Voel je minder #genaaid! 10 procent korting op duurzame kleding bij 15 winkels!

Noor Veenhoven

Voel je minder #genaaid! 10 procent korting op duurzame kleding bij 15 winkels!

UPDATE: KORTING VERLOPEN (was geldig tot 25 december)

UPDATE: NU KORTING BIJ 20 WINKELS.

De blog van vorige week: ‘Geschrokken na NPO Genaaid? Met deze 6 tips vind je duurzame kleding’, was een groot succes. We hopen dat jullie veel aan onze tips hebben gehad voor het verduurzamen van jullie kledingkast. De laatste aflevering van Genaaid was weer shockerend en er zijn weer meer mensen opzoek naar duurzame kleding. Omdat we weten dat het heel moeilijk is om die eerste duurzame aankoop te doen hebben we met 15 winkels de handen in een geslagen om jullie een super mooi december cadeautje te geven: 10% korting op vrijwel het gehele aanbod, maar zie de individuele beschrijving van de winkels voor een paar uitzonderingen! Gebruik de kortingscode: GENAAID10

De winkels die meedoen hebben allemaal hun eigen prachtige verhaal. In deze blog nemen we de tijd om ze uit te lichten.

thegreenlabels.com

thegreenlabels.com is een winkel die, zoals de naam al doet vermoeden, alleen maar kleding van groene kledingmerken verkoopt. Bij de thegreenlabels.com proberen ze het zo makkelijk mogelijk te maken om mooie eerlijke en duurzame merken te vinden. Zo proberen ze mensen te stimuleren om meer duurzame en eerlijke producten te kopen en daarmee ook de mode-industrie te veranderen.  thegreenlabels.com is super transparant over hoe de kleding wordt geproduceerd en vertelt je van zaadje tot kledingstuk waar het vandaan komt en hoe het is geproduceerd. 

Shop thegreenlabels.com hier.

thegreenlabels.nl

Bagoa

Bagoa staat voor "BAGs Over Aid". Het merk is er namelijk van overtuigd dat economische ontwikkeling door middel van handel een betere manier van hulp bieden is dan standaard ontwikkelingshulp. De tassen van Bagoa worden daarom onder eerlijke omstandigheden gemaakt in India. De regio grenst aan Pakistan en staat bekend om de lage emancipatie van vrouwen. De tassen worden gemaakt van plantaardig bewerkt leer en het gehele productieproces is vrij van chroomzouten, die in gangbare leerbewerkingsprocessen niet alleen de gezondheid van werknemers in leerfabrieken beïnvloeden, maar ook vaak water vervuilen.

Shop Bagoa hier.

Bagoa

Sophie Stone

Sophie Stone is een webshop die Sophisticated Fair Fashion aanbiedt: eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerde mode voor vrouwen met een stijlvolle, urban look. De merken van Sophie Stone zijn dan ook high-fashion merken uit Londen, Amsterdam, Berlijn, Stockholm, München en Istanbul. Deze opkomende merken blinken uit in hun strakke look, uitgevoerd in bijzondere kleuren en hoge kwaliteit materialen. Om de eerlijkheid en milieuvriendelijkheid van de fashion-items te waarborgen draagt elk product in het assortiment van Sophie Stone een keurmerk.

Shop Sophie Stone hier.

Sophie Stone

Bello & Eco

Bello & Eco is een webshop gestart door een echt familieteam, uit liefde voor duurzame kleding. Alle kleding in hun webshop is 100% van natuurlijke vezels. Bij Bello & Eco vinden ze het belangrijk dat jij voor een betaalbare prijs een duurzame garderobe kan aanschaffen. Hierdoor werken ze nou samen met hun leveranciers zodat ze voor jou de beste prijs kunnen regelen.

Shop Bello & Eco hier.

Bello & Eco

Project Cece

Wil jij graag de missie en boodschap van Project Cece steunen? Dat kan nu met de Merchandise van Project Cece! Maak een statement met ons 'Not Just A Shirt'  shirt of onze 'Join The Fair Fashion Movement' shopper. Natuurlijk zijn alle merchandise producten gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden en van milieuvriendelijke materialen. 

Shop Project Cece hier.

Project Cece

Brandmission

Brandmission wil duurzame mode van het saaie en dure imago afhelpen. Met hun grote aanbod aan fashionable, milieuvriendelijke en eerlijke merken (merken met een missie), is dit zeker gelukt. Ze hebben een kleding aanbod voor zowel mannen als vrouwen, ze hebben schoenen, tassen en nog veel meer. Voor ieder wat wils dus! Brandmission heeft een ook prachtige winkel in Haarlem, waar je zeker langs moet gaan. De 10% korting geldt bij Brandmission alleen op producten die niet al in de uitverkoop zijn.

Shop hier

Brandmission

Noumenon

Noumenon is een prachtig kledingmerk dat is geïnspireerd door de Noumenale wereld van de philosoof Kant, om mode te creëren die vrij is van dierenleed, ethisch is, maar ook sophisticated. De items van Noumenon zijn daarom tijdloos, stijlvol en comfortabel. De kleding wordt onder eerlijke werkomstandigheden geproduceerd in Europa van milieuvriendelijke materialen.

Het motto van Noumenon: 'Change the world, and look amazing while you do it'

Shop hier

Noumenon

EN&

EN& is een schoenenwinkel die alleen maar eco en vegan schoenen, riemen en tassen verkoopt. Laura is deze winkel begonnen in 2011 omdat ze zelf de behoefte had om schoenen te kopen die veganistisch en duurzaam waren maar niet onder deden in stijl. Door haar liefde voor mooie schoenen en vooral dan ook hakken en wat vrouwelijkere schoenen besloot ze de sexy eco en vegan merken die er in het buitenland al waren opgedoken naar Nederland te halen. Laura helpt jou ook graag met de eerste stap maken naar duurzame schoenen! Daarom ook hier 10% korting bij alle producten die niet in de sale zijn.

Shop EN& hier

EN&

NHNCD

NHNCD; (ENHANCED bijv.): Verhoogde of toegenomen waarde.

Dit is het merk dat vintage en tweedehands kleding een nieuw leven inblaast. Duurzaamheid is het blijven gebruiken of te upgraden wat we al hebben. Dit was de gedachte van Lisa toen ze NHNCD oprichtte. Tijdens haar modestudies realiseerde ze zich dat in de kledingindustrie de huidige manier van werken en winkelen (zowel zakelijk als van de consument) onhoudbaar is.  Ze besloot dat het anders moest en startte haar label van ge-upcycelde mode. NHNCD is het perfecte label om een fancy outfit te scoren voor de feestdagen.

Shop NHNCD hier

NHNCD

Karakter

Karakter is een stijlvolle winkel, die streeft naar een duurzame en eerlijke wereld. Het gaat bij Karakter om meer dan alleen de buitenkant van de kleding, het gaat ook om het verhaal erachter: Het Karakter van de kleding. Aangezien de kracht van Karakter nu nog vooral ligt bij het fysieke winkelen van mensen, moet je zeker een keertje langsgaan. Karakter helpt jou graag de eerste duurzame stap te maken met 10% korting!

Shop Karakter hier

Karakter

Rianne de Witte

Rianne de Witte is een echte duurzame mode designer. Ze ontwerpt al duurzame mode sinds 1996, een echte duurzame mode pionier dus. Alle kleding die ze produceert zijn gemaakt van milieuvriendelijke stoffen en worden gemaakt met respect voor mens en milieu.

Shop Rianne de Witte hier

Rianne de Witte

Schaapskleren

Schaapskleren is een heerlijke winkel voor al je wollen en zijden ondergoed. Alles is van heerlijk organisch materiaal van de beste kwaliteit. De winkel bestaat al 13 jaar, wat Schaapsleren een echte pionier maakt in de duurzame mode. Een heerlijke winkel vol met (h)eerlijk ondergoed dat echt goed voelt, van buiten en van binnen!

Shop Schaapskleren hier

Schaapskleren

Take it slow

Take it slow is een heerlijke duurzame webwinkel waar je allemaal echte slow-fashion kan vinden. Mode die eerlijk een duurzaam is, maar zeker niet inlevert op schoonheid en stijl. Alle mode van Take it slow heeft een minimalistische stijl en is van hoge kwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen van goede kwaliteit die lang mee gaan en die je ook lang wilt dragen. Doe het rustig aan met Take it slow en neem je tijd bij het browsen door hun producten.

Shop hier bij take it slow, alleen producten die niet in de SALE zijn.

Take it slow

Pekelharing

Pekelharing is een prachtig tassenmerk dat tassen maakt van geupcyclede autoriemen. De tassen worden allemaal met de hand gemaakt in Amsterdam, wat garant staat voor eerlijke handel en van dat de tassen maar een kleine afstand hoeven af te leggen om bij jou bezorgd te worden. 

Shop Pekelharing hier

Pekelharing

Iron Roots

Iron Roots is een sportkledingmerk dat is gestart door drie vrienden die een probleem zagen dat ze wilden oplossen. Ze ergerden zich aan de grote hoeveelheid plastic die wordt gebruikt bij het produceren van sportkleding en wilden daarom een sportkledingmerk starten dat alleen maar natuurlijke en duurzame materialen gebruikt. Iron Roots was geboren! Sportkleding gemaakt van een mix van Hennep en organisch katoen. Hennep is een zeer milieuvriendelijke stof die snel groeit en weinig pesticide nodig heeft. De shirts worden eerlijk geproduceerd in Nederland.

Shop Iron Roots hier

Iron Roots

noha | ethical apparel,

Bij noha ethical apparel houden ze van dieren, en dat blijkt niet alleen uit de opdrukken van hun shirts en truien. Alle producten van noha zijn 100% vegan. De shirts zijn gemaakt van organisch katoen en ze zijn geprint met dierproefvrije inkt op waterbasis. Het mooie van deze inkt is dat er ook geen giftige stoffen in zitten die slecht zijn voor het milieu en hij ook nog eens biologisch afbreekbaar is. Het perfecte shirt om je veganheid uit te dragen!

Shop noha hier

Noha

The Blind Spot

The Blind Spot is een winkel die gelooft in een wereld waar we ons bewust zijn dat onze kleding wordt gemaakt door mensen. Mensen die ook het recht hebben op een fijn leven, vrij van uitbuiting en armoede. Veel mensen weten dat de mensen in de mode industrie worden uitgebuit, maar kiezen er toch voor om er niet over na te denken. Het is hun 'Blind Spot'. The Blind Spot is trots dat jij wel hebt besloten je ogen te openen en kiest voor eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerde kleding.

Shop The Blind Spot hier

The Blind Spot

ZenDee

ZenDee is een heerlijk comfortabel kledingmerk dat perfecte kleding biedt voor elke situatie. Lekker thuis op de bank of op een feestje, de kleding werkt goed voor beide. De kleding is gemaakt van GOTS gecertificeerd organisch katoen, wat betekent dat deze op een eerlijke en milieuvriendelijke wijze is verkregen. De kleding wordt ik kleine oplagen gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden in een fabriek in Turkije.

Shop ZenDee hier

ZenDee

Lotika

 is een winkel die alleen maar mooie eerlijke en duurzame producten verkoopt. Vooral voor ondergoed, sokken en shirts kun je goed bij Lotika terecht. Alle producten van Lotika zijn gemaakt met respect voor de mens, het milieu en de dieren. Als grondstof wordt FSC gecertificeerd rubber uit duurzame bossen gebruikt, bio-katoen of bamboe. Tip: Lotika heeft de leukste kerstsokken! Je kan hier dus perfecte kerstcadeautjes kopen!

Shop Lotika hier

Lotika

Cayboo

CAYBOO is samengesteld uit het Vietnamese Cây tre en het Engelse Bamboo, beide betekenen ze bamboe. Met hun winkel en hun dochterbedrijf en merk TIMEBOO (duurzame bamboe horloges), proberen ze de wereld een beetje beter te maken door alleen maar bamboe producten aan te bieden. Cayboo heeft ook een prachtige winkel in Sittard (Steenweg 7), waar je zeker langs moet gaan als je in de buurt bent.

Shop Cayboo hier

Cayboo

We hopen dat jullie veel zullen hebben aan deze kortingen en weer mooie nieuwe winkels en merken hebben ontdekt! De kortingscode is geldig tot een week na de laatste aflevering van Genaaid, wanneer het toevallig ook kerst is: tot 25 december. 

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie! 


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳