10x duurzame sportkleding voor de ultieme workout

Melissa Wijngaarden

10x duurzame sportkleding voor de ultieme workout

Op zoek naar sportmerken die feminisme niet alleen gebruiken in hun marketing, maar ook daadwerkelijk in hun supply chain bijdragen aan eerlijke banen en trainingen voor vrouwen? Wij hebben even onze favoriete sportmerken voor je verzameld. Vrouwen empowerment is top, miljoenen daaraan spenderen terwijl je in je eigen productieketen vrouwen uitbuit is dat niet. Deze merken dragen op een integere manier bij aan het empoweren van vrouwen, maar ook aan de impact van de mode-industrie op het milieu. Zo sport jij straks nog lekkerder!

1. Mandala

Mandala is een prachtig yoga merk dat je work-out een stukje kleurrijker maakt. Het merk is te koop bij Sophie Stone, een winkel die allemaal mooie duurzame kleding verkoopt. Mandala maakt producten van GOTS gecertificeerd biologisch katoen en gerecyclede PET flessen. De items worden eerlijke geproduceerd in Turkije.

Mandala Sportswear

2. Urban Goddess

Urban Goddess maakt comfortabele en fashionable yoga kleding van GOTS gecertificeerd biologisch katoen en bamboe. Het merk houdt zich niet alleen bezig met een zo duurzaam mogelijke productieketen, maar stimuleert je ook om -als je de kleding niet meer draagt- er op een duurzame manier mee om te gaan. Zo krijg je als je je oude items weer inlevert 20% korting op je volgende aankoop en zorgen zij dat je item ofwel via het Leger des Heils wordt doorverkocht ofwel het wordt gerecycled. 

urban goddess yogakleding

3. Iron Roots

Meer dan 90% van alle sportkleding wordt gemaakt van plastics zoals nylon en polyester. Deze stoffen laten microplastics los tijdens het wassen. Dat kan en móet beter dachten ze bij Iron Roots. Iron Roots maakt sportkleding op basis van natuurlijke, high-performance materialen zoals hennep en eucalyptus.

Iron Roots sportkleding

4. LikeWise Label

LikeWise Label maakt comfortabele sportkleding waar je echt lekker in kan bewegen. De items zijn eerlijk geproduceerd in Litouwen door dames die 20% meer loon krijgen dan gemiddeld in Litouwen. De sportkleding kun je ook binnenstebuiten dragen, dus je hebt eigenlijk twee setjes voor de prijs van één!

Likewise label

5. Ruby Moon

Met de sportkleding van RubyMoon heb je niet alleen een toffe outfit voor in de gym. Je kunt er namelijk zo het zwembad mee induiken. RubyMoon maakt namelijk GymToSwim items die je zowel in het water als tijdens het sporten kan dragen. 

Ruby Moon gym to swim

6. Pure Sportswear

Vind je polyester een fijne stof om in te sporten? De shirts van Pure Sportswear worden gemaakt van 100% gerecycled polyester. Zo heb je wel de voordelen van polyester, maar draag je niet bij aan de impact van het productieproces van polyester op het milieu.

Pure sportswear sportkleding

7. Common Texture

Ben je altijd een beetje onhandig aan het slepen met je yogamatje? Common Texture heeft een hele stijlvolle oplossing voor je! Hun yogamattassen zijn gemaakt van geüpcyclede reststoffen van hoge kwaliteit.  Zo gaan ze de verspilling van stoffen tegen. De tassen zijn met de hand gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden.

Common Texture

 

8. Boochen

Ook boochen ken je waarschijnlijk eerder van hun zwemkleding. Wat je misschien niet wist is dat ze ook kleurrijke leggings met geweldige prints maken. Ze gebruiken stoffen als econyl (lees hier waarom dat fijn is) en lycra extra life.

Boochen

9. League Collective

De kleding van League Collective wordt ontworpen én gemaakt in hartje Londen. Het merk gebruikt gerecyclede materialen en heeft behalve yoga- en hardloopkleding ook duurzame fietskleding. Lekker veelzijdig dus!

League Collective sportkleding

10. Beard & Fringe

Beard & Fringe maakt vooral kleding voor overdag, maar heeft een aantal verrassend fijne sport items. Ze gebruiken veel natuurlijke materialen, zoals hennep en GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Daarnaast zijn ze te herkennen aan hun sprekende kleuren.

Beard & Fringe sportswear

11. Zen By Sen

De kleurrijke yogakleding van Zen By Sen ondergaat een hele duurzame reis voordat het bij jou thuis beland. Het materiaal komt van gerecyclede visnetten die zijn gedumpt in de oceaan.  Het materiaal wordt gemaakt in Italië, milieuvriendelijk bedrukt in Duitsland en vervolgens onder eerlijke werkomstandigheden in elkaar genaaid in Litouwen.

Zen by Sen

12. Spiffy Active

Duurzame en comfortabele sportkleding van Nederlandse bodem, dat vind je bij Spiffy Active! De kleding wordt in Nederland geproduceerd en de materialen zijn van gerecyclede PET flessen. Spiffy maakt kleding voor iedereen, ook voor een maatje meer. Hun maten gaan tot 52.

Spiffy active

13. ChaYkra

Helemaal zen sporten doe je met chaYkra. chaYkra is een in Londen gevestigd wellness kledingmerk opgericht door Britse Indiase zusters, Priya & Divya. Hun kleding is ethisch gemaakt in India van fair trade biologisch katoen en de ontwerpen zijn geïnspireerd op een Oost-West-fusie.

ChaYkra

Oeps, dat waren er meer dan 10... Maar we moeten natuurlijk wel blijven updaten als we er mooie nieuwe merken bij krijgen en deze extra merken mochten niet ongehoord blijven!

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Zo wordt thuiswerken een feestje: de fijnste duurzame huispakken

De Nederlandse lockdown vierde deze maand haar eerste verjaardag en al dat binnen zitten en thuiswerken heeft zijn effect gehad op onze modestijl. Ondanks dat er na de lockdown een soort roaring 20s revival wordt verwacht, waarin iedereen los gaat in kleurrijke outfits met vrolijke prints, zijn op dit moment de huispakken niet aan te slepen. Nu ben ik als echte 90s kid opgegroeid met de Juicy Couture pakken van Paris Hilton, één van de stijliconen van de 00s en hard op weg om die troon in 2021 weer over te nemen. Hoewel ik de bling bling pakken stiekem nog steeds wel kan waarderen, ben ik ook eens gaan kijken naar fijne huispakken van duurzame merken. Gelukkig is er keuze genoeg!

9x De Leukste Duurzame Yogakleding voor tijdens al je Yoga Sessies

Of je nu naar de hipste nieuwe yogastudio gaat of thuis zelf een yogalesje volgt van Yoga with Adriene; een fijne yoga outfit kan net dat beetje extra motivatie geven om toch je yogamatje weer uit te rollen. Omdat veel yogakleding tegenwoordig gemaakt is van polyester (hallo, plastic!) of al snel begint te slijten, delen we in de blog van vandaag onze favoriete merken waar je yogakleding scoort die op een eerlijke en milieuvriendelijkere manier is gemaakt.Yogakleding die niet alleen goed is voor je practice, maar ook voor de planeet!

Duurzaam op wintersport? Hier kun je op letten!

In februari vertrekken weer veel mensen op wintersport. Een weekje heerlijk door de bergen roetsjen, genieten van prachtige uitzichten en -met een beetje geluk- zon.    Omdat wintersport een echte buitenvakantie is, wordt wel eens gedacht dat het ook automatisch een duurzame vakantie is. Immers, je bent de hele dag buiten en beweegt je zonder hulp van een motor door de natuur.   Jammer genoeg is dat niet altijd waar. Het aanleggen van skipistes heeft impact op het plaatselijke ecosysteem en drijft dieren hun leefgebied uit.   Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om je wintersportvakantie net wat duurzamer te maken.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳