BLOG

6x Onze Favoriete Duurzame Blazers voor Vrouwen 06 Apr
 • Melissa Wijngaarden
 • Fashion tips & outfits
6x Onze Favoriete Duurzame Blazers voor Vrouwen

Het Nederlands weer is weer lekker Nederlands: het ene moment sta je te genieten van de zon en nog geen 5 minuten later probeer je terug naar huis te rennen door een heuse sneeuwstorm (dit is helaas een waargebeurd verhaal). Kortom, het weer vraagt om een outfit met laagjes. In deze blog delen we onze favoriete duurzame blazers voor vrouwen; ideaal om uit te trekken als de zon zich weer laat zien en aan te trekken als Mr.Snow weer gezellig langskomt. Welke is jouw favoriet?

Read more
Een keurmerk dat je niet kunt vertrouwen: BSCI 31 Mar
 • Noor Veenhoven
 • Academy
Een keurmerk dat je niet kunt vertrouwen: BSCI

BSCI wordt door ontzettend veel merken gebruikt om te bewijzen dat ze eerlijk produceren. Helaas is een Amfori BSCI lidmaatschap absoluut geen bewijs voor eerlijke productie.

Read more
Zo wordt thuiswerken een feestje: de fijnste duurzame huispakken 24 Mar
 • Melissa Wijngaarden
 • Fashion tips & outfits
Zo wordt thuiswerken een feestje: de fijnste duurzame huispakken

De Nederlandse lockdown vierde deze maand haar eerste verjaardag en al dat binnen zitten en thuiswerken heeft zijn effect gehad op onze modestijl. Ondanks dat er na de lockdown een soort roaring 20s revival wordt verwacht, waarin iedereen los gaat in kleurrijke outfits met vrolijke prints, zijn op dit moment de huispakken niet aan te slepen. Nu ben ik als echte 90s kid opgegroeid met de Juicy Couture pakken van Paris Hilton, één van de stijliconen van de 00s en hard op weg om die troon in 2021 weer over te nemen. Hoewel ik de bling bling pakken stiekem nog steeds wel kan waarderen, ben ik ook eens gaan kijken naar fijne huispakken van duurzame merken. Gelukkig is er keuze genoeg!

Read more
Veelzijdige kleding: Minstens twee voor de prijs van één! 17 Mar
 • Noor Veenhoven
 • Fashion tips & outfits
Veelzijdige kleding: Minstens twee voor de prijs van één!

Kleding wordt pas echt duurzaam als je het heel vaak draagt en met deze kleding is dat geen probleem! Je draagt ze achterstevoren, binnenstebuiten, of op z'n kop voor een hele nieuwe stijl! Zo wordt 30 keer dragen een makkie.

Read more
Doorbraak: Het Europees Parlement stemt vandaag over een wetsvoorstel dat eerlijke productie verplicht maakt 10 Mar
 • Melissa Wijngaarden
 • Academy
Doorbraak: Het Europees Parlement stemt vandaag over een wetsvoorstel dat eerlijke productie verplicht maakt

Vandaag stemt het Europees Parlement over een wet die ook wel de ketenverantwoordelijkheidswet wordt genoemd. De wet stelt bedrijven die hun producten willen verkopen op de Europese interne markt verantwoordelijk voor misstanden in hun productieketen. Groots dus!

Read more
10 x Duurzame Kledingmerken voor Heren 03 Mar
 • Noor Veenhoven
 • Fashion tips & outfits
10 x Duurzame Kledingmerken voor Heren

Weinig duurzame kleding voor mannen? Zeker niet! Het aanbod van herenkleding is bij duurzame merken in de afgelopen jaren enorm toegenomen, daarnaast zijn er ook steeds meer merken te vinden die alleen voor mannen kleding maken of die volledig unisex zijn.

Read more
Boeren in India protesteren al sinds september tegen nieuwe wetgeving. Dit is waarom. 24 Feb
 • Melissa Wijngaarden
 • Academy
Boeren in India protesteren al sinds september tegen nieuwe wetgeving. Dit is waarom.

In India vinden op dit moment enorme protesten plaats.

Miljoenen mensen zijn de straat op gegaan om te demonstreren tegen nieuwe landbouw wetten. Nadat Rihanna en Greta Thunberg publiekelijk support uitten voor de protesten, kwam er internationaal veel aandacht voor de protesten zelf, maar ook voor hoe de overheid ingreep. In deze blog zoomen we in op wat er gaande is.

Read more
8x onze favoriete duurzame sjaals 17 Feb
 • Noor Veenhoven
 • Fashion tips & outfits
8x onze favoriete duurzame sjaals

Een duurzame sjaal is essentieel voor een duurzame garderobe. Deze sjaals hebben stuk voor stuk een prachtig verhaal en maken je outfit helemaal af.

Read more
China heeft de meeste groene miljardairs, maar ook de meeste uitstoot 10 Feb
 • Melissa Wijngaarden
 • Academy
China heeft de meeste groene miljardairs, maar ook de meeste uitstoot

12 Februari 2021 gaat volgens de Chinese jaartelling het jaar van de Os in. Een perfect moment dus om eens in te zoomen op hoe China het eigenlijk doet op het gebied van duurzaamheid. Hier in Nederland wordt China vooral genoemd in combinatie met spotgoedkope producten, ultramoderne miljoenensteden en een controlerende regering. In deze blog zoomen we daarom eens in op een andere kant van China, namelijk wat ze nou werkelijk doen op het gebied van duurzaamheid. 

Read more
Je eigen duurzame kledingmerk starten? Met deze 10 stappen kreeg Aaliyah (14) het voor elkaar! 03 Feb
 • Noor Veenhoven
 • Academy
Je eigen duurzame kledingmerk starten? Met deze 10 stappen kreeg Aaliyah (14) het voor elkaar!

Van een passie voor kleding naar een eigen kledingmerk lijkt misschien onbegonnen werk, maar het is zeker mogelijk. Met deze 10 stappen kan iedereen zijn eigen kledingmerk beginnen.

Read more
Vast een cadeau voor Valentijnsdag? Dit zijn de leukste duurzame sieraden 27 Jan
 • Melissa Wijngaarden
 • Fashion tips & outfits
Vast een cadeau voor Valentijnsdag? Dit zijn de leukste duurzame sieraden

Doe jij ook elk jaar weer alsof je helemaal niet geeft om Valentijnsdag en het commerciële gedoe er om heen? Ik ook. En élk jaar ben ik weer teleurgesteld als ik niet een klein cadeautje, een lieve brief of een lekker etentje krijg. Daarom besloot ik dit jaar het heft eens in eigen hand te nemen. Niet door zelf te voorzien in mijn eigen valentijnsverrassing, maar door deze blog te schrijven ruim twee weken voor tijd. Zo kan ik heel subtiel even laten zien welke sieraden ik nou echt mooi zou vinden en het balletje valentijnsdag wat vroeger opgooien, zodat er geen excuus meer bestaat. Mocht jij nou ook op zoek zijn naar een mooi cadeau voor valentijnsdag? Ten eerste, hartstikke lief van je! Ten tweede, dit zijn mijn favoriete duurzame sieradenmerken. Enjoy!

 

Read more
Ear candy: de beste podcasts over duurzaamheid (en meer) 20 Jan
 • Melissa Wijngaarden
 • Activities
Ear candy: de beste podcasts over duurzaamheid (en meer)

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat podcasts he-le-maal hot zijn. Al jaren kun je on demand luisteren over steeds meer uiteenlopende onderwerpen en steeds meer mensen doen dat. Mijn eerste podcast ervaring was de podcast “Start up” van Gimlet Media, waarbij je de oprichter van Gimlet op de voet volgt tijdens het opstarten en groeien van Gimlet Media. Een geweldige podcast als je meer wilt weten over het opstarten van een bedrijf en het bij jou allemaal niet zo glad loopt als dat je verwacht op basis van de vele jubelverhalen die je op internet leest.

 

Inmiddels is Gimlet Media verkocht aan Spotify en heb ik bergen nieuwe favorieten. Om je niet te overspoelen met podcast tips, daarom 9x podcasts over duurzaamheid die ik het luisteren waard vind!

Read more
Online winkelen met de Brexit: Hoe kom je niet voor onverwachte kosten te staan. 13 Jan
 • Noor Veenhoven
 • Academy
Online winkelen met de Brexit: Hoe kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Per 1 januari is de transitietijd van de Brexit officieel verstreken en is het Verenigd Koninkrijk niet meer onderdeel van de EU. Wat betekent dat voor je als je graag bij merken in het VK shopt? En hoe zorg je ervoor dat je niet opeens hoge invoerkosten hoeft te betalen? We vertellen je er graag meer over!  

Read more
9x De leukste duurzame yogakleding voor tijdens je yoga at home sessies 06 Jan
 • Melissa Wijngaarden
 • Fashion tips & outfits
9x De leukste duurzame yogakleding voor tijdens je yoga at home sessies

Tot in ieder geval 19 januari zitten we in Nederland nog in een lockdown, maar dat betekent gelukkig niet dat je je yogalessen nu gedag hoeft te zeggen. Veel yogaleraren zijn online les gaan geven (of deden dat al en zijn nu immens populair geworden). Heb jij als excuus dat je helemaal geen gear in huis hebt en dus écht niet een yogales vanuit huis kunt gaan doen? Deze blog trapt al je smoezen kapot en zit boordevol yoga wear die je online kunt bestellen.

Read more
Duurzaam cadeautjes inpakken voor de feestdagen 23 Dec
 • Noor Veenhoven
 • Fashion tips & outfits
Duurzaam cadeautjes inpakken voor de feestdagen

Die prachtige pakjes met de feestdagen in feestelijke papiertjes met mooie lintjes zorgen dat iedereen meteen in een goed humeur is. Helaas beland al dat moois na tien seconden flink scheuren direct in de vuilnisbak. Veel cadeaupapier is niet van gerecycled papier en wordt ook nog eens na gebruik niet gerecycled. Dit zorgt voor ontzettend veel afval. Gelukkig kan het duurzamer, en je cadeautjes zien er nog net zo feestelijk uit.

Read more
Hoe je lokale winkels online kunt supporten tijdens de lockdown 16 Dec
 • Melissa Wijngaarden
 • Academy
Hoe je lokale winkels online kunt supporten tijdens de lockdown

Helaas gaat het helemaal de verkeerde kant op met het coronavirus in ons land en zullen we de feestdagen zonder gezellige kerstinkopen moeten doen. Niet alleen jammer voor ons, maar ook voor veel ondernemers die tijdens de Kerstpiek hun verloren omzet van dit jaar hoopten recht te trekken. Waar tijdens onze eerste “intelligente” lockdown de niet-essentiële winkels gewoon open mochten blijven, moeten ze nu de deuren sluiten. De reuzenplatforms en webshops vieren hoogtij dagen, maar lokale winkeliers zijn helaas de dupe. Wil je bij het doen van je kerstinkopen ondernemers supporten die de deuren van fysieke winkels moesten sluiten? Hieronder een lijstje met tips & tricks!

Read more
Duurzame kersttruien (die je vaker kunt dragen dan tijdens kerst) 09 Dec
 • Noor Veenhoven
 • Fashion tips & outfits
Duurzame kersttruien (die je vaker kunt dragen dan tijdens kerst)

Kersttruien zijn een super leuke manier een feestelijk kerstgevoel te krijgen terwijl je wel comfortabel en warm bent! Maar dat je ze alleen rond kerst kunt dragen is natuurlijk niet zo duurzaam. Daarom hebben we hier tien prachtige truien voor je uitgezocht die zeker voldoen aan de kersttrui criteria, maar die ook leuk zijn buiten de feestdagen.

Read more
Met deze 3 Simpele Stappen Maak jij de Overstap naar een Duurzame Bank 02 Dec
 • Melissa Wijngaarden
 • Academy
Met deze 3 Simpele Stappen Maak jij de Overstap naar een Duurzame Bank

Loop jij ook al een tijd rond met het idee om nu écht een keer over te stappen naar een duurzame bank? In de blog van vandaag zetten we 3 simpele stappen op een rij, zodat jij de beste keuze kunt maken voor een duurzame bank die bij je past.  

Read more
Lekker makkelijk: met onze nieuwste filter kun je nog makkelijker lokale ondernemers supporten tijdens de feestdagen! 25 Nov
 • Noor Veenhoven
 • Fashion tips & outfits
Lekker makkelijk: met onze nieuwste filter kun je nog makkelijker lokale ondernemers supporten tijdens de feestdagen!

Wil je dit jaar duurzaam en lokaal shoppen? Dat maken we dit jaar nog makkelijker met onze winkellocatie filter.

Read more
Geen cadeaustress deze feestdagen: de ultieme duurzame cadeau inspiratiegids 18 Nov
 • Melissa Wijngaarden
 • Fashion tips & outfits
Geen cadeaustress deze feestdagen: de ultieme duurzame cadeau inspiratiegids

Hoewel het in mijn hoofd nog steeds april is, zijn we in het echt alweer bijna in December beland. Bizar! Dit jaar worden de feestdagen waarschijnlijk anders dan andere jaren en ook het cadeau kopen ziet er anders uit. Om het allemaal toch wat leuker en makkelijker te maken hebben we daarom onze favoriete cadeaus voor elk budget op een rijtje gezet. Je koopt ze bij duurzame ondernemers, die het steuntje in de rug goed kunnen gebruiken, want terwijl de media jubelt over enorme omzetgroei voor webshops, is het voor veel kleinere webshops nog steeds spannend.

Read more
10x de mooiste duurzame winterjassen 11 Nov
 • Noor Veenhoven
 • Fashion tips & outfits
10x de mooiste duurzame winterjassen

Ben je nog op zoek naar een lekkere warme winterjas die in de winter jouw beste vriend kan zijn? Zoek niet verder! In deze blog zetten we de leukste 10 duurzame winterjassen voor je op een rijtje.

Read more
Duurzaam dekbedovertrek? Dit zijn onze tips, tricks en ervaringen (met onder andere Yumeko en Crisp Sheets) 04 Nov
 • Melissa Wijngaarden
 • Academy
Duurzaam dekbedovertrek? Dit zijn onze tips, tricks en ervaringen (met onder andere Yumeko en Crisp Sheets)

Hou je je bezig met duurzame kleding, dan is het uitstapje naar duurzaam textiel snel gemaakt. Toen mede-oprichter Melissa afgelopen mei verhuisde naar haar eerste langetermijnappartement, besloot ze zich dan ook te verdiepen in de wereld van duurzaam beddengoed. Net als bij kleding wordt een groot deel van het beddengoed gemaakt van katoen en ook in het productieproces is veel overlap. In de blog van vandaag delen we onze ervaringen met duurzaam dekbedovertrekken en geven we onze tips en tricks voor het kiezen van je nieuwe favoriete set!

Read more
Hier vind je de mooiste herbruikbare duurzame mondkapjes 28 Oct
 • Noor Veenhoven
 • Fashion tips & outfits
Hier vind je de mooiste herbruikbare duurzame mondkapjes

Ook in Nederland moeten we geloven aan het dragen van een mondkapje, in ieder geval in het OV en in openbare gebouwen. Gelukkig betekent dat helemaal niet dat je er suf uit hoeft te zien! Want met de duurzame mondkapjes die wij aanbieden, wordt medische noodzaak een echt fashion statement.

Read more
Duurzame Mode x Tech: Met deze innovaties maken we duurzame mode nog makkelijker vindbaar 21 Oct
 • Melissa Wijngaarden
 • Project Cece
Duurzame Mode x Tech: Met deze innovaties maken we duurzame mode nog makkelijker vindbaar

We zijn Project Cece ooit begonnen omdat we het zelf nogal lastig vonden om duurzame kleding te vinden die paste bij onze stijl. Telkens als we op zoek gingen naar duurzame mode, kwamen we op grauwe groenbruine websites terecht die heel erg inspeelden op duurzaamheid en totaal niet op fashion. Gelukkig ontdekten we al snel dat er heel veel merken zijn die geweldige items maken die ook nog eens op een positieve manier bijdragen aan de wereld. Inmiddels is duurzaamheid zo’n hot topic geworden dat het lastig is om door de bomen het bos te zien (om in de duurzame vibes te blijven). Daarom focussen we er niet alleen op om het via onze eigen website zo makkelijk mogelijk te maken om duurzame kleding te vinden, maar werken we ook samen met andere hele mooie partijen om dat te bereiken.

Read more