Duurzame kleding cadeau inspiratie

Noor Veenhoven

Duurzame  kleding cadeau inspiratie

De feestdagen komen eraan, eerste stop Sinterklaas! Een hoop vrienden, vriendinnen en familie waar cadeautjes voor geregeld moeten worden. Maar hoe doe je dit nou op een duurzame maar niet al te dure manier? Deze blog is geheel gewijd aan duurzame cadeautips!


Cadeautjes om te kopen 

Het makkelijkste is natuurlijk altijd om gewoon cadeautjes te kopen. Hier kunnen wij natuurlijk het makkelijkste helpen met een ons eigen assortiment. Op zoek naar wat inspiratie? Kom kijken op onze Winter Gifts pagina, waar we allemaal leuke cadeau ideeën laten zien voor de big- en de small spender.  Vrolijke sokken van organisch katoen, of scrunchies uit de Zero-waste workshop van Mayamiko zijn leuke kleine cadeautjes die het milieu niet zullen schaden. Ben je bereid ietsje meer uit te geven? Een leuke laptophoes, sieraden of warme sjaal, muts en wanten kun je ook bijna iedereen wel blij mee maken! We hebben het allemaal dus tijd om lekker te scrollen.

cadeautjes 

Toch nog een beetje krap bij kas? Schrijf je hier dan nog even snel in voor de nieuwsbrief! Want er komen allemaal leuke kortingsacties aan.


DIY cadeautjes van oude kleding

Ben jij lekker creatief en maak je liever zelf een cadeautje? Wel zo goedkoop en ook origineel en persoonlijk. Als je dan ook nog eens gebruik maakt van materialen die je al in huis hebt ben je ook nog eens super duurzaam bezig, en je weet zeker dat het cadeautje eerlijk geproduceerd is (of juist niet want jij krijgt er natuurlijk niet voor betaald ;)).


Ik ben zelf geen ster met breinaalden, maar een zelfgebreide sjaal, muts of trui is altijd een leuk en lief cadeau. Wel handig om dan een beetje op te letten waar je je wol en garen koopt, want het liefst verkrijg je die natuurlijk ook duurzaam. Bij https://www.wolgoed.nl/  kun je super mooie biologische wol en garen kopen waarmee het milieu niet geschaad is.


Ben jij net zoals ik niet fantastisch bent met breien of haken maar het wel leuk vindt om een creatief bezig te zijn wat dacht je dan van deze ideeën voor het maken van een super leuk cadeautje. Nog leuker, je kan je oude kleding een nieuw leven geven!

No sew snowman - sneeuwpop van een oude sok

In deze tutorial leer je hoe je zonder er ook maar een naald en draad bij te pakken, je een superlief sneeuwmannetje kan maken van een oude sok.

Wanten uit een oude trui

Heb jij ook nog wel een heerlijke warme trui die je nooit meer aandoet? Maak er dan leuke wanten van! Het idee is eigenlijk gewoon dat je de vorm van een want twee keer uit een trui knipt, ze aan elkaar naait en binnenste buiten draait. Kind kan de was doen! De volle tutorial staat hier: http://alldaychic.com/lovely-mittens-from-an-old-sweater-diy/

diy wanten


Plantenhangers of sieraden uit oude t-shirts

T-shirt yarn is super leuk om mee te knutselen, en je kan het heel gemakkelijk zelf maken van een t-shirt. T-shirt yarn maak je door heel simpel een t-shirt in repen te knippen (of te scheuren). Van de draden die je overhoud kun je mooie dingen knopen, zoals deze gave plantenhanger. De complete tutorial kun je hier vinden.

plantenhanger

Deze DIY ideeën komen je misschien wel bekent voor. Dat klopt want ik heb ze al een keer in vorige blogs genoemd. Ze blijven echter leuk en vooral voor deze tijd van het jaar heel relevant. Ik hoop dat jullie iets aan de tips hebben gehad. Heb je zelf nog leuke duurzame cadeautips? Wij horen het graag!  


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳