Warme Truiendag: Wat, Waarom en Inspiratie!

Melissa Wijngaarden

Warme Truiendag: Wat, Waarom en Inspiratie!

Komende vrijdag is het niet alleen mijn verjaardag, maar ook die van Warme Truiendag. Elf jaar geleden werd deze dag voor het eerst gehouden ter ere van de inwerkingtreding van het Kyotoprotocol. Dit protocol heeft als doel om de uitstoot van broeikasgassen overal ter wereld te verminderen en zo klimaatverandering tegen te gaan. Precies de doelen die Warme Truiendag nastreeft. In deze blog vertellen we wat Warme Truiendag is, waarom wij meedoen en we geven nog wat handige inspiratietips voor het geval dat je nog een trui zocht!

Wat is warme truiendag?


Trek een warme trui aan, zet de verwarming lager en bespaar 6% energie met elke graad en dus 6% minder CO2 uitstoot. Onder het motto ‘de groenste energie is de energie die je niet gebruikt’ doen jaarlijks duizenden mensen, kantoren en organisaties mee aan Warme Truiendag. Niet alleen door hun verwarming lager te zetten, maar ook door het organiseren van acties (zie hier een overzicht van alle acties). Het evenement wordt georganiseerd door Het Klimaatverbond en Greenchoice en vindt dit jaar dus al voor de elfde keer plaats!

Waarom doen we warme truiendag?


Op Warme Truiendag staat de trui symbool voor wat we zelf kunnen doen om het broeikaseffect te verminderen. Hoewel vorig jaar een grote stap vooruit is gezet met het klimaatverdrag in Parijs, begint de tijd te dringen voor drastische veranderingen om klimaatverandering tegen te gaan. De effecten van zoiets simpels als een warme trui aantrekken en de verwarming ook maar één graad lager zetten zijn al groot. Moet je eens nagaan als we dit langer volhouden? Door Warme Truiendag worden we herinnerd aan het feit dat we zelf ook invloed hebben op CO2 uitstoot en dat alle beetjes helpen om het doel te bereiken! Doe je ook mee?

Duurzame en eerlijke warme truien inspiratie


BreiZuss heeft speciaal voor Warme Truiendag een kortingscode die geldig is tot 12/02/2017. Met hun warme breisels blijf je zeker warm. Oh, en speciaal voor Valentijnsdag maakten ze deze beauty: (Kortingscode: WarmeTruiendag)


Deze oversized wollen trui van Wunderwerk zal de taak ook volstaan.


Of deze heerlijke verstop-trui van Armed Angels.


En als tui Gekke Geit van Geitenwollensokken.


Niet vergeten de verwarming wat lager te zetten vrijdag!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳