5x Veganistische recepten voor de herfst

Malika van de Weerd

5x Veganistische recepten voor de herfst

De herfst is toch echt begonnen… Dat betekent dat het weer tijd is voor heerlijk warme gerechten: stoofpotjes, ovenschotels, curry’s. Niet mis, dachten wij zo! Deze maand is het ook de Vegan Challenge dus daarom hebben we deze week 5 veganistische recepten geselecteerd om de herfst culinair in te luiden.

Pappardelle met rozenharissa, olijven en kappertjes

Papperdelle

Deze pasta uit het boek Simpel van Ottolenghi is één van onze favorieten: een combinatie van Italiaans, Grieks en Marokkaans die verrassend goed smaakt. Dit recept is, naar het boek luidt, erg simpel, maar je kunt er zeker indruk mee maken. In het recept wordt gekozen voor een topping van Griekse yoghurt: een frisse combinatie. Voor de veganistische variant kun je deze topping weglaten of hem vervangen door Soja-yoghurt.

Bekijk hier het recept voor de Pappardelle met rozenharissa, olijven en kappertjes!

Bulgur met bloemkool en tahini

Bulger

Tahini is de afgelopen tijd erg populair geworden. Tahini is sesampasta die ook een grote rol speelt in hummus, maar tahini is ook heerlijk in combinatie met bloemkool en bulgur. Met dit recept van de Groene Meisjes heb je binnen 30 minuten een kleurrijk feestje op tafel staan!

Bekijk hier het recept voor de bulgur met bloemkool en tahini!

Curry met linzen, bloemkool en pompoen

curry met linzen

Nóg een recept van de Groene Meisjes! Dit recept ziet er al prachtig uit op de bovenstaande foto. Een goed gevulde curry met bloemkool, linzen, pompoen, tuinerwtjes en verse kruiden. Als topping kun je kiezen voor koriander en soja-yoghurt. Je kunt deze curry net zo simpel of goedgevuld maken als je zelf wilt.

Bekijk hier het recept voor de curry met linzen, bloemkool en pompoen!

Geurige Marokkaanse Tajine

Marokkaanse Tajine

Dit heerlijke recept van de Vegetarische Kookstudio uit België is heerlijk kruidig en blijft lekker lang warm door het pruttelen in de tajine of stoofpan. Dit recept zit overvol heerlijks: aubergine, zoete aardappel, kikkererwten, olijven, abrikozen en cashewnoten. Met deze ingrediënten kun je ook zelf experimenteren: kies voor andere groenten, rozijnen of amandelen.

Bekijk hier het recept voor de geurige Marokkaanse Tajine!

Shakshuka met scrambled tofu

Shakshuka

De kern ingrediënten van Shakshuka zijn de pittige tomatensaus en een gepocheerd eitje, maar de Hippe Vegetariër heeft hier een heerlijke veganistische variant op gevonden. In dit recept speelt de pittige tomatensaus nog steeds een hoofdrol, maar het eitje is vervangen door scrambled tofu. Eventueel kun je kiezen voor een kwartje avocado als extra topping.

Tip: Shakshuka wordt extra lekker met een zuurdesem broodje erbij!

Bekijk hier het recept voor de Shakshuka met scrambled tofu!

Gerelateerde artikelen

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳