Duurzame cadeautjes; kopen, DIY’en doneren

Noor Veenhoven

Duurzame cadeautjes; kopen, DIY’en doneren

Het is weer de mooiste tijd van het jaar! Overal staat de kerstmuziek aan, worden kerstbomen opgetuigd en wordt de stad versiert met feestelijke lichtjes. Ook al is het buiten koud en regenachtig, van binnen voelen we ons warm en blij. Duurzaam de feestdagen doorkomen kan nog best lastig zijn. Vooral omdat de hoeveelheid cadeautjes die gekocht worden vaak niet goed zijn voor het milieu. Daarom in deze blog duurzame cadeautips!

Duurzame cadeautjes kopen

Het makkelijkste is natuurlijk een cadeautje kopen. Om het nog makkelijke voor je te maken hebben we een super mooie selectie gemaakt aan cadeautjes (veel onder de €50 euro). Je kunt kiezen uit leuke giftboxes met kerstsokken, mooie sjaals, stoere boxers, mooie sieraden en natuurlijk onze Fair Fashion Giftcard. Natuurlijk allemaal eerlijk en duurzaam. Neem dus snel een kijkje!

         

duurzame cadeautjes

DIY cadeautjes

Zelf een cadeautje maken is natuurlijk ook heel duurzaam, vooral als je materialen gebruikt die je al in huis hebt. De DIY cadeautjes in deze blog kun je allemaal in elkaar knutselen van oude kleding. Een perfect moment dus om je kledingkast eens goed uit te mesten en de kleding die je wilt weggooien een nieuw leven te geven.

No-sew coffee cozy

Raak jij ook altijd één van je sokken kwijt. Met deze tutorial kun je je enkele sokjes een nieuw leven geven! Het is heel simpel, je hoeft niet eens naald en draad erbij te pakken. Je pakt je leukste (schone) enkele sok, knipt de onderkant eraf en plakt er een leuke versiering op zoals een knoopje, stukjes vilt, of gliters. Tada: een gezellig koffiekopwarmer!

Hier vind je de tutorial van Splash of Something.

http://splashofsomething.com/2013/11/15/an-easy-peasy-no-sew-craft-to-keep-your-coffee-cozy/

Kerstsokken van een oude sweater

Heb je nog een oude sweater die je eigenlijk wilt wegdoen? Maak er heerlijke warme sokken van! Knip de mouwen van de sweater en naai de uiteinden dicht. Naai elastiek in de uiteinden en je hebt heerlijke warme sokken die perfect zijn voor de koude winterdagen!

Je vind de hele Tutorial bij Pearl and Scissors.

Beanie van dezelfde sweater

Heb je een sweater opgeknipt om kerstsokken te maken? Verander de restanten van de trui in een leuke beanie! Geen naald en draad nodig als je goede textiellijm hebt. Je knipt simpelweg een beanie uit de onderkant van je trui. Het resultaat is beter dan je zou denken!

Volg de tutorial uit het volgende filmpje:

 

DIY snowman

Maak van een oude sprei of oude trui een super lieve sneeuwman. Knip de sprei of trui in drie cirkels van oplopende grote. Naai langs de rand van de cirkel en trek de draad strak zodat je een kommetje krijgt. Vul deze op met vulsel uit een kussen en trek het bolletje volledig dicht. Bevestig de bolletjes aan elkaar en versieren maar!  

 Met deze tutorial van Jen Reviews is het een eitje!

DIY snowman

Handschoen monsters en dino’s voor kinderen

Heb jij nog kleine kinderen waar je een cadeautje voor moet verzinnen. Maak een super leuk knuffelmonster van een oude handschoen! Het is super simpel. Je naait de onderkant van de handschoen dicht (met de duim erbij) en laat een gaatje over in het midden zodat je hem na het dichtnaaien nog binnenste buiten kunt keren. Vul hem met het vulsel van kussen en naai er oogjes en een mondje op. Klaar! Klik hier voor de volle tutorial van Craftaholics Anonymous.

Ben jij wat handiger met naald en draad? Probeer dan de dino tutorial! Het is ietsje meer naaiwerk, maar je hebt dan wel een super leuke handschoen dino. Hier vind je de tutorial van Cucicucicoo.

Glove Monster + Dino

Geef NIKS; maar doneer aan een goed doel

We hebben toch eigenlijk al heel veel. Vaak hebben we helemaal niets meer nodig en wat is dan een mooier gebaar dan het geld dat je aan een cadeautje zou uitgeven aan een goed doel te geven. Greenpeace komt daarom met de actie: ik koop NIKS voor de feestdagen. Waarbij je een cadeaudoosje krijgt met letterlijk niks erin. Het geld gaat als donatie naar Greenpeace.

Natuurlijk kun je ditzelfde concept ook bij andere goede doelen toepassen. Zo kun je bij Cool Earth een boom cadeau doen om te beschermen in het regenwoud. Je kunt bij de Against Malaria foundation malarianetten cadeau doen. Je doet de donatie en dan krijgt de persoon voor wie het cadeautje is een e-mail met een link naar de cadeaupagina op de dag die jij instelt. Vervolgens kan hij/zij online de netten volgen en de impact die ze hebben.

NIKS cadeau

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳