Feel, Think, Act- de Greenshowroom 2018

Jana Kerkhoff

Feel, Think, Act- de Greenshowroom 2018

Tijdens de Fashion Week in Berlijn kwamen dit jaar weer veel merken, buyers, bloggers en influencers naar de hoofdstad om te winkelen of om de nieuwste collecties te bewonderen. Sinds een paar jaar is er nu ook de Green Show Room en de Ethical Fashion Show tussen de vele beurzen van conventionele bedrijven en producten in. Deze twee beurzen tonen samen de nieuwste trends op duurzaam en eerlijke modegebied. Jana, de Project Cece country manager van Duitsland was erbij en deed verslag.

Om te beginnen liep deze zomer de duurzame Fashion Week Berlijn voor de laatste keer onder de naam Green Show Room en Ethical Fashion Show, omdat deze nu worden samengevoegd tot de nieuwe beurs NEONYT: "Wereldhub voor toekomstige mode en duurzame innovatie". Met deze nieuwe naam en afbeelding (zie hieronder) lijkt de Berlin Fashion week de duurzame mode steeds verder uit de niche te trekken en naar de mainstream te brengen. Precies wat we willen: duurzaamheid volledig de norm maken.

NEONYT

Duurzame modemerken van over de hele wereld hadden hun stand op Kraftwerk Berlin opgezet om hun collecties voor lente / zomer 2019 te presenteren. Er waren bekende merken zoals Lanius of Jan 'n June, maar er waren ook nieuwe spelers in de eerlijke modewereld. Jana is vol bewondering op ontdekkingstocht gegaan. Ze heeft de mooiste nieuwe collecties bekeken, materialen gevoeld, en gesproken over samenwerkingen. Binnenkort kunnen we je dus verrassen met prachtige nieuwe merken en winkels die zullen verschijnen op Project Cece ;)

Natuurlijk heeft Jana had ook de tijd genomen om te praten met bedrijven waarmee we al samenwerken. Ze vond het geweldig om met de teams van Sooth Munich and Myrca Studios te praten over duurzaamheid in de mode en om hun nieuwe collecties te bewonderen. Ze is ook langs geweest in de studio van Dzaino en heeft daar met Hannah gepraat over aardbeientaart, nieuwe ideeën en Fashion Revolution Germany. Janna wil niet te veel onthullen, maar de nieuwe collecties en aanstaande evenementen in 2019 zullen zeker spannend zijn.

Dzaino
Het Atelier van Dzaino vind je in de Nansenstraße 17 in Berlin

Jana heeft ook de PrePeek Lounge van de Fashion Changers bezocht. Hier komen activisten, bloggers en influencers samen die zich inzetten voor eerlijke mode om ideeën uit te wisselen, elkaar te helpen en te socializen. Als een kers op de taart waren de nieuwste collecties van de merken klaar om uit te proberen en waar er goede fotografen om het allemaal vast te leggen. Je kunt alle foto's bekijken op de Fashion Changers Facebook-pagina (https://www.facebook.com/fashionchangers/).

Fashion Changers
Spreek rondje in de Fashion Changers Lounge

Fashion changersThema: Inclusie in de modewereld

Het ging tijdens Fashion Week niet alleen om netwerken en zich verwonderen over nieuwe collecties, maar ook over innovatie en van elkaar leren. FashionSustain en FashionTech leverden interessante lezingen en presentaties over innovaties. Start-ups kregen de gelegenheid om zichzelf voor te stellen en hun ideeën te presenteren. Of het nu ging om nieuwigheid op de sneakermarkt of digitale vooruitgang, het bleef sterk focussen op duurzaamheid en onderzoek om oplossingen te vinden voor bestaande problemen in de mode-industrie.

We vonden het erg belangrijk om op de Fashion Week aanwezig te zijn, niet alleen om nieuwe collecties en partners te spotten, maar ook om de sfeer daar mee te krijgen. Het is altijd prachtig om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor duurzaamheid in de mode-industrie. De vele gesprekken met fantastisch gemotiveerde mensen bevestigden nogmaals waarom we doen wat we doen, namelijk eerlijke en duurzame mode de norm maken!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳