Emma Watson: Disney prinses en fair fashion koningin

Melissa Wijngaarden

Emma Watson: Disney prinses en fair fashion koningin

Belle vind ik de leukste Disney prinses. Haar liefde voor boeken, haar afkeer voor gladjakkers als Garçon… ik  kan er helemaal inkomen.
Daarnaast is zij ook één van de weinige prinsessen die de prins redt, in plaats van andersom. Wie anders dan Emma Watson kon dan ook haar rol vervullen in de remake van de Disney klassieker? Emma werd bij het grote publiek bekend als beauty with the brains Hermelien in Harry Potter, maar ook off-screen is ze geen zacht gekookt eitje. Zo gaf ze in 2014 een geweldige speech over gendergelijkheid voor de HeForShe campagne van de VN (bekijk de speech hier: link ) en studeerde ze liberal arts aan Brown University.
De moderne Disney prinses is niet alleen slim en strijdvaardig, maar ook een fair fashion queen. Zo gebruikte ze de aandacht die ze kreeg tijdens de promotie van Belle en het Beest om fair fashion te promoten. Op het Instagramaccount @the_presstour legde ze haar outfits vast op prachtige foto’s en vertelde daarbij het verhaal achter de kleding. In deze blog vind je onze favoriete outfits op een rijtje. Welke is jouw favoriet?

Outfit 1: Vegan jas en schoenen #rockandroll

Een casual, maar o zo stijlvolle outfit. Ze draagt een body van Woron, sokken van Boody Wear en sieraden van All Blues.
De jas is van Stella McCartney en de veterschoenen zijn van Good Guys Don’t Wear Leather en ze zijn, zoals de naam van het laatste merk al een beetje verklapt, allebei van nep leer.

 

Outfit 2: Eerlijke jumpsuit en vegan schoenen

De jumpsuit is van Rolan Mouret, een Brits kledingmerk dat voornamelijk in Groot-Brittanië produceert en daarmee veel immigranten en laag opgeleiden werkgelegenheid biedt. De schoenen zijn van Susi Studio, een veganistisch en relatief betaalbaar schoenenmerk uit LA, en de sieraden komen van Article 22, een sieradenmerk dat voor hun PEACEBOMB collectie wapens transformeerde in sieraden.

Outfit 3: Kleding van hout uit een duurzaam bos!

De broek en de trui zijn een ontwerp van Philip Lim en zijn gemaakt van FSC viscose, wat inhoudt dat de houtsnippers die worden gebruikt om viscose van te maken niet bijdragen aan ontbossing, en Oeko-Tex 100 gecertificeerde garen. De oorbellen zijn van Pichulik en worden met de hand gemaakt in Kaapstad van hergebruikt touw.

Outfit 4: biologische designer kleding 

Deze prachtige outfit (met een out-of-my-zone prijskaartje) is te mooi om niet te delen. De broek en top zijn van Oscar de la Renta en gemaakt in het atelier in New York City. De top is van satijn en biologisch zijde en de broek is gemaakt van biologisch wol. De pumps zijn van Burberry en met de hand gemaakt in Italië van biologisch zijde.

Outfit 5: Duurzame prinsessen jurk uit restjes materiaal!

Deze jurk is gemaakt door Elie Saab, die geboren werd als zoon van een houthandelaar in Libanon. Al op jonge leeftijd hield hij zich bezig met mode en na zijn studie in Parijs keerde hij terug om zijn eigen label op  te zetten. Tegenwoordig is Beirut nog steeds zijn basis en heeft hij zijn ateliers dicht bij zich gehouden. De jurk die Emma hier draagt in Shanghai is gemaakt van left-overs van zijn Haute Couture collectie.

Outfit 6: Duurzaam ontwerp is hardstikke sexy

De bustier en broek op deze foto zijn van Carmen March, een Spaanse ontwerpster, die onder andere wordt geïnspireerd door de natuur en Spaanse cultuur. De pumps van Burberry hebben we al eerder voorbij zien komen, wat vrij uniek is tijdens een perstour. De oorbellen komen van Catbird, een sociaal sieradenmerk uit New York, en de ring komt van All Blues, het sieradenmerk dat we ook al eerder voorbij zagen komen.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame mode. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!