Cece update: Het fashion front bij de klimaatmars & zoeken met beeldherkenning.

Noor Veenhoven

Cece update: Het fashion front bij de klimaatmars & zoeken met beeldherkenning.

Het is een drukke week geweest vorige week! Voorbereiden voor de klimaatmars, borden verven, mensen mobiliseren, en natuurlijk vol goede moed door de regen en wind marcheren. Maar dat was niet onze enige bezigheid deze week, gisteren hebben we namelijk een gloednieuwe functionaliteit gelanceerd op onze website: zoeken door het uploaden van een foto! In deze blog vertellen we je alles over de updates van deze week.

Het Fashion Front op de klimaatmars 2019

Deze klimaatmars stond voor ons in het teken van fashion. Daarom trokken we samen met Fashion Revolution Nederland en de studenten van AFMI de straat op om aandacht te vragen voor de vervuiling door de mode industrie. Op woensdag gingen we hard aan de slag om alle protestborden klaar te maken en EenVandaag kwam zelfs langs om te filmen. Zie hieronder het filmpje dat ze hebben gemaakt van alle voorbereidingen voor de Klimaatmars.

Op zondag was het dan zover, tijd om te vertrekken naar de Dam. We verzamelde voor de Scheltema op het Rokin en zodra het startsein werd gegeven begonnen we als een van de eerste aan de mars. Op onze banner stond groot: “Fashion shouldn’t cost the earth”, en met onze bordjes met not-so-fun-facts lieten we iedereen weten waarom de mode industrie zo ontzettend vervuilend is. Het was koud en nat, maar wel heel gezellig en inspirerend. Wij hebben het nog niet opgegeven met het klimaat, zoals we op de mars luid schreeuwden: WE ARE UNSTOPPABLE ANOTHER WORLD IS POSSIBLE!

Banner Fashion FrontOnze Melissa loopt trots in het midden van twee AMFI studenten met de Fashion shouldn't cost the earth banner.

Not so fun factsNoor met een not-so-fun-fact: Met drie kledingstukken per jaar minder bespaar je ongeveer 57kg CO2.

Project Cece update: Zoeken door het uploaden van een foto!

Samen met tech-startup Pixyle lanceerden we gisteren een nieuwe functionaliteit op Project Cece: Zoeken door een foto te uploaden! Heb jij leuke kleding gezien off- of online? Nu kun je er een foto van uploaden naar Project Cece en wij vinden dan voor jou het duurzame alternatief. De tool werkt door middel van een zelflerend algoritme, dus hoe meer je hem gebruikt, hoe beter hij wordt!

Met het lanceren van deze tool proberen we het nog makkelijker te maken om het duurzame alternatief te vinden. Steeds meer mensen kopen kleding die ze op social media zoals Instagram voorbij hebben zien komen. Helaas is dit vaak niet heel duurzaam… Met behulp van onze tool kun een screenshot maken van de kleding die je online vindt en kijken of er een duurzaam alternatief is! Hetzelfde geldt natuurlijk als je een leuk kledingstuk ziet in de etalage van een winkelstraat. Maak er een foto van en kijk op onze site of er een duurzaam alternatief is. Hopelijk kunnen we met deze tool nog meer mensen overtuigen om over te stappen naar duurzame kleding!

Meteen uitproberen? Upload een foto op onze homepage!

Pixyle

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳