9x onze favoriete duurzame sjaals

Noor Veenhoven

9x onze favoriete duurzame sjaals

Een mooie sjaal is een investering voor je duurzame garderobe.  In de winter omdat het lekker warm is en de rest van het jaar omdat je het eigenlijk nog steeds koud hebt maar je weigert een dikke wintertrui aan te trekken. Bij ons op kantoor (toen we daar nog heen gingen) heeft de helft van ons team zich in ieder geval flink ingewikkeld in heerlijke sjaals. Van dikke blanket scarfs voor de echte koukleum (Marcella), tot mooie fashionable sjaaltjes die echt je outfit afmaken (Melissa). De mannen op kantoor zitten ondertussen in hun T-shirtje....

Deze blog hebben we 7 mooie sjaals voor je op een rijtje gezet die stuk voor stuk een aanwinst zijn in onze ogen. Maar ben je op zoek naar iets specifieks? Neem dan contact op via de chat! We helpen je graag bij het vinden van de perfecte sjaal.

1. Eri Zijde Sjaal Isa - Urban Medley

Deze prachtige sjaal van Urban Medley mochten we zelf uitproberen. Hij is gemaakt peace silk, zijde dat gemaakt is zonder de zijderups pijn te doen. Bij peace silk laten ze namelijk rups zijn coconnetje verlaten voordat ze deze gebruiken. Dit maakt de structuur van de stof net iets stugger wat het een steviger gevoel geeft terwijl het wel nog de dunne zijde kwaliteit houdt die we gewend zijn van zijde. 

De sjaal is met de hand geblokprint in mooie felle kleuren. Dit maakt de sjaal niet alleen uniek, maar geeft net die extra pop aan je outfit. Melissa draagt hem hier met een minimalistisch outfit die veranderd in een echte head-turner door deze unieke accessoire. De sjaals van Urban Medley zijn dus perfect om je outfit net dat extra beetje pit te geven. Het is wel echte zijde en dus niet heel warm. 

Urban Medley Scarf
Prijs: €115,00 

2. cape infinity rainbow - Fifth Origins

De infinity cape van Fifth Origins is perfect als je een lekkere sjaal wilt die ook een vest is. Deze veelzijdige keep is op wel 15 verschillende manieren te dragen en heeft een tijdloos ontwerp.  Hij is gemaakt van 100% Himalaya-wol die je omhult met zachtheid en warmte en perfect is voor elk seizoen. Het vrij vloeiende ontwerp past bij elke lichaamsvorm en met meer dan 20 verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen, biedt het opties voor elke huidskleur. Draag het lang en soepel, kort en eenvoudig, ingestopt en gezellig of als een volledige poncho-cover-up. Waar je ook heen gaat - een avondje uit, op kantoor of lekker thuis, het is je ideale en meest stijlvolle vriend.

Maar wat deze cape  echt uniek maakt, is dat 15 ambachtslieden samenwerken om elke individuele cape te maken, met behulp van ethisch geproduceerde biologische Himalaya-wol waar heerlijk in kunt kruipen. Het is een samensmelting van Amsterdams ontwerp en ambachtelijk erfgoed dat je met comfort en trots kunt dragen.

Fifth Origins cape
Prijs: €149

3. Bufandy Sjaal - Brick - The Blind Spot

Deze sjaal van Bufandy is een warm pareltje die perfect is voor de laatste paar maanden (/weken?) winter die we nog over hebben. Hij is gemaakt van heerlijke warme Alpaca wol en is gemaakt door lokale vakmensen in Ecuador. 

Deze sjaal is heerlijk om je helemaal in te verstoppen met koud weer, maar ook heerlijk om binnen om je heen te slaan als je aan het werk bent. Van al dat stil zitten krijgen wij het altijd ontzettend koud, maar de verwarming zetten we braaf niet te hoog (Melissa zet hem zelfs niet hoger dan 17 graden), dus dan is een heerlijk warme sjaal wel op zijn plek!

Bufandy sjaalPrijs: €59,95

4. Chunky blanket scarf - Mums Handmade

Deze gigantische sjaal is gemaakt door coole moeders in Griekenland. Het merk Mums Handmade werkt namelijk alleen maar samen met lokale breisters uit Griekenland die daardoor hun families kunnen ondersteunen.

Deze sjaal is heerlijk warm in de winter, maar ook een mooie fashion statement in de lente en herfst. Het is nog net geen Lenny Kravitz sjaal, maar het komt zeker in de buurt ;).

Chunky Moms handmade
Prijs: €110,00

5. Kantha sjaal van zijden sari's - Tulsi Crafts

Deze kleurrijke sjaal van Tulsi Crafts is gemaakt van een zijde mix. De stof is afkomstig van vintage sari's die in twee lagen op elkaar zijn genaaid.  De sjaal is gemaakt van verschillende gerecyclede sari's wat voor leuke kleurcontrasten zorgt. De sjaal is van zijde en kan dus als een mooi accent worden gedragen zonder te warm te zijn. Je kunt hem ook om je hoofd binden voor een meer bohemian look.

Tulsi sjaal van sariPrijs: € 49,95 

6. Gewoven Alpaca sjaal - Alpaca Loca

De heerlijke sjaals van Alpaca Loca waren een echte favoriet deze winter en met goede reden. De sjaals zijn heerlijk zacht, comfortabel en heerlijk warm. Onze favoriet is deze heerlijke Royal Blue. Een kleur die eigenlijk bij elke jas wel goed kleurt, wat dit de perfecte wintersjaal maakt.

Alpaca Loca Royal Blue
Prijs: €47,00

7. Madhubani handgeschilderde sjaal - Urban Medley

Deze sjaal van Urban Medley is een draagbaar kunstwerk. De gehele sjaal is met de hand beschilderd met natuurlijke verf. Hij is beschilderd in de Madhubani stijl, een stijl van schilderen die uit het oosten van India komt, waar wordt geschilderd met twijgjes, borsteltjes en luciferhoutjes. Op deze sjaal zijn traditionele figuren afgebeeld van vogels en blaadjes in rood, oranje en groen, wat natuur in harmonie symboliseert.

Deze sjaal mochten we ook uit testen en het is een erg speciale sjaal. Het is een dunne zijde sjaal, maar de stof valt een beetje stug, waardoor je hem gemakkelijk kunt dragen zoals je wilt en de schilderingen echt goed kunt laten zien.

Urban Medley
Prijs: €90,00

8. Sjaal in Pistache - Jyoti Fair Works 

Deze stijlvolle sjaal van Jyoti-Fair Works is gemaakt in samenwerking met een Indiase NGO die de missie heeft om vrouwen werk te geven die bedreigd worden of getroffen zijn door sekshandel. Zij bieden deze vrouwen een veilig perspectief door ze eerlijk werk te geven.

Deze sjaal is gemaakt van een combinatie van peace silk en wol, wat het wel nog een wollen structuur en warmte geeft, maar ook de glans en luxe uitstraling van zijde.

Jyoti fair-works

9. Handgeweven sjaal - Quetzal Artisan

Deze prachtige blauwe sjaal met pompoms is handgeweven op een voetweefgetouw door wevers in de hoge landen van Guatemala. Ze zijn lid van de vrouwencoöperatie KemAjachel in Guatemala. Deze Maya coöperatie bestaat uit 70 getalenteerde Maya ambachtslieden.

Door het formaat van deze sjaal duurt het ongeveer 3 werkdagen voor 6 meester-wevers om een zo'n sjaal te weven. Hij wordt gemaakt van het duurzame materiaal rayon.

Quetzal sjaal


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

5x de mooiste duurzame mutsen

We kunnen er niet langer omheen. De winterse kou is nu dan toch echt aan het doorbreken. Ben jij ook tot de conclusie gekomen dat je muts van vorig jaar toch écht weg is, nadat je je hele handschoenenbak overhoop hebt gehaald? Geen paniek. Wij zetten de leukste duurzame mutsen voor je op een rijtje. Nu hoef jij alleen nog te kiezen of je gaat voor een muts met of zonder pompom!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳