Hier zijn ze! Je nieuwe favoriete duurzame sandalen

Melissa Wijngaarden

Hier zijn ze! Je nieuwe favoriete duurzame sandalen

Afgelopen dagen ook helemaal weg lopen smelten? Wij wel! Gelukkig is de zomer niet altijd rot (we blijven Nederlanders hé, we blijven ALTIJD klagen over het weer), want behalve het zwoegen in de hitte, is het eigenlijk gewoon een geweldig seizoen vol vakanties, stranddagen en heerlijk lange zwoele avonden. Nu de zon weer volop straalt, is het ook weer tijd om je favoriete zomerschoenen uit de kast te trekken. Op zoek naar een nieuw paar duurzame sandalen? We hebben onze favorieten op een rijtje gezet voor je!

1. Duurzame platform sandalen van Grand Step Shoes 

Gemaakt van natuurlijk gelooid leer (dus helaas niet geschikt voor veganisten) en geüpcycled katoen en linnen. Deze fijne platform sandalen worden geproduceerd in Portugal en Vietnam. 

Duurzame-Sandalen-1€99,95

 

2. Sandaaltjes van Minuit sur Terre

Deze prachtige sandaaltjes van Minuit sur Terre zijn gemaakt in Portgual onder eerlijke omstandigheden en ook geschikt voor veganisten. Let wel: er is nog maar één paar over in maat 39 (valt ruim)!

Duurzame Sandalen 2
€89,50

 

3. Gladiator sandaal van Punto Pigro

De volgende keer dat je voor een schilderij over het Romeinse rijk staat, moet je eens goed opletten op de geweldige schoenen die ze destijds droegen! Gladiator sandalen zijn hierop geïnspireerd en deze duurzame gladiator sandalen van Punto Pigro zijn gemaakt van natuurlijk gelooid leer.

Duurzame Sandalen 3
€149,95

 

4. Zilveren metallic sandalen van TOMS

Dit metallic zilveren paar sandaaltjes is geschikt voor veganisten. Voor elk paar schoenen dat TOMS verkoopt geven ze ook een paar schoenen aan mensen die ze nodig hebben, maar niet kunnen betalen. Het “one for one”-principe.

Duurzame Sandalen 4
€55,-

 

5. Platform sandalen van Insecta

Deze stoere, doch vrouwelijke platform sandalen van Insecta zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen, zoals gerecyclede PET-flessen en gerecycled rubber. Ze gaan erg snel en daarom helaas alleen nog te koop in maatje 36.

Duurzame Sandalen 5
€60,-

 

6. Eco leren sandaal van Nulla Nomen

Nulla Nomen is een Nederlands merk dat bekend staat om haar knappe sandaaltjes die worden gemaakt in Griekenland. Dit paar is gemaakt van natuurlijk gelooid leer en is ook te krijgen in het zwart.

Duurzame Sandalen 6
€69,30

 

7. Slipper sandaal van Love Sofie

Deze sandaaltjes zijn 100% vegan en gemaakt van onder andere gerecycled polyester en biologisch katoen. De print is gemaakt in samenwerking met de Zweedse kunstenares Josefin Liljeqvist.

Duurzame Sandalen 7
€89,50

 

8. Oxia sandalen van Nae Vegan shoes

De Oxia sandalen van NAE zijn al jaren een hit. Logisch, want dankzij het klassieke ontwerp en de stevige kwaliteit gaan ze jaren mee. Daarnaast zijn ze gemaakt van een duurzaam microvezel en daardoor helemaal veganistisch.

Duurzame Sandalen 8
€65,-

 

9. Romeinse sandaaltjes van Enna

Deze duurzame witte sandalen van Enna worden onder goede omstandigheden gemaakt in Slowakije. Gemaakt van runderleer, dus niet veganistisch!

Duurzame sandalen 9
€159,95

 

10. Zwarte sandalen met hak van TOMS

Over TOMS kon je hierboven ook al een stukje lezen. Dit paar heeft een kleine, brede hak en loopt daardoor best comfortabel (voor “hakschoenen”). Wel is dit paar gemaakt van leer en suede. Niet geschikt voor veganisten dus!

Duurzame Sandalen 10
€89,95

 

11. Wikkelsandaaltjes van Quetzal Artisan

Deze wikkelsandaaltjes van Quetzal Artisan kan je op heel veel manieren dragen. In de zool zitten namelijk gaatjes, waardoor je de linten zelf op allerlei manieren kan strikken. Klinkt gelukkig moeilijker dan het is!

Duurzame Sandalen 11
€79,95

Meer sandalen bekijken? Kijk hier verder!
Was je eigenlijk op zoek naar sandalen voor mannen? Die vind je hier!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳