Offline shoppers opgelet! 5x eerlijke kleding winkels

Noor Veenhoven

Offline shoppers opgelet! 5x eerlijke kleding winkels

Wat we bij Project Cece allemaal met elkaar gemeen hebben is dat we van duurzame mode houden. Maar onze shop gewoontes zijn heel verschillend. De een koopt liever online zodat je uit het gemak van je luie stoel leuke kleding kan uitzoeken en de ander shopt liever in een fysieke winkel waar je kan passen en kijken hoe het staat. Normaal gesproken hebben we het vooral over het online aanbod omdat we een website zijn, maar vandaag willen we voor de verandering de fysieke winkels uitlichten. Ik ben zelf namelijk toch meer een IRL browser. Hier op een rijtje mijn favorieten winkels en winkels waar ik echt nog heel graag een keertje een kijkje wil nemen.

      Altijd op de hoogte van het leukste Project Cece nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

#1 Nukuhiva - Eerlijke kleding van Floortje Dessing

Toen Floortje Dessing haar boek ‘100 Wereldplekken die je gezien moet hebben’ een flink succes werd besloot ze een deel van de opbrengst te gebruiken voor het opzetten van een fairtradekledingzaak. Inmiddels is de winkel volgens mij een groot succes. Er zit er eentje in Amsterdam en eentje in Utrecht, dus kans is groot dat je de kans hebt om eens een keertje een bezoekje te brengen. Nukuhiva verkoopt al onze favoriete merken, zoals Armed Angels, Wunderwerk, LangerChen, Knowledge Cotton Apparel en nog veel meer. De winkel zelf ziet er ook stylish uit en laat echt zien dat duurzame mode echt geen geitenwollensokken is, maar high fashion!

Locatie: Haarlemmerstraat 36, Amsterdam en  Zadelstraat 36, Utrecht

#2 Charlie + Mary - voorloper van de duurzame kleding

Charlie + Mary is altijd al een frontrunner geweest betreft duurzame mode. Al jaren proberen ze te laten zien dat duurzame mode de enige mode hoort te zijn en daarmee hebben ze duurzame mode dan ook omgedoopt naar ‘True Fashion’. Couldn’t agree more right? Naast dat ze de juiste idealen hebben zijn hun twee winkels in Amsterdam ook echt een feestje om te bezoeken. Een echte schatkist met de mooiste duurzame merken die je natuurlijk ook hier op onze website kan vinden. De winkel ziet er gaaf uit met een hip industrieel interieur waar echt over na is gedacht. Het leuke van dat ze ook online zijn is natuurlijk dat je een beetje best of both worlds hebt. Je kan lekker browsen en de kleding online uitzoeken, en dan naar de winkel gaan om het te passen en te kijken of het goed staat. Wat wil je nog meer?!

Charlie +  Mary
Locatie: Gerard Doustraat 84, Amsterdam en Hannie Dankbaarpassage 6, Amsterdam

#3 Het Faire Oosten - Eerlijke en duurzame kleding in A'dam-Oost

Het Faire Oosten is misschien niet een hele bekende, maar wel één van mijn favorieten. Deels misschien omdat deze bij mij om de hoek zit, maar ook gewoon omdat ik het echt een hele leuke winkel vind. Het Faire Oosten is bijna voor de helft duurzame kleding, maar ze hebben ook leuke boekjes, speelgoed voor kinderen, mooie schalen, gave meubels… eigenlijk van alles, allemaal eerlijk en duurzaam gemaakt. Een heerlijke winkel om te shoppen, te browsen en cadeautjes te vinden (ik heb daar zoooo veel cadeautjes gekocht). Het eerste wat je opvalt als je de winkel binnenloopt is dat het heerlijke ruim is. Het interieur is minimalistisch en een beetje industrieel met heel veel natuurlijk licht (veel ramen dus), wat alle leuke producten er echt doen uitspatten. Deze winkel kun je echt niet voorbij lopen zonder er even naar binnen te gaan!

Het Faire OostenLocatie: Waldenlaan 208, Amsterdam

#4 BrandMission - Voor merken met een missie

BrandMission is ook absoluut een heerlijke fair fashion boutique en een echte frontrunner met al meer dan 5 jaar ervaring. Voor deze heerlijke winkel moet je in Haarlem zijn, de shopstad van Nederland! Ook deze winkel laat weer helemaal zien dat duurzaam zeker ook hip kan betekenen. Naast dat ook hier alle stijlvolle fair fashion brands aanwezig zijn is de zaak ook ingericht op een manier die geen fashion liefhebber voorbij kan lopen. Zeker even naar binnen dus! Ook hier kan je weer lekker online uitzoeken en in de winkel gaan passen.

Krijg jij ook niet genoeg van  BrandMission? Lees hier meer over de eigenaresse in een interview door Our World.

Locatie: Zijlstraat 85, Haarlem

#5 Geiten Wollen Winkel -  Voor de mooiste duurzame basics

Geiten Wollen Winkel ken je misschien al door het merk Goat Organic Apparel voormalig genoemd Geitenwollenshirts, wat het eigen merk is van de winkel. De winkel zit op de Utrechtse straat in Amsterdam (sorry ik ken vooral de Amsterdamse winkels), en heeft alleen maar kleding die het beste met de wereld voor heeft. Bijna alle kleding heeft in deze winkel draagt het GOTS keurmerk en is anders gemaakt van een ander milieuvriendelijke materiaal. Geiten Wollen Winkel is zoals de naam al doet vermoeden een winkel die heerlijk de draak steekt met het geitenwollensokken imago van duurzame kleding. De naam is dan ook het enige wat doet denken aan dit imago, want de winkel zit er stylish uit. Geiten Wollen Winkel heeft ook een webshop (niet op Project Cece), dus ook hier geld weer dat je lekker thuis kan kijken en later thuis in de winkel kan passen als je dat zou willen.

Locatie: Utrechtsestraat 37, Amsterdam

Dat was em voorlopig dan weer even. I know I know, er zijn echt nog ontzettend veel meer winkels, en vooral ook buiten Amsterdam. Ik zal hier zeker nog een vervolg op schrijven en proberen wat meer het avontuur buiten Amsterdam op te zoeken. Er zijn namelijk veel meer plaatsen waar je duurzaam kan shoppen dan je denkt ;).

Wat is jouw favoriete duurzame en eerlijke mode winkel? Laat een berichtje achter op facebook!

     Altijd op de hoogte zijn van onze leukste blogs? Volg ons op Facebook of Instagram!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame mode. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden.
Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳