Met deze 20 duurzame items maak jij je eigen capsule wardrobe voor zomer 2021

Melissa Wijngaarden

Met deze 20 duurzame items maak jij je eigen capsule wardrobe voor  zomer 2021

Zodra het warmer begint te worden in Nederland, ligt mijn kamer vol met hopen zomerkleding. Door de jaren heen heb ik een verzameling opgebouwd waar je U tegen zegt en toch heb ik elke ochtend weer het probleem dat ik voor mijn gevoel idee he-le-maal niks leuks heb om aan te trekken. Het resultaat? Ik draag dezelfde 5 jurkjes de hele zomer door. Hartstikke duurzaam, maar ik mis altijd het combineren en outfits maken dat je tijdens andere seizoenen wel makkelijk kunt doen. Daarom besloot ik een capsule wardrobe samen te stellen. 20 kledingstukken, waar je eindeloos veel mee kunt combineren. Zo probeer ik gericht een zomergarderobe samen te stellen, zo dat ik niet weer willekeurige kleding koop die ik eigenlijk maar op één manier kan dragen.

 

Basisstukken

Het idee van de basisstukken, is dat je ze op veel verschillende manieren kunt inzetten in je duurzame capsule wardrobe. Effen kleuren en simpele materialen.

Basisstukken Capsule Wardrobe Zomer 2021

Lavendelkleurig t-shirt van Lotika - €17,95

Zwarte top van People Tree - €35,00

Witte blouse van the Alchemist - €129,95

 

Tops

Deze tops zijn ook makkelijk te combineren, maar voegen echt iets toe aan je outfit. Een leuk patroon of bijzondere materialen.

Tops Capsule Wardrobe Zomer 2021

 

Groene Top Orla van Rita Row - €84,95

Off-white Top Saagar van Jyoti Fairworks - €105,00

T-shirt Naalina van Armed Angels - €39,95

 

Een blazer

Een blazer is een must in je capsule wardrobe. Het is namelijk de perfecte manier om een casual outift wat meer allure te geven (combineer ‘m bijvoobreeld met een short, t-shirt en slippers) of om er gewoon net wat zakelijker uit te zien (blazer + jurkje).

Blazer Capsule Wardrobe Zomer 2021

Blazer van The Five Studio - €229,00 

 

Een fijne trui

Omdat een capsule wardrobe over het algemeen bestaat uit kledingstukken in neutrale kleuren, vind ik het leuk om een paar knallende kleuren toe te voegen. Deze trui van New Optimist staat leuk met eigenlijk alle broeken, shorts en rokjes in deze capsule wardrobe, maar is ook leuk over een jurk te dragen!  Daarnaast komt ie goed uit als Oranje het ver schopt dit EK.

Trui Capsule Wardrobe Zomer 2021

 

Trui van New Optimist - €90,77

 

Jurkjes

Jurkjes Capsule Wardrobe Zomer 2021

met print

In een zomerse capsule wardobe mag een vrolijke zomerjurk natuurlijk niet ontbreken. Kies voor een vrolijke kleur met een goede print erop. In deze capsule wardrobe kies ik voor een exemplaar van Baukjen, maar de jurkjes van Verry Cherry zijn ook aan te raden. Heerlijk voor een dagje naar het strand of prima naar kantoor (als het meer mag natuurlijk) met een blazer erover.

Jurkje met print van Baukjen - €126,00

 

Simpel jurkje

Zo’n heerlijke jurk die je met slippers draagt naar het strand en vervolgens met hakken naar een restaurant.

Wit jurkje van Noumenon - €60,00

Lange jurk

Als het Nederlandse weer niet meewerkt en je ‘s ochtends nog twijfelt als je de deur uitgaat: met een lange jurk zit je altijd goed! Deze van Armed Angels heeft een leuk stippenpatroon en is ook leuk met de blouse, blazer of trui erover.

Stippenjurk van Armed Angels - Van €99,90 nu voor €49,95

 

Jumpsuit

Met een klassiek zwart jumpsuit kun je alle kanten op; stijl hem casual met sneakers en een t-shirt eronder of dress up met hakken. Deze is van People Tree.

Jumpsuit Capsule Wardrobe Zomer 2021

 

Jumpsuit van People Tree - €109,00

 

Broeken

Broeken Capsule Wardrobe Zomer 2021

Witte broek

Wil je ook aan de buitenwereld bewijzen dat je volwassen bent en een witte broek een hele dag schoon kunt houden? Het is een ideale summer staple! 

Broek van Jan ‘n June - €94,95

 

Short met print

Deze short van het Spaanse Thinking Mu heeft een vrolijke zonneprint en hoge taille. Ook weer eindeloos te combineren van chique tot casual!

Short van Thinking Mu - €64,95

 

Denim short

Dé zomerklassieker hoeft natuurlijk niet geïntroduceerd te worden. Deze van Kings of Indigo heeft een vrolijk detail.

Denim short van Kings of Indigo - Van €109,99 nu €55,00 

 

Rokken

Rokken Capsule Wardrobe Zomer 2021

Minirok

Deze minirok van Komodo is van katoenlinnen en ook weer makkelijk te combineren. 

Minirok van Komodo - Van €84,50 nu €65,12

 

Lange rok

Een maxi- of midi-rok staat klassiek en komt in heel veel varianten. Voor deze capsule wardrobe hebben we gekozen voor een denimrok, maar er zijn ook veel leuke varianten met prints.

Midi-rok denim van Elements of Freedom - €129,95

 

Schoenen

Schoenen Capsule Wardrobe Zomer 2021

Casual sneakers

Deze witte zijn gemaakt van mais en geschikt voor vegans.

Witte sneakers van Beflamboyant - €119,00

 

Sandalen met hak

De perfecte toevoeging om je outift wat chiquer te maken.

Sandalen van Alohas - Van €120,00 nu €84,00

 

Slippers

Ook zo’n klassieker die eindeloos te combineren is.

Leren slippers van Cano - €99,95

 

 

We hopen dat deze lijst helpt om je eigen kledingkast te ordenen en gericht te kopen!

 

Checklist Capsule Wardrobe Zomer 2021


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Onze Favoriete Duurzame Sandalenmerken

Na een ontzettend koude Mei maand, is het weer nu eindelijk wat warmer in Nederland. Hoewel mijn productiviteit dan meteen tot een dieptepunt keldert, ben ik tegelijkertijd super blij dat ik eindelijk de zomeroutfits die al maanden klaar liggen aan kan. Nou ja, outfits? De kleding gaat goed, maar ik loop inmiddels al jaren op dezelfde versleten sandalen. Tijd dus voor een nieuw paar! In deze blog deel ik mijn favoriete duurzame sandalenmerken.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳