Duurzame Cosmetica: Van Shampoo Bars tot Duurzame Nagellak

Noor Veenhoven

Duurzame Cosmetica: Van Shampoo Bars tot Duurzame Nagellak

Je had het misschien al gemerkt, maar we hebben nieuwe categorie op Project Cece: Cosmetica! We waren deze categorie al een tijdje langzaam aan het vullen met allemaal heerlijke zeepjes, make-upjes en andere verzorgingsproducten en we hebben er nu al meer dan 250 verzameld. Tijd om het een en ander uit te lichten dus!

Cruelty-free make-up voor de echte dierenvriend

Erachter komen of de make-up die je gebruikt wel helemaal veganistisch is is soms nog best wel een opgave. Gelukkig hebben we een flink wat mooie make-up merken verzameld die helemaal vrij zijn van dierlijke producten en waarvan de merken ook niet op dieren testen. De make-upjes zijn ook van natuurlijke en biologische stoffen, wat natuurlijk wel zo fijn is voor iets dat je misschien wel dagelijks op je gezicht smeert!

makeup

Ambachtelijke zeepjes

Zeep is natuurlijk wel een essentieel item op het moment met het constante handenwassen. Dan is het natuurlijk wel zo fijn om dat zo duurzaam mogelijk te doen. Gelukkig hebben we voor ieder wat wils. Van de ambachtelijke stukken zeep, vloeibare zeep met een pompje, en natuurlijk de hand-sanitizer die op het moment echt niet kan ontbreken. 

zeep

Biologische gezichtsverzorging

Ook in de gezichtsverzorging laten we het niet meer afweten. Van de heerlijke smeerseltjes, maskertjes en tonics kun je nu ook op een duurzame manier genieten. Het is soms verrassend hoe makkelijk we eigenlijk iets op ons gezicht smeren, waarvan we eigenlijk niet weten wat het is. Gelukkig zijn deze gezichtsverzorgingsmerken allemaal erg bewust van wat gezond is voor jou en de planeet.

Face care

Shampoo bars & Conditioner bars

Het is een heerlijke duurzame trend: Je haar wassen met een stuk zeep. De shampoo bars komen in allemaal verschillende geuren en kleuren, zijn van biologische ingrediënten en zorgen voor een stuk minder plastic verspilling! De conditioner bars helpen je om je haar weer heerlijk zacht te krijgen. Maar geen zorgen, als je het liever bij vloeibare shampoo houdt dan hebben we ook mooie producten voor je! 

shampoo en conditioner

Duurzame deodorant

Met al het social distancing is het misschien iets minder belangrijk dat je altijd fris ruikt, maar misschien vind je het zelf ook wel fijn om niet naar je eigen zweet te ruiken ;). Waar deo met de aerosols eerst een super schadelijk product was voor het milieu, hebben we nu deo's die de planeet absoluut geen kwaad doen!

deodorant

Gerelateerde artikelen:


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳