5x de mooiste duurzame mutsen

20 november 2018 22:06 • Melissa Wijngaarden

5x de mooiste duurzame mutsen

We kunnen er niet langer omheen. De winterse kou is nu dan toch echt aan het doorbreken. Ben jij ook tot de conclusie gekomen dat je muts van vorig jaar toch écht weg is, nadat je je hele handschoenenbak overhoop hebt gehaald? Geen paniek. Wij zetten de leukste duurzame mutsen voor je op een rijtje. Nu hoef jij alleen nog te kiezen of je gaat voor een muts met of zonder pompom!

Duurzame Beanie van Hatsup

Deze fijne roze beanie van Hatsup is gemaakt van 100% biologisch merino wol en GOTS gecertificeerd. De duurzame mutsen van Hatsup beschermen niet alleen jouw hoofd tegen de kou, maar helpen ook mensen in crisisgebied vooruit. Hoe? Voor elke verkochte muts, krijgt een persoon in crisisgebied psychologische hulp.
Prijs: 39,95
Je shopt hem hier!

 

Habib muts van Komodo

Komodo maakt al meer dan 30 jaar duurzame mode met nadruk op mode. Het motto van Joe Komodo is er één waar wij helemaal achter staan!

"It's a privilege of our civilization to dress up in comfort and style, but it's also the responsibility of todays fashion designers to make that style fairly and sustainable for those who work on it - otherwise, you can only pretend it’s cool!"

Dat ze niet alleen goed zijn in het maken van kleding, maar ook hartstikke goed zijn in het maken van duurzame mutsen, bewijst deze muts; gemaakt van merino wol en met vrolijke pompom.
Prijs: 29,95
Je shopt hem hier!

 

ANAN muts in aqua van Inti

INTI is opgericht door twee Nederlanders, die een groot deel van het jaar in Zuid-Amerika doorbrengen om daar samen met zo’n 700 breiers in Ecuador en Peru te werken aan hun collectie. Inmiddels werken ze al meer dan 25 jaar samen met de breisters uit Otavalo, een stad in Noord-Ecuador die bekend staat om haar markten met handgeweven textiel.

Deze duurzame muts is gemaakt van alpacawol.

Prijs: 39,50
Je shopt hem hier!

 

Vegan muts van People Tree

Deze vegan muts van People Tree is gemaakt van 100% biologisch katoen.
Het katoen is fair trade gecertificeerd, wat betekent dat werknemers genoeg betaald krijgen om van te leven. Daarnaast draagt People Tree het GOTS keurmerk, wat betekent dat het biologisch katoen milieuvriendelijker is dan gangbaar katoen (wat niet altijd zo is)

Prijs: van 49 euro naar 25 euro
Je shopt hem hier!

 

Vegan muts van Dedicated

Dedicated is een Zweeds merk dat streetwear combineert met duurzaamheid. Ze werken daarbij met prachtige designs en innovatieve materialen. Deze vegan muts is bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede PET-flessen en kost maar 25 euro, een hele lage prijs voor een muts die zowel milieuvriendelijk als eerlijk geproduceerd is. Deze vegan muts is er in zwart en bordeux!

Prijs: 25 euro
Je shopt hem hier!

 

 

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame mode. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

 

Deel deze post:
Categorie: Fashion tips & outfits

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen
in eerlijke en duurzame mode.