Hoe je lokale winkels online kunt supporten tijdens de lockdown

Melissa Wijngaarden

Hoe je lokale winkels online kunt supporten tijdens de lockdown

Helaas gaat het helemaal de verkeerde kant op met het coronavirus in ons land en zullen we de feestdagen zonder gezellige kerstinkopen moeten doen. Niet alleen jammer voor ons, maar ook voor veel ondernemers die tijdens de Kerstpiek hun verloren omzet van dit jaar hoopten recht te trekken. Waar tijdens onze eerste “intelligente” lockdown de niet-essentiële winkels gewoon open mochten blijven, moeten ze nu de deuren sluiten. De reuzenplatforms en webshops vieren hoogtij dagen, maar lokale winkeliers zijn helaas de dupe. Wil je bij het doen van je kerstinkopen ondernemers supporten die de deuren van fysieke winkels moesten sluiten? Hieronder een lijstje met tips & tricks!

Voor kleding:

Allereerst willen we natuurlijk onze partners met fysieke winkels even in het zonnetje zetten. De kledingindustrie is ontzettend hard geraakt tijdens de coronacrisis en deze partners hebben nu ook hun fysieke winkels moeten sluiten. Browse eens door hun aanbod en kijk hoeveel leuks ze hebben; niet alleen kleding, maar ook leuke duurzame cadeaus!

TIP: via deze link ontdek je onze cadeautips van onze partners met fysieke winkels!

Duurzame winkels in Amsterdam:

Brandmission (ook in Haarlem), The Collection One, monsak, Unrecorded, Studio JUX (ook in Utrecht en Rotterdam!), Solitude the Label, TEYM

Duurzame winkels in Nederland:

FRAENCK (Arnhem), WWEN (Den Haag), De Groene Knoop (Eys), The Blind Spot (Goes), Karakter (Gouda), Sûr Atelier (Haarlem), Greylabel (Heerlen), Cayboo (Sittard), Revenge (Utrecht)

Voor boeken: Bazarow

Bazarow.nl werkt samen met Bookaroo om de boekensector eerlijker te maken. Ze werken op basis van “teruggeefkapitalisme”, zoals ze het zelf mooi omschrijven: geef iets terug, bijvoorbeeld in financiële zin, voor de sector waaraan je schatplichtig bent Zo geven ze terug aan schrijvers en auteurs, uitgeverijen en boekhandels. Je kunt op hun website kiezen uit meer dan 2 miljoen titels!

Voor elektronica en hobbyartikelen: OnsMagazijn

OnsMagazijn verzamelt het aanbod van verschillende fysieke winkels in Nederland op één website. Normaal kun je je pakketje bij een lokale winkel zelf afhalen, maar ze bezorgen gelukkig ook thuis.

Andere tips om lokale winkels online te supporten: Peddler

Peddler is een soort thuisbezorgd.nl voor spullen. Je vult in waar je woont, ziet welke winkels er bezorgen en browst makkelijk door hun aanbod. 
De producten worden dan dezelfde dag nog bij je thuis bezorgd (op de fiets!!).

Een aantal gemeenten is, lang voor de coronacrisis, webshops begonnen voor lokale winkeliers. Je vindt ze op zo maakte Amsterdam Bijons.Amsterdam (https://www.bijons.amsterdam/), Gemeente Groningen ontwikkelde warenhuis.groningen (https://warenhuis.groningen.nl/). Op lokaalideaal vind je nu winkels uit Zwolle (https://info.lokaalideaal.nl/). 


Als laatste tip kun je bij https://graaggedaan.nl/ versproducten bestellen van verswinkels. Ondanks dat zij gelukkig nog open zijn, wel een fijne coronaproof manier om verse producten in huis te halen én lokale winkels te supporten.

Gerelateerde artikelen:

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳