Hello World! Project Cece Is Online

Melissa Wijngaarden

Hello World! Project Cece Is Online

Yes, na bijna een jaar brainstormen, verbeteren, huilen, lachen en keihard werken is onze website eindelijk online. Broodnodig vonden wij, want het moest maar eens klaar zijn met al die extra moeite die je moet doen om aan duurzame kleding te komen.

Hoewel het aanbod de afgelopen jaren enorm is toegenomen ( Hallo studio JUX, Charlie + Mary, etc.), is er nog geen verzamelsite waar zowel de grote als de kleine webshops te vinden zijn. Steeds maar weer alle webshops afgaan vonden wij best veel moeite en daarom gaven we al gauw toe aan onze bad habits en doken een ZARA of H&M in, om daarna vol schuldgevoel 23 anderen in hetzelfde shirtje tegen te komen.

Om dit te veranderen besloten we zelf zo’n site te maken. Ons doel? Het zó makkelijk te maken om het prachtige aanbod van duurzame kleding te vinden, dat we met z’n allen niet langer kunnen doen alsof er geen alternatief is voor fast fashion. Niets zo fijn als nieuwe kleding, waarvan je weet dat er niemand voor geleden heeft of dat je anderen helpt met jouw aankoop. Om te voorkomen dat jij zelf steeds moet gaan zoeken aan welke eisen een bepaald kledingstuk voldoet, hebben wij het zoekwerk voor je gedaan. Aan elk item wordt op onze site (minstens één) label toegewezen:

  1. Milieuvriendelijk: merken die in hun productieproces hun uiterste best doen om geen schade toe te brengen aan het milieu om hun ecologische voetprint te verkleinen.
  2. Eerlijke handel: merken die in hun productieproces gebruik maken van eerlijke handel.
  3. Steunt lokale bevolking: merken die actief bijdragen aan de lokale gemeenschap in het land van productie, het land van verkoop of allebei.
  4. Lokaal geproduceerd: merken die hun gehele productieproces binnen Europa uitvoeren.
  5. Diervriendelijk/Veganistisch: merken die in hun gehele productieproces rekening houden met het welzijn van dieren of die voldoen aan de veganistische levenswijze.

Een merk met een label betekent dat dat merk expliciet zijn best doet op dat gebied, maar als een merk een bepaald label niet heeft, betekent dat niet dat het merk helemaal geen moeite doet op dat gebied (snap je?).
Veel merken hebben bijvoorbeeld geen label diervriendelijk, omdat ze helemaal niet met dierlijke producten werken. Jij kan zelf filteren welke labels jij belangrijk vindt, maar je kan de functie ook niet gebruiken. Alle items doen namelijk wel iets goed.

Zelf zijn we enorm trots op onze site en we zijn erg benieuwd naar jullie mening. Probeer de site uit, ervaar het genot van guilt-free shopping (tenminste, als je het binnen de perken houdt ;) ) en laat ons weten wat je ervan vond!

Heel veel plezier in ieder geval!

Project Cece is een verzamelsite voor eerlijke en duurzame mode. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳