5x Inspiratie voor je Valentijnsdate

Melissa Wijngaarden

5x Inspiratie voor je Valentijnsdate

Het is weer Valentijnsdag. De dag waarop stelletjes nog kleffer doen dan normaal, je misselijk wordt van alle chocolade om je heen en je niet gek wordt aangekeken als je als volwassene met een giga knuffelbeer over straat loopt. Valentijnsdag, de dag van commerciële liefdesbetuigingen, blegh! Gelukkig denken wij niet echt zo. Wij vinden Valentijnsdag stiekem hartstikke leuk en hopen onze liefdes zo ver te krijgen om met ons op een romantische date te gaan. Om hen en jullie wat inspiratie te geven hebben wij wat ideeën verzameld. Hopen dat het lukt!

De Date Zonder Stroom maar met Heel Veel Warmte

Voor deze date heb je een persoon nodig waar je heel veel om geeft en een beetje fantasie. Het idee? Tegenwoordig bestaat een date vaak uit samen op de bank ploffen en on demand een serie of film starten. Op Valentijnsdag, de dag van de romantiek, pakken we het anders aan. Doe alsof de stroom is uitgevallen! Dat betekent: de verwarming gaat uit (of heel laag), zodat je dicht tegen elkaar aan moet kruipen om het warm te houden, de lichten gaan uit, zodat je de ruimte met kaarsjes zal moeten verlichten, kruip tegen elkaar aan met (vegan) kaasfondue en bordspelletjes en geniet van elkaar. Goede training ook in mindfullness, want zonder de afleiding van elektronica zal je je meer focussen op het hier en nu!

Daten en Eten

Liefde gaat door de maag en een goed diner is daarom een doeltreffende date. Geen inspiratie? Wij hebben een drie gangen menu samengesteld!

Voorgerecht
(Vegan) Groente Tartaar met linzen, pastinaak en courgette van Healthy Vega. Dit kleurige tartaartje is veganistisch en simpel, maar ziet er restaurantwaardig uit!
Hoofdgerecht
(Vegan) Bietenstamppot van Chicks Love Food. Deze heerlijke stamppot met échte Valentijns kleuren is niet alleen lekker, maar ook mooi om naar te kijken. Serveertip (voor als je alle clichés wil aftikken): probeer hem in hartjesvorm te serveren!Nagerecht
(Vegan) Panna Cotta van Focus on Foodies. Hoewel Panna Cotta exotisch en luxe klinkt, is het vrij simpel te maken. Enige waar je rekening mee moet houden is dat het toetje een paar uur moet stijven!De Doe Maar Duur Date

Een tijd geleden schreven we in onze blog over eco hotels in Nederland. Wil je écht indruk maken op je Valentijn dit jaar? Boek dan een nachtje in één van deze prachtige hotels!

  • Het Conscious Hotel is een eco-design hotel met twee centraal gelegen vestigingen in Amsterdam. Denk aan een 100% biologisch ontbijtbuffet en moderne designs van gerecyclede materialen. Altijd al benieuwd geweest hoe een badkamercounter van geperst papier voelt? Je treft het hier!

  • Ecomama is een eco boutique hostel in Amsterdam met een left-over shelf, een Honesty Bar en een tipi, waarin movienights gehouden worden!

  • Het in Den Haag gevestigde Court Garden Hotel gebruikt 100% biologische of fairtrade producten en steunt daarnaast lokale ondernemers en veel goede doelen. Verder ligt het op een korte tramrit van het strand, het centrum en vele musea.
  • In de Ecolodge overnacht je in een soort drijvende hotelkamer middenin de natuur. Door de grote ramen van de lodge ervaar je de dierrijke omgeving van de Biesbosch vanaf het water. Helaas wel mega populair en de komende tijd (lees: maanden) niet beschikbaar, maar je kan vast vooruit reserveren voor Valentijnsdag volgend jaar!

De Natuurlijk Goede Date

Nederland heeft prachtige natuurgebieden en prima wandelroutes. Neem je Valentijn mee op een avontuurlijke date door de Veluwe, een frisse wandeling over de hei of een stevige pas door de duinen. Voor inspiratie kan je een kijkje nemen op frankwandelt, van de website alleen al krijg je zin om op pad te gaan!

Veel plezier!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳