Nooit meer koud met de unieke breisels van BreiZuss

Noor Veenhoven

Nooit meer koud met de unieke breisels van BreiZuss

Sinds afgelopen maandag hebben we er weer een nieuwe aanwinst bij! Omdat het nu nog even heel erg koud is, willen we ze graag nog even in het zonnetje (of bij de openhaard) zetten. BreiZuss is een klein Nederlands knitwear label begonnen door de zussen Marja en Jolanda. Hun passie voor exclusief handwerk bracht hen aan de voet van de ‘Slow fashion’ wereld. Alle producten die de BreiZuss’en maken zijn zelf ontworpen en zelf gebreid, wat elk breisel uniek maakt. Er zijn dus geen twee producten hetzelfde! Elk product heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen naam, en is gemaakt met respect voor milieu, dier en mens. Een absoluut bewuste keuze dus.

Alles zelf met de hand breien maakt een breisel natuurlijk al eerlijk geproduceerd, maar dat is niet het enige dat de zussen doen. Zo gebruiken ze steeds meer ecologische, duurzame en GOTS gecertificeerde materialen. Zo zijn deze prachtige sjaals, Petra en Sjors, gemaakt van de zachtste GOTS gecertificeerde merino wol.

Sjors en Petra


Merionwol is ademend, zacht en kriebelt niet, en doordat de wol nauwelijks geurtjes absorbeert hoeft hij bijna nooit gewassen te worden. Wordt dit jouw nieuwe lievelings sjaal?

Heb jij het meestal net iets kouder dan de rest? Daar weten de BreiZuss’en wel raad mee. Sjaal Flo en sjaal Jip uit de CHUNKY WOLWIT collectie (evenals omslagdoek Eef) zijn zacht, stoer en vooral heel groot! Met deze sjaals zul je het niet lang meer koud hoeven hebben.

Flo en Jip


Deze sjaals zijn gemaakt van eerlijke en duurzame wol uit het hoge noorden van Nederland. Helemaal lokaal geproduceerd dus, wat flink scheelt in de carbon footprint. Hou jij het in de winters lekker warm, en blijven de winters lekker koud.

Ben jij in huis ook altijd zo’n koukleum? Met deze heerlijke vesten hoef je de verwarming niet omhoog te zetten. Vest Pilvi is gemaakt van een prachtig zeeblauw ArtYarn draad afkomstig van nederlandse schapen, ecologisch en diervriendelijk! Vest Strow-glow is zoals de naam al zegt een vest met een warme gele gloed. Met de bijzondere omslag om de mouwen en de boord, geeft het een unieke en stoere look. Ook lekker voor buiten in de nog frisse voorjaarsdagen.

Pilvi
Stro-Glow


Tenslotte nog mijn eigen favoriet, sjaal Joya. Naast dat ik de naam, de kleuren en de strepen echt super leuk vind, is hij ook nog eens gemaakt van ecologische en diervriendelijke handgesponnen wol. Heerlijk om de rest van de winter mee door te komen, en de vele winters die nog zullen volgen ;).

Joya

Ik hoop dat jullie van mijn uit-’Gebreide’ verhaal hebben genoten (sorry ik moest hem toch maken), en dat jullie nu ook weer vol inspiratie zitten voor de laatste winteraankopen.

Have fun shopping!Note: All images in this blog are property of BreiZuss and used with permission.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳