10 duurzame bikini en badpak merken die je wilt kennen deze zomer

Noor Veenhoven

10 duurzame bikini en badpak merken die je wilt kennen deze zomer

De temperaturen beginnen toe te nemen en de zomer komt dichterbij. Tijd om een leuke bikini of badpak te vinden! Vorig jaar vonden we het nog een behoorlijke opgave om goed zwemkleding advies te geven. Gelukkig is ons aanbod in de tussentijd flink toegenomen en hebben we allemaal mooie zwemkledingmerken voor verschillende budgetten en verschillende stijlen.

Meteen de zwemkleding collectie bekijken? Dat mag natuurlijk ook!

1.    Anekdot

Anekdot is een Duits lingerie- en zwemkledingmerk dat items maakt van geüpcyclede en gerecyclede materialen. De zwemkleding van Anekdot wordt voor het grootste gedeelte gemaakt van Econyl. Dit is nylon gemaakt van gerecyclede visnetten die zijn achtergelaten in de zee. Anekdot produceert in Duitsland dus goede werkomstandigheden zijn gegarandeerd.

anekdot bikini top  anekdot badpak

2.    CURMS

Als je van bikini’s houdt met vrolijke printjes dan ben je bij CURMS aan het goede adres. De Happykini’s van CURMS hebben namelijk een traditionele Ikat print. Ikat is een traditionele weeftechniek uit Indonesië.  CURMS helpt deze in stand te houden door er bikini's en andere producten mee te maken. De items van CURMS worden gemaakt in Indonesië door mensen die werken voor een eerlijk loon onder goede werkomstandigheden. De bikini’s kun je ook binnenstebuiten dragen, zo heb je eigenlijk twee bikini’s voor de prijs van één!  

CURMS badpak  CURMS top

3.    SixtyNinety

SixtyNinety is ons enige zwemkledingmerk dat hun producten maakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Ze gebruiken hiervoor het nieuwe materiaal Fluity CO2, wat een biologisch afbreekbaar synthetisch materiaal is. Geen zorgen, ze beginnen pas met afbreken zodra ze zonder zuurstof in een stortplaats terecht komen. De bikini’s en badpakken van SixtyNinety zijn sexy en heel betaalbaar! Voor € 34,- kun je al een badpak scoren.

sixtyninety reversible bikini  sixtyninety duurzame bikini

4.    Boochen

Boochen is een duurzaam surfkledingmerk dat verliefd is op de oceaan. De bikini’s en badpakken zijn gemaakt om goed te blijven zitten als je aan het bewegen bent en komen in vrolijke prints. Ook deze zwemkleding is gemaakt van het duurzame Econyl, dus door een bikini van boochen te dragen maak je de zee een stukje schoner. De producten van boochen kun je binnenstebuiten dragen, dus weer twee bikini’s voor de prijs van één.

boochen badpak  boochen bikini top

5.    RubyMoon

RubyMoon is een van de eerste merken die bij ons alle 5 de labels voor duurzaamheid kreeg. RubyMoon maakt hun items van het duurzame Econyl, produceert in Spanje onder eerlijke werkomstandigheden, gebruikt geen dierlijke materialen en geeft 100% van hun nettowinst weg om vrouwen in ontwikkelingslanden te helpen met ondernemen. De bikini’s en badpakken van Rubymoon zijn sportief en ook niet alleen bedoeld om in te zwemmen. Je kunt ze namelijk ook gebruik als sportkleding!

RubyMoon bikini top  RubyMoon swimsuit

6.   AURAI SWIM

AURAI SWIM is een heerlijk sportief zwemkledingmerk. Met heerlijke items om lekker in aan het strand te liggen, maar ook goede items om mee op een surfplank te staan. AURAI is een Australisch merk dat eerlijk produceert in Brazilië. Ze maken gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals Econyl en voor hun nieuwste collectie maken ze gebruik van het biologisch afbreekbare materiaal AMNI SOUL ECO®.

aurai bikini top  aurai surf badpak

7.    Mymarini

Mymarini is een luxe zwemkledingmerk uit Duitsland. De gehele productie vindt plaats in Europa, de materialen komen uit Europa en de items worden in Kroatië onder goede werkomstandigheden in elkaar genaaid. Mymarini maakt gebruik van Econyl en maakt veel items die je ook binnenstebuiten aankunt, zoals de bikini hieronder die je beide in het blauw als in het groen kunt dragen of kan mix and matchen!

mymarini bikini  mymarini reversible bikini

8.    INASKA

INASKA is een sportief zwemkleding merk met een grote liefde voor de zee. Ook INASKA gebruikt het duurzame materiaal Econyl van gerecyclede visnetten, maar doet daar nog een schepje bovenop. Voor elke bestelling doneert INASKA namelijk aan Surfrider, een goed doel dat plastic uit de zee haalt. De zwemkleding wordt eerlijk geproduceerd in Portugal.

INASKA bikini top  Inaska sport bikini top

9.    Dedicated

Dedicated is een Zweeds streetwear merk dat bekent staat om hun leuke prints en opdrukken, en uiteraard hun duurzame en eerlijke productie. Hun zwemkleding collectie is gemaakt van gerecycelde PET flessen en is natuurlijk ook eerlijk geproduceerd.

dedicated bikini top  dedicated bikini top geel

10.    Ada Perlu

Ada Perlu presenteert een moderne versie van de traditionele Batik. De designs worden ontworpen in Frankrijk en vervolgens gemaakt op Bali, waarna ze verzonden worden in traditionele Balinese boxen gemaakt van natuurlijk materiaal, herbruikbaar en biologisch afbreekbaar. Ze hebben een mooie lingerie collectie die gemaakt is van bamboe, deze is ook goed als bikini of badpak te gebruiken, maar aangezien het van bamboe is gemaakt kun je er maar beter niet te lang mee in de zee of in een zwembad zwemmen. De stof is namelijk niet zo stevig als nylon.

Ada perlu top  ada Perlu body

Zoals je kan zien zijn er dus super veel merken met een echt grote liefde voor de zee. Als je nog een tip hebt voor een merk dat we absoluut missen? Laat het ons weten!

Gerelateerde artikelen

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳