7 duurzame bikini en badpak merken die je wilt kennen deze zomer

10 april 2019 06:00 • Noor Veenhoven

7 duurzame bikini en badpak merken die je wilt kennen deze zomer

De temperaturen beginnen toe te nemen en de zomer komt dichterbij. Tijd om een leuke bikini of badpak te vinden! Vorig jaar vonden we het nog een behoorlijke opgave om goed zwemkleding advies te geven. Gelukkig is ons aanbod in de tussentijd flink toegenomen en hebben we allemaal mooie zwemkledingmerken voor verschillende budgetten en verschillende stijlen.

Meteen de zwemkleding collectie bekijken? Dat mag natuurlijk ook!

1.    Anekdot

Anekdot is een Duits lingerie- en zwemkledingmerk dat items maakt van geüpcyclede en gerecyclede materialen. De zwemkleding van Anekdot wordt voor het grootste gedeelte gemaakt van Econyl. Dit is nylon gemaakt van gerecyclede visnetten die zijn achtergelaten in de zee. Anekdot produceert in Duitsland dus goede werkomstandigheden zijn gegarandeerd.

Anekdot duurzame zwemkleding

Links bikini top voor € 80,- en rechts open rug badpak van €140,-

2.    CURMS

Als je van bikini’s houdt met vrolijke printjes dan ben je bij CURMS aan het goede adres. De Happykini’s van CURMS hebben namelijk een traditionele Ikat print. Ikat is een traditionele weeftechniek uit Indonesië.  CURMS helpt deze in stand te houden door er bikini's en andere producten mee te maken. De items van CURMS worden gemaakt in Indonesië door mensen die werken voor een eerlijk loon onder goede werkomstandigheden. De bikini’s kun je ook binnenstebuiten dragen, zo heb je eigenlijk twee bikini’s voor de prijs van één!  

Curms eerlijke zwemkleding

Reversible Top en bottom allebei € 44,50

3.    SixtyNinety

SixtyNinety is ons enige zwemkledingmerk dat hun producten maakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Ze gebruiken hiervoor het nieuwe materiaal Fluity CO2, wat een biologisch afbreekbaar synthetisch materiaal is. Geen zorgen, ze beginnen pas met afbreken zodra ze zonder zuurstof in een stortplaats terecht komen. De bikini’s en badpakken van SixtyNinety zijn sexy en heel betaalbaar! Voor € 30,- kun je al een hele bikini set hebben.

Betaalbare duurzame zwemkleding SixtyNinety

Links top en bottom voor allebei € 40,70 en rechts badpak voor € 87,21

4.    Boo Surfwear

Boo surfwear is een duurzaam surfkledingmerk dat verliefd is op de oceaan. De bikini’s en badpakken zijn gemaakt om goed te blijven zitten als je aan het bewegen bent en komen in vrolijke prints. Ook deze zwemkleding is gemaakt van het duurzame Econyl, dus door een bikini van boo surfwear te dragen maak je de zee een stukje schoner. De producten van boo surfwear kun je binnenstebuiten dragen, dus weer twee bikini’s voor de prijs van één.

Econyl bikini's van boo surfwear

Link top voor € 69,95 en bottom voor € 64,95, rechts top voor €64,95 en bottom voor € 69,95

5.    RubyMoon

RubyMoon is een van de eerste merken die bij ons alle 5 de labels voor duurzaamheid kreeg. RubyMoon maakt hun items van het duurzame Econyl, produceert in Spanje onder eerlijke werkomstandigheden, gebruikt geen dierlijke materialen en geeft 100% van hun nettowinst weg om vrouwen in ontwikkelingslanden te helpen met ondernemen. De bikini’s en badpakken van Rubymoon zijn sportief en ook niet alleen bedoeld om in te zwemmen. Je kunt ze namelijk ook gebruik als sportkleding!

Sportieve duurzame zwemkleding van RubyMoon

Links top voor € 62,- en bottom voor € 44,-, rechts badpak voor € 79,-

6.    Lemon Spicy

Lemon Spicy is een super mooi merk uit Australië die we op onze website hebben dankzij de webshop thegreenlabels. Dit merk maakt bikini’s met vrolijke prints. Ze zijn gemaakt in een kleine fabriek in China waar ze onder eerlijke werkomstandigheden worden geproduceerd. De bikini’s zijn gemaakt van Econyl, dus ook dit merk helpt met plastic visnetten uit de zee halen en er mooie producten van te maken.

Duurzame bikini's van Lemon Spicy

Links bikini voor € 107,- , rechts bikini voor € 107,-

7.    Woodlike Ocean

Woodlike ocean is ook een merk met een grote liefde voor de oceaan. Ze gebruiken het duurzame materiaal Econyl voor al hun bikini’s en badpakken en veel van items kun je ook binnenstebuiten aan. De bikini’s hebben een tijdloos design dat vele zomers mee kan.

Duurzame zwemkleding van Woodlike ocean

Links bottom voor € 70,- en top voor € 91,-, rechts bottom voor € 68,- en top voor € 88,-

 

Zoals je kan zien zijn er dus super veel merken met een echt grote liefde voor de zee. Als je nog een tip hebt voor een merk dat we absoluut missen? Laat het ons weten!

 

Gerelateerde artikelen

 

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

blog comments powered by Disqus
Deel deze post:
Categorie: Fashion tips & outfits

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen
in eerlijke en duurzame mode.