5x Inpaktips voor een duurzame(re) vakantie

Melissa Wijngaarden

5x Inpaktips voor een duurzame(re) vakantie

Ga jij deze zomer net als veel mensen op vakantie? Wij delen onze favoriete inpaktips waarmee je je vakantie net wat duurzamer kan maken. Kleine dingen die maar weinig extra moeite kosten, maar die een enorme impact hebben als we dit massaal gaan doen! Doe jij ook mee?

Kleding van antibacteriële stoffen


Ben jij ook een overpakker? Zo iemand die wel 5 extra shirts meeneemt “just in case”. Bespaar jezelf onnodig was werk en draag je kleding meerdere keren. Onze lievelingsvakantie outfits zijn bijvoorbeeld fleurige rokjes en shorts die we dan combineren met basic tops; er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk en daardoor kan je makkelijk twee weken verschillende outfits aan. Wel belangrijk? Zorg dat je basics van stoffen zijn als bamboe, viscose, katoen of linnen. Polyester kun je beter vermijden.

Herbruikbare mini-flesjes voor je cosmetica en lichaamsverzorging


Grof gezegd: hoe minder zwaar je reist, hoe minder brandstof er nodig is om je te vervoeren. Daarnaast wordt je als je vliegt en alleen handbagage meeneemt gedwongen om maximaal 100 ml per verpakking mee te nemen. Er zijn helaas maar weinig mini-verpakkingen van biologische producten. Gebruik daarom in plaats van de mini-verpakkingen die je koopt in gangbare drogisterijen lege mini-flesjes (die je daar ook kan kopen!) en vul ze met je favoriete producten.

Duurzame zonnebrand


De chemische producten en nanodeeltjes in gangbare zonnebrand zijn enorm schadelijk voor het milieu. Zo zorgen de stoffen Oxybenzone en Octinoxate voor de verbleking van koraal riffen en schaden ze het zeeleven. Het vinden van een goed alternatief is nogal lastig. Aanraders zijn:

  • De Tuinen huismerk
  • Earth Line Argan Sun Care (vallen allebei onder de "tweede artikel halve prijs"-actie van Holland & Barrett)
  • Muti Body LSF
  • Uncover Suncover

Je zonnebrand checken? Gebruik dit handige overzicht van zaailingen!

Herbruikbare waterfles


Ook in het buitenland kan je op veel plekken drinkwater tappen. Om te controleren of je het kraanwater op je vakantiebestemming kan drinken kun je dit overzicht van Vitens gebruiken. Geen drinkbaar kraanwater op je bestemming? Gebruik apps als Tap, My Water Advisor of GiveMeTap voor het vinden van tappunten. 

Shampoo & soap bars

Zeker als je alleen met handbagage reist kan het meenemen van shampoo bars handig zijn. Deze bars in vaste vorm hebben geen verpakking nodig, want komen in een vaste vorm. De Seanik van Lush is volgens onze Noor een absolute aanrader én geschikt voor veganisten. 

Gerelateerde artikelen

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳