BLOG

De leukste duurzame slipper en sandalen merken!01 Jul
De leukste duurzame slipper en sandalen merken!

De temperaturen nemen toe en een lekker paar sandalen zijn een absolute-must om de zomer te overleven. Wij helpen je bij het vinden van het paar dat het beste bij jou past.

Read more
Het OEKOTEX keurmerk: wat het is en waar het voor staat24 Jun
Het OEKOTEX keurmerk: wat het is en waar het voor staat

Duurzame mode kan soms nogal lastig zijn. Er worden ontzettend veel termen door elkaar gebruikt en denk je dat je het goed doet, blijkt er toch weer wat mis te zijn. Daarom zijn keurmerken handig. Ze bieden houvast bij het doen van duurzame aankopen. Maar wat betekenen de keurmerken nu eigenlijk? In de blog van vandaag zoomen we in op het OEKO-TEX keurmerk.

Read more
Hoe duurzaam is shoppen in de uitverkoop?17 Jun
Hoe duurzaam is shoppen in de uitverkoop?

We doen eigenlijk niets liever dan shoppen in de uitverkoop. De borden met Sale door de stad zijn een aanjager om eens flink op zoek te gaan en zo veel mogelijk te kopen voor zo min mogelijk geld. Dat klinkt natuurlijk niet zo duurzaam. Maar aan de andere kant was de kleding anders misschien wel nooit verkocht en dat is ook niet duurzaam. Dus hoe duurzaam is shoppen in de sale eigenlijk?

Read more
7x Onze Favoriete Duurzame Sneakers voor Mannen10 Jun
7x Onze Favoriete Duurzame Sneakers voor Mannen

Dat duurzame mode allang niet meer iets voor hippies is, bewijzen deze heerlijke sneaker merken. Ze zijn mooi, hip én duurzaam. In de blog van vandaag lichten we onze favoriete sneakermerken voor heren uit. Klik op de naam van het merk om alle producten van het merk te zien!

Read more
Duurzame Cosmetica: Van Shampoo Bars tot Duurzame Nagellak03 Jun
Duurzame Cosmetica: Van Shampoo Bars tot Duurzame Nagellak

We hebben sinds kort ook duurzame cosmetica bij Project Cece. Ontdek alle heerlijke biologische producten die jou en de wereld een beetje mooier maken ;).

Read more
Dit gebeurt er in de kledingindustrie door Corona27 May
Dit gebeurt er in de kledingindustrie door Corona

De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan hard. Logisch, want nergens is het nog business as usal. Ook in de kledingindustrie zijn de ontwikkelingen rondom de coronacrisis amper bij te houden. Van kledingwerkers die dankzij geannuleerde bestellingen in de problemen raken tot Mrs. Wintour herself die aankondigde dat zij de kledingindustrie na de crisis heel anders voor zich ziet. In de blog van vandaag daarom een kort overzicht met ontwikkelingen. Zo kun je straks weer lekker meepraten tijdens je Zoom-borrel!

Read more
Van Lineair naar Circulair en wat dit Betekent de Economie en Mode-Industrie20 May
Van Lineair naar Circulair en wat dit Betekent de Economie en Mode-Industrie

Wat betekent circulaire economie? Waarom is het zo belangrijk? En wat betekent het voor de mode-industrie? Lees er alles over in deze blog.

Read more
Duurzame mondkapjes? Hier moet je op letten13 May
Duurzame mondkapjes? Hier moet je op letten

Vanaf 1 juni zijn we allemaal verplicht om mondkapjes te dragen in het OV. Goed om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, minder goed voor het milieu. Veel mondkapjes belanden namelijk na één keer gebruikt te zijn op de vuilnisbelt (in het beste geval, maar soms ook worden ze achtergelaten op stranden, in het bos en op straat). Niet heel duurzaam, als je je bedenkt dat alleen simpele katoenen maskers al op minstens twee continenten geweest zijn voordat ze op je neus belanden. In de blog van vandaag daarom een aantal tips & tricks om een duurzaam mondkapje te regelen.

Read more
Slow Fashion Season 2020: Drie Maanden Duurzame Keuzes Maken06 May
Slow Fashion Season 2020: Drie Maanden Duurzame Keuzes Maken

Het is weer zo ver! Slow Fashion Season komt eraan, doe jij ook mee? Drie maanden lang beloof je alleen maar duurzame kleding keuzes te maken. Eitje toch?

Read more
Hebben: duurzame maxi-jurken waar je de Nederlandse zomers mee door komt29 Apr
Hebben: duurzame maxi-jurken waar je de Nederlandse zomers mee door komt

Vorige week schreven we al een blog vol met tips voor zomerjurken. Deze week doen we daar nog een schepje bovenop en lichten we een persoonlijke favoriet uit: de lange jurk.

Maxi-jurken komen tot over je knieën en zijn ideaal bij outfitstress; je trekt 'm aan en hoppa, je kunt de deur uit! Zelf vind ik ze ook heerlijk om in rond te lopen tijdens het thuiswerken. 

Je hebt namelijk wel de look alsof je hebt nagedacht over je outfit, maar eigenlijk is zo'n jurk niet minder comfortabel dan je pyjama.  In de blog van vandaag delen we daarom een aantal toppers met je,  maar neem vooral nog eens een kijkje in het volledige aanbod!

Read more
De Leukste Stijlen Zomerjurkjes Die Je In 2020 (en Komende Jaren) Aan Wilt!22 Apr
De Leukste Stijlen Zomerjurkjes Die Je In 2020 (en Komende Jaren) Aan Wilt!

Op zoek naar een duurzaam zomerjurkje, maar geen idee waar te beginnen? Wij maken je wegwijs door alle super leuke opties die er voor je te vinden zijn. 

Read more
Een duurzame mode-industrie na de coronacrisis? Dit is wat we er nu al van merken!15 Apr
Een duurzame mode-industrie na de coronacrisis? Dit is wat we er nu al van merken!

Corona. Was het twee maanden geleden voor de meeste van ons nog gewoon een biertje, is dat de afgelopen maand compleet veranderd. Van een onderwerp waar we luchtige grappen over maakten naar een ziekte die geliefden wegnam, de oorzaak van grote financiële onzekerheid en de reden van paniekaanvallen. Jammer genoeg kunnen we weinig doen aan de onzekerheid en het verdriet. Wat we wel kunnen doen is zoeken naar een positief randje aan deze bizarre situatie. En geloof ons, die is er! Steeds luider klinkt de roep om transparantie en duurzaamheid en steeds vaker wordt daar ook gehoor aan gegeven.

Read more
Deze creatieve initiatieven van onze duurzame partners geven een positieve draai aan de corona crisis01 Apr
Deze creatieve initiatieven van onze duurzame partners geven een positieve draai aan de corona crisis

Tijdens deze crisis hebben een hoop van onze winkels en merken het zwaar. Maar de crisis maakt ook creatief! Veel merken en winkels beginnen nu initiatieven en projecten die juist nu leuk zijn. En waarmee ze anderen en zichzelf door deze moeilijke tijden heen proberen te krijgen.

Read more
Dit zijn de enorme gevolgen van de coronacrisis voor kledingarbeiders in Zuidoost Azië27 Mar
Dit zijn de enorme gevolgen van de coronacrisis voor kledingarbeiders in Zuidoost Azië

Ja, wéér een blog over de coronacrisis. Dit keer zoomen we niet in op hoe we thuis lekker aan de slag zijn, hoe je kleine ondernemers en zzp’ers kunt supporten of hoe je zelf mondkapjes kan maken. Dit keer gaat het over de enorme effecten die de coronacrisis in Zuidoost-Azië heeft. Zoals we eerder al zeiden, wordt de mode-industrie keihard geraakt. Mensen kopen een stuk minder kleding, wat op zich goed is, maar door de abrupte en bijna complete stop raken een hoop kledingbedrijven in de problemen.

Read more
3x onze favoriete duurzame zonnebrillenmerken24 Mar
3x onze favoriete duurzame zonnebrillenmerken

De lente is begonnen! Hoewel we de komende maand nog niet massaal naar terrasjes kunnen, zijn er gelukkig genoeg andere -veilige- opties om van het lentezonnetje te genieten. Zo schrijf ik deze blog bijvoorbeeld binnen in het zonnetje op mijn ruime vensterbank. Wil je de lentekriebels nog meer in huis halen? Bereid je dan vast voor op de eerste terrasdagen met één van deze fijne duurzame zonnebrillenmerken! 

Read more
DIY Mondkapje voor de Coronacrisis19 Mar
DIY Mondkapje voor de Coronacrisis

Hoe maak je zelf een mondkapje om je te bewapenen tegen COVID-19? En hoe beschermt zo'n zelfgemaakt mondkapje? Je leest er alles over in deze blog.

Read more
De ultieme duurzame loungewear merken om je thuiswerkdagen mee door te komen18 Mar
De ultieme duurzame loungewear merken om je thuiswerkdagen mee door te komen

De coronacrisis heeft Nederland in zijn greep en veel van ons werken nu gedwongen thuis. Zoals een Nederlands voetballegende ooit zei; elk nadeel heeft zijn voordeel. Nu willen we absoluut de ernst van de crisis niet onderschatten (neem alsjeblieft de maatregelen serieus!!), maar in de blog van vandaag aandacht voor de positieve aspecten. Zoals onze favoriete duurzame merken die heerlijke loungewear maken voor naar je “home office”! 

Read more
5x zo support je kleine ondernemers tijdens de coronacrisis (ook als je zelf helemaal geen geld hebt)17 Mar
5x zo support je kleine ondernemers tijdens de coronacrisis (ook als je zelf helemaal geen geld hebt)

Het coronavirus is voor veel van ons een “consumptie quarantaine” (wat enorme positieve effecten kan hebben op de wereld), maar wat zijn nu de bedrijven die het hardst geraakt worden? Niet per se de groten (Amazon huurt bijvoorbeeld 100.000 nieuwe werknemers in om de groei van het aantal bestellingen te kunnen verwerken), maar juist de kleine ondernemers. 

Diegenen die een mega risico hebben genomen om iets op te zetten (ja dat hoort bij ondernemen) en vaak niet de financiële middelen hebben om buffers op te bouwen waar ze de komende maanden op kunnen teren. In de blog van vandaag daarom een aantal tips hoe je kleine ondernemers en zzp’ers kunt helpen in deze bizarre tijden van corona crisis!

Read more
Duurzame tienerkleding, bestaat dat wel?11 Mar
Duurzame tienerkleding, bestaat dat wel?

Duurzame tienerkleding is een best lastige. Wij gingen op onderzoek uit en helpen je op weg.

Read more
Met deze duurzame broeken onder de 100 euro steel je de show op kantoor04 Mar
Met deze duurzame broeken onder de 100 euro steel je de show op kantoor

Business casual, de ene houdt er van, de ander haat het. Voor veel mensen is geschikte kleding vinden voor naar kantoor al een uitdaging. Laat staan als je dit dan ook nog duurzaam wilt doen. Gelukkig lijkt dit alles lastiger dan het eigenlijk is. In de blog van vandaag delen we fijne duurzame broeken die hartstikke geschikt zijn voor kantoor. Het allerfijnste? Ze zijn allemaal onder de €100.

Read more
8x duurzame en hippe kinderkleding!26 Feb
8x duurzame en hippe kinderkleding!

De baby- en kinderkleding sectie van Project Cece is behoorlijk gegroeid. Dat betekent veel opties om jouw kinderen in duurzaam en ethisch geproduceerde kleding te hullen! In deze blog zetten we voor jullie de coolste baby- en kinderkleding op een rijtje. Deze merken denken vaak ook aan inclusiviteit en hebben gave unisex items in de collectie. Want waarom zouden jongetjes geen bloemetjes dragen en waarom zouden meisjes geen dinosaurus op hun shirt dragen? Klik op de afbeeldingen om de producten te bekijken!

Read more
Dankzij deze initiatieven zie je meer duurzame mode dan ooit op de rode loper19 Feb
Dankzij deze initiatieven zie je meer duurzame mode dan ooit op de rode loper

De Oscars van 2020 kregen bergen kritiek over zich heen. Waar waren de vrouwen? Waar was de diversiteit? (Gelukkig sleepte de Zuid-Koreaanse film Parasite een aantal prijzen binnen). Maar de Oscars waren dit jaar niet alleen maar goed voor negativiteit. 

Read more
Verschillende jeans modellen en hoe je ze combineert12 Feb
Verschillende jeans modellen en hoe je ze combineert

In onze jeans sectie kun je ontzettend veel duurzaam en eerlijk geproduceerde jeans vinden. Onze jeansmerken produceren vaak een collectie met verschillende modellen. In deze blog helpen we je een handje: wanneer en hoe combineer je elk jeansmodel? 

Read more
Duurzaam op wintersport? Hier kun je op letten!05 Feb
Duurzaam op wintersport? Hier kun je op letten!

In februari vertrekken weer veel mensen op wintersport. Een weekje heerlijk door de bergen roetsjen, genieten van prachtige uitzichten en -met een beetje geluk- zon. 

 

Omdat wintersport een echte buitenvakantie is, wordt wel eens gedacht dat het ook automatisch een duurzame vakantie is. Immers, je bent de hele dag buiten en beweegt je zonder hulp van een motor door de natuur.

 

Jammer genoeg is dat niet altijd waar. Het aanleggen van skipistes heeft impact op het plaatselijke ecosysteem en drijft dieren hun leefgebied uit.

 

Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om je wintersportvakantie net wat duurzamer te maken.

Read more

Join the fair fashion movement

Together we can make a difference! Be part of the change
in fair and sustainable fashion.