Back to school: de leukste duurzame kinderkleding

Melissa Wijngaarden

Back to school: de leukste duurzame kinderkleding

Hoewel ik nog helemaal niet toe ben aan kinderen, vind ik het heerlijk om outfitjes voor mijn toekomstige mini me te bedenken. Beetje vooruit lopen op de zaken natuurlijk, maar wat valt er veel te ontdekken in de kinderkledingsectie van onze website. In de blog van vandaag deel ik daarom onze favoriete duurzame kindermerken!

Miko Lolo

We weten niet wat we leuker vinden aan Miko Lolo; de vrolijke prints of de mega lieve fotoshoots die ze doen. Waar we wel over uit zijn is dat Miko Lolo helemaal aansluit bij onze voorwaarden; geen kinderarbeid, productie op kleine schaal om verspilling tegen te gaan en empowerment van vrouwen. Meer weten over hun voorwaarden? Lees er hier meer over! 


Global Mamas


Global Mamas begon als een hulporganisatie die Ghanese vrouwen hielp bij het runnen van hun kledingbedrijven. Op een gegeven moment merkten de vrouwen dat het beheren niet per se het probleem was, maar het bereiken van klanten wel. Dus zeiden ze; “luister, als we zo door gaan hebben we jullie hulp niet meer nodig want dan is er geen bedrijf meer om te runnen.”. Zo werd Global Mamas geboren, die de kleding onder een groter publiek onder de aandacht brengt. Ze zijn Fairtrade gecertificeerd en in elk item staan 3 namen: 1 van de vrouw die de batik heeft gemaakt, 1 van de vrouw die heeft genaaid en 1 van de vrouw die de kwaliteitscontrole heeft gedaan.

 

Coq en Pâte


Coq en Pâte maakt t-shirts van 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen in India. De prints worden met zeefdruk geprint (vrij van PVC). Extra leuk? De print loopt over de achterkant door, waardoor je kindje geinige foto’s kan maken met vriend(innet)jes!

 

The Extra Smile


The Extra Smile maakt kleurrijke kindermode. Ze produceren in Cambodja, waar ze samen werken met twee werkplaatsen die ze regelmatig bezoeken. Via hun samenwerking met NGO Pour un Sourire d’Enfant (letterlijk vertaald: “voor de glimlach van een kind”) zorgen ze ervoor dat ze ook op andere manieren kunnen teruggeven aan de wereld. Voor hun collecties gebruiken ze behalve GOTS gecertificeerd biologisch katoen ook restmaterialen.

 

Joos


Toen Jolanda van Joos kinderen kreeg, ging ze helemaal uit haar dak met het maken van kleding en handige accessoires. Ze vond het zó leuk om te doen, dat ze ook voor anderen aan de slag ging. Zo werd Joos geboren! Je kunt bij Joos de kleding van de foto’s bestellen, maar je kunt ook gerust een berichtje sturen als je zelf andere kleurencombinaties in gedachten had!

 

Marraine Kids


Marraine Kids is een Belgisch kinderkledingmerk. Alle stoffen die gebruikt worden voor de komen uit Europa en worden ook verwerkt door Europese producenten en naaiateliers. Zo werkt Marraine Kids samen met partners in Duitsland, Frankrijk, Italië, Portugal en Roemenië. Het voordeel hieraan? Door lokale productie is minder transport nodig!

 

Dedicated


Het populaire merk ken je natuurlijk van de geweldige shirts voor volwassenen, maar wist je dat ze ook leuke kleding hebben voor kinderen? Dezelfde mooie stijl, dezelfde duurzaamheidsbeloften, maar dan voor kinderen!

 

Ceci kids

Ook Ceci kids heeft haar roots in België. Het merk is opgericht door twee Antwerpse moeders. De kleurrijke kleding wordt eerlijk geproduceerd in Turkije en Portugal, waar ze de werkplaatsen jaarlijks bezoeken. Ceci Kids heeft ook een speciale collectie in Thailand ontworpen met upcycled tulle.


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

7x Duurzame T-Shirts met prints die wél leuk zijn

Toen mijn duurzame mode zoektocht net begon, waren de enige duurzame T-shirts die ik tegenkwam van die mega dure (vergeleken met het fast fashion budget wat ik gewend was), moddergroene T-shirts met statements als “Proud Veganist”. Horror natuurlijk, voor mij als jonge, modebewuste niet-veganist. Dat tijden zijn veranderd moge duidelijk zijn, want inmiddels hoeft duurzame kleding allang niet meer ten koste te gaan van je stijl. Nog niet helemaal overtuigd dat ook duurzame T-shirts een flinke upgrade hebben gekregen? Check de merken hieronder voor het bewijs!

14 duurzame ondergoed en lingerie merken

Duurzaam je dag beginnen kan zo simpel zijn als duurzaam ondergoed aantrekken. En duurzaam ondergoed geeft je niet alleen een fijn gevoel vanbinnen, maar is vaak ook nog eens heel erg comfortabel. Door de duurzame materialen, zoals biologisch katoen, Tencel en bamboe, is je ondergoed zijdezacht, met een minimale footprint op de planeet.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳