10x de leukste duurzame moederdag cadeautjes

Noor Veenhoven

10x de leukste duurzame moederdag cadeautjes

Aanstaande zondag is het Moederdag. Een dag dat je je moeder eventjes heerlijk in het zonnetje kunt zetten. Ben je nog op zoek naar een leuk duurzaam moederdagcadeautje om je moeder mee te verrassen? Wij hebben 10 duurzame cadeautips voor je op een rij gezet. Van bijzondere cadeaus met een mooi verhaal, tot kleine lieve cadeautjes waar je vrolijk van wordt,  we hebben ze allemaal.

1. Bamboe sokken cadeaudoos

Sokken zijn altijd een goed cadeautje, en deze leuke met hartjes laten helemaal zien hoe erg je van je moeder houdt. Ze zijn gemaakt van heerlijk zacht bamboe, biologisch katoen en gerecycled polyester. Helemaal duurzaam en heerlijk zacht!

Is je moeder niet zo van de hartjes? Dan hebben we nog een aantal cadeaudozen die misschien beter bij haar passen.

Sokken box moederdag€32,50

2. De Moederschapsketting

Op deze ketting is St. Gerard afgebeeld, de beschermheer van het moederschap. De legende van St Gerard ging als volgt: Kort voor de dood van St. Gerard had hij zijn zakdoek laten vallen en zei tegen het meisje dat het had gevonden om het te bewaren omdat ze 'het ooit nodig zou kunnen hebben'. Jaren later kreeg het meisje onverwachts een bevalling en stond op het punt haar baby te verliezen. Ze riep op om de zakdoek van Sint-Gerard op haar aan te brengen en bijna onmiddellijk nam haar pijn af en ze ging verder met het baren van een gezond kind - iets heel zeldzaams in die tijd! En zo gaat de legende die Sint-Gerard heilige maakte voor het moederschap.

Deze ketting is gemaakt van gerecycled zilver en 3 lagen goud. Hij is eerlijk geproduceerd in Bali in een kleine familiewerkplaatsen.

Motherhood ketting
€114,56

3. Peace out cadeaudoos

Heeft je moeder wel wat ontspanning verdient? Dan is deze cadeaudoos een heerlijk cadeau. Hij zit vol met heerlijke verwennerijen waar ze helemaal relaxt van zal worden. Er zit lekkere badzeep in, body balm, aromatherapy, kaarsjes en self-care ritueel kaarten, zodat ze helemaal goed voor zichzelf kan zorgen.

Al deze producten zijn van het merk The Tides, een merk dat volledig veganistisch en dierproefvrije producten maakt van 100% natuurlijke ingrediënten. 

peaceout giftset
€80,00

4. Herbruikbare theezakjes

Is je moeder een echte theeleut? Dan zijn deze herbruikbare theezakjes misschien wel een leuk cadeautje. Koop er wat lekkere verse thee bij en je hebt een prachtig pakketje. Deze theezakjes zijn gemaakt van biologisch katoen en worden eerlijk geproduceerd in Spanje.

herbruikbare theezakjes€8,99

5. Open Your Heart Studio Kintsugi

Heeft je moeder wel eens last van liefdesverdriet. Dan is dit wel een heel bijzonder cadeau. Het Kintsugi-hart is een keramisch hart waarmee een ritueel creëert om pijn te verwerken. Het nodigt uit om het verdriet te voelen en te omarmen. Het is de bedoeling om het hart in een doek te wikkelen en kapot te gooien tegen een muur of te breken met een steen. Op de gebroken stukken schrijf je op de binnenkant de gebeurtenis, de naam, of iets wat dicht bij je staat. Vervolgens repareer je het hart weer met goud als symbool van genezing. 

keramisch hart
€39,95

6. Vrolijke theedoek

Of je moeder nu de afwasser in huis is of niet, deze theedoek is sowieso leuk om te krijgen. Hij is gemaakt van biologisch katoen en is op de print na ongeverfd gebleven. De verf van de print is natuurlijk en dus vrij van giftige stoffen en zware metalen.

Vind je een vrolijke theedoek wel een leuk moederdagcadeau, maar vind je deze niet leuk genoeg? Dan hebben we nog vijf anderen die misschien wel in de smaak vallen. Zoals bijvoorbeeld eentje met een tekkel op een fiets?

greenbomb theedoek
€14,90

7. Plastic vrije zeepset

Wil je je moeder helpen bij de stap maken naar een plasticvrije badkamer? Dan hebben we hier een prachtige set van een shampoo bar, een conditioner bar en een body bar. Deze specerijen set mixt allemaal heerlijke geuren en aroma's samen waardoor douchen een feestje wordt. De kaneel shampoo bar geeft een heerlijke geur sensatie en verstevigt ook de haarwortels en gaat dus haarverlies tegen. De groene thee conditioner bar heeft een hydraterend effect op de hoofdhuid en haarwortels, en de pepermunt body bar zorgt voor een heerlijk frisse ervaring.

Vind je een plasticvrije zeepset wel een goed idee, maar zijn deze geurtjes niet helemaal de perfecte match voor je moeder? Dan hebben we nog een paar andere Happy soaps cadeaudozen die misschien beter aansluiten.

gift box happy soaps
€26,95

8. Ring Bindu

Wil je je moeder een mooi duurzaam sieraad geven met een niet te hoog prijskaartje? Dan is deze ring Bindu een goede keuze. De ring is een fijne slanke ring. Het gehamerde oppervlak reflecteert op zo'n manier dat het de indruk geeft dat er kleine edelsteentjes in zijn verwerkt. De ring is ontworpen door het Duitse Jyoti team. 

Jyoti Fair-Works is een Duits Indiaas merk dat zich altijd erg hard in zet voor de rechten van de kledingarbeiders. Vooral nu tijdens de corona crisis werken ze keihard om de mensen in zwaar getroffen dorpen te steunen.

ring bindhu
€22,00

9. Aromatherapie balsem 

Deze aromatherapie rollers zijn perfect voor een beetje wellness-on-the-go. Als je moeder dus wel een beetje wellness heeft verdient, maar daar maar beperkt tijd voor heeft dan is dit het perfecte cadeautje.  Gemengd met etherische oliën van de hoogste kwaliteit, waaronder rozemarijn, citroen, eucalyptus en pepermunt, brengt deze snelle stemmingsverhoger de geest weer in balans en verbetert de focus en concentratie.

aromatherapie
€24,50

10. Cape voor elk seizoen

Een mooie sjaal is natuurlijk een vrij veel voorkomend moederdagcadeau. Met deze cape van JULAHAS ga je geef je een sjaal, vest, jas en deken in één. De cape is eindeloos te combineren en gemaakt van heerlijk zachte wol. De cape is gemaakt in India met traditionele weeftechnieken.

Julahas cape
€149,00

 

 

Extra Moederdag Cadeautip Giftcard

Lees hier alles over de Fair Fashion Giftcard


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

6x Onze Favoriete Duurzame Blazers voor Vrouwen

Het Nederlands weer is weer lekker Nederlands: het ene moment sta je te genieten van de zon en nog geen 5 minuten later probeer je terug naar huis te rennen door een heuse sneeuwstorm (dit is helaas een waargebeurd verhaal). Kortom, het weer vraagt om een outfit met laagjes. In deze blog delen we onze favoriete duurzame blazers voor vrouwen; ideaal om uit te trekken als de zon zich weer laat zien en aan te trekken als Mr.Snow weer gezellig langskomt. Welke is jouw favoriet?

Zo wordt thuiswerken een feestje: de fijnste duurzame huispakken

De Nederlandse lockdown vierde deze maand haar eerste verjaardag en al dat binnen zitten en thuiswerken heeft zijn effect gehad op onze modestijl. Ondanks dat er na de lockdown een soort roaring 20s revival wordt verwacht, waarin iedereen los gaat in kleurrijke outfits met vrolijke prints, zijn op dit moment de huispakken niet aan te slepen. Nu ben ik als echte 90s kid opgegroeid met de Juicy Couture pakken van Paris Hilton, één van de stijliconen van de 00s en hard op weg om die troon in 2021 weer over te nemen. Hoewel ik de bling bling pakken stiekem nog steeds wel kan waarderen, ben ik ook eens gaan kijken naar fijne huispakken van duurzame merken. Gelukkig is er keuze genoeg!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳