton hetzelfde doel hebben: een wereld met alleen maar eerlijke mode!
Knowledge Cotton Apparel is nu van plan om in het jaar 2020 het milieu 400.000 liters aan chemicalien en pesticides te besparen, en 4,5 miljoen plastic flessen te recyclen. Indrukwekkend, maar niet genoeg vinden ze bij Knowledge Cotton. Om echt een verschil te maken moet de hele mode industrie veranderen! Daarom doen ze hard hun best om hun leveranciers, klanten, en zakenpartners te overtuigen van hun ideeën, zodat we met zijn allen kunnen duurzame toekomst kunnen creëren.
Kortom, door te kopen bij Knowledge Cotton Apparel investeer je niet alleen in een mooi kledingstuk, maar ook in een betere toekomst.!

Kokon Zwo is een ondergoed merk dat in dezelfde fabriek produceert als Alkena. Alkena is een GOTS gecertificeerd bedrijf, maar Kokon Zwo is nog niet zover. Er wordt dus wel onder eerlijke en milieuvriendelijke omstandigheden geproduceerd. De productie vindt plaats in China bij een soort organische proeftuin voor het maken van organische zijde. De zijde van Kokon Zwo is nog niet helemaal organisch, maar ze zijn goed op weg.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Komodo is een van de pioniers in de duurzame mode. Wat was begonnen als een episch reisverhaal door Azië in 1988, is nu uitgegroeid tot eclectische mix tussen oosterse en westerse ontwerpen die zelfs op de modeshows in Londen, Parijs, Florence en Tokyo te zien is. Komodo vind het erg belangrijk dat hun materialen duurzaam zijn en dat hun werknemers goed behandeld worden. Twee fabrieken van Komodo zijn GOTS gecertificeerd door de Soil Association certificering, wat organische materialen en eerlijke handel garandeert. In Nepal en China wordt nog gewerkt aan een certificering krijgen voor hun CMT (Cut, Make, Trim) faciliteiten.
De materialen die Komodo gebruikt zijn: Katoen (GOTS gecertificeerd organisch), hennep, bamboe, rayon, soya, linnen, tencel, gerecycled rubber, wol en gerecycled PET. De materialen bevatten geen giftige stoffen en zijn dan ook Oeko-tex gecertificeerd.

Zoals Joe Komodo zelf zei:
"It's a privilege of our civilization to dress up in comfort and style, but it's also the responsibility of todays fashion designers to make that style fairly and sustainable for those who work on it - otherwise, you can only pretend it's cool !"
Een motto om bij stil te staan!

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardSoil AssociationOEKO-TEX

Kowtow is een prachtig duurzaam label gestart in 2007 door Gosia Piatek. De kleding heeft een minimalistisch stijl en gebruikt alleen duurzame materialen. De gehele collectie is gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen en alle kleine materialen die het ontwerp afmaken zijn ook duurzaam verkregen. Zo zijn de knopen van gerecyceld hennep uit Italië en zijn de stukjes denim die gebruikt worden nikkelvrij en OEKOTEX gecertificeerd. De kleding wordt ook geheel eerlijk geproduceerd, de katoen is namelijk niet alleen GOTS, maar ook Fairtrade gecertificeerd. Daarnaast wordt de kleding geproduceerd in India in SA8000 gecertificeerde fabrieken, ook eerlijk dus. Tenslotte is al het verpakkingsmateriaal en de labels die worden gebruikt gemaakt van gerecyceled papier. 

Duurzaam en eerlijk dus in elk onderdeel van de productieketen. Doordat er alleen katoen wordt gebruikt is de kleding ook geschikt voor veganisten.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardFair Trade InternationalSA8000

Kumpf is een Duits ondergoed merk voor mannen. Het merk begon al 47 jaar geleden met ondergoed produceren in Duitsland. Inmiddels zijn ze uitgebreid naar Hongarije. De kleding wordt gemaakt van bio-katoen, soms GOTS gerecertificeerd, onder eerlijke werkomstandigheden.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Het Nederlandse denim merk Kuyichi is begonnen met de grote wens om de mode industrie te verduurzamen. Na in Peru de verschrikkelijke omstandigheden te zien waaronder hun katoen werd verbouwd, besloten de oprichters van Kuyichi alleen nog maar organisch katoen zonder gevaarlijke pesticiden en chemicaliën te gebruiken om de katoenboeren een beter leven te geven. Kuyichi is de naam van de Peruaanse god van de regenboog, die kleur en positiviteit brengt . Dit laat duidelijk de filosofie zien die diep verankerd zit in het merk om een positieve verandering te maken in de mode industrie . Sinds 2001 heeft Kuyichi altijd haar best gedaan om de omstandigheden te verbeteren in de kledingindustrie, daarom kiezen ze zorgvuldig hun leveranciers en gebruiken ze organische en gerecyclede materialen. Alle katoen die Kuyichi gebruikt is GOTS gecertificeerd. Elke stap, van zaadje tot kledingstuk, gebeurt onder eerlijke werkomstandigheden. Naast het organische katoen gebruiken ze ook gerecycled katoen en gerecycled PET. Bijna alle producten zijn 100% veganistisch, ze hebben ook geen kleine add-ons die van leer zijn gemaakt of van andere dierlijke producten. Tenslotte, gebruikt Kuyichi innovatieve wasprocessen die de broek zijn ingedragen look geven, maar die niet schadelijk zijn voor het milieu of de arbeiders. Kuyichi is altijd op zoek naar nieuwe technieken die hun jeans nog duurzamer maken om hun "Pure Goods" te blijven verbeteren

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Fair Wear FoundationGlobal Organic Textile Standard

Het Peruaans merk LA CASA DEL SOMBRERO maakt prachtige strohoeden. Deze hoeden met de handgemaakt van Toquilla Stro. Door een hoed te kopen bij dit merk draag je actief bij het helpen van kleine gemeenschappen van Peruaanse wevers in het noorden van Peru. De Toquilla stro is een natuurlijke vezel die bekend staat om zijn herbruikbare eigenschappen, zeer duurzaam dus en veganistisch dus.

 

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

LaBante is een Londens tassenmerk met een duidelijke slogan: "Fashion With Respect".  Hiermee bedoelen ze dat al hun producten worden gemaakt met respect voor mens en milieu en 100% veganistisch. Ze proberen mensen te overtuigen dat nep-leer net zo mooi kan zijn als echt leer, maar dan zonder dat er dieren voor mishandeld worden. LaBante respecteert het milieu en maakt daarom gebruik van milieuvriendelijke, vaak gerecyclede, materialen, zelfs de voering van de tassen is bijvoorbeeld van gerecycled polyester. De tassen worden gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden en hun leveranciers hebben allemaal een SGS keurmerk en ondergaan controle. Daarnaast geven ze ook nog eens 10% van hun winst aan een goed doel! 

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Peta approved

Coming soon...

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardFair Trade International

De jassen van LangerChen geven een coole urban vibe. LangerChen is een eco mode jassenmerk die alleen maar werkt met GOTS gecertificeerde organische materialen. Ze geven om hun mensen en om het milieu. De kleding wordt eerlijk geproduceerd in Shanghai, ook volgens de GOTS standard. Het is het doel van LangerChen om een merk te creëren dat een verandering in de wereld kan brengen. De jassen worden gemaakt met unieke technieken die goed werken met de unieke organische stoffen die ze produceren en gebruiken.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Lanius is een merk opgericht in 1999 door Claudia Lanius met een duidelijke visie om ecologische materialen en eerlijke werkomstandigheden samen te brengen om prachtige vrouwelijke items te creëren. Lanius staat voor LOVE FASHION / THINK ORGANIC / BE RESPONSIBLE en dat kan je ook zien in hun kleding. Het merk is GOTS gecertificeerd, wat impliceert dat de kleding ook eerlijk is gemaakt. Lanius heeft een persoonlijke relatie met al hun faciliteiten en bezoeken ze vaak.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Lavandera is een prachtig kleinschalig Spaans merk. Monica Lavandera is de ontwerpster van dit merk. De collectie is tijloos clean en ver weg van fast fashion. De collectie heeft een bepaalde street style en is gemaakt van duurzame stoffen zoals organisch katoen, Lyocell en reststoffen (upcycling). De oplage is heel klein dus het zijn allemaal vrij unieke items.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

L’Herbe Rouge is een merk met een missie: ‘UNE AUTRE MODE EST POSSIBLE’, oftewel, een andere mode is mogelijk. Ze streven naar een zo ecologisch en ethisch mogelijke productie van hun kleding. De producten die L’Herbe Rouge creëert zijn tijdloos en duurzaam, dus je zult er erg lang plezier van hebben.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Coming soon...

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Lemon Spicy is een zwemkledingmerk met een origin-story uit de zee. De zwemkleding is namelijk gemaakt van Econyl! Deze stof is gemaakt van oude visnetten die in de zeeën en oceanen zijn achtergelaten. Door het dragen van de Lemon Spicy zwemkleding help je dus letterlijk om het plastic uit de zee te halen! Dit geldt voor ongeveer 78% van de bikini/badpak, de rest van het materiaal is elastaan (waardoor het stretch heeft). De materialen zijn afkomstig uit Italië en worden eerlijk geproduceerd. De rest van de productie wordt gedaan in China in een kleine fabriek waar ze zeker weten dat de productie eerlijk gaat. Er worden geen dierlijke materialen gebruikt voor de items van Lemon Spicy en daarmee is het merk dus ook veganistisch.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Lika4Kids is een label dat super leuke kindershirtjes en rompers maakt. Shirts en rompers zonder gendercliché's en met een positieve boodschap. Perfect voor een kraamcadeau, maar natuurlijk ook leuk voor je eigen dreumes. De items zijn volledig eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd, en bedrukt met inkt op waterbasis. Dat is gezond voor op de huid van het kindje, gezond voor de wereld, en gezond (en eerlijk) voor de mensen die het gemaakt hebben!

De shirts en rompers die bedrukt zijn worden ingekocht bij Earth Positive. Dit is een kledinglijn van Continental Clothing Co. dat hoge kwaliteit eerlijke en milieuvriendelijke producten maakt die tevens PETA-approved vegan zijn. Het bedrijf is werkt samen met FWF om eerlijke werkomstandigheden te kunnen garanderen. De Earth Positive kledinglijn maakt alleen maar producten van 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen. De kleding wordt geverfd met verf die is goedgekeurd door GOTS en die Oekotex standard 100 gecertificeerd is. De Earh Positive lijn werkt ook hard aan het verkleinen van de CO2 voetafdruk van hun productie.  Met resultaat: ze hebben deze met wel 90% verlaagd. Een Earth Positive t-shirt bespaart zo wel 7 kilogram CO2 ten opzichte van een standaard geproduceerd shirt en een sweatshirt bespaart maarliefst 28kg! Earh Positive is daarmee een trotse drager van het Klimaat Neutraal label.

Kortom, een super leuk merk voor kleine wereldverbeteraars!

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Fair Wear FoundationGlobal Organic Textile StandardOEKO-TEXPeta approved

Living Crafts is een ondergoedmerk dat echt van zaadje tot kledingstuk een eerlijke en duurzame weg probeert te volgen. Alle kleding is dan ook GOTS gecertificeerd, wat een hoge standaard is voor eerlijke en milieuvriendelijke organische geproduceerde kleding. De kleding wordt geproduceerd in India en Kroatië onder goede werkomstandigheden. Living Crafts is lid van de Fair Wear Foundation, dus ze willen hun werkomstandigheden nog beter bekijken en verbeteren. Een deel van de kleding van Living Crafts is gemaakt op 100% windenergie.  Living Crafts doet dus echt voor elke stap in de productie haar best voor een betere wereld. Als je wilt weten wat ze allemaal precies doen dan kun je dat hier zien.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardFair Wear Foundation

Loenatix is een t-shirt merk en zeefdrukkerij die werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen met een psychische of lichamelijke beperking, verslavingszorg, of mensen met een burnout kunnen bij Loenatix terecht om te leren over het grafische vak. Zoals de naam al doet vermoeden zijn veel van de prints van Loenatix ontstaan uit zelfspot om het stigma van psychiatrie en verslaving te doorbreken en onder de aandacht te brengen. Alle prints worden door Loenatix zelf ontworpen op t-shirts die fairtrade en van organisch of gerecycled polyester zijn. De inkt die wordt gedrukt is zoveel mogelijk op waterbasis of vrij van pvc.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Loints of Holland is een schoenenmerk dat comfortable kwaliteitsschoenen maakt. De schoenen worden gemaakt door West-Europese leveranciers onder eerlijke werkomstandigheden. De schoenen zijn gemaakt om lang mee te gaan en zijn gemaakt van plantaardig gelooidleer, maar ook van chroom gelooid leer.

Labels:

FATLOCP

Keurmerken:

Loop.alife is een écht circulair merk, gelanceerd in 2016. Alle items van Loop.alive zijn voor 100% gemaakt van gerecycled materiaal! Het materiaal halen ze van eigen Nederlandse bodem. Afgedankte truien die hun beste tijd hebben gehad krijgen een nieuw leven door ze compleet te demonteren en er nieuwe garen van te maken. Hier is geen water voor nodig en er hoeven ook geen giftige verfstoffen voor worden gebruikt. Aangezien de kleding wordt geproduceerd in Nederland is de productie compleet eerlijk. Het motto van Loop.alive is “Love life, wear wasteless”, nog beter dus dan minder kleding kopen, want je haalt letterlijk afval weg uit de wereld!

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Bij Lotika vind je alleen maar producten van eerlijke en milieuvriendelijke merken.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Love Sophie is een prachtig Zweeds schoenen merk. Het merk is 100% vegan en geproduceerd met liefde voor mensen en aarde.  De schoenen worden geproduceerd in Spanje onder eerlijke omstandigheden. De materialen die worden gebruikt voor de productie zijn: Plantaardig (veganistisch) leer gemaakt van planten en zaden, biologisch katoen, gerecycled polyester en gerecycled denim. De schoenen hebben een gaaf ontwerp en zitten goed. 

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Sinds 2014 produceert Lovjoi mode die esthetiek en eerlijkheid combineert. Het merk, dat uitsluitend in Duitsland produceert en elk jaar twee collecties maakt, is bijzonder belangrijk voor regionale toegevoegde waarde en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Lovjoi gebruikt alleen ecologisch geproduceerde materialen, waarbij aandacht wordt besteed aan transparantie en korte vervoersafstanden. Alle stukken worden genaaid in hun eigen naaimachine op de Zwabische Alb in Zuid-Duitsland. Lovjoi creëert ook banen voor vluchtelingen, waarvan de knowhow de bijzondere kwaliteit van de Lovjoi-stukken maakt. De kleding is geschikt voor veganisten.

Labels:

ANFFATLOCPMILSUPLC

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Maathai Organic is een prachtig ondergoed merk. Het ondergoed wordt gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch Pima katoen. Het katoen wordt verbouwd onder eerlijke en milieuvriendelijke omstandigheden in Peru. Het ondergoed wordt vervolgens in elkaar gezet in Colombia fabrieken waar alleenstaande moeders een eerlijk loon krijgen waarmee ze hun familie kunnen ondersteunen. 

Maathai Organic doet hard haar best om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. Daarom zetten ze zich ook in om het energieverbruik zo klein mogelijk te houden en zo veel mogelijk te recyclen.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Made in Barrio produceert hun producten eerlijk in Colombia. De producten zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals hergebruikte binnenbanden van vrachtwagen en semi-eco leer.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Volgt later

Labels:

Keurmerken:

Mainio is een Fins kinderkleding merk dat zowel leuk is voor de kinder als voor hun ouders. Lekker urban met een Scandinavisch ontwerp. De prints zijn druk en avontuurlijk, maar behouden een cool karakter. Alle kleding van Mainio is gemaakt van  GOTS  gecertificeerd organisch katoen. De kleding wordt geproduceerd in India onder eerlijke werkomstandigheden in fabrieken met een SA8000 certificaat, wat betekend dat het dus écht eerlijk geproduceerd is.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardSA8000

Heb je dat ook wel eens dat je met je regenjas op de fiets stapt en alsnog doorweekt aankomt op je bestemming. Een regenpak kan dit verhelpen, maar dat is nou niet bepaald fashionable... Majem biedt hier een oplossing.  Een regenjas ontworpen in Amsterdam speciaal voor op de fiets. Deze jas is niet alleen stijlvol, maar garandeerd ook dat je droog aankomt! De jas is gemaakt van gerecycled plastic en geproduceerd onder de eerlijke werkomstandigheden in China. De jas is OEKOTEX gecertificeerd, dus bevat geen giftige stoffen.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

OEKO-TEX

De makers van Malimo willen een merk creëren dat altijd een stap voor is op het modegebied. Mode die mensen verbindt en onze planeet waardeert. Malimo betekent individuele stijl met een goed geweten. 

Voor elke bestelling plant Malino tien bomen. De aarde is belangrijk voor Malimo, dus werken ze samen met Eden Projects om de wereld een groenere, mooiere plek te maken. De upcycled collectie van Malimo is geheel gemaakt van geupcycled zijde. Gemaakt dus van restjes stof die anders zouden worden weggegooid.

Elk kledingstuk wordt vakkundig en met liefde gemaakt door gepassioneerde kleermakers die op eerlijke uren werken in een veilige omgeving voor een eerlijke loon. Malimo werkt nauw samen met een familie kleermakers in Mumbai die ze op een van hun reizen hebben ontmoet. De jassen worden daar momenteel gemaakt door vijf kleermakers en twee helpers die allemaal familieleden of vrienden zijn. Ze zijn tussen de 20 en 40 jaar oud en verdienen allemaal een bovengemiddeld loon, waaruit ze hun behoeften dekken en hun families kunnen ondersteunen. Je werkt maximaal 8 uur per dag, met een pauze van 45 minuten, en hebt een veilige en comfortabele werkplek.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Mandala is een fantastisch yoga merk dat je work-out een stukje kleurrijker maakt. De kleding is gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen, wat betekent dat het milieuvriendelijk en eerlijk geproduceerd is. Bij Mandala hebben ze ook producten van gerecyclede PET flessen waarmee je dus het weggooien van plastic tegen gaat. Alle producten worden geproduceerd in Turkije onder eerlijke werkomstandigheden.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Mannenrantsoen is een boxers en sokkenmerk voor mannen door mannen. Het simpele zwarte ontwerp is tijdloos, comfortabel en heeft een goed prijs kwaliteit verhouding. Daarnaast zijn alle boxers en sokken verantwoord geproduceerd in Europa en dragen ze het Oekotex standard 100 keurmerk. Mannenrantsoen staat voor comfort en gemak, je kan namelijk je eigen rantsoen samenstellen, bestaande uit boxers en sokken en deze eens per kwartaal of per halfjaar laten bezorgen. Je kunt het natuurlijk eerst een keertje eenmalig proberen. Je mannenrantsoen wordt bezorgd in een stijlvolle kartonnen doos, er wordt dus geen plastic gebruikt als verpakkingsmateriaal. Mannenrantsoen is dus stijlvol, comfortabel en goed voor de wereld!

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

OEKO-TEX

Marjolein Elisabeth is een merk voor de vrouw die meer kleur wil in haar zakelijke garderobe. De ontwerpen zijn tijdloos en klassiek, maar dan wel met vrolijke kleuren en prints. Het merk gelooft in de kracht van lokaal ondernemerschap en vertaalt dat in samenwerkingen met Nederlandse naaiateliers, die het grootste deel van de kleding produceren, en fotoshoots in samenwerking met een jonge fotografe.  De stoffen die Marjolein Elisabeth gebruikt zijn zo veel mogelijk van natuurlijke materialen, en indien mogelijk ook biologisch of gerecycled. Door de tijdloze ontwerpen hoeft de kleding niet na één seizoen al weg en doordat er in kleine oplages wordt geproduceerd zul je niet dagelijks anderen in dezelfde kleding spotten. Marjolein Elisabeth schreef zelf een leuke blog over the making of van haar collecties. Je leest de blog hier.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

mARTin Natur is een schoenenmerk dat gezonde schoenen verkoopt die in Spanje worden geproduceerd. Dit garnadeerd dat de schoenen eerlijk worden geproduceerd en volgens Europese milieuvoorschriften. De schoenen zijn gemaakt van plantaardig gelooid leer en zijn dus chroom vrij, wat een stuk beter voor het milieu is dan conventioneel gelooid leer.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

MASKA is een knitwear merk met een prachtig duurzaam randje. MASKA (betekent 'gebreide steek' in het Zweeds) maakt al hun kleding in Europa volgens de Europese regelgeving. Dit betekent dat het eerlijk en milieuvriendelijk is geproduceerd. Er is een klein deel van hun collectie die ze in Nepal laten maken, maar dat gebeurt in een Zweedse fabriek die wordt gecontroleerd door de Fair Wear Foundation. De kleding is gemaakt van een mix van kasjmier en zijde, dat beiden uit Europa afkomstig is.

Labels:

FATLOCP

Keurmerken:

Fair Wear Foundation

Matt & Nat staat voor Materiaal + Natuur en is een compleet veganistisch merk. Bij Matt & Nat leven ze onder het simpele motto “Live beautifully”, wat voor hen betekent het waarderen van de menselijkheid, creativiteit en positiviteit die we allemaal bij ons dragen. Matt & Nat gebruikt voor hun producten duurzame materialen, zoals kurk en rubber, en de voering van hun tassen is zelfs gemaakt van 100% gerecycled PET! Naast liefde voor het milieu, worden de items van Matt & Nat ook gemaakt met respect voor hun arbeiders. Ze werken alleen samen met fabrieken die werken volgens de ethische richtlijnen van de SA8000 standard. Eén van hun fabrieken is zelfs SA8000 gecertificeerd, iets wat Matt & Nat in de toekomst steeds vaker wil zien.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

SA8000

Maxomorra is een Zweeds, duurzaam en betaalbaar kinderkledingmerk.  Duurzaamheid zit echt in het DNA van Maxomorra, en ze gebruiken dan ook al GOTS gecertificeerd katoen sinds 2008. Maxomorra is een compleet ecologisch merk dat organisch gecertificeerde inkt gebruikt, sociaal verantwoordelijk produceerd in India, polyamide recycled en zo een laag mogelijke impact probeert te hebben met vervoer.  Materialen die niet katoen zijn, zijn OCS organsich gecertificeerd (door Textile Exchange). Daarnaast werken ze er hard aan om hun kleding niet aan de leukste en comfortable ontwerpen te laten hebben, de prijzen zijn ook nog eens heel betaalbaar. Duurzame kleding moet immers voor iedereen bereikbaar zijn!

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardTextile Exchange

Mayamiko maakt eerlijke mode met een Afrikaans tintje. De kleding wordt verantwoord geproduceerd in Malawi onder de principes van het Ethical Trade Initiative. Niet alleen doet Mayamiko hun best voor goede werkomstandigheden, maar ze proberen ook de lokale gemeenschap te helpen. Kleding waar je dus niet alleen zelf vrolijk van wordt, maar de makers ook!

Om ook het milieu te steunen, is alle kleding van Mayamiko wasbaar op 30°C, omdat ze geloven dat alle kleine beetjes helpen. Ze proberen ook zoveel mogelijk te kiezen voor natuurlijke en gerecyclede producten in plaats van synthetische en niet biologische afbreekbare stoffen. Ze hebben een "Zero Waste" werkplaats, waar het kleinste stukje stof nog wordt gebruikt.

Labels:

FATSUPLC

Keurmerken:

Ethical Trading Initiative

Reis en ontdek de wereld! Behandel de natuur en elk levend wezen met respect. Bevorder vrede en tolerantie. Elke letter in het woord " MERIJULA " staat voor waarden die belangrijk zijn voor het merk streetwear: 

M> Magic / E> Onderwijs / R> Respect / I> Onafhankelijkheid / J> Justice / U> Unity / L> Love / A> Art

Thuis in Hamburg wil het merk zijn boodschap verspreiden over de hele wereld. De belangrijkste zorg is de bescherming van onze aarde en haar natuurlijke hulpbronnen, evenals eerlijke voorwaarden voor alle betrokkenen in hun productieketen.
Alle stoffen en onbewerkte stukken zijn uitsluitend afkomstig van gecontroleerde dealers waarvan is aangetoond dat ze hun certificaten vrijgeven, die in elk geval redelijk en in het beste geval biologisch produceren, dat wil zeggen biologisch geteeld. Hun eerlijke handelaren produceren voornamelijk in Portugal, Tanzania en Bangladesh.

Voor alle geprinte onderdelen wordt een zeefdrukmachine handmatig met milieuvriendelijke waterkleur gebruikt. En dat gebeurde direct in Hamburg. Elk stuk wordt uniek.
Bij verzending denken ze aan onze omgeving. De Merijula-pakketten zijn 100% plasticvrij en gemaakt van gerecycled karton. 

Sociale projecten zijn ook erg belangrijk voor het Merijula-team en daarom doneren ze elke 3 maanden 1% van hun omzet aan de Stiftung Kinder-Hospiz Sternenbrücke.
Daarnaast doneren ze aan Hanseatic Help-artikelen die niet helemaal perfect zijn geworden in hun handgemaakte drukprocessen en zo vluchtelingen en andere behoeftige mensen ondersteunen. 

Labels:

LOCPMILSUPLC

Keurmerken:

Fair Wear FoundationOEKO-TEXGlobal Organic Textile Standard

mimycri is een Berlijns tassen merk dat tassen maakt van geupcycled materiaal. De tassen zijn unieke, handgemaakte producten gemaakt van kapotte rubber boten die in Berlijn worden gemaakt door vluchtelingen. Ze produceren sociaal, transparant en milieuvriendelijk.

DE FILOSOFIE VAN MIMYCRI

Mimycri combineert een stijlvol ontwerp met een uitstekende kwaliteit. Ze hechten waarde aan bewust gebruik van middelen en hebben mensen in dienst die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De tassen zijn een innovatieve manier om om te gaan met de problemen van migratie en integratie.

Het ontwerp is minimalistisch omdat het materiaal dat ze gebruiken voor zichzelf spreekt. Ze focussen op wat ons allemaal verbindt en niet wat ons scheidt. Het team van Mimycri wil bijdragen aan een wereld waarin we elkaar helpen en ondersteunen, gewoon omdat we dat kunnen - en omdat het leuk is.

Labels:

FATLOCPMILSUPLC

Keurmerken:

minibär is een duurzaam kinderkledingmerk dat onder de TRIAZ corporatie valt. Deze corporatie produceert in veel verschillende landen en fabrieken (Turkije, Bosnia/Hercegovina, Duitsland, China, Tunesië, Macedonië, Spanje, de Oekraïne, India, Poland, Litouwen, Tjechië, Bulgarije). Bijna alle fabrieken zijn GOTS gecertificeerd en alle fabrieken worden gecontroleerd door de Fair Wear Foundation. Klik hier voor het volledige rapport van TRIAZ en hier voor de Brand Performance Check. De GOTS certificering betekent dat de kleding beide milieuvriendelijk en eerlijk is geproduceerd. 

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Fair Wear FoundationGlobal Organic Textile Standard

Minuit sur Terre is een prachtig schoenenmerk dat het doel heeft om veganisme sexy te maken. Alle schoenen van Minuit sur Terre zijn dan ook veganistisch. Omdat ze bij Minuit sur Terre naast het geven om dieren ze ook geven om mens en milieu, worden de schoenen gemaakt onder goede werkomstandigheden in Portugal en worden de schoenen alleen maar gemaakt van milieuvriendelijk materialen.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Misericordia is het eerste Peruaanse merk van high-end kleding dat artistieke creatie en sociale betrokkenheid combineert. De kleding wordt geproduceert door lokaal vakmanschap onder eerlijke werkomstandigheden.

Labels:

FATSUPLC

Keurmerken:

Miss Green is ontstaan met het idee om de wereld een beetje mooier te maken met het produceren van duurzame kleding. Duurzame kleding in de ruimste zin van het woord, duurzaam voor de natuur door milieuvriendelijke productie, duurzaam voor de producenten die eerlijke werkomstandigheden krijgen, en duurzaam voor de kleding die van goede kwaliteit is gemaakt en dus lang meegaat. Bij Miss Green vinden ze transparantie erg belangrijk. Ze zijn eerlijk over waar de producten vandaan komen, ook op gebieden waar ze nog aan werken om te verbeteren. Zo weet je bij Miss Green altijd het verhaal achter je kleding.
De fabrieken van Miss Green zijn gecertificeerd eerlijk een duurzaam en dragen de SA8000 en GOTS keurmerken. De materialen die worden gebruikt zijn organisch katoen, Tencel, bamboe en duurzame wol. 95% van de producten van Miss Green zijn PETA approved cruelty free. Dit merk is dus goed voor mens, milieu en dier! Soms worden er in kledingstukken nog minder duurzame materialen verwerkt, hier is Miss Green natuurlijk eerlijk over.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardSA8000Peta approved

Volgt..

Labels:

Keurmerken:

MLY is een Nederlands modemerk opgericht door Emily Hermans. De missie van MLY is het ontwikkelen van kleding waarmee jij de beste versie van jezelf kan zijn. Dit doet MLY door duurzame en eerlijke kleding te ontwerpen die kracht uitstraalt. Het grootste deel van de productie vindt plaats in Nederland en de overige productie vindt op een maatschapelijk verantwoorde manier plaats in Portugal, Colombia en China. De basismaterialen worden vaak door MLY zelf ontwikkeld. Voor breisels gebruikt MLY alleen OEKOTEX 100 gecertificeerde garen van Europese fabrikanten. 

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

OEKO-TEX

In de focus op duurzaamheid doet Molo zijn best zich aan de 10 principes van het UN Global Compact te houden. De gedragscode die Molo heeft opgesteld zijn gebaseerd op deze principes, en zijn ondertekend door alle leveraars, die regelmatig geïnspecteerd worden. 90% van de leveraars hebben een BSCI of Oeko-Tex certificaat of allebei, en 95% van de buitensportkleding leveraars is Bluesign gecertificeerd.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

OEKO-TEXBluesign

MOMOC is een Spaans schoenenmerk dat al hun schoenen lokaal in Spanje produceert. Ze maken gebruik van milieuvriendelijk materialen zoals eco-leer, dat plantaardig gelooid is en geen giftige stoffen gebruikt zoals Chroom. Daarnaast gebruiken ze voor hun zolen natuurlijk rubber en voor zolen en hakken gerecycled leer. De schoenen worden niet in schoenendozen verpakt maar in dustbag van 100% organisch katoen. De schoenen worden eerlijk geproduceerd en 2% van hun winst delen ze met non-profit organisaties die zich bezig houden met het redden van bossen en het aanplanten van bossen.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Monsieur Poulet is een Frans T-shirt merk dat eerlijk geproduceerde shirts gemaakt van GOTS gecertificeerd katoen bedrukt met unieke prints. Alle opdrukken zijn van kunstenaars in Frankrijk, waar Monsieur Poulet dan ik kleine oplagen T-shirts van maakt. De inkt die ze gebruiken is ook milieuvriendelijk en Monsieur Poulet vindt het dan ook erg belangrijk dat hun merk niet alleen unieke illustraties van kunstenaars in Frankrijk een podium geeft, maar ook dat hun T-shirts zijn gemaakt met respect voor mens en milieu.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

MoreThanHip is meer een groothandel dan een eigen merk, maar omdat zij exclusief distributeur of handelsagent van vrijwel alle merken waaruit het assortiment is samengesteld, wordt hun label vaak op het product gezet. Alle producten die verkocht worden bij MoreThanHip zijn eerlijk geproduceerd en duurzaam. Vaak zijn de producten hierdoor uniek. Er staat bij de producten van MoreThanHip altijd netjes beschreven waarom het duurzaam en eerlijk is, zodat je precies weet wat je koopt en wat het verhaal achter het product is.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Mr. Manchette is een Belgisch merk voor mannen overhemden. De hemden zijn allemaal gemaakt met respect voor mens en milieu. De hemden zijn gemaakt van organisch katoen en zijn digitaal geprint met ecologische verf. Er zijn dus nergens in het productieproces schadelijke stoffen gebruikt.

Mr. Manchette wil zijn ecologische voetafdruk zo laag mogelijk houden. Daarom kiest hij een productie-atelier dat zo dicht mogelijk bij de oorsprong van de stof ligt.  Mr. Manchette kiest voor eerlijke ateliers met een bijzonder verhaal. Op deze manier werkt hij samen met verschillende ateliers: in India, Portugal en Nepal. Tenslotte steunt Mr. Manchette de JAAN Foundation die kinderen beschermt tegen mensenhandel en moderne slavernij.

 

 

 

Labels:

FATMILSUPLC

Keurmerken:

Ms. Bay is een prachtig tassenmerk dat er alles aan doet om zo duurzaam mogelijk te zijn. De tassen zijn ten eerste duurzaam, tijdloos en stijlvol ontworpen zodat je er zo lang mogelijk mee kan doen. De tassen zijn gemaakt van visleer. De huid van een vis wordt vaak als visafval weggegooid, maar Ms. Bay weet er prachtige tassen van te maken. Omdat het wel echt dierlijk leer is, is het ook biologisch afbreekbaar en zitten er geen schadelijke stoffen in. Het leer wordt op een natuurlijke manier gelooid zonder gebruik te maken van zware metalen. Bij het looi proces is wel een grote hoeveelheid warm water nodig. Hiervoor gebruiken ze bij Ms. Bay water dat is opgewarmt door de aardkern (geothermisch), om zo min mogelijk energie te verspillen. De binnenkant van de tassen zijn gevoerd met organisch katoen. In de toekomst willen ze dit vervangen door een nog milieuvriendelijkere stof, zoals Lyocell. Bij Ms. Bay proberen ze ook zo min mogelijk weg te gooien. Van kleine stukjes overgebleven leer worden kleinere items gemaakt zoals sleutelhangers.

De tassen worden eerlijk geproduceerd in Kolkata, India. De fabrieken waar Ms. Bay produceerd werken volgens de fair trade principes en zijn dan ook SA8000 gecertificeerd. De mensen van Ms. Bay gaan daarnaast vaak bij hun fabrieken op bezoek om te kijken of alles echt eerlijk en veilig verloopt.  Daarnaast zorgt Ms. Bay  er ook voor dat hun werknemers en hun kinderen gezondheidszorg krijgen en dat de kinderen naar school gaan. Ze zorgen ervoor dat kinderen met minder kansen schoolboeken krijgen en ze toen nog verschillende projecten om mensen van schoon water te voorzien.

Een tas waar je je 100% goed over kunt voelen dus!

Labels:

FATMILSUPLC

Keurmerken:

SA8000

MUD Jeans wil een wereld zonder verspilling creëren. Naast dat de broeken van MUD Jeans er fantastisch uitzien, zijn ze milieuvriendelijk, diervriendelijk en mensvriendelijk. Alle jeans van MUD Jeans bestaan uit 23 tot 40% gerecycled katoen en verder uit organisch GOTS gecertificeerd katoen . Ze doen ook hard hun best om hun water gebruik en CO2 uitstoot zo klein mogelijk te maken. MUD Jeans streeft naar een gesloten water circuit voor 100% recycling, de eerste CO2 neutrale jeans en geen toevoeging van chemicaliën. Naast goed voor de wereld is MUD Jeans ook goed voor de mensen en dieren,  ze zijn aangesloten bij de Fairwear Foundation, en blijven hun best doen om de werkomstandigheden van hun fabrieken te verbeteren. Ook is het een compleet veganistisch jeans merk dat PETA-approved is.

Prachtige jeans die supergoed zitten en erg lang meegaan. Wil je toch eigenlijk elk jaar een nieuwe broek? Je kunt de broeken ook leasen voor maar €7,50 per maand!

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Fair Wear FoundationGlobal Organic Textile StandardB CorpPeta approved

Coming soon...

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

mum&me zijn Jeannette (* 1953) en Nathalie (* 1975) Vautier, een moeder en een dochter met een groene visie en het motto:

MAKE LOVE NOT WASTE

Met alledaagse producten willen ze een verschil maken en bijdragen aan een groenere planeet. mum & me maakt alleen producten die zijn gemaakt van gerecyclede materialen en die eerlijk en duurzaam zijn geproduceerd. 

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Ben je op zoek naar een perfect paar veganistische sneakers? Die kun je zeker vinden bij Muro.exe. De ontwerpers van Muro.exe maken altijd gave unisex-sneakers voor de urban ontdekkingsreiziger. In samenwerking met experts in biomechanica ontwikkelen ze een elegante, handgemaakte sneakercollectie. Ze worden geproduceerd in familliebedrijven in Spanje en China, waar ook nieuwe duurzame materialen worden onderzocht.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

MYOMY do goods is een prachtig tassenmerk dat echt bewust is van de impact die je kunt maken als fashion bedrijf. Ze hebben er daarom voor gekozen dat je met een MYOMY tas niet alleen een iconisch Nederlands ontwerp tas hebt, maar dat je ook trots kan zijn op hoe hij geproduceerd is.

Het leer voor de tassen is namelijk eerlijk verkregen, het leer is vervolgens verwerkt zonder dat het drinkwater vervuild wordt. Dit wordt gedaan door giftige stoffen bij het looiproces te beperken. Het leer komt van dieren die een goed leven hebben gehad, en er wordt eerlijk gehandeld met lokale vakmannen om er voor te zorgen dat ze betere gezondheidszorg en eductie hebben voor hun famillie.

Een tas die is gemaakt zoals het hoort!

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Het in Berlijn gevestigde label MYRKA studios lanceerde begin 2017 haar eerste capsulecollectie met een succesvolle crowdfundingcampagne. De kleding van het jonge label staat voor transparantie en modern, tijdloos design, dat tot in het kleinste detail vegan, eerlijk en duurzaam is. Elk stuk is met de hand gemaakt in Duitsland. De twee oprichters Lia Bernard en Lydia Hersberger streven naar een visie van volledig circulaire mode en blijven deze met elke collectie implementeren.
Mode zonder een schuldig geweten, minder consumeren en beter consumeren - dat is de filosofie achter het ontwerp van MYRKA-studio's

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Nae is een Portugees PETA-approved veganistisch schoenenmerk dat geeft om mens, milieu en dieren. Alle materialen die worden gebruikt zijn milieuvriendelijk, zoals keurk, eco-microvezels die OEKOTEX gecertificeerd zijn, leer gemaakt van ananas en gerecyclede PET. De producten van Nae worden in Portugal en in Italië geproduceerd onder eerlijke werkomstandigheden.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

OEKO-TEXPeta approved

Naomi Rachel Timan is het perfecte label voor de bewuste shoper die eigenlijk niet te veel wilt kopen. Alle tassen zijn namelijk gemaakt van gerecyceld leer. Vooral veel oude banken geeft Naomi een prachtig nieuw leven. Je zult dus niet bijdragen aan verspilling met het kopen van zo'n tas! Daarnaast worden alle tassen geproduceerd in Nederland, dus onder eerlijke werkomstandigheden en de tas hoeft maar weinig meters te maken naar jouw deur. In alle opzichten dus een duurzaam item. Nog een extra bonus: Elke tas is uniek! Dus jij bent echt de enige die er mee rondloopt.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Volgt later

Labels:

Keurmerken:

Nathalie Vleeschouwer is een Belgisch merk dat de naam van haar ontwerpster draagt. De ontwerpen verenigen vrouwelijkheid, sensualiteit en draagbaarheid perfect in een ontwerp. De originele prints en felle kleuren geven de kleding een uniek karakter. Respect voor mens, milieu en maatschappij is een belangrijk onderdeel van de collectie van Nathalie. De producten worden daarom eerlijk, zonder kinderarbeid en onder aangename werkomstandigheden vervaardigd. Om de productie zo eerlijk en milieuvriendelijk mogelijk te houden bevindt het grootste deel van de productie zich in Antwerpen. Het deel van de productie die zich buiten Europa bevindt wordt geregeld door het merk zelf gecontroleerd.

Native Shoes is een schoenenmerk van de toekomst. Heerlijk comfortabel, leuk, makkelijk te dragen en compleet beest vrij. Geen enkele dierenhaar of ander dierlijk product is gebruikt bij het maken van de Native Shoes. De schoenen dragen dan ook allemaal het PETA Approved Vegan keurmerk. Beest vrij zijn betekent het gelijk respecteren van dierlijke en menselijke vrienden. Bij native doen ze in elke stap van hun productieproces hun best om zo weinig mogelijk afval te creëren en zo min mogelijk uit te stoten. De schoenen zijn gemaakt van ethylene-vinyl acetaat (EVA), wat een zacht verend materiaal is. Dit maakt de schoenen ontzettend licht, schokabsorberend, waterwerend een geur bestendig.

Labels:

ANFMIL

Keurmerken:

Peta approved

Ben jij een groot liefhebber van het leven in de oceaan? Dan ben jij een fan van NatureAlly. NatureAlly is een merk dat natuur, grafisch ontwerp en mode met elkaar wil combineren. Zo kiezen ze een bedreigde diersoort uit de oceaan en beschermen deze via een wildlife beschermingsorganisatie. Het gekozen dier gebruiken ze als inspiratie voor hun kledinglijn, zoals je meteen terug kunt zien in de gave prints op hun items. 5% van de inkomsten wordt vervolgens gedoneerd aan een organisatie die de diersoort beschermt en die meer bewustwording probeert te creëren over het dier. De print die jij draagt is dus direct gerelateerd aan het dier dat jij beschermd!
Naast dat ze bij NatureAlly geven om het leven in de zee, vinden ze het ook belangrijk dat hun kleding verantwoord geproduceerd wordt. Dit gebeurt allemaal lokaal in Portugal onder eerlijke omstandigheden. Alle producten zijn 100% katoen of zijde, en gecertificeerd volgens de Oekotex 100 standard. Ze maken ook gebruik van een digitale textiel printtechniek die minder chemicaliën en inkt gebruikt. 

De gehele nieuwe collectie van NatureAlly is nu ook GOTS gecertificeerd! Alle nieuwe producten van Natureally zijn dus gemaakt van biologisch katoen.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

OEKO-TEXGlobal Organic Textile Standard

Naturtex is de eerste organische katoen producent in Peru die ook fair trade gecertificeerd is. De kleding van dit merk draagt het GOTS keurmerk, wat betekent dat de katoen organisch is, dat er weinig water wordt gebruikt voor het verbouwen en verwerken van de katoen, en dat de katoen eerlijk wordt geproduceerd. Het Peruaanse bedrijf maakt alles in-house, van het weven en breien van de stoffen, tot het verven en in elkaar zetten van de kleding. Alles kleding is gemaakt van katoen en dus veganistisch.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Näz is een Portugees merk voor vrouwenkleding. De designers van dit merk hebben een moderne minalistische stijl die helemaal in is op het moment. Näz produceert helemaal lokaal. De kleding wordt in Portugal in elkaar gezet en ook de meeste stoffen worden in Portugal geproduceerd. Näz streeft ernaar om in de toekomst alles in Portugal te laten produceren.

De kleding van Näz wordt eerlijk geproduceerd en ze gebruiken veel duurzame materialen. De fabriek waar Näz mee samenwerkt hergebruikt zelfs 50% van het het water dat ze gebruiken. Ook maken ze veel gebruik van duurzame stoffen, zoals Lyocell en Cupro die beide OEKOTEX gecertificeerd zijn. Ook maken ze veel gebruik van gerecycelde materialen die anders weggegooid zouden worden.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

OEKO-TEX

Neinties is een klein Denemarkens/Nederlands sieradenmerk dat zit inzet voor tijdloze items waar je je hele leven mee kan doen. Neinties doet niet aan massaproductie en bijna alle sieraden worden dan ook gemaakt in Denemarken zelf. Een klein deel van de items wordt gemaakt in Bangkok door getalenteerde goudsmeden. Alle materialen en onderdelen komen uit Europa en Thailand van kleine producenten. Alle materialen die worden gebruikt zijn edelmetalen, dus goud of zilver. Een deel van de materialen is gerecycled. De sieraden zijn eerlijk geproduceerd en het verpakkingsmateriaal wordt in Denemarken gemaakt. Er wordt geen plastic gebruikt. 

 

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Neuaura is een New Yorks milieuvriendelijk veganistisch schoenenmerk. De schoenen van Neuaura bevatten geen dierlijke materialen en er worden ook geen dierlijke materialen gebruikt tijdens de productie. Het merk wil zo eco-vriendelijk mogelijk zijn, daarom laten ze een groot deel van hun collectie in Zuid-Brazilië maken in een fabriek die draait op waterkracht en de leefomgeving voor bedreigde diersoorten sponsort. In de fabriek wordt afval gescheiden en hergebruikt wat hergebruikt kan worden. De schoenen worden ook geproduceerd in China.

Labels:

ANFMIL

Keurmerken:

NHNCD; (ENHANCED bijv.): Verhoogde of toegenomen waarde.

Dit is het merk dat vintage en tweedehands kleding een nieuw leven inblaast. Duurzaamheid is het blijven gebruiken of te upgraden wat we al hebben. Dit was de gedachte van Lisa toen ze NHNCD oprichtte. Tijdens haar modestudies realiseerde ze zich dat in de kledingindustrie de huidige manier van werken en winkelen (zowel zakelijk als van de consument) onhoudbaar is.  Ze besloot dat het anders moest en startte haar label van ge-upcycelde mode.

NHNCD; is een label met unieke mode. Elk artikel is slechts één keer beschikbaar. De meeste vintage onderdelen worden verbeterd door borduurwerk en andere wijzigingen.
Artikelen die niet zijn aangepast behoren tot de NHNCD; Collectie "Vintage Originals". 

Labels:

LOCPMIL

Keurmerken:

Nina von C is een Duits lingerie merk. De productie vindt plaats in Duitsland zelf, wat eerlijke werkomstandigheden en strenge milieuvoorschriften garandeerd. Er wordt ook gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals bio-katoen.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

NOAH is een veganistisch PETA-approved schoenenmerk. Alle schoenen worden geproduceerd in Italië onder eerlijke werkomstandigheden van milieuvriendelijke materialen. De materialen die gebruikt worden zijn een microvezel die erg lijkt op leer, kurk en natuurlijk rubber. De schoenen worden dus geproduceerd met respect voor mens, natuur en dieren.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Peta approved

Noble Project is een merk met een nobel doel; hun kleding eerlijk laten produceren in kleine naai-ateliers in China en India en geld doneren aan Viva con Agua, een organisatie die mensen in Nepal en India helpt schoon drinkwater te krijgen. Naast dat Noble Project goed is voor de mensen is het ook goed voor het milieu. Er wordt namelijk alleen gebruik gemaakt van GOTS gecertificeerd katoen. Het merk is ook geschikt voor veganisten.

Labels:

ANFFATMILSUPLC

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

nOeser is een kinderkledingmerk die geniet van kinderen. Ze geloven in blijdschap en de kleine dingen die het leven leuk maken. Kinderen horen gewoon kinderen te zijn en mogen dus best gekke fratsen uithalen. Hun tip: geniet ervan en laat je inspireren. Kinderen zijn de toekomst en om van jouw kind een kleine wereldverbeteraar te maken is de eerste stap verantwoorde kleding. “Kleding vóór kinderen; niet door kinderen” is volgens nOeser een inkoppertje. Alle kleding is dan ook GOTS gecertificeerd organisch. De items zijn in Portugal geproduceerd onder eerlijke omstandigheden.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Bij Noha Ethical Apparel houden ze van dieren, en dat blijkt niet alleen uit de opdrukken van hun shirts en truien. Alle producten van Noha zijn 100% vegan. De shirts zijn gemaakt van organisch katoen en ze zijn geprint met dierproefvrije inkt op waterbasis. Het mooie van deze inkt is dat er ook geen giftige stoffen in zitten die slecht zijn voor het milieu en hij ook nog eens biologisch afbreekbaar is. In het drukproces zijn ook geen dierlijke producten gebruikt, wat vaak wel het geval kan zijn. De shirts die zijn bedrukt zijn van het merk Earth Positve.

Earth Positive is een kledinglijn van Continental Clothing Co. een prijswinnend bedrijf als het gaat om duurzame mode. Continental Clothing Co. maakt hoge kwaliteit eerlijke en milieuvriendelijke producten die tevens PETA-approved vegan zijn. Het bedrijf is werkt samen met FWF om eerlijke werkomstandigheden te kunnen garanderen. De Earth Positive kledinglijn maakt alleen maar producten van 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen. De kleding wordt geverfd met verf die is goedgekeurd door GOTS en die Oekotex standard 100 gecertificeerd is. De Earh Positive lijn werkt ook hard aan het verkleinen van de CO2 voetafdruk van hun productie.  Met resultaat: ze hebben deze met wel 90% verlaagd. Een Earth Positive t-shirt bespaart zo wel 7 kilogram CO2 ten opzichte van een standaard geproduceerd shirt en een sweatshirt bespaart maarliefst 28kg! Earh Positive is daarmee een trotse drager van het Klimaat Neutraal label.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Fair Wear FoundationGlobal Organic Textile StandardOEKO-TEXPeta approved

Nooboo maakt fijne basics van bamboe. De basics van Nooboo hebben een goede pasvorm en zijn een duurzaam alternatief voor basics van bijvoorbeeld katoen. Bamboe heeft namelijk veel minder water nodig om te groeien en is daarnaast minder vatbaar voor ziektes, waardoor het geen pesticides nodig heeft. Verder is bamboe vochtregulerend, ademend en anti-bacterieel, waardoor vervelende geurtjes minder blijven hangen. Je kan het t-shirt dus meerdere keren dragen voordat het in de was moet. Zo bespaar je ook weer op waskosten!

Labels:

ANFMIL

Keurmerken:

Noumenon is een prachtig kledingmerk dat is geïnspireerd door de Noumenale wereld van de philosoof Kant, om mode te creëren die vrij is van dierenleed, ethisch is, maar ook sophisticated. De items van Noumenon zijn daarom tijdloos, stijlvol en comfortabel. De kleding wordt geproduceerd in Europa, evenals dat de materialen uit Europa komen zodat er zo min mogelijk CO2 wordt uitgestoten. Er wordt alleen gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals GOTS of BCI gecertificeerd organisch katoen, Tencel, linnen, en gerecycelde materialen. Geen van de materialen die gebruikt worden bevatten dierlijke producten en alles wordt bezorgd in een gerecycled verpakkings materiaal.

Het motto van Noumenon: 'Change the world, and look amazing while you do it.'

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardBetter Cotton Initiative

Volgt later...

Labels:

Keurmerken:

Nudie Jeans wil je de ‘naakte waarheid’ vertellen over jeans, hoe erg de kleuren ook vervaagd zijn in je nieuwe spijkerbroek, ze zijn allemaal begonnen als stijf en droog denim. Bij Nudie Jeans kopen ze dus geen spijkerbroeken die er al kapot en versleten uitzien om het een bepaald hip karakter te geven. Bij Nudie Jeans draag je je jeans zelf in en geef je ze daarmee zelf karakter.
De broeken van Nudie Jeans worden gemaakt van 100% organisch katoen omdat ze een zo laag mogelijke impact willen hebben op het milieu. De katoen is gecertificeerd organisch door Textile Exchange en GOTS. De kleding wordt ook eerlijk geproduceerd, wat gegarandeerd wordt door de Fair Wear Foundation. Daarnaast wordt 70% van de kleding binnen Europa geproduceerd. De Chetna Organic certificering garandeert ook deels dat de katoen op een ethische manier wordt geproduceerd.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Fair Wear FoundationChetna OrganicTextile Exchange

Nukleus is een eerlijk en duurzaam ondergoedmerk. Het ondergoed wordt geproduceerd in Penang, Maleisië, onder eerlijke werkomstandigheden. De mensen van Nukleus hebben goede relaties met hun werknemers en de boeren die voor hun grondstoffen zorgen. Het ondergoed wordt gemaakt van duurzame materialen zoals GOTS gercertificeerd organisch katoen, Tencel en organisch bamboe. 

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Nulla Nomen is een prachtig Nederlands archetype sandalen merk. De sandalen worden gemaakt in Griekenland en wordt daar gemaakt van grieks koeienleer dat op een biologische en ecologische manier bewerkt is tot prachtige handgemaakte griekse sandalen. 

 

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Numon is het eigen merk van Núria, de designer, van dit werk. Ze is tevens de naaister, de schoonmaaktster, de marketeer, en de bezorgster van dit merk. Kortom, de echte ziel van het merk. Alle producten die ze maakt zijn gemaakt van gerecycled /  geupcycled textiel. Alle tassen zijn veganistisch en met de hand gemaakt, wat elke tas uniek maakt.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

O My Bag, winnaar van de "Sustainable Leather Awards" in oktober, is een leren tassen merk waarvan alle tassen zijn gemaakt van eco-leer. In de Sheong Shi Tannery in India (Kolkata) wordt al het leer bewerkt, zodat O My Bag er tassen van kan maken. Dit gebeurt op een milieuvriendelijke manier, zonder gebruik van gevaarlijke chemicaliën (onafhankelijk getest door SGS) en met een zo een klein mogelijk "carbon footprint". Ook zorgen ze ervoor dat al het afvalwater dat vrij komt wordt behandeld en schoongemaakt voordat het wordt geloosd. De mensen die in Sheong Shi Tannery werken worden eerlijk behandeld, ze krijgen verzekering, pensioen en hulp bij hun huur en educatie. Ze zien zichzelf als een grote familie waarbij iedereen onmisbaar is.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Olly is een prachtig duurzaam lingerie merk. Gestart door drie jonge vrouwen die geïnspireerd raakten in het voorruitstrevende Berlijn. Zij wisten dat de kledingindustrie verschikkelijk vervuilend was en de kleding gemaakt worden onder barre omstandigheden voor bijna geen loon. Duurzame kleding is moeilijk te vinden, en lingerie al helemaal. Daarom besloten ze het lot zelf in handen te nemen en een compleet eerlijk en duurzaam lingerie merk op te zetten. De slipjes van Olly zijn daarom gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen, en vervolgs geverfd onder de OEKOTEX standard, dus vrij van giftige stoffen. De slips zijn ontworpen in Parijs en geproduceerd Hongarije onder eerlijke werkomstandigheden. Het kant is afkomstig van verschillende landen binnen Europa (bv. Duitsland en Italië). Kortom, lingerie die echt mooi is, mooi om te zien en met een mooi verhaal.

Olly,

Organic & Lovely Lingerie. Yours

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardOEKO-TEX

Organic Cotton Colours is een producent van prachtig organisch katoen die ook kleding produceert. Alle katoen die zij gebruiken verbouwen ze in Brazilië en is GOTS organisch gecertificeerd. Dit betekent dat het katoen naast milieuvriendelijk ook eerlijk is geproduceerd. Het katoen is super milieuvriendelijk, zo wordt er alleen water gebruikt voor besproeiing afkomstig uit regenwater, worden er geen vervuilende machines gebruikt bij het verbouwen van de velden en wordt er insecticide vrij verbouwd. Het spinnen en weven van de stoffen gebeurt in Europa en de fabrieken in dit proces zijn ook GOTS gecertificeerd milieuvriendelijk en eerlijk. 

De stoffen van Organic Cotton Colours worden niet geverfd, daarom hebben alle producten van dit label hun natuurlijke katoen kleur. Daar komt ook de naam Organic Cotton Colours vandaan. Dit merk doet dus op elk front haar best de beste kwaliteit te leveren voor jou, voor het milieu en voor hun werknemers. 

 

Päälä is een biologisch modemerk voor vrouwen die van heerlijke duurzame materialen houden. Al het katoen dat voor de kledingstukken van Päälä wordt gebruikt is GOTS gecertificeerd. Verder maken ze gebruik van Tencel, hennep, linnen en duurzaam bamboe viscose (geen dierlijke producten dus). Om het af te maken worden de items met de hand gezeefdrukt.
Naast dat Pääla milieuvriendelijke materialen belangrijk vindt, willen ze ook graag dat alles eerlijk geproduceerd wordt. Daarom zijn alle leveranciers van Pääla aangesloten bij de Fair Wear Foundation en proberen ze zoveel mogelijk van het productieproces in Amsterdam te houden.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardFair Wear Foundation

Panda is een zonnebrillen en horloges merk dat bamboe gebruikt als materiaal. Alle monturen en horlogemodellen zijn van bamboe. Dit materiaal wordt gebruikt omdat het duurzaam en milieuvriendelijk is. Naast dat de productie van de producten van Panda milieuvriendelijk is doen ze ook daarnaast hun best om een product neer te zetten dat echt de wereld verbeterd. Met hun Gift of Vision project geven ze voor elke verkochte zonnebril, een oogexamen en een voorgeschreven bril aan iemand die het echt nodig heeft. Panda heeft een een Gift of Education project,  waarbij ze voor elk verkocht horloge geld geven aan Pencils of Promise. Dit goede doel brengt educatie naar locaties op de wereld waar het hard nodig is.

De producten van Panda worden geproduceerd in China. De fabriek waar ze geproduceerd worden is nog niet fair trade. Wel wordt hij gecontrolleerd op veilige en humane werkomgeving. De brillen zijn helaas ook net niet veganistisch door het kleine beetje bijenwas dat is gebruikt in de finish van de producten.

Labels:

MILSUPLC

Keurmerken:

Pants to Poverty maakt mooi Fair Trade ondergoed dat is gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden in India van organisch katoen. 

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Fair Trade International

Pekelharing is een prachtig tassenmerk dat tassen maakt van geupcyclede autoriemen. De tassen worden allemaal met de hand gemaakt in Amsterdam, wat je dus garandeert van eerlijke handel en van dat de tassen maar een kleine afstand hoeven af te leggen om bij jou bezorgd te worden. 

Pekelharing is het merk van Karin Pekelharing, Zij begon dit merk toen ze een hoop autoriemen zag liggen in het atelier van een vriendin. Haar ambitie om tassen te maken die je elke dag kunt gebruiken, die functioneel zijn, maar ook duurzaam geproduceerd, begon toen duidelijke vorm aan te nemen. Alle tassen van Pekelharing zijn daarom eerlijk en duurzaam geproduceerd.

 

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

People Tree is een merk met een duidelijke missie: 100% Fair Trade worden en zo duurzaam mogelijk te zijn. Ze bereiken dit door hun productie partners te ondersteunen, het milieu te beschermen, kwaliteitsproducten te leveren die mensen overtuigen dat eerlijk en duurzaam beter is, een klimaat te creëren waarin discussie met de belanghebbende ondersteunt wordt, en door een voorbeeld te zetten voor bedrijven en overheidsinstanties dat het Fair Trade model werkt.
People Tree heeft zich aangesloten bij het WFTO, en zijn dus bewezen eerlijk. Daarbij is het meeste van het organische katoen ook nog eens Fair Trade gecertificeerd. Meer dan 80% van de collectie van People Tree is gemaakt van 100% organisch katoen, gecertificeerd door de Soil Association. Dit betekend dat het daarmee ook aan de GOTS standaard voldoet, maar dat de andere materialen die worden gebruikt ook duurzaam zijn.

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

World Fair Trade OrganizationFair Trade InternationalGlobal Organic Textile StandardSoil Association

People's Avenue is een stijlvol urban kledingmerk dat een hoop goeds doet voor de wereld. Zo wordt de kleding onder eerlijke werkomstandigen geproduceerd in hun eigen fabriek. De kleding draagt het SA8000 certificaat en het WRAP certificaat wat betekend dat het gegarandeerd eerlijk is. Het merk maakt alleen maar gebruik van milieuvriendelijke materialen en alles is vegan. De kleding is GOTS en OEKOTEX gecertificeerd, wat betekend dat er veilige en organische materialen zijn gebruikt.

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardOEKO-TEXSA8000Worldwide Responsible Accredited Production

Phil + Lui is 100% biologisch + 100% eerlijk. Het is een stoer merk gecreëerd door twee duitse mannen met een passie voor duurzame mode. Het merk vertegenwoordigd een urban, vooruitstrevende duurzame levensstijl. Om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en hun ethische standaarden te garanderen wordt alle kleding binnen de EU geproduceerd. Alle productie vind plaats in Portugal, op de katoenproductie na. Het productieproces gaat volgens de GOTS richtlijnen. Verder zijn hun producten geschikt voor veganisten.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Piel y Arte is een leermerk uit de stad León in Nicaragua. Het merk is gestart door Piedad Aguilar, die al generaties van leerlooien in haar familie heeft zitten. Piel y Arte is het resultaat van al haar kennis en creativiteit. De items zijn eerlijk gemaakt in een workshop in Léon. Wil je zien wie de leren items maken? Je kunt het zien in deze video.

 

Labels:

FAT

Keurmerken:

pinqponq maakt prachtige tassen die functionaliteit en duurzaamheid in een unieke manier combineren. De tassen van pinqponq worden gemaakt in Vietnam, waar ze de fabriek betere werkomstandigheden heeft dan volgens de wet nodig is daar. Zo zijn er gecontroleerde werkuren, regelmatig geplande pauzes, en een kantine. Natuurlijk worden ze ook eerlijk betaald. pinqponq is lid van de Fair Wear Foundation en draagt het bluesign certificaat, wat betekent dat de producten eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd worden. De tassen worden gemaakt van 100% gerecyclede PET flessen. 

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Fair Wear FoundationBluesign

Pivvicci is een prachtig Italiaans tassenmerk dat alleen maar producten maakt van gerecycelde materialen. De ontwerper Giuseppe Rogato, begon dit merk omdat hij zich zorgen maakte om het milieu en wilde helpen. Nu zamelt hij afvalmaterialen in in Sicilië waar hij stijlvolle tassen van maakt. Er worden bijvoorbeeld tenten, uniformen, dekens uit het leger, jute van koffiezakken, restanten leer van leerverwerkbedrijven, meubelstoffen en nog veel meer. De tassen worden door lokale ambachtslieden gemaakt in zijn eigen atelier onder eerlijke werkomstandigheden.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Wat begon als een hobby groeide al snel uit tot een super gaaf t-shirt merk: Plotz. Plotz is begonnen door Karin, zij maakt alle prints van het label zelf, en bedrukt alleen maar shirts die van milieuvriendelijk materialen zijn gemaakt, zoals GOTS gercertificeerd organisch katoen of bamboe. De shirts zijn ook Fair Wear Foundation gecertificeerd, dus eerlijk. De shirts dragen ook het Oekotex 100 label en de folies die Karin gebruikt voor het bedrukken ook, dus er zitten geen schadelijke verfstoffen in de shirts. Er worden geen dierlijke materialen gebruikt voor de productie van de shirts, dus ook geschikt voor veganisten. Plotz is echte slow-fashion, geen massaproductie dus. Van elk shirt worden er maar 50 gemaakt, wat ze dus super uniek maakt!

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Fair Wear FoundationGlobal Organic Textile StandardOEKO-TEX

Popolini is een super lief babymerk die geeft om de wereld van onze kleintjes. Daarom is alle kleding geproduceerd met respect en liefde voor de producenten en het milieu. Een groot gedeelte van hun aanbod is dan ook GOTS gecertificeerd organisch, wat garandeert dat het eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd is. Het gehele aanbod is OEKOTEX gecertificeerd dus vrij van schadelijke stoffen en daarnaast wordt er ook nog veel materialen gebruikt die ook organisch zijn, maar de certificering van GOTS niet hebben.

Alle producten van Poplini die door Schaapskleren worden ingekocht zijn GOTS gecertificeerd

Labels:

FATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardOEKO-TEX

POPUPSHOP is een scandinavisch merk voor basics. Het doel van POPUPSHOP is om basics te maken die heel lang meegaan. Dat levert producten op die duurzaam, tijdloos en van goede kwaliteit zijn. Bij de productie van de kleding werken ze zo hard mogelijk aan het minimaliseren van schade aan het milieu. Er wordt gebruik gemaakt van biologisch katoen dat in Turkije wordt geteeld en biologische bamboe. De producten zijn gecertificeerd biologisch en dragen dan ook het GOTS certificaat. De ruwe materialen worden in Turkije verwerkt op een eerlijke manier, wat ook gegarandeerd wordt door de GOTS certificering.

Labels:

ANFFATLOCPMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile Standard

Pretty and Fair is een gloednieuw schoenen- en tassenmerk, opgericht in 2016. Naast dat ze mooie en comfortabele schoenen maken, streven ze er ook nog eens naar om het meest duurzame schoenenmerk ter wereld te worden. Een groot deel van het Pretty and Fair aanbod is veganistisch, dus leuk voor jou en leuk voor de dieren. Dit deel van hun collectie heet dan ook "Happy Veggie". Alle producten van Pretty and Fair zijn milieuvriendelijk geproduceerd, 100% eco! Zo wordt het leer natuurlijk gelooid, vrij van chroom. Het rubber voor de zolen en de ritsen is gemaakt van gerecyclede PET flessen en de lijm is op waterbasis. Daarnaast zijn alle producten ook nog eens eerlijk geproduceerd in Portugal, waar mensen een eerlijke loon krijgen en normale uren werken.
Pretty and Fair is dus goed voor jou, goed voor de mensen en goed voor de planeet!

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Peta approved

Wil jij graag de missie en boodschap van Project Cece steunen? Dat kan nu met de Merchendise van Project Cece! Maak een statement met ons 'Not Just A Shirt'  shirt of onze 'Join The Fair Fashion Movement' shopper. Natuurlijk zijn alle merchendise producten gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden en van milieuvriendelijke materialen. 

Labels:

ANFFATMIL

Keurmerken:

Global Organic Textile StandardFair Wear Foundation

Proof Eyewear is een zonnebrillen merk gestart door drie broers de als familliebedrijf een houtzagerij hadden. Ze begonnen klein, maar zijn inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf. De zonnebrillen en monturen die ze maken zijn stijlvol, hip en boven alles ethisch. Het milieu beschermen staat voor Proof hoog op de agenda. De fabrieken waar ze produceren controleren ze daarom vaak en streng op al hun milieu eisen. Eerlijke handel staat ook hoog in het vaandel bij Proof, daarom controleren ze ook streng op veilige en hygiënische werkomstandigheden en op dat hun leveranciers hun werknemers redelijk en ethisch behandelen. Het hout dat wordt gebruikt is afkomstig uit hun eigen houzagerij in Amerika, maar de brillen worden gefabriceerd in China.

Naast dat Proof hoge eisen stelt aan de duurzaamheid van hun brillen, willen ze ook de wereld nog een handje helpen. Daarom geeft Proof 12% van hun jaarlijkse winst aan 'Do Good' projecten.  Zo geven ze mensen tand en oog verzorging en gratis brillen. Als je alles wilt zien dat Proof het afgelopen jaar heeft gedaan klik dan hier.

De brillen van Eco en de Wood collectie van Proof zijn geheel veganistisch. De Aluminium en Skate collectie weten ze het niet van aangezien deze van gerecycled materiaal zijn gemaakt en ze de precieze oorsprong niet weten.

Labels:

ANFFATMILSUPLC

Keurmerken:

Punto Pigro is een schoenenmerk dat dat hun gehele productie in Italië doet. De schoenen worden daar met de handgemaakt onder eerlijke werkomstandigheden. Ook de materialen zijn afkomstig uit Italië, dus deze schoenen zullen niet veel CO2 aan transport hebben uitgestoten.

Labels:

FATLOCPMIL

Keurmerken:

Pure Prana staat voor exclusieve Ethical Fashion Jewelry. De edelstenen en zoetwaterparels die ze gebruiken voor de prachtige ontwerpen, komen vanuit de hele wereld en worden ingekocht via World Fair Trade gecertificeerde lokale partijen op de Filijpijnen. De certificering wordt toegekend door de Filipijnse overheid en wordt jaarlijks gereviewed. Met sieraden van Pure Prana maak je niet alleen jezelf mooier, maar je helpt ook de lokale economie in de Filijpijnen een beetje opbloeien. In het atelier krijgen kansarme vrouwen namelijk een opleiding tot vakkundige vakvrouwen. Doordat ze op deze manier hun familie kunnen ondersteunen met een vast inkomen, kunnen hun kinderen hun school afmaken en hebben zijzelf de kans om hun eigen community te helpen ontwikkelen. Benieuwd hoe het er aan toe gaat in het atelier? Bekijk het in dit korte filmpje!

 

Labels:

FATSUPLC

Keurmerken:

World Fair Trade Organization

Pure Sportswear is zoals de naam al impliceert een puur sportmerk, volledig duurzaam en eerlijk geproduceerd. De Shirts zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester, gemaakt uit PET flessen. De productie van de