10x duurzame sportkleding voor de ultieme workout

July 24, 2019, 9:14 a.m. • Melissa Wijngaarden

10x duurzame sportkleding voor de ultieme workout

Op zoek naar sportmerken die feminisme niet alleen gebruiken in hun marketing, maar ook daadwerkelijk in hun supply chain bijdragen aan eerlijke banen en trainingen voor vrouwen? Wij hebben even onze favoriete sportmerken voor je verzameld. Vrouwen empowerment is top, miljoenen daaraan spenderen terwijl je in je eigen productieketen vrouwen uitbuit is dat niet. Deze merken dragen op een integere manier bij aan het empoweren van vrouwen, maar ook aan de impact van de mode-industrie op het milieu. Zo sport jij straks nog lekkerder!

 

1. SixtyNinety

SixtyNinety maakt behalve geweldige bikini’s (hallo, deze is aan twee kanten te dragen én prachtig!) ook hele fijne sportkleding. Ze gebruiken duurzame materialen als Fluity CO2, een synthetisch materiaal dat biologisch afbreekbaar is. Daarnaast ontwerpen ze innovatieve designs, zodat je kleding extra lekker zit.

 

 

2. Urban Goddess

Urban Goddess maakt comfortabele en fashionable yoga kleding van GOTS gecertificeerd biologisch katoen en bamboe. Het merk houdt zich niet alleen bezig met een zo duurzaam mogelijke productieketen, maar stimuleert je ook om -als je de kleding niet meer draagt- er op een duurzame manier mee om te gaan. Zo krijg je als je je oude items weer inlevert 20% korting op je volgende aankoop en zorgen zij dat je item ofwel via het Leger des Heils wordt doorverkocht ofwel het wordt gerecycled. 

 

 

3. Röhnisch

Röhnisch is een all-women sportmerk dat focust op (vrouwen) empowerment. Zo zijn ze bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met stichting Hand in Hand om een volledig dorp in India boven de armoedegrens te tillen door het bieden van opleidingen, trainingen en microleningen. Daarnaast hebben ze met hun better choice collectie ook een duurzame collectie ontwikkeld die gebruik maakt van innovatieve methodes om je kleding beter waterafstotend te maken.

 

 

4. Mandala

Mandala maakt kleurrijke yoga kleding met prints waar je vrolijk van wordt. Ze gebruiken duurzame materialen, zoals gecertificeerd biologisch katoen en gerecyclede PET-flessen. De kleding wordt gemaakt in Turkije, in fabrieken die ze zelf veel bezoeken.

5. Ruby Moon

Met de sportkleding van RubyMoon heb je niet alleen een toffe outfit voor in de gym. Je kan er namelijk zo het zwembad mee induiken. RubyMoon maakt namelijk GymToSwim items die je zowel in het water als tijdens het sporten kan dragen. 

 

 

6. Pure Sportswear

Vind je polyester een fijne stof om in te sporten? De shirts van Pure Sportswear worden gemaakt van 100% gerecycled polyester. Zo heb je wel de voordelen van polyester, maar draag je niet bij aan de impact van het productieproces van polyester op het milieu.

 

 

7. Boo Surfwear

Ook boo Surfwear ken je waarschijnlijk eerder van hun zwemkleding. Wat je misschien niet wist is dat ze ook kleurrijke leggings met geweldige prints maken. Ze gebruiken stoffen als econyl (lees hier waarom dat fijn is) en lycra extra life.

 

8. League Collective

De kleding van League Collective wordt ontworpen én gemaakt in hartje Londen. Het merk gebruikt gerecyclede materialen en heeft behalve yoga- en hardloopkleding ook duurzame fietskleding. Lekker veelzijdig dus!

 

 

9. Beard & Fringe

Beard & Fringe maakt vooral kleding voor overdag, maar heeft een aantal verrassend fijne sport items. Ze gebruiken veel natuurlijke materialen, zoals hennep en GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Daarnaast zijn ze te herkennen aan hun sprekende kleuren.

 

 

10. Iron Roots

Sportkleding van hennep? Geweldig idee! Hennep is namelijk behalve duurzaam ook anti-bacterieel.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

 

 

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

 

blog comments powered by Disqus
Share this post:
Category:: Fashion tips & outfits

Join the fair fashion movement

Together we can make a difference! Be part of the change
in fair and sustainable fashion.