2017: Onze Goede Voornemens

Melissa Wijngaarden

2017: Onze Goede Voornemens

Het zit er weer op. Kerst is geweest. 2016 is afgerond. Ikzelf vind de decemberperiode de fijnste van het hele jaar. Heerlijk eten, dierbaren, gezelligheid. Schril contrast met de maanden daarna, wanneer alle feestverlichting is opgeruimd en de straten grauwer lijken dan ooit. In het kader van “Happy new year, happy new me!” delen wij onze goede voornemens voor het komende jaar met jullie. Lekker cliché!Melissa

  1. Meer kleding kopen
  2. Wait what? Ik weet dat

consuminderen

   tegenwoordig juist een ding is, maar ik ga voor meer. Waarom? Ik vind het belangrijk dat de modemerken die niet meedoen aan de hele fast fashion industrie en ethisch produceren een gewichtig alternatief worden voor de Groten (lees: Zara, H&M, Bershka, Mango, Primark). Om dit doel te behalen zullen zij moeten groeien, er zal net zoveel vraag naar hen moeten zijn. Ik help graag een handje mee door mijn kledingkast vol te hangen met mooie, ethisch verantwoorde stukken.
  1. Eindeloos leren
  2. Hoewel ik dankzij mijn studie economie niet hoef te klagen over een gebrek aan leerstof, wil ik me ook daarbuiten ontwikkelen. Het eerste halfjaar van het nieuwe jaar ga ik daarom een minor Programmeren doen, handig om mijn zus te helpen achter de schermen bij Project Cece. Daarnaast zijn er ook in 2017 geweldige lezingen en evenementen waar ik tot nieuwe inzichten hoop te komen. Bijvoorbeeld ‘Duurzaamheid voor iedereen- Speelbal van de Elite’ op 30 januari in Amsterdam, de Greendocs over duurzame mode van Students For Sustainability Amsterdam 9 februari en ‘Over monoculturen, monopolies en Monsanto’ op 14 maart in Utrecht.
  1. Meer sporten
  2. The basic one. Hoewel ik altijd vrij fanatiek heb gesport, van golf tot kickboksen, zit ik sinds een lichte blessure afgelopen zomer eigenlijk al veel te lang stil. Tijd om weer wat conditie op te bouwen!

Noor

  1. Bewust shoppen ;)
  2. Natuurlijk is mijn eerste goede voornemen om alleen nog maar eerlijke en milieuvriendelijke kleding te kopen en een bewuste shopper te worden door onderzoek te doen naar waar mijn kleding vandaan komt. Tweedehands blijft natuurlijk soms ook een optie.
  1. Go for succes
  2. Ik ga keihard mijn best doen om Project Cece een succes te maken, met het grootste duurzame aanbod en de meest inzichtelijke informatie.
  1. Mastering Phyics
  2. Ik neem mij voor om mijn master af te maken voor de zomervakantie (fingers crossed).
  1. Power up
  2. Ik wil aan het eind van 2017 tien echte push-ups (niet op mijn knieën) kunnen achter elkaar en een hogere band halen in jiu jitsu.
  1. Vega koken
  2. Ik ga meer lekkere vegetarische recepten vinden (tips zijn welkom ;)), en in ieder geval één keer per week veganistisch te eten.

Marcella

  1. Een nieuwe taal leren
  2. Dit wil ik al heel lang. Maar nu krijg ik er de kans voor! Ik ben waarschijnlijk niet vloeiend na een jaar, maar ik ga er in elk geval dit jaar mee beginnen.
  3. Masterdiploma halen
  4. Dit jaar rond ik mijn masteronderzoek af. Het is een spannende tijd want hierna ben ik geen student meer!
  5. Mijn boeken-bucket-list voor 2017 lezen
  6. In 2016 heb ik veel minder boeken dan normaal gelezen. Het kwam er steeds niet van, maar ik merk dat ik dit toch wel erg mis. Daarom ga ik er dit jaar, ondanks de drukte, gewoon tijd voor vrij maken.
  7. Meer bewegen -> yoga
  8. Een cliché, ik weet het. Maar ik sport echt dramatisch weinig (= niet). Het gaat me niet om afvallen of sterker worden, maar om gezond en gelukkig zijn. Yoga kan ik ook gewoon thuis doen. Ik vind de filmpjes van

Yoga with Adriene

  erg fijn om te volgen, aanrader!
 1. Luid zijn
 2. 2016 was voor mij verrassend op vele manieren en deed me inzien dat het belangrijk is om je mening en normen en waarden te laten horen en te verdedigen en niet slechts van de zijlijn te hopen dat het allemaal wel goed komt. Brexit en de verkiezing van Trump in Amerika waren voor mij een wake-up call. Ik wil een positief geluid in Nederland en de Nederlandse politiek en daar zal ik me voor inzetten.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳