3x boeken over duurzaamheid voor elke mood

Melissa Wijngaarden

3x boeken over duurzaamheid voor elke mood

Hoera, het is zomervakantie! Ook al is de vakantie niet meer de 6 weken aan zomerse vrije dagen die we vroeger hadden, toch word ik er nog altijd blij van. Al maanden leg ik boeken klaar om te gaan lezen tijdens mijn vakantie. Omdat de keuze reuze is, vind je in deze blog de leukste boeken over duurzaamheid die prima passen in je koffer, inclusief wanneer je ze het beste kunt lezen. Benieuwd? Lees snel verder!

Mood: Je wilt iets lezen over de mode-industrie, maar hebt geen zin in een standaard modeboek of een zware pil over wat er allemaal mis is in de mode-industrie.  

Fast fashion van Agnes Esenkbrink

Agnes werkte zelf jarenlang bij een groot modeconcern en kwam zo in aanraking met de wereld achter de kleding die in onze winkels belandt. Fast fashion gaat over Donna die werkt bij een groot warenhuis. Donna is niet alleen verslaafd aan haar werk, maar ook aan shoppen. Tijdens een business trip naar Bangladesh schrikt ze ervan hoe de kleding die ze voor het concern ontwerpt wordt gemaakt. Het boek is grappig, herkenbaar en neemt je mee in de hectiek van het leven van werknemers binnen de fast fashion industrie, zowel in ontwikkelingslanden als dichter bij huis. Ondanks het ietwat zware onderwerp is het boek lekker luchtig gebleven en leest het heerlijk weg. Een aanrader voor op vakantie!

De achterflap en meer informatie vind je hier.

Mood: Je wordt gek van al het leed in de wereld en na je zoveelste tweet zonder grootse impact ben je een beetje moedeloos.

Practivisme van Eva Rovers

De wereld veranderen is knap lastig in je eentje, maar dat betekent niet dat je als individu niets kan betekenen. Aan de hand van grappige voorbeelden en praktische tips (denk van Barbie’s met mini-honkbalknuppels tot filosofen als Herbert Marcuse) legt Eva je uit hoe het je wél gaat lukken om impact te creëren als eenling. Met Practivisme lig je het ene moment in een deuk, terwijl je het andere moment niet kan wachten om je handen uit de mouwen te steken. Het fijne aan Practivisime is dat het boek herkenbare vragen beantwoordt en daarnaast praktische tips geeft.

Meer informatie, prijzen en de achterflap 

Mood: Je hebt net een webinar bijgewoond van een gladde management guru die je met behulp van veel clichés uitlegt hoe je (bedrijf) net zo rijk en succesvol en geweldig als hem kan worden. Nu wil je dat laatste wel (een beetje), maar wil je niet je diepgang verliezen.

Start Something That Matters van Blake Mycoskie.

Blake ontdekte tijdens een reis door Argentinië in 2006 hoeveel last kinderen ondervonden van opgroeien zonder schoenen. In datzelfde jaar richtte hij TOMS op, het merk ontwikkelde zich van schoenenmerk tot accessoires merk en heeft sindsdien al meer dan 60 miljoen kinderen van nieuwe schoenen voorzien, meer dan 400.000 mensen geholpen met een verslechterd gezichtsvermogen en draagt op nog veel meer andere manieren bij aan een betere wereld. Blake vertelt in Start Something That Matters over zijn ervaringen als maatschappelijk verantwoord ondernemer en stimuleert je om het ook te proberen. Hoewel het tegenwoordig al een stuk normaler is -gelukkig- om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, is het leuk om te lezen hoe hij de oprichting en ontwikkeling van zijn bedrijf ervaarde.

Achterflap en meer informatie

Laat je weten wat je van de boeken vond? Veel leesplezier alvast!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳