Duurzame zomertrends 2018

Melissa Wijngaarden

Duurzame zomertrends 2018

Waren we vroeger wekelijks wel in een Zara of H&M te vinden voor een verse stijl update, nu we weten hoe belastend de mode-industrie is voor het milieu en werknemers (#whomademyclothes?!!) doen we niet meer mee aan de fast fashion rollercoaster. Betekent dat dat we er nu bij lopen in mode die eigenlijk drie jaar geleden al niet meer “kon”? Nope. Hoewel we allemaal nog wel een paar gouden ouwen hebben hangen in onze kast, die we nog met regelmaat tevoorschijn toveren, hebben we de afgelopen jaren ook wat slimmer geshopt. Items die langer meegaan en minder trendgevoelig zijn dus. Wat nou trends zijn die wij wél helemaal zien zitten voor de komende zomer (en die daarop, en die daarna, en die daar weer na)? Je leest het in deze blog!

Trend 1: De marinelook

Dat mijn opa er vroeger graag op uit trok op zijn zelfgebouwde (zeil)boten heeft zich bij mij vertaald in een liefde voor de “ik kom net van zee”-look. Hoe dat eruit ziet? Bretonse strepen en veel wit, blauw en rood. Het fijne aan deze stijl is dat je hem zowel zakelijk als heel nonchalant kan combineren. In de collectie van Fair e-Good vind je een hoop inspiratie.

Trend 2: Pasteltinten

Pasteltinten doen me denken aan de bloesem die je eraan herinnert dat het lente is.
De ultieme lente/zomer-kleur dus. Pastel is heel fijn te combineren, niet alleen met andere pasteltinten, maar ook met hardere of zelfs felle kleuren.

Blouse Rhumaa via Karakter

Short van Mayamiko

Jurk van Bannou 

Rokje Armed Angels via Sophie Stone

Trend 3: Tropisch


Een vrolijke print, een vrolijke kleur en tadaa, een goed humeur! Het schijnt zo te zijn dat een positieve uitstraling ook positieve reacties uitlokt. Dat is zelfs de basis van Super Mega Flex, dat met positieve teksten op hun kleding positieve interacties uitlokt. Zelf heb ik het idee dat het niet alleen werkt met teksten, maar je met kleuren en zomerse prints al een heel eind komt!

Jurk van Alchemist via Take it Slow

Rok van Komodo via WatMooi

Schoenen van Love Sofie via EN&

Trend 4: Rood

Rood is een vurige kleur die zowel staat voor passie als romantiek. Ideaal dus voor zwoele zomeravonden!

Tas van Matt & Nat

Jurk van Kowtow via Take it Slow 

Blouse van Armed Angels

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame mode. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳