Vind je figuurtype! - Deel 2

Marjolein van Zeldert

Vind je figuurtype! - Deel 2

In deze blog ga ik verder op de verschillende figuurtypes voor vrouwen (de mannen komen ook aan bod in een volgende blog). Daarbij geef ik tips wat voor soort kleding het beste past bij jouw figuurtype.

Vind jij het lastig om kleding te vinden die past bij jouw figuurtype? En maakt dat je soms ook onzeker? Dat hoeft zeker niet! Als je weet wat voor figuurtype je bent kun je je sterke punten benadrukken en je minder sterke punten camoufleren. Je weet voortaan precies welke kleding je goed staat en waar je in principe van moet weg blijven. De essentie is namelijk dat je (optisch) balans wilt creëren in je figuur.

Ik behandel hier de meest voorkomende figuurtypes. Vorige week behandelde ik de Peer, de Omgekeerde driehoek en het I figuur. Deze week behandel ik het H figuur, de Appel en de Zandloper.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Natuurlijk is jouw lichaam uniek en voldoet het misschien niet geheel aan de onderstaande omschrijvingen, maar hopelijk kunnen deze tips je toch helpen in je kledingkeuze. Uiteindelijk is natuurlijk het belangrijkste  dat je draagt waar je je goed in voelt, dat straal je ook uit! 

H figuur 

De H is eigenlijk een brede I. Je hebt een recht figuur en bent breed , ook wel een ‘baksteen op pootjes’. Je hebt weinig tot geen taille. Je figuurtype ervaar je als lastig omdat veel kleding op de taille wordt gemaakt.  

Tips
Bij dit figuurtype wil je lengte én taille creëren. Soepelvallende jurken geef je taille door een mooie wikkelriem. Belangrijk is dat je de onderkant rustig houdt (ton sur ton). Draag dunne breisels en dunne stoffen.
Dikke stoffen maken je pompeus.

 

Geschikte kleding voor de H

 

 

 

De Appel

Je hebt schouders die net zo breed zijn als de heupen, je taille is breed en soms ervaar je de buik als een probleemgebied. Sommige appels hebben wel slanke benen. Ben je een vollere appel, kijk dan ook naar het H figuur. Een taille creëren is bij de vollere appel echter lastiger, ga dan, net als de H meer de lengte in.

Tips
Hou het simpel aan de bovenkant. GEEN hoge tops, koltrui, sjaaltjes of grote kettingen, tops met rushes, prints of andere details en tot slot geen borstzakken of grote revers.
Wil je graag een streep dragen, neem dan een verticale streep

 

Geschikte kleding voor de Appel

  • Broeken/rokken met prints of andere opvallende details
  • Tops met v hals
  • Mooie blazer die mooi op de taille valt
  • Tops met overslag, verhult ook dat buikje
  • Broeken/rokken van een wat grover materiaal, bijvoorbeeld leer of velvet.

 

 

 

 

 

De Zandloper

Wordt gezien als het ‘ideale’ figuur, doordat je schouders net zo breed als je heupen en je slanke taille hebt. Toch zijn er ook in jouw figuur punten waar je tegen aan kan lopen.

 

Tips
Kleed je over het algemeen niet te sexy (te kort, strak, diep décolleté) je figuur is al supervrouwelijk, hou het daarom stijlvol.
Benadruk je taille!
GEEN grove breisels- die maken je optisch breder dan je eigenlijk bent.
Jasjes/tops niet op het breedste punt van je heupen laten eindigen. Hier wordt je oog dan automatisch naartoe getrokken
Heb je ook een forse boezem, maak de bovenkant dan niet te gesloten met koltruien of hooggesloten tops- beetje decolleté mag- om in balans te blijven

Geschikte kleding voor de Zandloper

  • Kokerrok of jurk kan jij supergoed hebben! Dit is je ‘signature look’! Want mooi voor je rondingen, maar toch stijlvol.
  • Een wikkeljurk! Benadrukt je taille en laat je boezem en heupen mooi uitkomen
  • Jasje/jurk met riem
  • Als Zandloper staan ‘peeptoes’ en schoenen met een versiering erop zoals een strikje etc. je superleuk!

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Marjolein. Momenteel volg ik een opleiding voor personal styling. Ik sta graag in contact met mensen. Voor mij is iedere persoon mooi, precies zoals hij of zij is. De juiste kleuren, pasvorm en stijl kunnen dat (nog meer) tot uiting brengen. Het belangrijkste is dat je je prettig voelt in je kleding.  Daarbij is duurzaamheid ook een belangrijke voorwaarde.  Je kleding moet een vertaling zijn van wie jij bent en waar jij voor staat. Dan ben je op je mooist!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳