BENDL Responsible Ransel: Unieke vegan rolltop tassen gemaakt van restmateriaal!

Noor Veenhoven

BENDL Responsible Ransel:  Unieke vegan rolltop tassen gemaakt van restmateriaal!

BENDL lanceert een nieuwe Vegan tassencollectie die de impact van de wegwerpmaatschappij op onze planeet  verkleind. Unieke tassen die volledig gemaakt zijn van gebruikte brandslangen en vrachtwagenzeil.

Met als doel om de impact van de wegwerpmaatschappij op de planeet te verkleinen produceert BENDL sinds 2019 riemen enkel gemaakt van gebruikte oude brandslangen: Bendl’s. Deze versleten brandslangen belanden normaal bij het grofvuil omdat ze niet gerecycled kunnen worden. Een perfect materiaal om riemen van te maken. De Bendl’s zijn inmiddels een groot succes en worden in verschillende winkels in Nederland en België verkocht. Uit recent klantenonderzoek blijkt dat het design en draagcomfort van de Bendl’s geprezen wordt.

“Geregeld kreeg ik de vraag of we ook tassen van brandslangen konden maken. Een tof idee, maar het materiaal bleek zo stug dat we het moeilijk voor elkaar kregen. Een brandslang is niet goed te schalmen (dunner maken) en is door de dikte van het materiaal moeilijk te stikken. Uiteindelijk is het gelukt met één probleem; de tas was enorm zwaar. In een zoektocht naar andere restmaterialen om de tas lichter maken, stuitte ik tijdens een klus als brandwacht, op restanten zeildoek in de afvalcontainer. Hiervan hebben we tassen gemaakt en het resultaat was verbluffend,” aldus Casper Vloet, brandweerman, ontwerper en eigenaar van Bendl.

De nieuwe BENDL Responsible Ransel rolltop tassen zijn licht, waterdicht en in verschillende opvallende kleuren verkrijgbaar. De combinatie met hengsels gemaakt van brandslang, maakt de tas tot een duurzaam fashionstatement. Doordat bij de productie enkel gebruik wordt gemaakt van restmaterialen is bijna elke tas uniek en alleen in kleine oplages te verkrijgen.

yellow ransel

De BENDL tassen en riemen worden handgemaakt in Nederland. Waar het ooit is begonnen in een schuurtje aan huis, wordt er nu samengewerkt met een sociale werkplaats en lokale leveranciers voor de gehele productie.

Naast duurzaam is een groot deel van de BENDL tassen en riemen ook Vegan, gemaakt van niet-dierlijke materialen. Een groot gedeelte van de BENDL collectie is PETA-approved en daarmee 100% vegan verklaard.

 


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳