A Look into the United Wardrobe

Melissa Wijngaarden

A Look into the United Wardrobe

Jaren geleden, voor ik me met duurzame mode bezighield, kocht ik een broek bij de Monki die uiteindelijk mijn lievelingsbroek werd. Ik was er verzot op, totdat ik op een gegeven moment “Skrtss” hoorde en een lelijke, onherstelbare scheur aantrof. De precieze plek zal ik niet verklappen, maar duidelijk was wel dat mijn lievelingsbroek en ik moesten scheiden. Omdat dit juist de periode was van de ramp in Rana Plaza, bedacht ik me dat een nieuwe lievelingsbroek van de Monki niet hetzelfde zou zijn, omdat ik niet zeker wist hoe en door wie hij gemaakt was. Toen ik na een aantal maanden de broek nog steeds niet uit mijn hoofd kon zetten, besloot ik op zoek te gaan naar een alternatieve manier om de broek alsnog te krijgen. Zo belandde ik op United Wardrobe, waar ik een look-a-like van de broek vond die lag te versloffen in iemands kast.


United Wardrobe is een website/app/platform waarop je zelf kleding kan verkopen of kopen van anderen. Het idee is om een stop toe te roepen aan het almaar meer produceren van kleding, terwijl er zoveel kleding op vuilnisbelten of achterin een kast belandt. Want waarom zouden we steeds weer nieuwe kleding kopen, als er al zo veel leuks is? Het aanbod is heel groot, zowel voor mannen als vrouwen, en omdat veel mensen kleding verkopen die ze toch niet dragen, zijn de prijzen niet hoog. Een kijkje in de kast:

Het leukste vind ik de vintage sectie. Als Amsterdammer hoef ik niet te klagen over een gebrek aan winkels waar ik mooie en goedkope vintagekleding kan scoren, maar soms vind ik het heerlijk om gewoon vanuit mijn luie stoel te scrollen en te bestellen.

Broekpakje, €9,-


Bordeaux rode jurk, €20,-


Verder vind ik het een fijne website voor jassen. Ikzelf doe best wel lang met één jas en doe liever eens per twee jaar een grote investering, dan dat ik elk jaar een nieuwe koop. Toch vind ik het leuk om af te wisselen en dan vind ik United Wardrobe een uitkomst. Het aanbod jassen is heel groot en ze zijn veel goedkoper dan in de winkel. Zo kan ik af en toe nog wel eens omslaan en een goedkoop tweedehandsje aanschaffen waar ik mijn favoriete jas mee kan afwisselen.

Jas van Maison Scotch, €62,50


Mantel van Supertrash, €50,-


Jas van Edgar Vos, €50,-
Hier wordt even getoond met wat voor leuke foto's sommige mensen hun kleding promoten!

Naast vrouwenkleding heeft United Wardrobe ook een groot aanbod voor mannen. Ook daar heb ik een aantal favorieten:

Vintage blazer, €25,-


Stoere Doc Martens, €45,-


Trui met Hond, €25,-


United Wardrobe is zeker geen oplossing voor alle problemen in de kledingindustrie, maar wel een grote stap naar meer duurzaamheid en een circulaire economie. Het is goed dat er een platform bestaat dat het hergebruik van kleding stimuleert en zelfs leuk maakt. Verder is het een hele fijne oplossing voor je overtollige kleding. Kleding die jij al jaren niet meer draagt, krijgt via United Wardrobe een tweede leven. Benieuwd wat jullie ervan vinden!


Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳