Back to Work: 7x Duurzame Werkbenodigdheden!

Melissa Wijngaarden

Back to Work: 7x Duurzame Werkbenodigdheden!

Helaas behoort Nederland niet tot de landen die het hele jaar door overgoten worden met heerlijk warme zonnestralen. Zelfs onze zomers –vooral deze zomer, hallo zon waar was je mijn hele zomervakantie?!- zijn vergeleken met de winters in een hele hoop andere landen maar bar koud. Nu we vandaag eindelijk weer wat zomers weer hebben in ons kikkerlandje, weet je ook gelijk hoe laat het is. In Nederland schijnt de zon namelijk alleen als je weer (bijna) terug naar de collegebanken/school/werk moet. Gelukkig hebben we in deze blog een aantal duurzame items voor je uitgezocht die het werk een stukje mooier en leuker maken als je straks weer serieus aan de slag moet. Pak dus nog even je momentje in de zon en stel die verantwoordelijkheden en stress lekker uit terwijl je onze blog leest!

Notitieboekjes

Een Correctbook

Onze Noor steelt al een hele tijd de show met haar eigen Correctbook. Een Correctbook is een mix van een whiteboard en een notitieboekje. Je schrijft dan ook met een marker, die je met het sponsje weer uit kan wissen als je je notitie niet meer nodig hebt. Niet alleen is een Correctbook geweldig voor To Do-lijstjes, uitwerkingen van lange sommen en testschrijven, maar ook draag je met een Correctbook bij aan een betere wereld. Correctbook zet zich namelijk in tegen analfabetisme in ontwikkelingslanden en doneert een groot deel van elke aankoop aan dit goede doel. Met elke aankoop help je daarmee een kind leren schrijven!

Correctbook A5 - €14,95 via http://www.correctbook.nl/product/correctbook-a5/

 

Een Bambook

De Bambook is ook een mix tussen een whiteboard en een notitieboekje, maar heeft daarnaast een harde kaft van bamboe. Bambook werkt samen met Trees for All, wat betekent dat ze de negatieve effecten van de productie van hun boekjes proberen te verkleinen. Ze planten daarom bomen om hun CO-2 uitstoot en bomen die gekapt zijn voor de productie van een Bambook te compenseren. Zo gaan ze ook ontbossing tegen.

Bambook A5 - €24,95 via https://www.bambook.nl/product/bambook-hardcover-a5-bambook-stift/
 

 

Notitieboek Sleeve van Matt&Nat

Matt & Nat maakt prachtige vegan items met een luxe uitstraling. Ze zijn vooral bekend van hun tassencollectie, maar verkopen dus ook accessoires. Dit notitieboekje is super handig, want als het papier van het blokje op is, kan je deze eruit halen en vervangen door een nieuw notitieblok. Zo hoef je dus nooit afscheid te nemen van je favoriete notitieboek!

Matt & Nat Magistral Notitieboekje - €65,- - in meerdere kleuren – via https://projectcece.nl/catalog/product/780568/matt-nat-magistral-frost

 

Batik Notebook van People Tree

Dit schattige roze boekje is met de hand gemaakt in Bangladesh door de non-profit organisatie Prokitee. Prokitee biedt werk aan kwetsbare groepen, zoals bijvoorbeeld gescheiden vrouwen, minderheidsgroepen, weduwen en alleenstaande moeders. Het papier is op basis van ananas en aan de buitenkant vind je onder andere jutte.

People Tree Batik Notebook in Pink - €9,80 via https://projectcece.nl/catalog/product/4586294/batik-notebook-in-pink

 

Agenda’s

 

De Vogelbescherming Agenda

Deze agenda van de Vogelbescherming staat vol met prachtige plaatjes van vogels. Elke week een nieuwe foto met een beschrijving of interessant weetje over de vogelsoort op de foto. Dit klinkt misschien een beetje tuttig, maar is wel ontzettend leuk. Hoe fijn is het als je mega drukke weekschema wordt afgewisseld door zo’n lief, klein vogeltje (of juist een stoere, grote zo van “jij kan deze week wel aan!”)? Daarnaast steun je met je aankoop de Nederlandse Vogelbescherming, zodat je nog een stuk langer kans maakt om die prachtige vogels in het echt te zien!

De Vogelbescherming Agenda 2018 - €13,95 via https://www.vogelbeschermingshop.nl/cadeaus/vogelbescherming-agenda-2018

 

De Vision & Goals Spark Diary door Sarah Hurley

Sarah Hurley is een Engelse onderneemster en heeft het afgelopen jaar gewerkt aan de ultieme agenda. Als ondernemer komen er vaak veel dingen tegelijk op je af en het is daardoor soms moeilijk om richting je doelen te blijven werken. Deze agenda is zo ontwikkeld dat je je doelen opbreekt in kleinere, praktische stappen zodat je per week kan reflecteren op hoe het ervoor staat. Daarnaast helpt de agenda je met het bijhouden van je gewoontes, to-do lijstjes en financiële planning. De agenda wordt gemaakt in Engeland en je kan hem customizen met je naam (of wat je maar wilt).

2018 Vision & Goals Spark Diary by Sarah Hurley – Pre-order €32,20 via https://www.notonthehighstreet.com/sarahhurleydesigns/product/2017-vision-and-goals-spark-diary-planner (Verzendkosten zijn gratis!)

 

Laptophoesjes 

 

De Vase Laptop Sleeve van Mayamiko

Mayamiko kennen we van de betaalbare kleding met prachtige prints die onder goede arbeidsomstandigheden in Malawi wordt gemaakt van 100% biologisch katoen. Dat is een mondvol, maar waar het op neerkomt is dat Mayamiko hartstikke goed bezig is en dat niet alleen wij, maar ook ons studentenbudget het merk apprecieert. Een van de dingen die we zo leuk vinden aan Mayamiko, is hoe het merk omgaat met left overs van stoffen. Daar maken ze namelijk allemaal leuke accessoires van, zoals vrolijke haarelastieken (scrunchies) en deze laptop sleeve!

Vase Laptop Sleeve van Mayamiko – In meerdere prints verkrijgbaar - €32,50 via https://projectcece.nl/catalog/product/1737099/vase-laptop-sleeve
Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame mode. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳