15x (h)eerlijke én duurzame wintertruienmerken die je wilt kennen

Noor Veenhoven

(laatst geupdate op )

15x (h)eerlijke én duurzame wintertruienmerken die je wilt kennen

Buiten wordt het steeds kouder en bij ons staat de verwarming helaas alweer aan. Helaas krijg je het met al het stilzitten achter je computer toch wel snel koud ook met de thermostaat omhoog gedraaid tot 20 graden. Daarom hebben we deze week de heerlijkste knitwear merken voor je op een rijtje gezet. Met deze truien en vesten hoef je het absoluut niet koud te hebben! (Deze blog is vooral gericht op vrouwen, een mannentruienblog volgt snel!)

Liever direct alle opties op een rijtje zien? Ga direct naar:

 

1. Jyoti Fair-Works

Jyoti Fair-Works heeft dit jaar een heerlijke collectie van truien die met liefde gebreid zijn door de teamleden van een Peruaans initiatief voor vrouwen. De truien zijn gemaakt van 100% Peruaanse baby-alpacawol, en de truien zijn dus ontzettend zacht.

Jyoti Fair Works truien

2. Bibico

Oeh wat zijn we blij dat cable knits weer helemaal hip zijn: Zo mooi! En truien met een gebreid motief alleen voor met de kerst? Echt niet! Met de truien van Bibico wil je niet anders dan heerlijk op de bank zitten met een boekje en kopje thee. De truien worden met de hand gebreid en in de labels wordt de naam geschreven van de maker. Dat is pas echt een persoonlijke trui!

Bibico 

3. Loop.a life

Ben je gek op wol, maar eigenlijk ook vegan (meer een persoonlijk dilemma misschien)? Dan biedt Loop.a Life misschien wel de oplossing. Zij maken namelijk heerlijke truien van gerecycled materiaal. Het gaat hier om post-consumer materiaal dat gerecycled is, dus het materiaal komt uit truien die al een eigenaar gehad hebben en waarvan het materiaal helemaal gerecycled is. Loop.a life heeft daarom heerlijke truien en vesten van gerecyclede wol (dat mag als veganist wel toch?). Ze zijn gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden in een gecertificeerde fabriek in Portugal.

loopalife

4. Alohas

Net als de andere items van Alohas blinken hun truien uit in stijl en elegantie. Deze truien zijn ontworpen in Barcelona en gemaakt in Spanje - zo houdt het merk alles dichtbij. Verder werken ze met een pre-order system om overproductie tegen te gaan. Van turtlenecks tot cropped gebreide truien - bji Alohas zit je goed!

Alohas truien

5. TEYM

Zoals elk design van TEYM, zijn de truien weer echte klassiekers. Ontworpen om de perfecte tijdloze trui te zijn die passend is voor elke situatie en die jaren mee kan. Zoals bij eigenlijk elk ontwerp van TEYM was deze ook weer een 100% succes. De truien worden met machines gebreid in Bulgarije. Ben je benieuwd naar de fabriek? Dan kun je hier een kijkje nemen in de fabriek, want TEYM is hier heerlijk transparant over. De truien zijn gemaakt van heerlijk zachte merino wol.

TEYM

6. Thinking Mu

Het Spaanse merk Thinkin Mu staat niet echt bekend om hun warme truien en meer om hun leuke zomerjurkjes, maar toen we deze fluffy truien zagen wisten we dat Thinking Mu ook in deze blog thuis hoorde. Deze heerlijke fluffy's zijn gemaakt van heerlijk zachte Alpaca wol en zijn je beste vriend in de winter. Alle kleding van Thinking Mu wordt eerlijk geproduceerd in Spanje.

Thinking mu

7. Lanius

Die nieuwe wintercollectie van Lanius is ook echt waanzinnig mooi. Deze truien geven je een effortless chic uitstraling en zijn niet alleen tijdloos, maar ook passend voor bijna elke situatie. Ze zijn gemaakt van een combinatie van duurzame wol en biologisch katoen en worden op een eerlijke manier gebreid in een gecertificeerde fabriek in Turkije. 

Lanius

8. Baukjen

Oh weer zo'n mooie cable knit! En een relaxte trui met een mooi streepje. Ik heb misschien een lichte voorkeur ;). Baukjen is een best groot duurzaam Brits merk dus ze produceren op meerdere plaatsen, maar duurzaam produceren staat voorop en je kunt op hun website precies zien waar ze produceren. Ze maken ook zo veel mogelijk gebruik van duurzame materialen. Zo is deze cable knit voor de helft van gerecycele wol.

Baukjen

9. The Knotty Ones

The Knotty Ones kun je absoluut niet vergeten als je van de chucky knits houdt. Deze heerlijke truien worden gemaakt door Litouwse vrouwen (vooral thuiswerkende moeders) die dankzij The Knotty Ones een goed inkomen kunnen verdienen. De truien worden gemaakt van Alpaca wol en geven een luxe, maar relaxte uitstraling.

knotty ones

10. Armedangels

Het Duitse merk Armedangels kunnen we natuurlijk absoluut niet vergeten als we het over warme truien hebben. Onze Duitse buren weten namelijk ontzettend goed hoe belangrijk een warme trui is. Armedangels heeft een mooie selectie van veganistische truien, maar ze hebben natuurlijk ook echte wollen wintertruien die je zeker naast de kerstboom aankunt.

Armedangels

11. Komodo

Het Engelse merk Komodo heeft een flinke selectie aan duurzame truien en er zit voor iedereen wel iets leuks bij! Ze hebben lekkere truien van biologisch katoen die helemaal veganistisch zijn, maar ze hebben ook warme wollen truien van schapen die fijn zijn behandeld. Ze hebben simpele effen knits, maar ook echte statement truien met mooie patronen.

komodo

12. Arber

Ben je niet zo van de bulky truien? Dan heeft Arber een heerlijk truitje voor je waar je helemaal blij van zult worden. Deze truitjes zijn namelijk een mooie slim-fit, heel licht, en toch lekker warm. Gemaakt van warme mulesing-vrije merino wol en natuurlijk eerlijk geproduceerd.

Arber truien

13. SKFK

Het Spaanse merk SKFK heeft ook een flink aantal stijlvolle truien die je zeker wilt bekijken. Al hun truien zijn van biologisch katoen, of van gerecyclede wol. Er zijn dus geen dieren aan te pas gekomen om deze heerlijke truien te produceren.

SKFK truien

14. Artknit Studios

Artknit Studios maakt de meest elegante en stijlvolle items. Ze worden gemaakt door lokale ambachtslieden in Italië waarbij alleen upcyclede materialen met minimale impact op het milieu gebruikt worden. Transparantie is key voor dit merk: Je kunt het hele verhaal achter elk kledingstuk lezen op hun website.

SKFK truien


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳