BLOG

Hier vind je de mooiste herbruikbare duurzame mondkapjes 28 Oct
Hier vind je de mooiste herbruikbare duurzame mondkapjes

Ook in Nederland moeten we geloven aan het dragen van een mondkapje, in ieder geval in het OV en in openbare gebouwen. Gelukkig betekent dat helemaal niet dat je er suf uit hoeft te zien! Want met de duurzame mondkapjes die wij aanbieden, wordt medische noodzaak een echt fashion statement.

Read more
Duurzame Mode x Tech: Met deze innovaties maken we duurzame mode nog makkelijker vindbaar 21 Oct
Duurzame Mode x Tech: Met deze innovaties maken we duurzame mode nog makkelijker vindbaar

We zijn Project Cece ooit begonnen omdat we het zelf nogal lastig vonden om duurzame kleding te vinden die paste bij onze stijl. Telkens als we op zoek gingen naar duurzame mode, kwamen we op grauwe groenbruine websites terecht die heel erg inspeelden op duurzaamheid en totaal niet op fashion. Gelukkig ontdekten we al snel dat er heel veel merken zijn die geweldige items maken die ook nog eens op een positieve manier bijdragen aan de wereld. Inmiddels is duurzaamheid zo’n hot topic geworden dat het lastig is om door de bomen het bos te zien (om in de duurzame vibes te blijven). Daarom focussen we er niet alleen op om het via onze eigen website zo makkelijk mogelijk te maken om duurzame kleding te vinden, maar werken we ook samen met andere hele mooie partijen om dat te bereiken.

Read more
(H)eerlijke wintertruien waarvoor de verwarming niet omhoog hoeft 14 Oct
(H)eerlijke wintertruien waarvoor de verwarming niet omhoog hoeft

Chunky gebreide truien, truien met gebreide kabels, truien met gebreide patronen perfect voor kerst en classy machine gebreide truien; we hebben het allemaal! Van al deze heerlijke truien krijg je ontzettende zin in de winter.

Read more
Onze favoriete duurzame jeans (en de leukste modellen voor deze herfst) 07 Oct
Onze favoriete duurzame jeans (en de leukste modellen voor deze herfst)

De denim industrie is één van de meest innovatieve in de mode-industrie. Telkens weer kom je interessante artikelen tegen over grote denimmerken die een duurzame reeks lanceren. Zo lanceerde Levi’s vorige maand de High Loose, een nieuw model gemaakt van gerecycled denim en hennep; duurzame materialen dus! Ook Wrangler en G-star zijn hard bezig met het toepassen van duurzamere productiemethodes in hun ketens. 

 

Geweldig natuurlijk, maar met al dat gejubel zou je bijna vergeten dat er ook nog denimmerken zijn die niet slechts een paar duurzame paradepaardjes hebben, maar hun gehele collecties duurzaam produceren. In de blog van vandaag zetten we ze daarom in het zonnetje én delen we onze favoriete modellen met je.

Read more
De ware prijs van gratis retouren 30 Sep
De ware prijs van gratis retouren

Een blouse die zonder prijskaartje retour is niet meer als nieuw verkoopbaar, wat betekent: Tweedehands verkopen, recyclen, of vernietigen. Dat is dus niet iets waar de winkelier, het milieu of de makers blij van worden.

Read more
Voor eens en altijd: waarom tweedehands kleding niet per definitie duurzaam is 23 Sep
Voor eens en altijd: waarom tweedehands kleding niet per definitie duurzaam is

Met #SecondhandSeptember en Zalando als één van de nieuwste nieuwkomers in tweedehands fashion moge het duidelijk zijn; tweedehands winkelen is hot! Aan de ene kant juichen we dit enorm toe, maar aan de andere kant is het ONWIJS belangrijk om juist in je tweedehands aankopen kritisch te blijven. Al eerder schreven we hier een blog over, maar de thema’s lijken vandaag de dag nog steeds erg relevant.

Read more
Wat is 'peace' zijde en wat maakt het zoveel beter dan reguliere zijde? 16 Sep
Wat is 'peace' zijde en wat maakt het zoveel beter dan reguliere zijde?

Vorige maand hebben we het al gehad over het verschil tussen zijde en satijn en waarom zijde niet echt bepaald diervriendelijk is. Helaas heeft het veganistisch alternatief ook zeker nadelen. Daarom gaan we het deze week hebben over peace-silk: Echte zijde zonder dierenleed!

Read more
Geen zin in een nat pak? 6x duurzame regenjassen om de Nederlandse herfst mee door te komen 09 Sep
Geen zin in een nat pak? 6x duurzame regenjassen om de Nederlandse herfst mee door te komen

Nadat we dankzij corona een heerlijke zomer zonder festivals hebben kunnen vieren is het nu weer tijd voor een fijne Nederlandse herfst. Oftewel; regen regen regen. Ondanks dat we dankzij corona een stuk minder vaak verplicht naar buiten moeten, zullen we er af en toe toch aan moeten geloven; dé fietstocht in de regen, de hond uit laten in de regen of dat sprintje naar de supermarkt in de regen. Kortom, we zullen weer lekker nat geplensd worden. Gelukkig is er ook een positief kantje; er zijn ontzettend veel mooie duurzame regenjassen waar je echt wel mee gezien wilt worden. In deze blog delen we een aantal mooie merken met je!

Read more
Met deze zakelijke duurzame merken zie je er geweldig uit op kantoor 02 Sep
Met deze zakelijke duurzame merken zie je er geweldig uit op kantoor

De zomervakantie is nu toch echt voorbij en of je nu weer naar kantoor gaat, of thuis achter je laptop je meeting doet, er degelijk uitzien is wel zo fijn. Daarom hebben we in deze blog de leukste office-proof merken voor je op een rijtje gezet! (Voor vrouwen én voor mannen!)

Read more
Gastblog: Waarom "natuurlijk" niet altijd duurzaam is 26 Aug
Gastblog: Waarom "natuurlijk" niet altijd duurzaam is

Duurzaam leven betekent áltijd natuurlijk leven. Toch? Ik denk dat er meer achter zit dan natuurlijk = goed en onnatuurlijk = slecht, want zoals bij elke complexe kwestie is het nooit zo simpel en kun je dit dus ook niet zien als een spiekbriefje voor duurzaam leven. Daarom wil ik het hebben over enkele van de belangrijkste problemen met natuurlijke vezels.

Read more
Het verschil tussen zijde en satijn (en waarom PETA je afraadt één van de twee te kopen) 19 Aug
Het verschil tussen zijde en satijn (en waarom PETA je afraadt één van de twee te kopen)

Wie tijdens de hittegolf van vorige week ook op zoek is geweest naar verkoelende materialen zal het probleem vast herkennen; zijde, katoensatijn, satijn… Allemaal worden ze geroemd om hun hydraterende werking en zijn daarmee ideaal voor zomerse temperaturen.

Maar wat is nou wat? Wat is het verschil? En waarom raadt PETA af om één van ze te kopen? In de blog van vandaag leggen we het uit. Lees dus snel verder!

Read more
Duurzame tips om koel te blijven tijdens een hittegolf 12 Aug
Duurzame tips om koel te blijven tijdens een hittegolf

Het is ongelofelijk warm en zonder de airconditioning van kantoor is het hard werken om niet oververhit te raken. Hoe houd je het hoofd cool in deze hitte zonder het milieu te belasten? Met deze tips.

Read more
4x super simpele tips om te beginnen met een duurzame levensstijl 04 Aug
4x super simpele tips om te beginnen met een duurzame levensstijl

Beginnen aan het verduurzamen van je levensstijl kan best wel overweldigend zijn. Hoe bepaal je waarmee je begint? Waarom zou je er überhaupt mee beginnen? En hoe zou je dat eigenlijk het beste kunnen doen? Een klinkklaar antwoord op deze vragen hebben we niet, omdat duurzaamheid voor iedereen weer wat anders betekent. Wel hebben we een aantal praktische tips om het overzichtelijk te houden en die ons hielpen.

Read more
Waarom keurmerken belangrijk zijn maar ook misleidend kunnen zijn 29 Jul
Waarom keurmerken belangrijk zijn maar ook misleidend kunnen zijn

Keurmerken zijn een belangrijke tool om écht duurzame merken van hun greenwashende broertjes te onderscheiden. Maar dat betekent niet dat elk merk met een certificering meteen super duurzaam is. In deze blog leggen we uit waar je op moet letten.

Read more
Met deze simpele hacks ziet jouw kledingkast er altijd opgeruimd uit 22 Jul
Met deze simpele hacks ziet jouw kledingkast er altijd opgeruimd uit

Alhoewel we echt ons best doen om zo minimalistisch mogelijk te leven en echt alleen datgene te kopen wat we nodig hebben, hebben we over de jaren heen toch wel een flinke collectie opgebouwd van kleding, schoenen en accessoires die nog steeds voldoen aan de “spark joy”-regel.

Read more
De fijnste duurzame tassenmerken met een mooi verhaal 15 Jul
De fijnste duurzame tassenmerken met een mooi verhaal

Ben je op zoek naar een tas met een echt mooi verhaal? In deze blog vind je mooie duurzame en eerlijk geproduceerde tassenmerken die de wereld echt een beetje mooier willen maken.

Read more
Op vakantie in Nederland? Dit zijn onze tips & tricks 08 Jul
Op vakantie in Nederland? Dit zijn onze tips & tricks

Ook al voelt het alsof maart net is afgelopen, inmiddels is het alweer JULI. Bizar. Voor veel mensen betekent dat ook zomervakantie. Door corona zijn we gedwongen om onze vakanties wat dichter bij huis te zoeken, super goed want ik merk om me heen dat steeds meer mensen nu ook hun vraagtekens zetten bij vliegvakanties in het algemeen. Wat kunnen we dan doen in de zomervakantie?

Read more
De leukste duurzame slipper en sandalen merken! 01 Jul
De leukste duurzame slipper en sandalen merken!

De temperaturen nemen toe en een lekker paar sandalen zijn een absolute-must om de zomer te overleven. Wij helpen je bij het vinden van het paar dat het beste bij jou past.

Read more
Het OEKOTEX keurmerk: wat het is en waar het voor staat 24 Jun
Het OEKOTEX keurmerk: wat het is en waar het voor staat

Duurzame mode kan soms nogal lastig zijn. Er worden ontzettend veel termen door elkaar gebruikt en denk je dat je het goed doet, blijkt er toch weer wat mis te zijn. Daarom zijn keurmerken handig. Ze bieden houvast bij het doen van duurzame aankopen. Maar wat betekenen de keurmerken nu eigenlijk? In de blog van vandaag zoomen we in op het OEKO-TEX keurmerk.

Read more
Hoe duurzaam is shoppen in de uitverkoop? 17 Jun
Hoe duurzaam is shoppen in de uitverkoop?

We doen eigenlijk niets liever dan shoppen in de uitverkoop. De borden met Sale door de stad zijn een aanjager om eens flink op zoek te gaan en zo veel mogelijk te kopen voor zo min mogelijk geld. Dat klinkt natuurlijk niet zo duurzaam. Maar aan de andere kant was de kleding anders misschien wel nooit verkocht en dat is ook niet duurzaam. Dus hoe duurzaam is shoppen in de sale eigenlijk?

Read more
7x Onze Favoriete Duurzame Sneakers voor Mannen 10 Jun
7x Onze Favoriete Duurzame Sneakers voor Mannen

Dat duurzame mode allang niet meer iets voor hippies is, bewijzen deze heerlijke sneaker merken. Ze zijn mooi, hip én duurzaam. In de blog van vandaag lichten we onze favoriete sneakermerken voor heren uit. Klik op de naam van het merk om alle producten van het merk te zien!

Read more
Duurzame Cosmetica: Van Shampoo Bars tot Duurzame Nagellak 03 Jun
Duurzame Cosmetica: Van Shampoo Bars tot Duurzame Nagellak

We hebben sinds kort ook duurzame cosmetica bij Project Cece. Ontdek alle heerlijke biologische producten die jou en de wereld een beetje mooier maken ;).

Read more
Dit gebeurt er in de kledingindustrie door Corona 27 May
Dit gebeurt er in de kledingindustrie door Corona

De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan hard. Logisch, want nergens is het nog business as usal. Ook in de kledingindustrie zijn de ontwikkelingen rondom de coronacrisis amper bij te houden. Van kledingwerkers die dankzij geannuleerde bestellingen in de problemen raken tot Mrs. Wintour herself die aankondigde dat zij de kledingindustrie na de crisis heel anders voor zich ziet. In de blog van vandaag daarom een kort overzicht met ontwikkelingen. Zo kun je straks weer lekker meepraten tijdens je Zoom-borrel!

Read more
Van Lineair naar Circulair en wat dit Betekent de Economie en Mode-Industrie 20 May
Van Lineair naar Circulair en wat dit Betekent de Economie en Mode-Industrie

Wat betekent circulaire economie? Waarom is het zo belangrijk? En wat betekent het voor de mode-industrie? Lees er alles over in deze blog.

Read more

Join the fair fashion movement

Together we can make a difference! Be part of the change
in fair and sustainable fashion.