8x duurzame en hippe kinderkleding!

Feb. 26, 2020, 6 a.m. • Malika van de Weerd

8x duurzame en hippe kinderkleding!

De baby- en kinderkleding sectie van Project Cece is behoorlijk gegroeid. Dat betekent veel opties om jouw kinderen in duurzaam en ethisch geproduceerde kleding te hullen! In deze blog zetten we voor jullie de coolste baby- en kinderkleding op een rijtje. Deze merken denken vaak ook aan inclusiviteit en hebben gave unisex items in de collectie. Want waarom zouden jongetjes geen bloemetjes dragen en waarom zouden meisjes geen dinosaurus op hun shirt dragen? Klik op de afbeeldingen om de producten te bekijken!

1.Olifant en Muis


We beginnen met de kleding van Olifant en Muis, die gekocht kan worden met de Fair Fashion Giftcard! Olifant en Muis is geen merk, maar een winkel die verschillende duurzame kinderkleding merken verkoopt. 

olifant en muis

Olifant en Muis verkoopt ook babyspeeltjes van het merk Meiya en Alvin. Deze speeltjes worden gemaakt van 100% natuurlijk rubber en met een vulling van gerecycled materiaal. Ook een perfect cadeautje!

 olifant en muis speeltje

2.Zen by Sen


Het duurzame yoga merk Zen by Sen heeft een yoga legging voor kids in hun collectie! Het is leuk om een keer samen met jouw kids wat yoga oefeningen te proberen. Is jouw kindje hier al dol op? Bekijk dan deze legging van gerecycled materiaal!

zen by sen

 

3. Fairy Positron


De winkel Fairy Positron is nieuw op Project Cece. Dit is precies zo’n winkel die ervoor kiest om de stereotypen binnen de kinderkleding te doorbreken! De winkel verkoopt verschillende duurzame kinderkleding merken voor iedereen die houdt van sterrenstelsels, dino’s, de wetenschap en vrolijke kleuren: geeky dus! Veel van de kleding is unisex en daarom kun je gewoon kiezen op wat jij of jouw kindje leuk vindt! Oh en, Fairy Positron doet mee met de Fair Fashion Giftcard! 

 Fairy positron

4. Noddles


Ook het merk Noddles, voor de echte kleintjes, heeft het doel om stereotyperingen rond het genderthema te doorbreken en daarmee inspirerende kleding te maken voor zowel jongens als meisjes. De producten worden allemaal gemaakt in een atelier in Amsterdam, zo hoeft het maar een korte afstand naar jou af te leggen: lokaal gemaakt = duurzaam! 

noddles5. Joos


Jolanda van Joos leefde zich na de komst van haar kinderen uit op het maken van baby- en kinderkleding. Ze vond dit zo leuk, dat ze hier mee door bleef gaan. Zo ontstond Joos: unieke kinderkleding van biologisch katoen. Een mooie extra: de kinderkleding is soepel ontworpen zodat ze ook over wasbare luiers goed passen, minder afval!  Zoek je iets specifieks? Neem dan ook vooral contact op met Jolanda! Ze zal haar best voor je doen.

 Joos

6. Miko Lolo

 

Met de kinderkleding van Miko Lolo lopen jouw kindjes er heerlijk kleurrijk en vrolijk bij. Coole prints, die je meteen aan het voorjaar doen denken.  De kleding wordt eerlijk gemaakt in India, van biologisch katoen, en is mooi afgewerkt. Dit tegen een heel betaalbare prijs! Wij zijn fan, en ook vooral van de lachende kinder modelletjes. 

 miko lolo

 

7. No Nasties


No Nasties heeft kleding voor jong en oud. Natuurlijke materialen, geen chemicaliën (vandaar no nasties!) en natuurlijke kleurtinten. De kleding is erg betaalbaar, en toch zijn alle producten eerlijk gemaakt in 100% Fairtrade fabrieken. Voor elke aankoop die je doet, plant No Nasties een boom! 

 no nasties8. CeCi Kids


Twee moeders werken vanuit hun huis in Antwerpen aan CeCi Kids, een luxe en duurzaam kinderkledingmerk. De kleding is prachtig, vrolijk en perfect voor een speciale gelegenheid. De kleding is geïnspireerd op een wereld voor bloemen en mieren, planten en dieren. 

 ceci

 

Gerelateerde artikelen

 

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

 

blog comments powered by Disqus
Share this post:
Category:: Fashion tips & outfits

Join the fair fashion movement

Together we can make a difference! Be part of the change
in fair and sustainable fashion.