Heel Nederland aan de duurzame kleding met dit nieuwe initiatief

Melissa Wijngaarden

Heel Nederland aan de duurzame kleding met dit nieuwe initiatief

Vorige week schreef Noor een blog over de huidige stand van de mode-industrie. Conclusie? Er is nog veel te winnen. Ondanks dat er onwijs veel duurzame merken zijn (en er steeds meer bijkomen!), blijft ook de fast fashion industrie groeien als kool. Tijd voor actie dus. Nu zijn we met Project Cece inmiddels alweer jaren bezig met het makkelijker te maken om duurzame kleding te vinden. Toch merken we dat voor veel mensen de stap nog te groot is om ook echt daadwerkelijk een aankoop te doen. Daarom introduceren we wat nieuws.

De fair fashion cadeaukaart

Dé ultieme manier om je vrienden, familie, kennissen en collega’s over de streep te trekken. Een veelgehoord argument waarom veel mensen geen duurzame kleding kopen, is dat ze duurzame mode wat duurder vinden dan ze gewend zijn. Met een duurzame kleding cadeaukaart neem je dat verschil weg en zorg je er dus voor dat mensen sneller die eerste stap maken. En die eerste stap is cruciaal. 

Wat je veel ziet namelijk, is dat mensen na die eerste aankoop een stuk meer geneigd zijn om vaker duurzame kleding te kopen. Het feit dat ze niet alleen een geweldig nieuw kledingstuk hebben, maar ook op de één of andere manier hebben bijgedragen aan een eerlijkere en duurzamere mode-industrie is verslavend.

Hoe de fair fashion cadeaukaart werkt

Inmiddels hebben we meer dan 50 verschillende webshops warm weten te maken voor het idee. Alle aangesloten webshops verkopen álleen duurzame kleding. We willen er met de cadeaukaart namelijk voor zorgen dat al je geld naar integere duurzame initiatieven gaat. Geen greenwashing dus. Hou de nieuwe website in de gaten voor een overzicht van aangesloten winkels!

De voordelen van de fair fashion giftcard

  • Duurzame mode wordt betaalbaar(der)
  • Leuke manier om het koopgedrag van je vrienden die nog niet om zijn te beïnvloeden
  • Je support duurzame webshops

De nadelen van de fair fashion giftcard

  • Het duurt helaas nog even voordat we live kunnen gaan. Omdat we samenwerken met ontzettend veel verschillende winkels via allerlei platformen, is het veel werk om de technische implementatie rond te krijgen. We zijn hier achter de schermen  keihard mee bezig en houden jullie op de hoogte over wanneer de kaart uitkomt.

Conclusie

Het is tijd voor actie. Ook al is duurzaamheid tegenwoordig een hot topic in de mode-industrie, er vindt nog te weinig echte verandering plaats. Met de fair fashion giftcard hopen we het makkelijker te maken om je missie met anderen te delen. Daarnaast is het een enorm leuk cadeautje om zelf te krijgen, waar je zelf wat leuks mee kan uitkiezen én tegelijkertijd de mode-industrie een handje helpt. Win-win!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳